Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Diğer Markalar ve Konular

akay635 -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (3 Aralık 2006; 22:02:43)

quote:

Orjinalden alıntı: caligula

2. el bi telefon begendim magazada
onun yasal olup olmadıgını nasıl anlarım?

İlk önce imei numarasını kontrol etmek gerekir; kayıtlı mı değil mi diye.
Faturası ve kutusu olursa iyi olur. Faturası ve kutusu mevcut olan telefonların çalıntı olma ihtimali hemen hemen yoktur. Faturasını ve kutusunu alırsan daha sonra satmak istediğinde daha kolay satarsın.
Ayrıca Emniyet Müdürlüklerinin sitelerinde çalıntı telefon sorgulaması yapılabiliyor.

akay635 -> Cevap: bilgi lütfennn (3 Aralık 2006; 22:14:28)

quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

Selam arkadaşlar elimde fransadan gelme 6680 bi telefon var bayadır bende faturası falan var herhangi bi kayıt falan yapılmamıs bu telefonu kullanamıyorum herhangi bi sekilde actıramazmıyım yaw yani yasal olarak gumruge gittim ama girişti kaydı yapılmamış deyip başından attılar yardım valla :(

Gümrüğe uzun zaman önce gittiysen bir kez daha git bakalım ne diyecekler?
Eğer gümrükten işini halledemezsen operatörlerin abone merkezlerine başvur. Bakarsın yardımcı olurlar.
Bunların dışında yurt dışına çıkacak olan bir kişiye telefonu ve faturayı verirsen o kişi geri dönüşte gümrük işlemlerini halledebilir.
Ya da yurt dışında yaşayan birisine telefonu satabilirsin.

Önerilerim işe yarar mı bilmiyorum. Denemekte fayda var.

Ünal Korkmaz -> Cevap: bilgi lütfennn (3 Aralık 2006; 22:16:34)

abi bende simdi bi tane siemens a70 var. gumrukten beyan yaptırılmıs ama 9 ayda mı 10. ayda mı ne ole bısıydı valla. sadece tk ya gidecem o kadar. kabul ederler mı acaba. eski giriş var ama pasaportumuz falan var onceden ben bır telefon yaptırmıstım

akay635 -> Cevap: bilgi lütfennn (3 Aralık 2006; 22:28:47)

quote:

Orjinalden alıntı: unal.korkmaz

abi bende simdi bi tane siemens a70 var. gumrukten beyan yaptırılmıs ama 9 ayda mı 10. ayda mı ne ole bısıydı valla. sadece tk ya gidecem o kadar. kabul ederler mı acaba. eski giriş var ama pasaportumuz falan var onceden ben bır telefon yaptırmıstım

Telekom' a gidip danışmak gerekir.
Telekom' dan bir sonuç alınamazsa operatörlerin abone merkezlerine baş vurulabilir.
Anlayacağın çeşitli yolları denemek gerekiyor.

voodoo child -> Cevap: bilgi lütfennn (4 Aralık 2006; 3:04:45)

merhaba arkadaslar ben de brisey soracagim
herkes bu klonlamadan bahsetmis
klonlanan telefonlar kapanmiyor mu tekrar
herhangi bir garantisi yok sanirim
eger kapaniyorsa ne kadar sure icinde kapaniyorlar klonlandiktan sonra?

rockerdem -> Cevap: bilgi lütfennn (4 Aralık 2006; 10:38:24)

klonlama hakkında, başka bir başlıkta yazdığım açıklamayı buraya da koymak isterim:

konuya açıklık getirelim, talihsizlik eseri başına gelen/gelecek arkadaşlar da ne yapacaklarını bilsinler...

diyelim ki ben kaçak/çalıntı telefon satıyorum. ne yaparım? öncelikle elimde, kaçak olduğu TK tarafından belirlenmiş ve kapatılmış yüzlerce telefon var diyelim. ne yapar da çalışır hale getiririm?

bir de diyelim ki tuğranz kardeşimiz x firma garantili, y marka, yepyeni bir cihaz aldı. kutusunda, garantili, gıcır gıcır... hayırlı uğurlu olsun :)

şimdi ben 3 kağıtçı biri olarak TK'nın kaçak olarak belirlemediği "temiz" imei'ler bulmak durumundayım. en kolay yöntem nedir; deneme-yanılma. bu arada 3 kağıtçılığı meslek edindiğim için masraftan kaçmamışım, tüm cihazların anakartına yeni imei'ler yazacak donanımım var. imei'leri deniyorum, 12345....4455 denedim, olmadı, sınırlı servis... 7894445...0104 denedim, olmadı, sınırlı servis... 4554....6565 denedim, olmad... aaaa, OLDU! :)

yaşasın, artık elimde hiçbir resmi geçerliliği olmayan ama TK tarafından kayıtlı görünen imei'ye sahip bir cihaz var. TK uyanmadan hemen satmalıyım! (ki alanın elinde patlasın)

ama bir dakika, ne tesadüftür ki, salladığım imei, tuğranz kardeşin yeni aldığı cihazın imei'si ile aynı! ne olacak şimdi?

olacağı şu...

tuğranz kardeş telefonunu her açışında imei numarası, operatöre bildiriliyor; operatör de TK'ya tabi... Tabi benim farklı bir kişiye sattığım kaçak telefon için de yapılıyor... eğer aynı anda, aynı telefon numarası, farklı imei'li cihazlardan, aynı ya da farklı operatörlerle şebekeye bağlandıysa, operatör bunu TK'ya rapor ediyor. TK da her iki kişiye "telefonunuz klonlu, kapatılacak" diye mesaj atıyor ya da direkt kapatıyor. bu iki kişiden hangisi faturası ile TK'ya başvurur ve "bu cihazı ben yasal yollarla aldım, ahan da ispatı" derse, o cihaz, o telefon numarası için açılıyor; diğeri kapalı kalıyor...

1. bu işte tuğranz'ın zerre kabahati yok.
2. kaçak olduğunu bile bile telefon alan şahsın, suçta gayet payı var.
3. ürünü ithal eden x firmasının ya da yasal yollara uygun satan firmanın hiç suçu yok.
4. zehirin kökü, bende, yani cihaza farklı imei basarak satanda...

bir hırsızın, çaldığı arabaya, çalıntı olarak polise bildirilmemiş bir arabanın plakasını takması gibi. bu durumda normal şartlarda polis çevirmez. ama trafikte aynı plakalı iki araba yanyana görülürse, polis olaya el koyar; hangisinin gerçek hangisinin çalıntı olduğunun ispatını arar...

başınıza böyle bir şey geldiğinde -ki inşallah gelmez- önce ithalatçı ile görüşün. ama unutmayın ki olayla ilgilenmek ithalatçının sorumluluğu değil; müşteri memnuniyeti adına ilgilenirse ne ala. ilgili firma ise telefon ve imei numaranızı, adınızı filan alırlar, sizin yerinize TK'ya başvurur ve takip ederler. hatta çok daha ilgililerse, cihazınızın anakartını, temiz imei'li sıfır bir anakart ile bile değiştirebilirler, kendi insiyatifleri... ancak demin de dediğim gibi olanlarda ithalatçının ya da mağdurun herhangi bir ihmali, hatası söz konusu değil. tamamen kötü şans... kaçak telefoncunun salladığı imei kimin cihazına rast gelirse... kötü ödüllü bir piyango işte :/

uf, çok yazmışım. olsun, yeterince anlaşılmıştır umarım ;)

evren_aslan -> Cevap: bilgi lütfennn (4 Aralık 2006; 11:09:49)

