>>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Diğer Markalar ve Konular

Révølvér -> >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 4:13:44)

Arkadaşlar,
tüm kayıt ile ilgili problemler ve yurtdışından telefon getirme problemlerimizi burada paylaşalım ve yeni
konu açmayalım.

İyi forumlar ...

desiya -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 10:33:32)

babam şu anda bulgaristandan motorola l6 alıcak.180liraya gelio sıfır garantili faturalı falan. ancak bana bu kayıt işlemlerini nasıl yaptıracağını soruyo.bana hemen yardımcı olurmusunuz biraz sona trye doğru yola çıkcakta çok saolun şimdiden

aktasarim -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 10:43:22)

merhabalar :

valla konu hakkında pek bilgim yok kardeş ama benim tel geçennlerde kapandı (bloke oldu) kaçakmış galiba görütdüm aldığım telefoncuya
iki saat sonra geri verdiler telefonu açılmış ve kayıtlı olarak . Girdim netten bakktım harbidende kaydı vardı yani 2 sat önce bakıpta telefonunuz kaçaktır ve kullanıma kapatılmıştır yazısı gitmiş IMEI nosu değişmiş ve kayıtlı bir trelefonum var artık . Bence resmi prosedür uzunsa götür bi telefoncuya ben 40 YTL verdim halledildi . Sende böle halledebilirsin ama genede sen bi bak neler yapabilirsin...

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 11:27:34)

Her telefon marka model icin olmuyor ama bu. Sadece belirli modeller. Ayrica senin telefonuna atilan imei numaasi baska bir telefona klonlandi ise bir sure sonra klonlu mesaji gelir. Yine kapanir telefon. Eger halledilebiliyorsa yasal yollardan halledilebilmeli.

aktasarim -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 11:32:37)

klonlu mesajı gelmiyor artık ya o kalktı bu eski 3310 vari telefonları çenç edip onların imei numaralarını bunlara kaydırıyorlarmış o telefonlarıda atıyorlarmış yeni sistem böle işliyormuş tabi bu benim bildiğim ve bu arada 2,el telefonları artık kayıt altına almıyorlar zaten yani zorunlu illegal yollardan çözdüm ben olayı ama arkadaşın yasal yollardan çözmesi tabiki iyi
ama biraz önce arkiyle konuştum yasal kayıt yapmaya iyi para alıyorlarmış yani telefonun 4/1 kadar para alıyorlarmış ve bi dünya uğraşıyormuşsun ama genede arkadaş kendi bilir bi araştırsın bakalım ne çıkıyo bu işin altından...[sm=s16.gif]

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 11:40:06)

quote:

Orjinalden alıntı: desiya

babam şu anda bulgaristandan motorola l6 alıcak.180liraya gelio sıfır garantili faturalı falan. ancak bana bu kayıt işlemlerini nasıl yaptıracağını soruyo.bana hemen yardımcı olurmusunuz biraz sona trye doğru yola çıkcakta çok saolun şimdiden

Asagida actigin konuya cevap yazmistim Fakat burda tekrar yaziyorum Herkezin gorebilmesi acisindan.

[image]http://img204.imageshack.us/img204/8687/belgelersf4.jpg[/image]

Oncelikle yurda giris yaparken Pasaport polisine muhur vurdursun cunku her seferinde vurmuyorlar TK da bu basina problem cikartabilir. Eger telefon 300 eur ustunde ise Fatura gumruk memurlarinca onaylanacak ve sozlu beyan formu duzenlenecek Ayrica 20 Eur degerinde pul parasi oduyorsun.. Eger telefonun da radio varsa TRT nin 20 Euro olan bandrolunu de almak durumunda birakiyorlar. W900 degilde cok bilinen bir model degilse Radio yok diye gecistirirsin. 300 eur ustunde ki cihazlar icin Fatura tutarinin %10 u kadar gumruk vergisi odeniyor. Memurlarin fatura uzerindeki tutari begenmeyip TR fiyatlarina gore yeniden degerleme yapip kiymetlendirme yapmalari mumkun. Bu yeniden degerleme 300 Eur altinda kalirsa sadece faturanin arkasini onaylayacaklar. Bu arada sakin Gumruk vergisi odendi makbuszunu da almayi unutmasin. Yarim A4 seklinde bir kagit. Tum bunlar ve pasaport fotokopin ile TK a basvuru yapip telefonunu kaydettiriyorsun..

aktasarim -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 11:46:35)

şimdi radiolu bir telse otomatik 40 euro gitti
artı telefon türkiyede 450 EUROLUK bir telefonsa gümrük memurunun kıl olması şartıyla
senden 45 euro da öle kitlediğini var sayarsak sonuçta 95 euro gitti cepten
bu da 180 YTL senden gitti demektir bide artı bi kamyon işlem yaptır oraya git buraya git filan felan
abi bizim memlekette bu işler neden böle kazık olmak zorunda
telefonu ucuz diye ordan aldın geldin 200 ytl burda taktılar ne anladım bu işten ben ya
bu memleket kendi vatandaşını soymaya devam ettikçe adam olmaz abi
neyse konu sapıttı genede teşekkürler arkadaş bişey daha öğrenmiş oldum sağolllll[:(][:'(]

