2. el bi telefon begendim magazada onun yasal olup olmadıgını nasıl anlarım?
İlk önce imei numarasını kontrol etmek gerekir; kayıtlı mı değil mi diye. Faturası ve kutusu olursa iyi olur. Faturası ve kutusu mevcut olan telefonların çalıntı olma ihtimali hemen hemen yoktur. Faturasını ve kutusunu alırsan daha sonra satmak istediğinde daha kolay satarsın. Ayrıca Emniyet Müdürlüklerinin sitelerinde çalıntı telefon sorgulaması yapılabiliyor.
Selam arkadaşlar elimde fransadan gelme 6680 bi telefon var bayadır bende faturası falan var herhangi bi kayıt falan yapılmamıs bu telefonu kullanamıyorum herhangi bi sekilde actıramazmıyım yaw yani yasal olarak gumruge gittim ama girişti kaydı yapılmamış deyip başından attılar yardım valla :(
Gümrüğe uzun zaman önce gittiysen bir kez daha git bakalım ne diyecekler? Eğer gümrükten işini halledemezsen operatörlerin abone merkezlerine başvur. Bakarsın yardımcı olurlar. Bunların dışında yurt dışına çıkacak olan bir kişiye telefonu ve faturayı verirsen o kişi geri dönüşte gümrük işlemlerini halledebilir. Ya da yurt dışında yaşayan birisine telefonu satabilirsin.
Önerilerim işe yarar mı bilmiyorum. Denemekte fayda var.
abi bende simdi bi tane siemens a70 var. gumrukten beyan yaptırılmıs ama 9 ayda mı 10. ayda mı ne ole bısıydı valla. sadece tk ya gidecem o kadar. kabul ederler mı acaba. eski giriş var ama pasaportumuz falan var onceden ben bır telefon yaptırmıstım
abi bende simdi bi tane siemens a70 var. gumrukten beyan yaptırılmıs ama 9 ayda mı 10. ayda mı ne ole bısıydı valla. sadece tk ya gidecem o kadar. kabul ederler mı acaba. eski giriş var ama pasaportumuz falan var onceden ben bır telefon yaptırmıstım
Telekom' a gidip danışmak gerekir. Telekom' dan bir sonuç alınamazsa operatörlerin abone merkezlerine baş vurulabilir. Anlayacağın çeşitli yolları denemek gerekiyor.
merhaba arkadaslar ben de brisey soracagim herkes bu klonlamadan bahsetmis klonlanan telefonlar kapanmiyor mu tekrar herhangi bir garantisi yok sanirim eger kapaniyorsa ne kadar sure icinde kapaniyorlar klonlandiktan sonra?
klonlama hakkında, başka bir başlıkta yazdığım açıklamayı buraya da koymak isterim:
konuya açıklık getirelim, talihsizlik eseri başına gelen/gelecek arkadaşlar da ne yapacaklarını bilsinler...
diyelim ki ben kaçak/çalıntı telefon satıyorum. ne yaparım? öncelikle elimde, kaçak olduğu TK tarafından belirlenmiş ve kapatılmış yüzlerce telefon var diyelim. ne yapar da çalışır hale getiririm?
bir de diyelim ki tuğranz kardeşimiz x firma garantili, y marka, yepyeni bir cihaz aldı. kutusunda, garantili, gıcır gıcır... hayırlı uğurlu olsun :)
şimdi ben 3 kağıtçı biri olarak TK'nın kaçak olarak belirlemediği "temiz" imei'ler bulmak durumundayım. en kolay yöntem nedir; deneme-yanılma. bu arada 3 kağıtçılığı meslek edindiğim için masraftan kaçmamışım, tüm cihazların anakartına yeni imei'ler yazacak donanımım var. imei'leri deniyorum, 12345....4455 denedim, olmadı, sınırlı servis... 7894445...0104 denedim, olmadı, sınırlı servis... 4554....6565 denedim, olmad... aaaa, OLDU! :)
yaşasın, artık elimde hiçbir resmi geçerliliği olmayan ama TK tarafından kayıtlı görünen imei'ye sahip bir cihaz var. TK uyanmadan hemen satmalıyım! (ki alanın elinde patlasın)
ama bir dakika, ne tesadüftür ki, salladığım imei, tuğranz kardeşin yeni aldığı cihazın imei'si ile aynı! ne olacak şimdi?
olacağı şu...