TEMİZ İMEİ BULURSAKDA KAPANİRMİ MESELA BENİM HİC KULLANMADİGİM Bİ TELEFON VAR ONUN İMEİ BU KAPALİ TELEFONDADA KULLANA BİLİRMİYİM KAPANMA RİSKİ OLURMU? BASKASİNİN İMEİSİ DEGİL KENDİ ESKİ T KULLANMADİGİM TELEFONUMUN İMEİ NASİL OLSA BİRŞEY OLURMU?
quote:

Orjinalden alıntı: rockerdem

klonlama hakkında, başka bir başlıkta yazdığım açıklamayı buraya da koymak isterim:

konuya açıklık getirelim, talihsizlik eseri başına gelen/gelecek arkadaşlar da ne yapacaklarını bilsinler...

diyelim ki ben kaçak/çalıntı telefon satıyorum. ne yaparım? öncelikle elimde, kaçak olduğu TK tarafından belirlenmiş ve kapatılmış yüzlerce telefon var diyelim. ne yapar da çalışır hale getiririm?

bir de diyelim ki tuğranz kardeşimiz x firma garantili, y marka, yepyeni bir cihaz aldı. kutusunda, garantili, gıcır gıcır... hayırlı uğurlu olsun :)

şimdi ben 3 kağıtçı biri olarak TK'nın kaçak olarak belirlemediği "temiz" imei'ler bulmak durumundayım. en kolay yöntem nedir; deneme-yanılma. bu arada 3 kağıtçılığı meslek edindiğim için masraftan kaçmamışım, tüm cihazların anakartına yeni imei'ler yazacak donanımım var. imei'leri deniyorum, 12345....4455 denedim, olmadı, sınırlı servis... 7894445...0104 denedim, olmadı, sınırlı servis... 4554....6565 denedim, olmad... aaaa, OLDU! :)

yaşasın, artık elimde hiçbir resmi geçerliliği olmayan ama TK tarafından kayıtlı görünen imei'ye sahip bir cihaz var. TK uyanmadan hemen satmalıyım! (ki alanın elinde patlasın)

ama bir dakika, ne tesadüftür ki, salladığım imei, tuğranz kardeşin yeni aldığı cihazın imei'si ile aynı! ne olacak şimdi?

olacağı şu...

tuğranz kardeş telefonunu her açışında imei numarası, operatöre bildiriliyor; operatör de TK'ya tabi... Tabi benim farklı bir kişiye sattığım kaçak telefon için de yapılıyor... eğer aynı anda, aynı telefon numarası, farklı imei'li cihazlardan, aynı ya da farklı operatörlerle şebekeye bağlandıysa, operatör bunu TK'ya rapor ediyor. TK da her iki kişiye "telefonunuz klonlu, kapatılacak" diye mesaj atıyor ya da direkt kapatıyor. bu iki kişiden hangisi faturası ile TK'ya başvurur ve "bu cihazı ben yasal yollarla aldım, ahan da ispatı" derse, o cihaz, o telefon numarası için açılıyor; diğeri kapalı kalıyor...

1. bu işte tuğranz'ın zerre kabahati yok.
2. kaçak olduğunu bile bile telefon alan şahsın, suçta gayet payı var.
3. ürünü ithal eden x firmasının ya da yasal yollara uygun satan firmanın hiç suçu yok.
4. zehirin kökü, bende, yani cihaza farklı imei basarak satanda...

bir hırsızın, çaldığı arabaya, çalıntı olarak polise bildirilmemiş bir arabanın plakasını takması gibi. bu durumda normal şartlarda polis çevirmez. ama trafikte aynı plakalı iki araba yanyana görülürse, polis olaya el koyar; hangisinin gerçek hangisinin çalıntı olduğunun ispatını arar...

başınıza böyle bir şey geldiğinde -ki inşallah gelmez- önce ithalatçı ile görüşün. ama unutmayın ki olayla ilgilenmek ithalatçının sorumluluğu değil; müşteri memnuniyeti adına ilgilenirse ne ala. ilgili firma ise telefon ve imei numaranızı, adınızı filan alırlar, sizin yerinize TK'ya başvurur ve takip ederler. hatta çok daha ilgililerse, cihazınızın anakartını, temiz imei'li sıfır bir anakart ile bile değiştirebilirler, kendi insiyatifleri... ancak demin de dediğim gibi olanlarda ithalatçının ya da mağdurun herhangi bir ihmali, hatası söz konusu değil. tamamen kötü şans... kaçak telefoncunun salladığı imei kimin cihazına rast gelirse... kötü ödüllü bir piyango işte :/

uf, çok yazmışım. olsun, yeterince anlaşılmıştır umarım ;)

rockerdem -> Cevap: bilgi lütfennn (4 Aralık 2006; 11:15:06)

bir telefondaki imei'yi öteki telefonuna mı yazdıracaksın?

1. bu durumda kapanma riski elbette var.
2. yeni telefonuna eski imei'yi yazdırdığın anda yeni telefonun garanti dışı olur.

evren_aslan -> Cevap: bilgi lütfennn (5 Aralık 2006; 0:56:54)

ayni anda 2 telefonuda kullanmicam zaten bozuk imei nosunu kayit edecegim cihaz niye risk var gene? ayrica nasi garanti disi oluyor onu anlamadim telefonum spot zaten garantili deil olsa zaten kayitli olur ama baska bir anlamdami söyledin ggaranti disi oluru?
quote:

Orjinalden alıntı: rockerdem

bir telefondaki imei'yi öteki telefonuna mı yazdıracaksın?

1. bu durumda kapanma riski elbette var.
2. yeni telefonuna eski imei'yi yazdırdığın anda yeni telefonun garanti dışı olur.

rockerdem -> Cevap: bilgi lütfennn (5 Aralık 2006; 9:45:31)

yukarıda uzun uzun yazdığım bölümden tekrar edeyim:

risk her zaman var. sen dediğin işlemi yapsan da üçkağıtçının biri senin IMEI'ni başka bi cihaza basabilir. bu durumda ne olur? aynı anda şebekeye bağlı aynı IMEI'li iki cihaz. TK ne yapar? İkisini de kapatır. O telefonun kaçak olmadığını nasıl ispat edebilirsin bu durumda? Edemezsin...

spotsa garanti derdin yok zaten, ok.