MurMur -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 11:47:36)

PEki ben telefonumu yurt dışına göndersem kayıt olup gelirmi? faturası yok ! orda kestirsem olurmu? yada kesilirmi? yada ne yapmam lazım[8|]

aktasarim -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 11:49:52)

kardeş zaten faturası yoksa hiçbiyerde bi işlem yapmazlar senin faturaya ihtiyacın var önce :)[:-]

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 11:50:49)

quote:

Orjinalden alıntı: MurMur

PEki ben telefonumu yurt dışına göndersem kayıt olup gelirmi? faturası yok ! orda kestirsem olurmu? yada kesilirmi? yada ne yapmam lazım[8|]

Ancak su sekilde olur ;

Telefonunu yurt disina gonderirsin. Gelen biri beraberinde telefonunu getirir. Gumruk memuruna pasaportuyle birlikte beyan eder. Kiymetlendirme yapilip vergisi odenir. Ordan alinan evraklar ile birlikte durumu dilegetiren bir dilekce ile TK mudurlugune basvuru yapilir. Teslimi takiben 1-3 hafta icinde telefonun geri acilir.

Degermi dersen ? Degmez derim/

aktasarim -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 11:54:19)

bu da güzel...

MurMur -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:00:52)

Arkadaşım 28 zinde isviçreye gidecek yani ona telefonu versem haledebilirmi haledemezmi onu mrk ediyorum? bide nie deymez dedin anlamadım kardeş ?

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:02:39)

quote:

Arkadaşım 28 zinde isviçreye gidecek yani ona telefonu versem haledebilirmi haledemezmi onu mrk ediyorum? bide nie deymez dedin anlamadım kardeş ?

Donuste Beyanda bulunarak Halledebilir.

Niye degmez konusuna gelince kendi acimdan yaklastim. Burokrasi ile ugrasmak zor o bakimdan soylemistim.

MurMur -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:06:32)

tmm anladım dostum cok saol yani gönder diyosun olur diyosun vergi ne kadar olur bi bilgin varmı peki telefon n80

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:12:03)

quote:

tmm anladım dostum cok saol yani gönder diyosun olur diyosun vergi ne kadar olur bi bilgin varmı peki telefon n80

Faturasi olmadigindan TR fiyatlari uzerinden vergilendirme yapacaklar. 1.400 YTL uzerinden vergilendirme yapsalar 140 YTL vergi odersin. Ayrica TRT nin radio bandrolunu almalisin 20 Eur ise onun masrafi var. Toplamda 160 YTL gibi bir maliyet oluyor. Tabi Yine hersey gumruk memurunun insiyatifi dahilinde.

MurMur -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:18:44)

O zaman gönderiyorum kardeş cok saol bilgilendirdigin için bu zaten tr de kapanmış biz bunu acmayız öle gir cıkla falan die bişiy derlermiki bu konuda bi bilgin varmı yada teli ordan ikinci el almış gibimi göstersek?

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:24:47)

quote:

O zaman gönderiyorum kardeş cok saol bilgilendirdigin için bu zaten tr de kapanmış biz bunu acmayız öle gir cıkla falan die bişiy derlermiki bu konuda bi bilgin varmı yada teli ordan ikinci el almış gibimi göstersek?

Arkadasin Yurt disina gidip geldigini TR de telefonunu bir sure kullandigini sonradan kapandigini Soylesin. Bir sonraki girisin de telefonun gumruk beyanini yaptigini soylerse TK kurumuna. Bir problem ortadan kalmaz. Bunun acik bir ispati yok cunku Herzaman Yurda giris yaptiginda veya cikis yaptiginda Pasaport polisi muhur vurmuyor.

Telefonu ikinci el alinmis gibi gosteremezsin. Sifirda olsa ikinci el de olsa uygulayacaklari vergi ayni olur.

MurMur -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:32:38)

yok vergiden kacmak için demiyorum hani orda öle dersek yaparlar die düşündüm yoksa verfgisi neyse vermeye hazırım..o zaman gönderiyorum ben 28 zinde telefonu cok saol yardımların için dostum.kayıt işlemlerini tam olarak anlamadım ama kafamda bişiyler oluştu genede yani telefonu nerden aldınf alan gibi soru sorarlarsa ne diyecek ne biliyim bunu gibi sorular sorarlarsa ne diyecek onu anlamadım bide o kadar kasıp boşboş gelmesini istemiyorum telin böyle bi fırsatı degerlendirip teli actırmak istiyorum[:'(]

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:40:30)

quote:

yok vergiden kacmak için demiyorum hani orda öle dersek yaparlar die düşündüm yoksa verfgisi neyse vermeye hazırım..o zaman gönderiyorum ben 28 zinde telefonu cok saol yardımların için dostum.kayıt işlemlerini tam olarak anlamadım ama kafamda bişiyler oluştu genede yani telefonu nerden aldınf alan gibi soru sorarlarsa ne diyecek ne biliyim bunu gibi sorular sorarlarsa ne diyecek onu anlamadım bide o kadar kasıp boşboş gelmesini istemiyorum telin böyle bi fırsatı degerlendirip teli actırmak istiyorum[:'(]