tuğranz kardeş telefonunu her açışında imei numarası, operatöre bildiriliyor; operatör de TK'ya tabi... Tabi benim farklı bir kişiye sattığım kaçak telefon için de yapılıyor... eğer aynı anda, aynı telefon numarası, farklı imei'li cihazlardan, aynı ya da farklı operatörlerle şebekeye bağlandıysa, operatör bunu TK'ya rapor ediyor. TK da her iki kişiye "telefonunuz klonlu, kapatılacak" diye mesaj atıyor ya da direkt kapatıyor. bu iki kişiden hangisi faturası ile TK'ya başvurur ve "bu cihazı ben yasal yollarla aldım, ahan da ispatı" derse, o cihaz, o telefon numarası için açılıyor; diğeri kapalı kalıyor...
1. bu işte tuğranz'ın zerre kabahati yok. 2. kaçak olduğunu bile bile telefon alan şahsın, suçta gayet payı var. 3. ürünü ithal eden x firmasının ya da yasal yollara uygun satan firmanın hiç suçu yok. 4. zehirin kökü, bende, yani cihaza farklı imei basarak satanda...
bir hırsızın, çaldığı arabaya, çalıntı olarak polise bildirilmemiş bir arabanın plakasını takması gibi. bu durumda normal şartlarda polis çevirmez. ama trafikte aynı plakalı iki araba yanyana görülürse, polis olaya el koyar; hangisinin gerçek hangisinin çalıntı olduğunun ispatını arar...
başınıza böyle bir şey geldiğinde -ki inşallah gelmez- önce ithalatçı ile görüşün. ama unutmayın ki olayla ilgilenmek ithalatçının sorumluluğu değil; müşteri memnuniyeti adına ilgilenirse ne ala. ilgili firma ise telefon ve imei numaranızı, adınızı filan alırlar, sizin yerinize TK'ya başvurur ve takip ederler. hatta çok daha ilgililerse, cihazınızın anakartını, temiz imei'li sıfır bir anakart ile bile değiştirebilirler, kendi insiyatifleri... ancak demin de dediğim gibi olanlarda ithalatçının ya da mağdurun herhangi bir ihmali, hatası söz konusu değil. tamamen kötü şans... kaçak telefoncunun salladığı imei kimin cihazına rast gelirse... kötü ödüllü bir piyango işte :/
uf, çok yazmışım. olsun, yeterince anlaşılmıştır umarım ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockerdem -- 4 Aralık 2006; 10:41:38 >
TEMİZ İMEİ BULURSAKDA KAPANİRMİ MESELA BENİM HİC KULLANMADİGİM Bİ TELEFON VAR ONUN İMEİ BU KAPALİ TELEFONDADA KULLANA BİLİRMİYİM KAPANMA RİSKİ OLURMU? BASKASİNİN İMEİSİ DEGİL KENDİ ESKİ T KULLANMADİGİM TELEFONUMUN İMEİ NASİL OLSA BİRŞEY OLURMU?
quote:
Orjinalden alıntı: rockerdem
klonlama hakkında, başka bir başlıkta yazdığım açıklamayı buraya da koymak isterim:
konuya açıklık getirelim, talihsizlik eseri başına gelen/gelecek arkadaşlar da ne yapacaklarını bilsinler...
diyelim ki ben kaçak/çalıntı telefon satıyorum. ne yaparım? öncelikle elimde, kaçak olduğu TK tarafından belirlenmiş ve kapatılmış yüzlerce telefon var diyelim. ne yapar da çalışır hale getiririm?
bir de diyelim ki tuğranz kardeşimiz x firma garantili, y marka, yepyeni bir cihaz aldı. kutusunda, garantili, gıcır gıcır... hayırlı uğurlu olsun :)
şimdi ben 3 kağıtçı biri olarak TK'nın kaçak olarak belirlemediği "temiz" imei'ler bulmak durumundayım. en kolay yöntem nedir; deneme-yanılma. bu arada 3 kağıtçılığı meslek edindiğim için masraftan kaçmamışım, tüm cihazların anakartına yeni imei'ler yazacak donanımım var. imei'leri deniyorum, 12345....4455 denedim, olmadı, sınırlı servis... 7894445...0104 denedim, olmadı, sınırlı servis... 4554....6565 denedim, olmad... aaaa, OLDU! :)
yaşasın, artık elimde hiçbir resmi geçerliliği olmayan ama TK tarafından kayıtlı görünen imei'ye sahip bir cihaz var. TK uyanmadan hemen satmalıyım! (ki alanın elinde patlasın)
ama bir dakika, ne tesadüftür ki, salladığım imei, tuğranz kardeşin yeni aldığı cihazın imei'si ile aynı! ne olacak şimdi?