Rockford Fosgate -> Cevap: bilgi lütfennn (7 Aralık 2006; 18:59:10)

Beyler kusura bakmayın sıze sormam gerekıyor:

Sımdı teyzem ıngıltereden N80 almıs bana getırıyor ancak teleofnun faturası yok cunku yıllık hakkını vermısler yanı gıdıp almadı beles verdıler[:'(]Faturası fln yok bunu Tr de kullanmak ıcın kapanmaması ıcın kayıt ettırmek ıcın Gumrukte havaalanında ne yapması gerekıyor detaylıca anlatırsanız sevınırım[:'(]

akay635 -> Cevap: bilgi lütfennn (7 Aralık 2006; 21:40:05)

Gümrükte bir evrak doldurulacak (sözlü beyan formu veya tutanak). Pasaportun gerekli yerleri mühürlenecek. Gümrükteki işlemler bu kadar. Yine de gümrükteki memura sorulmalı başka bir işlem yaptırılacak mı diye.
Daha sonra pasaportun giriş-çıkış tarihlerini gösteren sayfaları ile ön yüzünün fotokopisi çektirilecek. Bu fotokopiler ve gümrükte doldurulan evrakla beraber Telekom' a başvuru yapılacak.

quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

Beyler kusura bakmayın sıze sormam gerekıyor:

Sımdı teyzem ıngıltereden N80 almıs bana getırıyor ancak teleofnun faturası yok cunku yıllık hakkını vermısler yanı gıdıp almadı beles verdıler[:'(]Faturası fln yok bunu Tr de kullanmak ıcın kapanmaması ıcın kayıt ettırmek ıcın Gumrukte havaalanında ne yapması gerekıyor detaylıca anlatırsanız sevınırım[:'(]

Rockford Fosgate -> Cevap: bilgi lütfennn (7 Aralık 2006; 22:12:09)

eyw hocam saol bu kdr deılmı sorun olmaz yanı kapanma fln[:'(]

akay635 -> Cevap: bilgi lütfennn (7 Aralık 2006; 22:30:20)

quote:

Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

eyw hocam saol bu kdr deılmı sorun olmaz yanı kapanma fln[:'(]

İşlemler söylemiş olduğum gibi yapılıyor. Bir aksilik çıkacağını sanmıyorum.
Gümrükte olsun Telekom' da olsun işlemleri yaptırırken görevlilere sorun herhangi bir eksiklik var mı diye. [:'(]

tibi -> Cevap: bilgi lütfennn (8 Aralık 2006; 7:28:41)

arkadaşlar bi sorum olucak yılbaşında ve bayramda gümrük ücretsiz olucak yurt dışından gelen elektronki eşyalar gümrük e takılmıcak o zman teli nasıl kaydettircez??yine aynı işlemler mi?

kadirt -> Cevap: bilgi lütfennn (8 Aralık 2006; 13:11:40)

Arkadaşlar almayı düşündüğüm bir spot 3230 un imeisini kontrol ettim, klon cihaz yazıyor.Klon cihazlar sadece kayıt edilen gsm numarası ile mi çalışıyor? Benim numaramla sorun olur mu? Ne yapmam lazım? Teşekkürler.

tarzanabi -> Cevap: bilgi lütfennn (9 Aralık 2006; 22:30:22)

Benim de benzer bir merakım var; elimde hiç kullanmadığım ve atıl durumda olan bir nokia 3200 var. bir tane yurtdışından gelme, kayıtsız olduğu için kapatılmış bir motorola v3x almak istesem, bu cihazı bu yöntemle kurtarma şansım var mı? klonlama işleminden sonra herhangi başka bir işleme ihtiyaç duyar mıyım?

copperdevil -> yurt dışından kuzenim gonerecek telefonu eeeee... (11 Aralık 2006; 1:22:30)

yurt dışından kuzenim gonerecek telefonu eeeee...
simdi benim merak ettigim postayla gonderse nasıl ben burda kaydedebilirm ki gumruk te 2.el oldugu için ya da 100 Euro nun altına kaseyi basıyorlarmış ya da kutuyu acmıyorlarmış
şimdi bana postayla kucuk bi kutuda (New year gift yazılı) içinde 2. el t-mobile mda compact diye harika bi telefon olsa 2.el..yanında ne olması lazım ki fatura mı, imei numarası faturaya yazılmış fatura mı,benim ismime fatura mı, kuenin ismine fatura (soyadlarımız aynı) mi..
nasıl yapacaz ben bu mda telefonu(2.el) nasıl burda kaydettirrecem...gozunu seviyim ya forumlarda bu konuyla alakalı okumadıgım konu kalmadı yok yanında getirisen 300 euro altı bilmem ne posta ile gelirse 100 euro nun altı direk geçiyrmuş ....ya problem o degil problem 2. el (sıfırın da bilgisini veren oldsa olabilir) birde almanyadaki acık arttırma sitesinden aldıracam yani nasıl 2. el tel.in faturası olsunki uzerime ya da olabilirmi...telefon kargoyla geldikten sonra ban nasıl kaydettirirm..gozunu seviyim ya kafayı yiyecem vala...bi yardım cembakir@hotmail.com

patriots -> Cevap: yurt dışından kuzenim gonerecek telefonu eeeee... (11 Aralık 2006; 20:01:15)

merhabalar[sm=s17.gif]
ben şubatta Türkmenistandan tel getirecem bi tane Nokia E61.faturası ve kutusu falan herşeyi var.ama tel ben Türkiyedeyken kardeşim tarafından benim adıma fatura kestirilerel alındı ve tarih var kasım ayı yani.şimdi bu sorun olurmu?bi de faturada ucreti turkmen parasında yazıyor.yani euro veya dolarda değil.yaklaşık 280 euroya geliyor.burası sorun olacakmı.?
teşekkürler

ahilus2006 -> Cevap: yurt dışından kuzenim gonerecek telefonu eeeee... (13 Aralık 2006; 0:49:08)

dünya neleri klonluyor, biz neleri yazık...

kassap -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (13 Aralık 2006; 1:07:45)

Şu an yurt dışındayım. Türkiyeye gelirken telefonumu kayıt ettirip bir arkadaşa satmayı düşünüyorum. Aldığım parayla da yeni bir telefon alıcam yine yurtdışından. Merak ettiğim, acaba bu ikinci telefonu kayıt ettirmede bir sorun yaşar mıyım Türkiye'de? Yani ikinci telefonu kayıt ettirdiğimde birinci telefon artık kayıt dışı mı olur, yoksa ikisi birden kayıtlı olarak mı gözükür??

tolgahankutlu -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (13 Aralık 2006; 9:42:49)

peki bişey soracam arkadaşlar.yurtdışından telefonu kargo ile yollasalar gümrükte bu kadar uğraşılırmı.peki yurtdışından kargo varmı heryere.teşekkürler

tolgahankutlu -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (13 Aralık 2006; 9:44:58)

bir yerlerde okumuştum.yeni bir yasa gelmiş yada geliyor.yurtdışından getirilen telefonlar önceden yıllık en fazla sanırım 3 veya 4 idi.şimdi bu sayı 1 e düşürülmüş.eğer içeri girerken kaydını aldılarsa birincinin ikinciyi alma derim elinde patlar

aktasarim -> SELAMLAR (13 Aralık 2006; 16:54:24)

HERKESE SELAMLAR ARKADAŞLAR KAYITDIŞI TELEFONLARIN HAKKINDA HERTÜRLÜ BİLGİ - ÇÖZÜM VE TEKNİK DESTEK İÇİN
İHTİYAÇ DUYULDUĞUDA BANA ULAŞABİLİRSİNİZ ELİMDEN GELDİĞİNCE SİZE ÇÖZÜM SUNABİLİRİM .

aktasrim@hotmail.com (MSN)
05447441913

Belki Üzücü bi haber veririm Belki Sevindirici ama her halükarda size bi yanıt veririm ve fazla uğraşmamız olursunuz
artık uzman olduk bu işte YARDIM İSTERSENİZ BURALARDAYIM .