Herseyi acik bir sekilde yazdim ben zaten. Orada fiyatlar ne durumda bilmiyorum fakat Telefonu orda satip yerine Sifir N80 de alabilirsin :) Eger fiyatlar uygun ise. Hem gelecek telefonun faturali kutulu olur [:)]

MurMur -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:43:28)

işte öle bişiy olursa ne kadar fiyat farkı verilir nolur bilmiyorum bide giden arkım kız yani onunda pek bi bilgisi yok haledebilirmi bilmiyorum yoksa en güzeli o olurdu.cunki şimdi düşünürsek hem orda yeni tel almak için para lazım hemde o yeni teli buray asokmak için paralazım sanırım bi 500 600 kagıt lazım bunlar için bide o teli orda nasıl satıcaz?bun tip sorunlar cıkıyo bu seferde kardeş[sm=s20.gif]

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:47:30)

quote:

işte öle bişiy olursa ne kadar fiyat farkı verilir nolur bilmiyorum bide giden arkım kız yani onunda pek bi bilgisi yok haledebilirmi bilmiyorum yoksa en güzeli o olurdu.cunki şimdi düşünürsek hem orda yeni tel almak için para lazım hemde o yeni teli buray asokmak için paralazım sanırım bi 500 600 kagıt lazım bunlar için bide o teli orda nasıl satıcaz?bun tip sorunlar cıkıyo bu seferde kardeş[sm=s20.gif]

Anladim Benimki sadece bi an aklima gelen bir alternatifti [&:]

Bu arada telefonun kacak veya spot muydu Nerden aldin telefonu ?

aktasarim -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:51:47)

KLANLANMIŞ TELEFONLAR HAKKINDA BİLGSİ OLAN ARKADAŞLARIN BENİ AYDINLATMASINI BEKLİYORUM

MurMur -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:54:00)

telefonum kacak eet ankaradan aldım :(

desiya -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:57:09)

beyler bu işlemleri bursa gümrük müdürlüğündede yaptırabilcez dimi. peki birde şöyle bi durum var babamın giriş çıkışı kırmızı pasaporta olcak. vede faturayıda ona kestirmek zorunda. ama burda kimliğimizde normal türk isimlerimiz var. bu işler nasıl olcak bi gariplik yokmu

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 12:58:47)

quote:

Orjinalden alıntı: aktasarim

KLANLANMIŞ TELEFONLAR HAKKINDA BİLGSİ OLAN ARKADAŞLARIN BENİ AYDINLATMASINI BEKLİYORUM

Olayin teknik kismini geciyorum. Olabileceklerden bahsediyorum sadece.

Klonlama isini iki turlu yapanlar var

1. Bir imei numarasini alip bir cok telefona kopyalayanlar ( Kesinlikle telefon bir sure sonra yine kapaniyor)
2. ise kayitli eski bir telefonun imei numarasini kacak olan telefona kopyalayarak yapiliyor. (2.Yontemde ise telefonun kapatilacagini zannetmiyorum fakat, imei kopyalama isi bir cok telefonda yapilmiyor ne yazik ki Buna Orta seviye kabul edebilecegimiz N70 bile dahil N80 N91 gibi telefonlar icin boyle bir cozum yok henuz.. Sakatmi evet yinede sakat. Kopyalayan adam tutupta baskasina kopyalayabilir. Guven olmaz diye dusunuyorum

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 13:01:42)

quote:

beyler bu işlemleri bursa gümrük müdürlüğündede yaptırabilcez dimi. peki birde şöyle bi durum var babamın giriş çıkışı kırmızı pasaporta olcak. vede faturayıda ona kestirmek zorunda. ama burda kimliğimizde normal türk isimlerimiz var. bu işler nasıl olcak bi gariplik yokmu

Mustesarligin yeni yayinladigi bir genelge ile Artik Gumruklerde geriye donuk kayit islemi yapilmayacagi yaziyordu. Fakat Herhangibir gumruk mudurlugune telefon acip bilgi almakta fayda var. Cunku durumun digerlerine gore birazdaha spesifik.

aktasarim -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 13:08:51)

quote:

Orjinalden alıntı: attractivegipsy

quote:

Orjinalden alıntı: aktasarim

Olayin teknik kismini geciyorum. Olabileceklerden bahsediyorum sadece.

