Giriş | |
|
|
|
20 Kasım 2008; 11:12:36
|
|
|
daha once de yazmistim bu konuda. zaten ona ilave edecek birsey yok ama euro inanilmaz artti, ayrica dedikleri dogru, kredi kartina taksit yok. bankalarda euro/ytl cevirimini biraz daha yuksek yapiyorlar, tuketici icin daha kotu oluyor. gelen cocuklarin pasaportlari icin de forumda ikinci el bolumunde tel kayit ettirmek icin pasaport arayanlar vardi, onlara bakabilirsin. buyuk alisveris merkezlerinin cok ozel indirimleri oluyor, mediamarkt, karstadt vs. gibi, ayrica orada (bizdeki muadili bim ve şok olan) lidl ve aldi var, onlarda cok uygun elektronik satabiliyorlar (KK gecmiyor bu son iki yazdigimda). quote:
Orjinalden alıntı: ozden61 daha oncede yazmıstım 23 kasımda ilk defa 16 ogrencimle proje kapsamında yurt dısına cıkacagım. donuste bir seyler almak istiyorum. forumu genel anlamda okudum bazılarının kayıt problemleri olmus. cep telefonu getirirsem kayıt problemi olurmu? yada laptop alırsam "kimisi gerek yok almanyada kredi kartına taksit yok nakit aldıgın icin tr ile fazla farkı yok" dedi. daha once yurt dısına cıkanlara soruyorum vergisiz almanyadan ne getirmek mümkün. fazla sayıda alırsam ogrencilerimin pasaportuna kayıt yaptırabilirim.
|
|
|
21 Kasım 2008; 10:43:30
|
|
|
tesekkurler...
|
|
27 Kasım 2008; 23:09:34
|
|
|
|
merhaba arkadaslar. ben yurtdısından telefon getirtmeyi düsünüyorum ama merak ettiğim bişiy var. kayıt işlemini bi sekilde yaptırabilirim diye umuyorum (insallah) ama benim merak ettiğim bu yurtdısından alınmıs faturalı olan telefon için eger yasal yolla kayıt yaptırırsam buradada vergi vermem gerekecekmi ?eger %18 gibi vergi vermem gerekiyorsa zaten cihaz 1300 ytl + vergi dersek hemen hemen 250 daha vermek lazım o zaman bu işin hiç bir anlamı kalmıyor. simdiden tesekkürler cevap için
|
|
|
|
|
28 Kasım 2008; 12:20:36
|
|
|
hayir vergi vermiyorsun. quote:
Orjinalden alıntı: inanli merhaba arkadaslar. ben yurtdısından telefon getirtmeyi düsünüyorum ama merak ettiğim bişiy var. kayıt işlemini bi sekilde yaptırabilirim diye umuyorum (insallah) ama benim merak ettiğim bu yurtdısından alınmıs faturalı olan telefon için eger yasal yolla kayıt yaptırırsam buradada vergi vermem gerekecekmi ?eger %18 gibi vergi vermem gerekiyorsa zaten cihaz 1300 ytl + vergi dersek hemen hemen 250 daha vermek lazım o zaman bu işin hiç bir anlamı kalmıyor. simdiden tesekkürler cevap için
|
|
|
28 Kasım 2008; 12:21:48
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: ^Biotech^ hayir vergi vermiyorsun. quote:
Orjinalden alıntı: inanli merhaba arkadaslar. ben yurtdısından telefon getirtmeyi düsünüyorum ama merak ettiğim bişiy var. kayıt işlemini bi sekilde yaptırabilirim diye umuyorum (insallah) ama benim merak ettiğim bu yurtdısından alınmıs faturalı olan telefon için eger yasal yolla kayıt yaptırırsam buradada vergi vermem gerekecekmi ?eger %18 gibi vergi vermem gerekiyorsa zaten cihaz 1300 ytl + vergi dersek hemen hemen 250 daha vermek lazım o zaman bu işin hiç bir anlamı kalmıyor. simdiden tesekkürler cevap için tesekkürler cevap için
|
|
|
|
|
30 Kasım 2008; 11:46:38
|
|
|
Merhaba arkadaslar bı sorum olucak bı arkadasımın babasının pasaportuna tlefonumu kayıt ettırıcem fakat babası calıstıgı ıcın bızımle turkcell bayıne geleemıyor.Nufus cuzdanını ve pasaportunu ogluna verse ogluda kendı nufus cuzdanını babasının nufus cuzdanını ve pasaportu vererek kayıt ettırebılırmı yoksa ılla babasımı gelmesı lazım.
|
|
|
30 Kasım 2008; 16:38:40
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: andore Merhaba arkadaslar bı sorum olucak bı arkadasımın babasının pasaportuna tlefonumu kayıt ettırıcem fakat babası calıstıgı ıcın bızımle turkcell bayıne geleemıyor.Nufus cuzdanını ve pasaportunu ogluna verse ogluda kendı nufus cuzdanını babasının nufus cuzdanını ve pasaportu vererek kayıt ettırebılırmı yoksa ılla babasımı gelmesı lazım. normalde babasinin gelmesi gerekiyor ama turkcell bayine oglu kayit ettirebilir diye yazili imzali belge goturseniz de kabul edebilirler. hatta bahsettigin sekilde bile kabul edebilir, eger bayideki kisi ikna olursa.
|
|
|
1 Aralık 2008; 22:13:51
|
|
|
merhaba arkadaşlar ben yurt dışından bir telefon aldım ama üzerinden 1 ay geçtiği halde kaydını yaptırmadım.Bunu kayıt altına aldırmanın bi yolu yokmu?