ŞİMDİLİK HERKESE SELAMLAR....

akbey77 -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (14 Aralık 2006; 12:10:46)

BENİMKİ BİRAZ FARKLI BİR SORU OLACAK...ŞUAN DA KAYIT DIŞI OLUP GÖZ ARDI EDİLMECEK TELEFONLAR(SON MODEL) TELEFONLAR SATILMAKTA. MERAK ETTİĞİM BUNDAN SONRA YAPILCAK HİÇ BİR ŞEY YOKMU VE ALSAK ELİMİZDE PATLARMI. İLLA ESKİ TELEFONUN İMEİ Nİ KLONLAYALIM YASAL YAPILCAK BİŞİ YOKMU...

aktasarim -> MERHABALAR (14 Aralık 2006; 14:01:05)

ŞİMDİ DOSTUM OLAY ŞÖLE

ŞİMDİ YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFONLAR YURDA GİRİŞ YAPARKEN FATURASIYLA BERABER GÜMRÜK MEMURUNA İBRAZ EDİLİP KAŞELETİRSE SORUN YOK TK TELEFONUNU Bİ SÜRE SONRA AÇIYOR (TABİ BAZI PRESEDÜRLERİ HALLETTİKTEN SONRA) AMA EĞER MEMURA KAŞELETMEDEN YURDA SOKARSAN TELEFONU ZATEN YASA DIŞI Bİ İŞLEM YAPMIŞ YANİ YURDA KAÇAK TELEFON SOKMUŞ OLUYORSUN. BUNDAN SONRA ÖNÜNDE 3 SEÇENEK KALIYOR

1- TELEFONU YURT DIŞINA GÖNDERİP Bİ FATURA AYARLAYIP (YOKSA EĞER) TEKRAR YURDA GİRİŞ YAPMAK VE TELEFONU GÜMRÜKTE KAYDETTİRMEK
2- TELEFONU YEDEK PARÇA OLARAK KULLANMAK YADA HURDA PARASINA SATMAK
3- BU SON YADA İLK ÇAREN TELEFONU KLONLATMAK VE KULLANMAK
SONUÇTA BUNU YAPAN ÇOK İNSAN VAR VE SONUÇ OLARAK TELEFONUN GÜMRÜK VERGİLERİNİ VERMEK VE Bİ SÜRÜ PRESEDÜRÜ YAPMAK YERİNE BU YÖNTEM DAHA UCUZ VE ÇABUK OLMAKTA TABİ MEMLEKETİM İNSANIDA BİLİRSİNİZ HEP ÇABUK VE UCUK OLAN ŞEYLERİ SEVERLER BU ŞEKİLDE YAPIYORLAR...

BUGUNKÜ TAVSİYEM:

EĞER KLONLATICAKSANIZ BU İŞİ İYİ BİLEN VE GÜVENEBİLECEĞİNİZ İNSANLARA YAPTIRMANIZ . YOKSA TELEFONDAN BİLE OLABİLİRSİNİZ MAZALLAH :)

ŞİMDİLİK İYİ GÜNLER DİLİYORUM
İHTİYAÇ HALİNDE KAYIT DIŞI VE KLON HAKKINDA BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

KAYIT DIŞI VE KLON BİLGİ HATTI HİZMETE GİRMİŞTİR :)

aktasarim@hotmail.com (MSN)
05447441913

yegoadam -> Cevap: MERHABALAR (14 Aralık 2006; 15:42:34)

klonlamak tek cozummu[:o]

imphoteap -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (14 Aralık 2006; 18:06:04)

arkadaşlar bana yurt dışından n 70 geldi kapandı. yasal yollardan telefonum 1 hafta önce açıldı. şimdi ise avea kapandı diğerlerine açık ne yapmam gerekiyo bi bilgisi olan varmı arkadaşlar müşteri hizmetlerini arasam hallederlermi acaba...

denaro -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (14 Aralık 2006; 18:44:40)

Yurt disindan Tel getirecek arkadaslar 1 ocaktan sonra Vergiler dusucek.Eger yaptirabilirseniz 1 ocaktan sonra Kaydini yaptirin !! Ben 2 aralikta girdim ve benim 150 € tutan n73 ume kayit yaptirmaya gittigimden bana 1 ocaktan sonra gelirsen bedava kayit yapitarabilecegimi havalanindaki memur soyledi.Yoksa telefonuma yani 150 € aldigim telime sanki ben 1 milyar 250 milyon TL 'ye almisim gibi sayip bana 135 milyon liralik vergi odeteceklerdi.
Bildigim kadari ile 300 € alti tellere sadece Turk telekom radyo vergisi alindigini biliyordum.
Saygilar

vivaldi -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (14 Aralık 2006; 19:20:12)

merhaba arkadaslar yurt dısından kardesım motorola v980 tel getırdı tel ımesı kayıtlı degıl ve faturasıda yok...........ankara yenımahllede gumrukten pasaportuyla kardesımle yapabılırmıyız ılgınıze sımdeden tsk

akbey77 -> Cevap: MERHABALAR (14 Aralık 2006; 20:28:56)

açıklaman için teşekkür ederim tahmin ettiğim gibi gmrük işi olmaycağına göre.yani ucuz yollu kayıt dışı teli alıp halledebiliriz heralde....

quote:

Orjinalden alıntı: aktasarim

ŞİMDİ DOSTUM OLAY ŞÖLE

ŞİMDİ YURT DIŞINDAN GETİRİLEN TELEFONLAR YURDA GİRİŞ YAPARKEN FATURASIYLA BERABER GÜMRÜK MEMURUNA İBRAZ EDİLİP KAŞELETİRSE SORUN YOK TK TELEFONUNU Bİ SÜRE SONRA AÇIYOR (TABİ BAZI PRESEDÜRLERİ HALLETTİKTEN SONRA) AMA EĞER MEMURA KAŞELETMEDEN YURDA SOKARSAN TELEFONU ZATEN YASA DIŞI Bİ İŞLEM YAPMIŞ YANİ YURDA KAÇAK TELEFON SOKMUŞ OLUYORSUN. BUNDAN SONRA ÖNÜNDE 3 SEÇENEK KALIYOR

1- TELEFONU YURT DIŞINA GÖNDERİP Bİ FATURA AYARLAYIP (YOKSA EĞER) TEKRAR YURDA GİRİŞ YAPMAK VE TELEFONU GÜMRÜKTE KAYDETTİRMEK
2- TELEFONU YEDEK PARÇA OLARAK KULLANMAK YADA HURDA PARASINA SATMAK
3- BU SON YADA İLK ÇAREN TELEFONU KLONLATMAK VE KULLANMAK
SONUÇTA BUNU YAPAN ÇOK İNSAN VAR VE SONUÇ OLARAK TELEFONUN GÜMRÜK VERGİLERİNİ VERMEK VE Bİ SÜRÜ PRESEDÜRÜ YAPMAK YERİNE BU YÖNTEM DAHA UCUZ VE ÇABUK OLMAKTA TABİ MEMLEKETİM İNSANIDA BİLİRSİNİZ HEP ÇABUK VE UCUK OLAN ŞEYLERİ SEVERLER BU ŞEKİLDE YAPIYORLAR...