Klonlama isini iki turlu yapanlar var

1. Bir imei numarasini alip bir cok telefona kopyalayanlar ( Kesinlikle telefon bir sure sonra yine kapaniyor)
2. ise kayitli eski bir telefonun imei numarasini kacak olan telefona kopyalayarak yapiliyor. (2.Yontemde ise telefonun kapatilacagini zannetmiyorum fakat, imei kopyalama isi bir cok telefonda yapilmiyor ne yazik ki Buna Orta seviye kabul edebilecegimiz N70 bile dahil N80 N91 gibi telefonlar icin boyle bir cozum yok henuz.. Sakatmi evet yinede sakat. Kopyalayan adam tutupta baskasina kopyalayabilir. Guven olmaz diye dusunuyorum

baba peki ben şimdi bu telefonu satarsam eğer bu telefonda sonra kapanırsa bu benim için bi problem taşırmı peki
yada bu problemden nasıl kurtulurum..

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 13:10:44)

Eger telefon kacak ise er yada gec kapanir telefon. Alan bunu kabul ederek almali.. Ama kapanmadan satmanda fayda var.

Pis@gor -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 13:23:44)

Merhaba arkadaşlar,
Benim problemim biraz garip ama yardımcı olursanız sevinirim. Ben yaklaşık 1 ay kadar önce bir telefon aldım, ist.daki bir bayiden, faturalı ve garantili bir telefon. Yalnız dün bir mesaj geldi " telefonunuz kayıt dışıdır, 1 hafta içinde kapatılacaktır" şeklinde... İmei numarasını kontrol ettim, aldığım telefon ile aynı. Sonra imei.tk.gov.tr den kontrol ettim, orda da "kayıt dışı telefon" yazıyor. Şok oldum tabi. Hemen telefoncuma gittim, telefonu değiştirin dedim, değiştirmeye yanaşmadılar, imei numaramı alıp, biz bildirimini yapıcaz, sorun çözülecek dediler. Tabi ben pek güvenemedim ama bu işlerin prosedürü nedir? Bilen var mı? Adamlar beni kandırmasınlar?

MurMur -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 13:26:23)

EGer Bi bayi falan değilse öle sıradan bi telefoncuysa kandırıyolar kardeş malesef..

Pis@gor -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 13:29:00)

yok kardeş, bir avea bayii...

MurMur -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 13:31:26)

o zaman bin tepelerine kardeş afetme [sm=s15.gif]

San Andreas Citizen -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 14:00:14)

Beyler ben hollandadan aldıgım telefonu gelirken gumruge kaydettirmedim. elimde faturası var. (219 euroluk) radyosuz nokia 6100 modeli, telefon yarın kapanacak ne yapabilirim? Gittiğim bir telefoncu bana havaalanına git ordan damga vursunlar sonra telekoma git dedi. Böyle mi yapmam gerekiyor? Böyleyse ne kadar öderim bilgisi olan varmı?

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 14:23:59)

quote:

Orjinalden alıntı: barisbatmaca

Merhaba arkadaşlar,
Benim problemim biraz garip ama yardımcı olursanız sevinirim. Ben yaklaşık 1 ay kadar önce bir telefon aldım, ist.daki bir bayiden, faturalı ve garantili bir telefon. Yalnız dün bir mesaj geldi " telefonunuz kayıt dışıdır, 1 hafta içinde kapatılacaktır" şeklinde... İmei numarasını kontrol ettim, aldığım telefon ile aynı. Sonra imei.tk.gov.tr den kontrol ettim, orda da "kayıt dışı telefon" yazıyor. Şok oldum tabi. Hemen telefoncuma gittim, telefonu değiştirin dedim, değiştirmeye yanaşmadılar, imei numaramı alıp, biz bildirimini yapıcaz, sorun çözülecek dediler. Tabi ben pek güvenemedim ama bu işlerin prosedürü nedir? Bilen var mı? Adamlar beni kandırmasınlar?

Telefoncunun kendi adina Tuzel kisi olmadan bu islemi yurutmesi imkansiz zaten. ithalatci firma ile gorusup durumu onlara anlatman gerekiyor. Halledebilirlerse onlar halledebilirler. Eger ithalatci firma bunu kacak olarak yurda soktuysa onun da bu durumda yapacagi cok fazla birsey yok. ne yazik ki. Ithalatci firmayla gorus en kisa zamanda.

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 14:27:17)

quote:

Orjinalden alıntı: San Andreas Citizen

Beyler ben hollandadan aldıgım telefonu gelirken gumruge kaydettirmedim. elimde faturası var. (219 euroluk) radyosuz nokia 6100 modeli, telefon yarın kapanacak ne yapabilirim? Gittiğim bir telefoncu bana havaalanına git ordan damga vursunlar sonra telekoma git dedi. Böyle mi yapmam gerekiyor? Böyleyse ne kadar öderim bilgisi olan varmı?

Gumruk mustesarliginin yeni yayinladigi genelge ile geriye donuk telefon beyan islemlerini kaldirdigini duydum. Yinede bulundugun ilin gumruk mudurlugu ile gorusebilirsin. Umarim Giris yaptigin zaman pasaportuna giris muhuru vuruldu. Yoksa telefonu yurt disindan aldigini idda etmende zorlasacak gibi gorunuyor... Umarim halledebilirsin.