olacağı şu...
tuğranz kardeş telefonunu her açışında imei numarası, operatöre bildiriliyor; operatör de TK'ya tabi... Tabi benim farklı bir kişiye sattığım kaçak telefon için de yapılıyor... eğer aynı anda, aynı telefon numarası, farklı imei'li cihazlardan, aynı ya da farklı operatörlerle şebekeye bağlandıysa, operatör bunu TK'ya rapor ediyor. TK da her iki kişiye "telefonunuz klonlu, kapatılacak" diye mesaj atıyor ya da direkt kapatıyor. bu iki kişiden hangisi faturası ile TK'ya başvurur ve "bu cihazı ben yasal yollarla aldım, ahan da ispatı" derse, o cihaz, o telefon numarası için açılıyor; diğeri kapalı kalıyor...
1. bu işte tuğranz'ın zerre kabahati yok. 2. kaçak olduğunu bile bile telefon alan şahsın, suçta gayet payı var. 3. ürünü ithal eden x firmasının ya da yasal yollara uygun satan firmanın hiç suçu yok. 4. zehirin kökü, bende, yani cihaza farklı imei basarak satanda...
bir hırsızın, çaldığı arabaya, çalıntı olarak polise bildirilmemiş bir arabanın plakasını takması gibi. bu durumda normal şartlarda polis çevirmez. ama trafikte aynı plakalı iki araba yanyana görülürse, polis olaya el koyar; hangisinin gerçek hangisinin çalıntı olduğunun ispatını arar...
başınıza böyle bir şey geldiğinde -ki inşallah gelmez- önce ithalatçı ile görüşün. ama unutmayın ki olayla ilgilenmek ithalatçının sorumluluğu değil; müşteri memnuniyeti adına ilgilenirse ne ala. ilgili firma ise telefon ve imei numaranızı, adınızı filan alırlar, sizin yerinize TK'ya başvurur ve takip ederler. hatta çok daha ilgililerse, cihazınızın anakartını, temiz imei'li sıfır bir anakart ile bile değiştirebilirler, kendi insiyatifleri... ancak demin de dediğim gibi olanlarda ithalatçının ya da mağdurun herhangi bir ihmali, hatası söz konusu değil. tamamen kötü şans... kaçak telefoncunun salladığı imei kimin cihazına rast gelirse... kötü ödüllü bir piyango işte :/
uf, çok yazmışım. olsun, yeterince anlaşılmıştır umarım ;)
ayni anda 2 telefonuda kullanmicam zaten bozuk imei nosunu kayit edecegim cihaz niye risk var gene? ayrica nasi garanti disi oluyor onu anlamadim telefonum spot zaten garantili deil olsa zaten kayitli olur ama baska bir anlamdami söyledin ggaranti disi oluru?
quote:
Orjinalden alıntı: rockerdem
bir telefondaki imei'yi öteki telefonuna mı yazdıracaksın?
1. bu durumda kapanma riski elbette var. 2. yeni telefonuna eski imei'yi yazdırdığın anda yeni telefonun garanti dışı olur.
yukarıda uzun uzun yazdığım bölümden tekrar edeyim:
risk her zaman var. sen dediğin işlemi yapsan da üçkağıtçının biri senin IMEI'ni başka bi cihaza basabilir. bu durumda ne olur? aynı anda şebekeye bağlı aynı IMEI'li iki cihaz. TK ne yapar? İkisini de kapatır. O telefonun kaçak olmadığını nasıl ispat edebilirsin bu durumda? Edemezsin...
Sımdı teyzem ıngıltereden N80 almıs bana getırıyor ancak teleofnun faturası yok cunku yıllık hakkını vermısler yanı gıdıp almadı beles verdıler Faturası fln yok bunu Tr de kullanmak ıcın kapanmaması ıcın kayıt ettırmek ıcın Gumrukte havaalanında ne yapması gerekıyor detaylıca anlatırsanız sevınırım
Su soğutmam: Swiftech Apogee GTX Extreme|2 x Swiftech MCW30 SLI|Thermochill PA120.3 Radiator+Alphacool 240+120mm Rad. |Laing D5 1500lt| Dangerden Maze4 |1/2'' Primoflex Tube|1/2''barbs|XSPC Reservoir|4x120mm FM123 fan