BUGUNKÜ TAVSİYEM:

EĞER KLONLATICAKSANIZ BU İŞİ İYİ BİLEN VE GÜVENEBİLECEĞİNİZ İNSANLARA YAPTIRMANIZ . YOKSA TELEFONDAN BİLE OLABİLİRSİNİZ MAZALLAH :)

ŞİMDİLİK İYİ GÜNLER DİLİYORUM
İHTİYAÇ HALİNDE KAYIT DIŞI VE KLON HAKKINDA BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.

KAYIT DIŞI VE KLON BİLGİ HATTI HİZMETE GİRMİŞTİR :)

05447441913

PolatA -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (14 Aralık 2006; 22:19:55)

quote:

Orjinalden alıntı: denaro

Yurt disindan Tel getirecek arkadaslar 1 ocaktan sonra Vergiler dusucek.Eger yaptirabilirseniz 1 ocaktan sonra Kaydini yaptirin !! Ben 2 aralikta girdim ve benim 150 € tutan n73 ume kayit yaptirmaya gittigimden bana 1 ocaktan sonra gelirsen bedava kayit yapitarabilecegimi havalanindaki memur soyledi.Yoksa telefonuma yani 150 € aldigim telime sanki ben 1 milyar 250 milyon TL 'ye almisim gibi sayip bana 135 milyon liralik vergi odeteceklerdi.
Bildigim kadari ile 300 € alti tellere sadece Turk telekom radyo vergisi alindigini biliyordum.
Saygilar

Arkadaşım aynısını bugün banada sölediler hatta dedi 1 ocaktan sonra hiç bisey ödemicen,parayı cebine atarsın die espri bile yaptı kendi çapında[:)] 8800 sirocco için 250 ytl dedi. Sana sorum şu ki şu an telefonu kullanmaya başlasam kapanır mı hemen 1 ocağa kadar ?yada kapanırsa 1 ocaktan sonra geri açılır mı? saygılar PolatA

prodrive -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (14 Aralık 2006; 23:22:34)

yurtdışından gelirken sadece 1 telefon mu getirabiliyoruz? ben 2 tane almak istiyorum, gümrükte sorun çıkarırlar mı?

denaro -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (15 Aralık 2006; 0:19:02)

adama bana dediki Sen Turk hattinla kullan sana uyari mesaji gelince cikarir kendi yabanci hattini takarsin dedi ama ben riske girmedim kendi yurtdisindaki hattimi kullaniyorum 1 ocaktan sonra gidicem bir telefoncuya bakalim ne dicek kayit yaptirirkene olmadi giderim havalanina kaydimi yaptiririm.
Bide memmur "eger kaydini simdi yatirsan bile "yani o gun 2 aralikta yaptirsam bile yaklasik 1-2 ay suruyormus tamamen kayitda gecmesi diyerek bana 1 ocaktan sonra kaydini yaptirmam gerektigini soyledi.
Sunun surasi 15 gun kalmis riske girmeye degmez bence
http://image.donanimhaber.com/image.php/micons/m11.gif

Ünal Korkmaz -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (15 Aralık 2006; 9:28:41)

@prodrive: su anda yanlıs bılmıyorsam eger yanında 1 telefon getırebılıyosun ama 4 telefon ya da sole soyleyeyım 4 elektronık cıhaz getırebılyosun.

@denaro: hocam riske gıre kendı attını takıpda. yurt dısı hattını taktıgın zaman sen burda zıyaretcı olarak gorunuyosun o yuzden bısı olmaz. yılbsından sonrada 1 2 ay surer dedıgıne bakma sen yaparlar hemen onlar. vergıler duserse eger cok ıyı yanı hıc vergı odemeden n95 kaydettırebılırım ben (zaten para vermeyecem de zaten).

tüm kapanan kapatılan arkadaslar gecmıs olsun. hepinizin telefonu kısa zamanda halledılır ınsallah

aktasarim -> merhabaaaaa (15 Aralık 2006; 9:45:28)

Şimdi arkadaşlar ...

Yeni yasa hakkında herkes bişeyler söylüyor tabi ama ben derimki siz 1 OCAK tarihini bekleyene kadar gidip bu kanunun yükümlülüklerini öğrenin çünkü vergilr düşüyor ve iş kolaylaşıyorsa EMİNİM ALTINDAN Bİ ÇAPANOĞLU ÇIKAR...:)

Bence şimdiden öğrenip ona göre hazırlık yapmak daha akıllıca sonuçta NEVAR NE YOK sağlama almak gerekir.

BUGUNKÜ MESAJ : SİZ SİZ OLUN TK ya FAZLA GÜVENMEYİNNNNNNN

herkese selamlar ...

KAYITDIŞI VE KLON DESTEK HATTI
05447441913

aktasarim -> merhabaaaaa (15 Aralık 2006; 11:08:34)

T.C

BAŞBAKANLIK

Gümrükler Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü

Sayı :B.02.1.GÜM.0.06.00.26.832-923-2006/31

Konu :Yolcu beraberi cep telefonu girişi

21.09.2006 / 24277

GÜMRÜK VE MUHAFAZA BAŞMÜDÜRLÜĞÜNE

- Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının ilgi (b) de kayıtlı yazımız uyarınca yapılması gereken beyanının yeterli bilgilendirme ve uyarı yapılmayışı, unutma veya benzer nedenlerle yapılamayabildiği ve mezkur yazımızda gümrükçe yapılması öngörülen işlemler yapılmadan ülkeye giriş yapılabildiği,

- Ayrıca, mesai saati dışında Türkiye’ye giriş yapan yolcuların beraberlerinde getirdikleri cep telefonlarının vergilerinin ödenmesinde veznelerin kapalı olmasından dolayı zorluklar yaşandığı,

Anlaşılmaktadır.

Bu itibarla, yazımız tarihinden itibaren yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarına ilişkin işlemler aşağıda belirtilen şekilde yapılacaktır.

1) Yolcu beraberinde getirilip beyan edilen cep telefonları ile ilgili olarak; ilgi (b) de kayıtlı yazımız çerçevesinde işlemler yapılmaya devam edilecektir. Ancak, fatura veya satış fişi ibraz edilse bile tahakkukta idarede mevcut kıymetler esas alınacaktır.