Pis@gor -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 14:28:15)

onlarla defalarca görüştüm.
onlar bildirdiklerini iddia ediyorlar, sorunun onlarda olmadığını, tk kurumunda olduğunu onlarla görüşmemi söylüyorlar. ben bu işin içinden çıkamıycam galiba :(

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: barisbatmaca

Merhaba arkadaşlar,

Telefoncunun kendi adina Tuzel kisi olmadan bu islemi yurutmesi imkansiz zaten. ithalatci firma ile gorusup durumu onlara anlatman gerekiyor. Halledebilirlerse onlar halledebilirler. Eger ithalatci firma bunu kacak olarak yurda soktuysa onun da bu durumda yapacagi cok fazla birsey yok. ne yazik ki. Ithalatci firmayla gorus en kisa zamanda.

MurMur -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 15:26:27)

quote:

quote:

Arkadasin Yurt disina gidip geldigini TR de telefonunu bir sure kullandigini sonradan kapandigini Soylesin. Bir sonraki girisin de telefonun gumruk beyanini yaptigini soylerse TK kurumuna. Bir problem ortadan kalmaz. Bunun acik bir ispati yok cunku Herzaman Yurda giris yaptiginda veya cikis yaptiginda Pasaport polisi muhur vurmuyor.

Telefonu ikinci el alinmis gibi gosteremezsin. Sifirda olsa ikinci el de olsa uygulayacaklari vergi ayni olur.

Peki arkadaş ne diyecek memura onu anlamadım? bunu nerden aldın falan derlerse yani ? teyzemden mi aldım dese isvicreden faturası yok?yada ankaradan aldım kapandımı dese arada kaldık [sm=s20.gif]

desiya -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 16:26:54)

quote:

quote:

Mustesarligin yeni yayinladigi bir genelge ile Artik Gumruklerde geriye donuk kayit islemi yapilmayacagi yaziyordu. Fakat Herhangibir gumruk mudurlugune telefon acip bilgi almakta fayda var. Cunku durumun digerlerine gore birazdaha spesifik.

ama dostum birde şöyle bişey var.bizim kırmızı pasaportumuzun olduu devletçede belli.biz tc pasaportu çıkarmıyoruz çünkü gerekli olmuyo.bu şekilde avrupadaki ülkerere vize almadan bi sorunla karşılaşmadan girebiliyoru.bu yüzden tc pasport alma gereğide yok.ama şöyle bi belge var babamda daha öncden bulgaristandan almıştık. tc ve bulgar kimliklerindeki isimlerin aslında aynı kişiye ait odluğunu yazan uluslarası geçerliliği olan bi yazı.bunu zamanda ehliyette sorun oluyo diye çıkartmıştı.bu şekilde hallolabilirmi
BİŞEY DAHA vardı bu yasa şu anlık donrulşudu diye biliyorum kimdi o ulaştırma bakanımıydı neydi işte o söledi.çok fazla yanlış telefon kapatılmış vede sistemdeki sorunlardan dolayı şu anlık bu işi durdurduk vs diye doğrumu hatrlıyorum

armyturkmenoglu -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 17:29:28)

Arkadaşlar,

Amerikadan bir internet sitesinden yaklaşık 575 $'lık bir telefon siparişi vereceğim ve bu telefon bana UPS,DHL yada Fedex gibi kargo firmalarından biri ile gönderilecek.

Bu ürün direkt olarak benim adresime mi gelir yoksa postane gümrüğündemi kalır, bana almam için tebligat mı yapılır.

Her iki durumda da bu telefonu kayıt altına almam için neler yapmam gerekiyor. Kayıt altına alma sansım ne kadardır ve bana ne kadara patlar?

M@XWeLL -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 17:36:42)

Merhaba arkadaşlar.

Benim Ocak ayı faturası ile birlikte , babam tarafından getirilmiş n90 modeli bir telefonum var.Ben bunu kayıt ettirmedim, ama 1 hafta kadar önce kapandı.Şimdi kayıt ettirmek istiyorum.13.02.06 tarihinden önce getirttiğim için sadece fatura ve giriş-çıkış pasaport fotokopisi ile telekomilikasyon 'a dilekçe ile başvuru yapacağım.

1. bu dilekçeyi nereye göndereceğim
2.fatura, pasaport fotokopisi ve dilekçeden başka birşeye gerek yok değil mi?
3.Babam TR vatandaşı değil(Annem Türk, Babam Yabancı[Soyu osmanlı tarafından]), bu sorun olur mu?

seyyah66 -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 21:35:10)

Arkadaşlar bu kayıt konusunda sizlerden birşey öğrenmek istiyorum... 11 temmuz 2006 tarihinde 150 euro tutarında bir telefon aldım ve türkiye girişinde onaylattım daha sonra gümrük müdürlüğünce onaylanmış fatura ve pasaport fotokopisiyle birlikte turkcell bayisine gittim işlemleri yaptılar evraklarınız tamam telefonu kullanabilirsiniz dediler ama bugün yani 24 agustos 2006 da telefonunuz yasal değildir 25 agustos tarihinde kapanacaktır diye bir mesaj geldi... ankara tk yı aradığımda ise suan internete e giremediklerini ve başınızın çaresine bakın der gibi bir durumla karşılaştım... Kayıt ettirdiğim turkcell bayisine gittim onların evraklarımı gönderdiklerini ve yapacak birşeylerinin olmadıgını söylediler... Bu durumda ne yapnan gerekli yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler... suan bir deneme yöntemi uyguluyorum telefon yarın kapanacagı için alman hattımı taktım 3 gün sonra normal turkcell hattımı takacagım durum ne olacak bakalım... saygılar

gkkt -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 21:40:17)

quote:

