Şimdi Ara

Analiz : PC pazarındaki daralma 2018 yılına kadar devam edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Analiz : PC pazarındaki daralma 2018 yılına kadar devam edecek





    Mobil cihazların da etkisiyle son dönemde durgunluk yaşayan ve daralmaya başlayan PC pazarı için göstergeler ilerisi için umut vaad etmiyor. PC üreticilerinin çıkış aradığı pazar daha da daralacak gibi görünüyor.




    IDC tarafından yapılan analize göre 2018 yılına kadar PC pazarında daralma devam edecek. Bu yıl yüzde 6.1 daralma ile 295 milyon PC ürünü satılacağı tahmin ederken, hem gelişmiş ülke pazarlarında hem de pazarın lokomotifi konumunda olan gelişmekte olan ülke pazarlarında düşüş söz konusu. Ancak daralma oranları geçen yıla göre biraz daha az. 




    2018 yılında ise daralma oranı yüzde 0.2'lere kadar düşecek. Bunda özellikle taşınabilir PC ürünlerinin büyük katkısı var. Zira masaüstü PC segmenti global olarak yüzde 1.5 daralırken, taşınabilir PC segmenti ise yüzde 0.8 büyüme gösteriyor. 




    Ayrıca 2018 yılında gelişmekte olan ülke pazarlarında da bir hareketlilik olacağı tahmin ediliyor. Bu pazarlar yüzde 1.1 civarında bir büyümeye imza atacak. Toplam satılan PC sayısı ise 171 milyon civarında. Gelişmiş ülke pazarları ise 120 milyonluk satış ile yüzde 2 oranında daralma yaşayacak. 




    2018 yılında daralmanın artık sona ereceği düşünülse de satış rakamları 2014'ün gerisinde kalıyor zira satılması beklenen toplam PC ürünü 291 milyon civarında olacak.  

     

     



    Kaynak:http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS24700314







  • Masasüstünün yerini hiçbirşey tutamaz, imzamda ki masa üstünü kullanıyorum, iş yerımde msi gt70 kullanıyorum, kesınlıkle toplama masaustu kadar rahat ve peformanslısı yok.

  • masaüstü ayrıdır her ne kadar diğer ürünler işi görse de performans ve uzun ömürlülük açısından masaüstü rakipsiz bence..

  • Ucuzlasalar iyi olur. 1000 dolara ekran kartı satılıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyatlar cok pahali. bu makineleri zaten surekli guncelleyen sektorler belli. o adamlarin alacagi miktar belli. diger sektorlerde genelde adam windowsu rahat acsin muhasebe programi acsin ya da benzer seyleri derdinde. yani en dusuk islemci bile isini goruyo. e bu pc yi alacak olanlar oyun meraklilari bunlara satacaksin. dolayisiyla konsolla rekabet icin ucuz olmanin yani sira optimizasyon onemli. alinan donanim.pahali adam onu aliyo ve limitine kadar kullanamiyo. o zaman da gidip konsol aliyo. sahsen hala 2006 da aldigim p4 islemcili 512 lik 9600gt ekran kartli sistemi kullaniyorum. 8 sene olmus. 8 senede pc almayi dusunmemisim. demek ki cazip bisey cikmamis karsima.

  • Ee 2018 yılından sonra açılacakmıymış ?

  • Bir yandan bu yıl içerisinde 1 milyar akıllı telefon satışı olması beklenilen analizler, bir yandan da PC pazarının daralması..
    İşte bu neden-sonuç ilişkisini açıklıyor...

  • Z2 çıkacak muhtemelen en güçlü telefon olacak Allah aşkına 2.500 liraya süper pc toplamak varken küçücük bir telefona o kadar para harcamak çok saçma geliyor bana.
    Bir yanda Z2, S5, 5S bir tarafta ise güzelim oyuncu bilgisayarı.
    Hatta az daha koyup sağlam bir oyuncu dizüstü bile alınabilir de masaüstü tabi daha bir albenili.

  • PC pazarı diye bir şeymi kaldı ! 80 lerin iti omuzlu büyük kasa modelleri bile artık müzelerde yerlerini çoktan aldı artık şimdi yeni moda ne kadar ufak o kadar az sorun çıkartan sistemler artık insanlar yeni kasa almak yerine tablet ve konsol alıyor oyunsa oyun iş çalışması ise tablet misali dizüstü satışlarında bile ciddi düşüşler var !