2) Ülkeye giriş sırasında beyan ve işlemleri yukarıda belirtilen nedenlerle yapılmamış olan cep telefonları ile ilgili olarak; yolcunun herhangi bir gümrük idaresine cep telefonu ve pasaportu ile birlikte bizzat müracaat etmesi halinde; fatura veya satış fişi aranmaksızın idarede mevcut kıymet esas alınmak, 300 EURO’nun altında olup olmadığına bakılmaksızın bu kıymet üzerinden sözlü beyan formu düzenlenerek 2000/53 sayılı Kararnamenin 39-41 inci maddeleri çerçevesinde vergi tahakkuk ve tahsilatı yapılmak kaydıyla, telefona ait işlemler yerine getirilecektir.

3) İlgi (a)’da kayıtlı yazımız ile yolcu beraberinde tek bir telefonun ithaline izin verilmiş bulunmaktadır. Bu itibarla üstteki 1 ve 2’nci maddeler kapsamında sadece bir telefonun işlemleri yapılabilecektir.

4) Beyan ve kayıt işlemleri Ülkeye giriş sırasında yapılmamış telefonlarla ilgili işlemler Yolcunun Ülkeye giriş tarihinden itibaren 3 aylık süre içinde gümrük idaresine başvurulması halinde yapılacaktır.

5) konu hakkında yolcuların yeterince bilgilendirmesini teminen; yolcu salonlarında, yolcuları uyarıcı nitelikteki tabelaların sabit veya yanıp sönen şekilde ışıklı, büyük puntolarla, renkli zemine yazılması; cep telefonu resmi de konularak dikkat çekici hale getirilmesi; uçak içinde veya yolcuların kolayca duyabileceği yerlerde sesli uyarılar yapılması, gerekli görülen yerlerde İngilizce ve diğer dillerde uyarıların yapılması başta olmak üzere her türlü tedbirin alınmasının sağlanması konusunda işletmeci kuruluşlara/firmalara gerekli talimatlar Başmüdürlüklerce verilecektir.

6) Gümrükçe düzenlenen belgelerin standart hale getirilerek, üzerlerinde yer alan kaşe, imza veya v.b. gibi bilgi ve unsurların açık, okunaklı ve düzgün bir şekilde tanzim edilmesine özen gösterilecektir.

aktasarim -> ARKADAŞLAR SİZİN İÇİN UĞRAŞIYORUM :) (15 Aralık 2006; 11:12:19)

T.C.
BAŞBAKANLIK
Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü

Konu :Yolcu beraberi cep telefonu girişi

İlgi (a)’da kayıtlı yazımızda, yurtdışından yolcu beraberi veya posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla hediyelik eşya kapsamında gelen cep telefonlarının, Mou onaylı listelerde yer alıp almadığının kontrolü yapılarak, yapılan inceleme sonucu cep telefonlarının bahse konu listelerde yer almamaları durumunda, söz konusu cep telefonlarının ithaline izin verilmemesi gerektiği ifade edilmiştir.

Dış Ticaret Müsteşarlığı’ndan alınan ve bir örneği ilişikte gönderilen 05.05.2006 tarihli ve 460 sayılı yazıda, 26.03.2006 tarihli ve 26120 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2006/8 sayılı Dış Ticaret Standardizasyon Tebliği ile MOU Listelerini düzenleyen 2004/4 sayılı Tebliğin 01.05.2006 tarihi itibariyle yürürlükten kaldırıldığı ifade edilmektedir.

Bu itibarla, 2006/8 sayılı Tebliğ, ticari amaçla ithal edilen ürünlerin mevzuatını düzenlediği ve kişisel kullanım amaçlı ürünlerin anılan Tebliğ kapsamına girmediği göz önüne alınarak yolcu beraberinde ya da posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla hediyelik eşya kapsamında gelen cihazlara, MOU Listesine bakılmaksızın ilgi (b) ve ilgi (c)’de kayıtlı yazılarımız hükümleri çerçevesinde işlem yapılması konusunda gereğini rica ederim.

KAYIT DIŞI VE KLON BİLGİ HATTI
05447441913

aktasarim -> ARKADAŞLAR SİZİN İÇİN UĞRAŞIYORUM :) (15 Aralık 2006; 11:15:37)

T.C.
BAŞBAKANLIK

Sayı: B.02.1.Güm.0.06.00.26-832-923

Konu: GSM Telefon Cihazları

İSTANBUL

İLGİ: 13.02.2006 tarihli ve 832-923-3403 sayılı yazımız.

İlgide kayıtlı yazımızda yolcu beraberinde girişine izin verilen GSM telefon cihazlarının kayıt altına alınmasını teminen yapılacak gümrük işlemleri belirtilmiş, yolcuların konu hakkında bilgilendirilmeleri için gerekli uyarı levhalarının, yolcular tarafından görülecek bir yere asılması talimatı verilmiştir.

Müsteşarlığımıza intikal eden olaylardan:

- Yolcuların beraberinde getirdikleri cep telefonunu, giriş yaptıkları gümrük idaresine beyan etmeyi unuttukları, geriye dönük beyanların ise kabul edilmediği; bu yüzden Telekomünikasyon Kurumunca telefonların veri tabanına kayıtlarının yapılmasının mümkün olmamasından ötürü kişilerin mağdur oldukları,

- Mesai saati dışında Türkiye’ye giriş yapan yolcuların beraberlerinde getirdikleri cep telefonlarının vergilerinin ödenmesinde veznelerin kapalı olmasından dolayı zorluklar yaşandığı,

anlaşılmaktadır.

Bu itibarla, cep telefonlarını beyan etmeyi unutan yolcuların mağduriyetlerinin önlenebilmesi için, Türkiye’ye giriş yaptığını kanıtlayan pasaport, uçak bileti, otobüs bileti gibi belgeler ile, cep telefonuna ait fatura ve cep telefonunun gümrük idaresine ibraz edilmesi halinde ilgide kayıtlı yazımız hükümleri çerçevesinde işlem yapılması, ayrıca konu hakkında gerekli uyarı levhalarının Türkiye’ye giriş ve Türkiye’den çıkış yapan yolcular tarafından görülecek yerlere asılması hususunda

bilgi ve gereğini rica ederim.

aktasartim@hotmail.com (MSN)
05447441913

aktasarim -> ARKADAŞLAR SİZİN İÇİN UĞRAŞIYORUM :) (15 Aralık 2006; 11:18:21)

GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞINA

(Gümrükler Genel Müdürlüğü)

İLGİ : a) Elektronik Kimlik Bilgisini Haiz Cihazlara Dair Yönetmelik,

b) 05.02.2000 tarihli ve 2000/53 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı,

c) 25.03.2004 tarih ve B.02.1.GÜM.0.06.00.28.832.923/8239 sayılı yazı,

d) 13.02.2006 tarihli ve B.02.1.GÜM.0.06.00.26.961-832-923 sayılı yazı,

İlgi (a) Yönetmeliğin 8 inci maddesinde “Kanunun yürürlük tarihinden sonra yurtdışından yolcu beraberinde veya kesin dönüşle getirilen veya bireysel olarak ithal edilen veya posta ile gelen elektronik kimlik bilgisini haiz cihaz sahipleri ya da kullanıcıları, elektronik kimlik bilgisi değiştirilmemiş, standartlara uygunluk açısından Kurum tarafından onaylanmış marka ve modeldeki cihazlar için; yurtdışı faturası ile birlikte cihaz bilgilerini işletmecilerin abone kayıt merkezleri aracılığıyla kayıt altına aldırmakla, işletmeciler de güncellenen cihaz bilgilerini beyaz listeye kaydedilmek üzere MCKS’ne göndermekle yükümlüdürler.” hükmü yer almaktadır.