Orjinalden alıntı: seyyah66

Arkadaşlar bu kayıt konusunda sizlerden birşey öğrenmek istiyorum... 11 temmuz 2006 tarihinde 150 euro tutarında bir telefon aldım ve türkiye girişinde onaylattım daha sonra gümrük müdürlüğünce onaylanmış fatura ve pasaport fotokopisiyle birlikte turkcell bayisine gittim işlemleri yaptılar evraklarınız tamam telefonu kullanabilirsiniz dediler ama bugün yani 24 agustos 2006 da telefonunuz yasal değildir 25 agustos tarihinde kapanacaktır diye bir mesaj geldi... ankara tk yı aradığımda ise suan internete e giremediklerini ve başınızın çaresine bakın der gibi bir durumla karşılaştım... Kayıt ettirdiğim turkcell bayisine gittim onların evraklarımı gönderdiklerini ve yapacak birşeylerinin olmadıgını söylediler... Bu durumda ne yapnan gerekli yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler... suan bir deneme yöntemi uyguluyorum telefon yarın kapanacagı için alman hattımı taktım 3 gün sonra normal turkcell hattımı takacagım durum ne olacak bakalım... saygılar

TK da işler yavaş yürüyo evrakların TK ya ulaşacak ve ordaki sıraya göre işlemin yapılacak.Enfazla 2 hafta içinde açılır açılmazsada evrakları TK ya elden ver.Umarım evrakların yedeği sende duruyordur.Alman kartı takman bişey ifade etmez.Telin kapanacaktır.

telefonumabak -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (24 Ağustos 2006; 23:44:34)

tk yua bi telefon açtım. adam bana cevap vercegine benim soylediklerimi yanındakine ukela bir tavırla anlatıyorsdu. sonra bişey demeden yuzme kapttı. tk dak,iler devlet memuru. suleymanın dedigi benim memurum işini bilir.
tk ya kalırsak yandık ki ne yandık . en iyisi kendin gidip halletek. el elein eşeğin,i türkü çığırarak arar

San Andreas Citizen -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 0:00:05)

Evet bugun havaalanına gittim gumruk için, polis memuru saolsun "dun dilekce geldi artık sonradan gumruge telefon onaylatmak yok" dedi. Allahtan kuzenim gelicekti almanyadan, memura durumu anlattım, oda cıkarken ver kapıdan gumruge onaylatsın hemen dedi, cıkarken verdim telefonu hemen o kendi getirmiş gibi kaydettirdi telefonu (sadece adını not almıslar bir de damga basmıslar faturama) yarında once kendi pasoportumla ustume yapmayı deniycem olmazsa kuzenin pasaportuna kaydettiricem. ne sacma sapan kuralları olan bir ulkede yasıyoruz ya zorla illegal yapıyorlar insanı ki elimde faturalı yuzde yuz temiz sekilde alınmıs telefon varken bile.

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: San Andreas Citizen

Gumruk mustesarliginin yeni yayinladigi genelge ile geriye donuk telefon beyan islemlerini kaldirdigini duydum. Yinede bulundugun ilin gumruk mudurlugu ile gorusebilirsin. Umarim Giris yaptigin zaman pasaportuna giris muhuru vuruldu. Yoksa telefonu yurt disindan aldigini idda etmende zorlasacak gibi gorunuyor... Umarim halledebilirsin.

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 0:41:18)

Biktiriyorlar insani baskada birsey degil.

sergen_baba -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 2:04:51)

tk herşeyi mahvetti

garantileri kapadı

kaçaklar açık kaldı v.s...

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 2:18:07)

Bu yasa cikmadan once TR de 100 bin adet klonlu cep telefonu vardi. Su an ise bu sayi 6.5 Milyon Buda ciddi guvenlik acigini beraberinde getiriyor. Bunun haricinde insanlarin magdur olmasida cabasi

mamboking -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 11:44:44)

Benim cihaz da bugün kapanıyor..[sm=s20.gif]
Dubaiden iki ay önce aldığım, gümrükte kayıt ettirip 97 milyon bayıldığım,
onca uğraştan sonra turkcell e evraklarını teslim ettiğim, çok severek kullandığım, turkcell in %99 kapanmaz dediği gül gibi Nokia E60 ım
bugün kapanıyor..
ne turkcell ne tk net bişey diyemiyor..
çok yoğunluk varmış..evraklar incelenip işleme konulunca açılırmış..
forumda bir iki açılma hadisesi olsada ne zaman olacağı hiç belli değil..
şimdi uğraş ve evrakları tekrar kargoyla tk'ya yolla..sonra ara babam ara..
sözün bittiği yer artık..
beklemekten başka yapacak bişey yok..
umarım artık başka kimsenin başına gelmez..