  • Pc firmalar tarafından artık gözden çıkarılmaya başlanan , 2. Plana itilen , ihmal edilen bir platform. Bilhassa oyun firmaları konsollara ve mobile yönelmiş durumda. Eli artık dokunmatik panellere alışmış adama belkide geçtiğimiz yüzyılın en büyük buluşu olan mouseu tutmak abes geliyor. Küçücük cihazlar ile (akıllı saat , akıllı telefon vs....)internete giriliyorsa oyun oynaniyorsa ihtiyacınızı görüyorsa o zaman bu büyük canavarların raflara kalkma zamanı gelmiştir. 2018 den sonra Allah kerim ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusfurkanayse -- 6 Mart 2014; 7:17:09 >
  • Çok çok az daralır, 2018 den sonra fırlar :)

  • en alakasiza bile çöp statusunde tablet satilabildi,bunun altinda bi sey yok haliyle tokezleyecek.

  • Ya insanlar mi sacma ben mi sacmayim anlamıyorum tabletim de var note2 telefonumda en basit örneği veriyorum ben bu tablete muzik atmak için veya hafızasını bosaltmak icin gerçek bir pc ye muhtacim. Cok boş analizler bunlar bence ha gidersin telefone 250gb hafiza tablete 500gb hafıza koyarsin tum videolari programları açacak eklentileri yaparsin anlarim ama su am özellikle tabletler sadece eğlence ve ufak t efek isleri halletme amaçlı aletler.

    Kim kesecekmis bilgisayarin önünü tek umudum win8 tabletlerdi intel atomlu win8 tabletler mi kesecek telefondan bi farkı olmayan android tabletler mi yoksa sadece eğlence amacli olduğunu apple'in da kabul ettiği ipadler mi?



    Kisacasi insanlarim mobil hevesi diner ve pc pazarı yeniden cosmaya baslar tabi fiyatlari da azicik aşağı cekerek. Bunu goremeyip pc pazarını elden çıkaran sony gibi firmalar eminim ki cok ah vah edeceklerdir

  • Mobil pazarının PC pazarını daralttığı kesin ama haber başlığı insanın üstünde gereksiz bir karamsarlık yaratıyor. PC pazarı yok olacak hissiyatına düşürüyor insanı ama öyle bir durum olmadığı gibi biz kullanıcıları alakadar eden bir haberde değil aslında. Sıkıntıyı Asus, MSI, Gigabyte vs. çekecek bize ne abi. 2018 de olsa 2030 da olsa bu firmalar yinede üretim yapmaya devam edecekler. Sadece fazladan milyar euroları yiyememiş olacaklar. Fark ne? Samsung, LG, HTC, Sony yiyecek.

    Sonuçta bizim cepten çıkan para aynı sadece gittiği pazar farklı.
  • İşyerinde HPZ800 workstation kullanıyorum ama beş para etmez. Fiyatı da cabası. Onun içindir ki TOPLAMA CANDIR CAN.

  • Onu bunu bırakın da 2018'de de şu gelişmekte olan ülkeler hala gelişmiş ülke konumuna geçemeyecek mi, ne zamana kadar gelişmekte olarak nitelendirilecek? Ne zaman gelişmiş olacak, kim karar verecek?
  • Ucuzlasalar iyi olur
  • Bir pc neden alinir. 3 ana amaci var, profesyonel is okul icin kullanim. Ofis photoshop autocad falan. Oyun icin alinir. Birde internete sosyal mediaya girmek icin. 3d hardcore oyuncular dh da sesi cok ciksa bile aslinda cok fazla degiller. Onlarinda bir kismi konsola kaymis durumda. Profesyonel kullanimda sabit sayida, ozellikle ofis muhasebe fazla donanim istemediginden firmalar 5-10 senelik window xp pcleri kullanmaya devam ediyor. Pc ye esas darbeyi vuran internet ayagi. Artik ortalama vatandas internet icin pc almiyor. Tablet yada akilli telefondan baglaniyor. Sayiyla desteklemek gerekirse cok degil 5-6sene once internet baglantilarinin %90ni windows isletim sistemiyle yapilirken bu rakam simdi %20lere kadar dusmus durumda. Ozetle pc gitgide gundelik yasamdan uzaklasip is ve okul kullanimina hapsoluyor.

  • Daralmasına daralıyor lakin fiyatlarda daralma değil aşırı bir genişleme görüyorum. Umarım bu böyle devam etmez.
  • Sony bunları düşündüğü için bilgissayar pazarından çekildi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.