İlgi (b) Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca yurtdışından yolcu beraberinde veya posta yolu ile 1(bir) adet cihazın yurda ithali mümkün bulunmaktadır. Söz konusu Karar hükümleri doğrultusunda; cihazların abone kayıt merkezleri aracılığıyla kayıt altına alınmasını teminen,

A. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cihazların kıymetinin 300 €’dan az olması durumunda cihaz sahipleri ya da kullanıcılarından

a) 12.07.2005 tarihinden (Kanunun yürürlük tarihi) 13.02.2006 tarihine (Gümrükler Genel Müdürlüğü ilgi (d) Tasarruflu Yazısı) kadar istenecek belgeler:

1. Cihazın Faturası

2. Giriş-çıkış bilgilerini belirten pasaport fotokopisi

b) 13.02.2006 tarihinden sonra istenecek belgeler:

1. Cihaza ait arkası gümrük muayene memurunca onaylanmış fatura veya Gümrük Muayene Memurunca düzenlenen tutanak

B. Yurtdışından yolcu beraberinde getirilen cihazların kıymeti 300 €’dan fazla olması durumunda cihaz sahipleri ya da kullanıcılarından

1. Cihazın Faturası

2. İlgili Gümrük Müdürlüğünce düzenlenmiş Sözlü Beyan Formu

C. Yurtdışından posta yolu ile getirilen cihazların kıymeti 100 €’dan az olması durumunda cihaz sahipleri ya da kullanıcılarından

1. Cihazın Faturası

2. İlgili Posta Gümrük Müdürlüğünden alınmış Belge

D. Yurtdışından posta yolu ile getirilen cihazların kıymeti 100 €’dan fazla olması durumunda cihaz sahipleri ya da kullanıcılarından

1. Cihazın Faturası

2. İlgili Posta Gümrük Müdürlüğünce onaylı Gümrük Beyannamesi veya Sözlü Beyan Formu

belgelerinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Ayrıca işletmeciler tarafından tereddütlere yol açtığı belirtilen hususların açıklığa kavuşturulması açısından:

1. Yurtdışından turist olarak gelip cihaz faturalarını yanlarında getirmeyen ve sadece belli bir süre kalacak kişilerin ülkemizde kaldığı süre boyunca ülkemizde faaliyet gösteren GSM işletmecilerinden SIM kart alıp kullanmak istemeleri durumunda, bu kişilere hat satışı yapılırken cihaz kaydının yapılmasını teminen işletmeci tarafından pasaport fotokopisinin ve IMEI numarasının veya Gümrük Muayene Memurunca düzenlenen tutanağın Kuruma gönderilmesine,

2. Yolcu beraberinde hediye amaçlı getirilen ve ülkeye kesin dönüş yapan vatandaşlara ait cihazların kayıtlarının yapılmasına ilişkin olarak A veya B maddelerinin uygulanmasına,

3. Taşıtlara gömülü olarak yurda ithal edilen cihazların kayıt altına alınmasını teminen Gümrük onaylı taşıt faturasının Kuruma gönderilmek üzere abone kayıt merkezlerine sunulmasına,

4. Cihazlara ait faturalarda yer alması gereken IMEI numaralarının Latin dilinde kullanılan numara yapısına uygun olmasına,

5. Kullanıcı tarafından ibraz edilen belgenin görülmesini takiben bu belgelere ait fotokopilerin abone kayıt merkezi tarafından “Aslı Görülmüştür” damgası ile damgalanmasına,

6. Yukarıda zikredilen hususlarla ilgili olarak işletmeci Abone Kayıt Merkezlerinin ivedilikle bilgilendirilmesine

karar verilmiştir.

Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.

Dr. Tayfun ACARER

Kurul Başkanı

DAĞITIM :

Gereği : Bilgi :

Avea İşetişim Hizmetleri A.Ş. Gümrük Müsteşarlığı

Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri A.Ş. (Gümrükler Genel Müdürlüğü)

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.

05447441913

aktasarim -> ARKADAŞLAR SİZİN İÇİN UĞRAŞIYORUM :) (15 Aralık 2006; 11:24:12)

T.C.

BAŞBAKANLIK

Sayı : B.02.1.GÜM.0.06.00.26.961-832-923

Konu : Yolcu beraberi cep telefonu girişi

13.02.2006 - 03403

İLGİ: 25.03.2004 tarih ve 8289 sayılı yazımız.

5392 sayılı Kanun uyarınca ülkeye girişine izin verilecek tüm GSM telefon cihazlarının IMEI numaralarının Telekomünikasyon Kurumunun veri tabanına kayıtlarının yapılması gerekmektedir.

Bu itibarla, yolcu beraberinde girişine izin verilen GSM telefon cihazlarının kayıt altına alınmasını teminen kıymeti 300 EURO’yu geçmeyen cihazın faturasının ibraz edilmesi halinde, faturanın arkasına muayene memurunca tarih yazılıp, imzalanarak kaşe vurulması fatura ibraz edilmemesi halinde ise ilişikte bir örneği gönderilen tutanağın(AŞAĞIDA ÖRNEĞİ VARDIR) düzenlenmesi, kıymeti 300 EURO’yu geçmesi halinde gümrük idaresince sözlü beyan formu düzenlenmesi suretiyle gümrük işlemlerinin sonuçlandırılmasını müteakip yolcuların bu belgeler ve pasaportu ile birlikte Telekomünikasyon Kurumuna gidilmesi hususunda uyarılması ayrıca, konu hakkında gerekli uyarı levhalarının yolcular tarafından görülecek bir yere asılmasının teminini rica ederim.

Umman HAMİDOĞULLARI

Müsteşar a

Gümrükler Genel Müdür V.

EKLER :

1-Form örneği (1 adet)

DAĞITIM:

Tüm gümrük ve muhafaza başmüd.lerine

Hükümet Meydanı No:10 06100 Ulus – ANKARA Ayrıntılı bilgi için irtibat: Muafiyetler Şube Müdürlüğü

Telefon: (0 312) 306 89 77 Faks: (0 312) 306 89 95

e-posta: muafiyetler@gumruk.gov.tr Elektronik Ağ: www.gumruk.gov.tr

TUTANAK

…………….marka…………model………………IMEI numaralı cep telefonunun ……………adına ………..tarihinde yurda giriş işlemleri yapılmıştır.