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 11:50:30)

quote:

Orjinalden alıntı: mamboking

Benim cihaz da bugün kapanıyor..[sm=s20.gif]
Dubaiden iki ay önce aldığım, gümrükte kayıt ettirip 97 milyon bayıldığım,
onca uğraştan sonra turkcell e evraklarını teslim ettiğim, çok severek kullandığım, turkcell in %99 kapanmaz dediği gül gibi Nokia E60 ım
bugün kapanıyor..
ne turkcell ne tk net bişey diyemiyor..
çok yoğunluk varmış..evraklar incelenip işleme konulunca açılırmış..
forumda bir iki açılma hadisesi olsada ne zaman olacağı hiç belli değil..
şimdi uğraş ve evrakları tekrar kargoyla tk'ya yolla..sonra ara babam ara..
sözün bittiği yer artık..
beklemekten başka yapacak bişey yok..
umarım artık başka kimsenin başına gelmez..

Herzaman soyluyorum yinede soyluyorum su evraklari Turkcell yerine TK a teslim edin. TK operatorlerden gelen hic bir evraki kabul edipte kayit yapmiyor. Burada telefonlari kapanan bir cok arkadasin telefonlari bu yuzden kapandi. Bundan sonra soylenen hersey bahane gercekten bahane 2 ayda hi bir cihazin kaydedilmedigini gormedim. Evraklar sende duruyorsa onlari TK mudurlugune durumunu dilegetiren bir dilekce ile yaz. Umarim acilir.

Hazar -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 11:59:56)

Yurtdışındaki biri ile pda getirtmeyi düşündüm. Değeri 550$. GSM var. Türkiyede olmayan bir cihaz. Ayrıca alınırsa da ebaydan alınacak. ebayden yurdışında oturan kişiye, o da gelirken bana şeklinde. Fatura olacak mı yine? TR'de olmayan bir cihaz olduğundan değerleme de yapamazlar. 300eur'a eşitleme yapabilir miyiz faturada acep? Zaten 20 eur para verilecekmiş + bir sürü uğraş. Ne dersiniz ?

drejan -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 12:24:11)

quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Yurtdışındaki biri ile pda getirtmeyi düşündüm. Değeri 550$. GSM var. Türkiyede olmayan bir cihaz. Ayrıca alınırsa da ebaydan alınacak. ebayden yurdışında oturan kişiye, o da gelirken bana şeklinde. Fatura olacak mı yine? TR'de olmayan bir cihaz olduğundan değerleme de yapamazlar. 300eur'a eşitleme yapabilir miyiz faturada acep? Zaten 20 eur para verilecekmiş + bir sürü uğraş. Ne dersiniz ?

biraz şans olmakla birlikte, bi arkadaş, n80 tr de yokken getirmişti nisanda fln,adamlar başta bu ne yaw fln demiş. n90 ın alt modeli olduğuna ikna edip 140 ytl vergi ödemiş. :) , birsürü uğraş bi gerçek. bide faturalı olcak diolarda, dubaiden gelen ark.ın faturasına bakmamışlar, bu değer bizi kasmaz fln diyip, kendi listesinden bakmış, ama yinede kıllık çıkarmak adına nerde bu fatura diyebilirler, kaçakçı vs. muamelesi dahi görebilirsin, dediğim gibi tamamen şans, ama iyi muamele gören biri pek görmedim henüz, böyle davranarak bezdirmeyemi çalışıolar anlamadım...

Hazar -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 12:41:19)

Yani TRde yok cihaz. Ucuzluktan da almıyorum. Cihaz PDA bölümünde baya bahsi geçen Eten M600'ün yenilenmiş versiyonu olan M600+ . Türkiyeye gelmesini bekleyip -a, pardon, casper'in getirip üzerine öküz kadar casper yazıp 1.5 katı fiyatına satmasını bekleyip diyecektim- kazık yemek istemiyorum. Niçin bezdiriyorlar, niçin yurtdışından ürün getirmek bu kadar zor anlayamıyorum. Getirdin diyelim bir de biir sürü vergi + uğraş.. Ne bileyim, TR'de o özelliklerde PDA yok. olanlar da 2x ücret. Ama ordan gelene kadar aynı paraya gelecek galiba. Soğuttular yani[:-]. Gümrük kaçak gelen binlerce telefonla ilgilenmiyor, sade vatandaş şvaykın zorlukla kazandığı parasını yettirdiği ürünü getirirken bir sürü işkence.

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 12:53:12)

quote:

Turkiyede olmayan bir model ama muadillerine bakip degerleme yapabilirler. Burda aslinda veriglendirme tamamen gumruk memurunun insiyatifine bagli. en kotu ihtimal 150 YTL Vergi odersin gibime geliyor.