Muayene memuru

KAYIT DIŞI VE KLON DESTEK HATTI
05447441913

aktasarim -> Selamlar (15 Aralık 2006; 11:27:47)

arkadaşlar size yurt dışı geitirilen telefonların ve getirilecek telefonların nasıl ve hangi işlemlerle yurda giriş yapılacağını ve nasıl kayıt altına alınacağını resmi beyannamelerle ilettim artık bu konuda herhalde bilgi sahibi olursunuz olmazsanız gene yardımcı olurum ve en son mesajımda gümrük müdürlüğünün telefonlarınıda ekledim eğer takılırsanız sorarsınız diye yardımcı olabildiysem ne mutlu
görüşmek üzere...

KAYITDIŞI VE KLON DESTEK HATTI
aktasarim@hotmail.com
05447441913

aktasarim -> GENE BEN (KOVULANA KADAR :) ) (15 Aralık 2006; 11:31:10)

buda 50. mesajım oluyor artık bugun çok yoğun bir ilgi vardı başım şişti ama yardım etmek ve yardımcı olmak güzel bişey ve söylemek gerekirse türkiyede bir insan 13 kişi demektir yani yardımcı olabildiğim her kişiyle bereber 13 kişiye yardımcı olabiliyorum demek oluyor (istatisliklere göre)
neyse uğraşmaya devam bazen böööö getiriyorlar ama neyse başa çıkabiliyorum ..
heysey için tşkler MNS çıldırdı bu ne yoğunluk...

görüşmek üzere...
kendinize çok iyi bakın ...

KLON VE KAYITDIŞI TEL DESTEK HATTI
05447441913

prodrive -> Cevap: GENE BEN (KOVULANA KADAR :) ) (15 Aralık 2006; 18:03:16)

gümrüklerde esas olan tutarlara göre vergi alıncakmışş..

desene 150€ ya aldığın telefona için "bunun fiyatı 400€ " deseler bişey yapamıycan, baya sağlam geçirecekler. keşke eski sistem kalsaymış

denaro -> Cevap: GENE BEN (KOVULANA KADAR :) ) (16 Aralık 2006; 0:58:08)

Ben Hic bir sey anlamadim.Burda masal anlatiliyor yaww

SensationWhite -> Cevap: GENE BEN (KOVULANA KADAR :) ) (17 Aralık 2006; 13:29:20)

Sonuç olarak suan elimde İMEİ si kayıtlı olmayan 6600 tel var nasıl kayıt yaptırabılırım :S

sezka44 -> Cevap: GENE BEN (KOVULANA KADAR :) ) (18 Aralık 2006; 11:51:01)

Ankara yenimahelle postanesinde kayıt işleri devam ediyormu bilgisi olan varmı arkadaşlar.

gubidikkk -> Cevap: GENE BEN (KOVULANA KADAR :) ) (18 Aralık 2006; 23:31:20)

Yurt dışından gsm cihazlar getiren kişiler kaç cihazı kayıt altına aldırabiliyor pasaport ve fatura aynı kişiye olacak yani bir kişi 4 cihaz mı yoksa tek cihaz mı kaydettirebiliyor bilgisi olan var mı arkadaşlar?

gubidikkk -> Cevap: GENE BEN (KOVULANA KADAR :) ) (19 Aralık 2006; 9:20:34)

yukarı

gubidikkk -> Cevap: GENE BEN (KOVULANA KADAR :) ) (19 Aralık 2006; 19:21:23)

yukarı

MesthLeS -> Cevap: GENE BEN (KOVULANA KADAR :) ) (22 Aralık 2006; 16:55:40)

Arkadaşlar yurt dışından gelen telefonlar kayıt dışıya onları kayıtlı yapmak 2007 den sonra olmuyo diye duydum doğru mudur?

MesthLeS -> Cevap: GENE BEN (KOVULANA KADAR :) ) (22 Aralık 2006; 17:30:21)

Yok mu cvp ?

tgezer -> Cevap: GENE BEN (KOVULANA KADAR :) ) (22 Aralık 2006; 21:40:36)

quote:

Orjinalden alıntı: SensationWhite

Sonuç olarak suan elimde İMEİ si kayıtlı olmayan 6600 tel var nasıl kayıt yaptırabılırım :S

yurt dışına giden birine verebilirsen girerken gerekli işlemleri yapsın..turkcell extra ya ver belgeleri 1 haftada açılıyor (fatura olması şart değil)

tgezer -> Cevap: GENE BEN (KOVULANA KADAR :) ) (22 Aralık 2006; 21:42:55)

quote:

Orjinalden alıntı: MesthLeS

Arkadaşlar yurt dışından gelen telefonlar kayıt dışıya onları kayıtlı yapmak 2007 den sonra olmuyo diye duydum doğru mudur?

olacak yine ama sayı 1 le sınırlanıyor galiba

02AN -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (22 Aralık 2006; 21:56:09)

ARKADAŞLAR, simloclu N70 ler açılabiliyor mu acaba... ??

acil cevap almam lazım...

şimdiden sağolun....[:'(]

RZGO -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (22 Aralık 2006; 22:15:42)

arkadaslar ben türkcell abone merkezine telefon kayit islemini sordum. gümrük islemine gerek yokmus sadece turkcell extra subesine gidip kayit altina aliniyormus . bu konuda bilgisi olan var m1?

tgezer -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (22 Aralık 2006; 22:33:15)

quote:

Orjinalden alıntı: 02AN

simlock la bu işin ilgisi yok .. kaydını yaptırıp simlock u telefoncuda açtırabilirsin..

tgezer -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (22 Aralık 2006; 22:37:17)

quote:

Orjinalden alıntı: RZGO

arkadaslar ben türkcell abone merkezine telefon kayit islemini sordum. gümrük islemine gerek yokmus sadece turkcell extra subesine gidip kayit altina aliniyormus . bu konuda bilgisi olan var m1?

evrak olmadan işlem yapamazlar mümkün değil.. yapan varsa burda söylesin...

02AN -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (23 Aralık 2006; 0:50:17)

quote:

Orjinalden alıntı: tgezer

quote:

Orjinalden alıntı: 02AN

simlock la bu işin ilgisi yok .. kaydını yaptırıp simlock u telefoncuda açtırabilirsin..

hayır anlatmak istediğim mesela t-mobile, 3 network veya herhangi bir yabancı şebeke ile kilitlenmiş (simkilitli) bazı telefonlar açılabiliyor
ancak N7O 3g olduğu için açılamıyor deniyordu..
şimdi durum nasıl açılabiliyormu onu sordum...

kolay gelsin...

sezka44 -> Cevap: >>>Kayıt ve Yurtdışı Tel Problemleri<<< (23 Aralık 2006; 14:46:29)

arkadaşlar bugün n70 model durt dışı telefonum açıldı,ankara yenimahelle posta işletmeleri genel müdürlüğünde işlmemleri yapılıyor,ilgi isteyen arkadaşlara buradan yardımcı olmaya çalışırım,ayrıca banada buradan yardım eden arkadaşalara teşekürler büyük bir yükten kurtuldum

Sayfa: <<   < önceki  7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
2.296875