Bu arada M600 hepsiburada.com da satista. ugrasmamak icin bakabilirsin

Hazar -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 13:17:26)

Cevaplarınız için teşekkürler.
hepsiburada'daki düz M600. M600+ alacağım alırsam ben.. (256MB Flash ROM, 2MP kamera ve Bluetooth 2.0)

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 15:21:07)

quote:

Cevaplarınız için teşekkürler.
hepsiburada'daki düz M600. M600+ alacağım alırsam ben.. (256MB Flash ROM, 2MP kamera ve Bluetooth 2.0)

Hayirli olsiun simdiden.

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 15:23:16)

quote:

Orjinalden alıntı: M@XWeLL

Merhaba arkadaşlar.

Benim Ocak ayı faturası ile birlikte , babam tarafından getirilmiş n90 modeli bir telefonum var.Ben bunu kayıt ettirmedim, ama 1 hafta kadar önce kapandı.Şimdi kayıt ettirmek istiyorum.13.02.06 tarihinden önce getirttiğim için sadece fatura ve giriş-çıkış pasaport fotokopisi ile telekomilikasyon 'a dilekçe ile başvuru yapacağım.

1. bu dilekçeyi nereye göndereceğim
2.fatura, pasaport fotokopisi ve dilekçeden başka birşeye gerek yok değil mi?
3.Babam TR vatandaşı değil(Annem Türk, Babam Yabancı[Soyu osmanlı tarafından]), bu sorun olur mu?

Bulundugun ilin Telekomunikasyon mudurlugune basvuru yapacaksin.

dangerdanger -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 18:07:44)

yaa bende de bı sorun var daha dogrusu ne yapsam dıye dusunuyorum yoksa beklemekten baska carem yokmu

ben telefonumu getırmıstım ve benım tel kapandı ardından yurtdısına gıtdım geldım ve sımdıde bugun telsıme gıtdım evraklarla olmaz dedıler turkcele gıtdım onlar benım evrakları tk ya fakslarız dedıler ancak 2 gun ıcınde fakslanır dedıler ve acılması kesın degıl dedıler ben sımdı daha kısa yoldan nasıl actırabılırım butun evraklar elımde su tk yı arıyorum adamlar paso mesgul bende buraya sorayım dedım yardımcı olursanız cok sevınırım

SAYGILAR

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (25 Ağustos 2006; 18:12:51)

quote:

Orjinalden alıntı: dangerdanger

yaa bende de bı sorun var daha dogrusu ne yapsam dıye dusunuyorum yoksa beklemekten baska carem yokmu

ben telefonumu getırmıstım ve benım tel kapandı ardından yurtdısına gıtdım geldım ve sımdıde bugun telsıme gıtdım evraklarla olmaz dedıler turkcele gıtdım onlar benım evrakları tk ya fakslarız dedıler ancak 2 gun ıcınde fakslanır dedıler ve acılması kesın degıl dedıler ben sımdı daha kısa yoldan nasıl actırabılırım butun evraklar elımde su tk yı arıyorum adamlar paso mesgul bende buraya sorayım dedım yardımcı olursanız cok sevınırım

SAYGILAR

Turkcele yapilan butun basvurular bir ise yaramadi zaten telefonlari kapatilanlarin hepside bu yizden kapandi.

Evraklarla birlikte Direk TK mudurlugune basvuru yap. Yoksa kesinlikle o telefon kapanir. Cunku TK fax ile basvuru kabul etmiyor.

Gokhan43 -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (26 Ağustos 2006; 11:44:45)

Günaydın arkadaşlar..

Benim telefonum IMEI TK 'da Kayıtdışı görünüyordu ( Genpa Garantili Olmasına Rağmen ) ve iki gün önce kapanmıştı , bugün imei.tk'ya baktığımda telefon kayıt altına alınmış fakat telefonum hala kapalı , 2-3 gün içerisinde düzelir mi benim yapmam gereken bir şeyler var mıdır ?

ATTRACTION -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (26 Ağustos 2006; 13:40:18)

quote:

Orjinalden alıntı: Gokhan43

Günaydın arkadaşlar..

Benim telefonum IMEI TK 'da Kayıtdışı görünüyordu ( Genpa Garantili Olmasına Rağmen ) ve iki gün önce kapanmıştı , bugün imei.tk'ya baktığımda telefon kayıt altına alınmış fakat telefonum hala kapalı , 2-3 gün içerisinde düzelir mi benim yapmam gereken bir şeyler var mıdır ?

TK ile tekrar gorus bi istersen. ithalatci firma imei numarasini TK a gecikterek gonderdigi / veya TK nin kayitlarina imei numarasinin gecikmeli olarak gectiginden kaynakli boyle bir problem olmus. TK Kapandiktan sonra kayit altina aldigi her imei numarasini GSM operatorlerine yazili olarak bildirdikten sonra telefon kullanima acilir. Bu sureci takiben ilerleyen gunlerde telefonun acilir diye tahmin ediyorum. TK nin bilgileri turkcell e gonderip gondermedigini ogrenmek icin Turkcell in online islem sayfasindan imei sorgulayarak ogrenebilirsin [&:]

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.59375