|
|
1 Aralık 2008; 23:03:16
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: M ersin merhaba arkadaşlar ben yurt dışından bir telefon aldım ama üzerinden 1 ay geçtiği halde kaydını yaptırmadım.Bunu kayıt altına aldırmanın bi yolu yokmu? keske bu kadar beklemeseydin. yasal olmayan yollari var, onceki sayfalarda ustu kapali olarak bahsediliyor (cunku adi ustunde yasal degil ve DH bunu asla tasvip etmiyor), veya baska bir pasaport bulup o sekilde kayit ettireceksin.
|
|
|
2 Aralık 2008; 1:12:12
|
|
|
Arkadaşlarbenzer konular açılmış olabilir kusura bakmayın şimdiden 2 yıl önce kvk garatili w810i telefon aldım. Fakat telin imeisi kopyalanmış mesaj geldi ve kapandı şimdi telefon. Telefonun Kutusu,faturası herşeyiyle elimde. Telefon açılıyomuş fakat tek hat üzerinden o da Bu konuda sony ericsson dan bir hak talep edemez miyiz?Fatura Tutarı gibi yani. Yoksa tek hat üzerinden mi açtırmak zorunda mıyız?
|
|
2 Aralık 2008; 17:22:01
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: XaPoX Arkadaşlarbenzer konular açılmış olabilir kusura bakmayın şimdiden 2 yıl önce kvk garatili w810i telefon aldım. Fakat telin imeisi kopyalanmış mesaj geldi ve kapandı şimdi telefon. Telefonun Kutusu,faturası herşeyiyle elimde. Telefon açılıyomuş fakat tek hat üzerinden o da Bu konuda sony ericsson dan bir hak talep edemez miyiz?Fatura Tutarı gibi yani. Yoksa tek hat üzerinden mi açtırmak zorunda mıyız? gecmis olsun, ne yazikki oyle bir bir hak talep edemiyorsun, cunku herhangi biri program kullanarak senin numarani uretmis ve onu kullanmis olabilir (ki buyuk ihtimalle de oyledir) yani SE ile bir alakasi yok. biran once gidip basvur ve telefonunu tekrar kullanima actir derim.
|
|
|
3 Aralık 2008; 15:01:49
|
|
|
Arkadaslar selamlar, Ben 2007 yilinda kendi pasaportuma bir telefon kayit ettitmistim ancak ozamanlarbu 2 yilda bir tane kanunu yoktu.. Acaba bu sene de bir kayit yaptirabilir miyim? simdiden tesekkurler!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersinerk -- 3 Aralık 2008; 15:05:30 >
|
|
3 Aralık 2008; 15:13:26
|
|
|
buyuk ihtimalle ettirirsin. quote:
Orjinalden alıntı: ersinerk Arkadaslar selamlar, Ben 2007 yilinda kendi pasaportuma bir telefon kayit ettitmistim ancak ozamanlarbu 2 yilda bir tane kanunu yoktu.. Acaba bu sene de bir kayit yaptirabilir miyim? simdiden tesekkurler!
|
|
|
3 Aralık 2008; 16:16:28
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: cengo25 2008 için dediğiniz dogru ama 2007 de hıc kayıt yaptırılmamıssa 2007 gırıs cıkısı ıcın kayıt yapılabılıyor... cunku daha 1 hafta olmadı kayıt ettireli... kanun 2008 subatta cıktıgı ıcın 2007 de pasaportu kullanılabılıyor... bılgınıze anlamadigim nokta eger 2007de giris cikis yapti iseniz nasil kasim 2008de telefon kayit yaptirabiliyosunuz...ben mi yanlis biliyorum yoksa bu isin onceki siniri 3 ay degil miydi?
|
|
3 Aralık 2008; 20:38:07
|
|
|
2007de 1 sene idi, 2008 subattan itibaren 2 sene oldu. aralik ayinin da dolmasina sayili gunler kaldi. yani bir seneyi gecmis durumda. quote:
Orjinalden alıntı: ersinerk quote:
Orjinalden alıntı: cengo25 2008 için dediğiniz dogru ama 2007 de hıc kayıt yaptırılmamıssa 2007 gırıs cıkısı ıcın kayıt yapılabılıyor... cunku daha 1 hafta olmadı kayıt ettireli... kanun 2008 subatta cıktıgı ıcın 2007 de pasaportu kullanılabılıyor... bılgınıze anlamadigim nokta eger 2007de giris cikis yapti iseniz nasil kasim 2008de telefon kayit yaptirabiliyosunuz...ben mi yanlis biliyorum yoksa bu isin onceki siniri 3 ay degil miydi?
|
|
|
6 Aralık 2008; 12:42:54
|
|
|
Arkadaslar abim yurtdısından bir telefon getirdi ama hava alnında kayıt falan yaptırmamıs.Ben burda sımkart takmadım henuz kıtlenır dıye? telefonu kayıt altına aldırma sansım var mı elimde hicbir belge olmadan?
|
|
|
6 Aralık 2008; 17:06:47
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: drummer_987 Arkadaslar abim yurtdısından bir telefon getirdi ama hava alnında kayıt falan yaptırmamıs.Ben burda sımkart takmadım henuz kıtlenır dıye? telefonu kayıt altına aldırma sansım var mı elimde hicbir belge olmadan? havaalaninda bir islem yaptirmasina zaten gerek yoktu. abinin pasaportu ile kullandigin operatorun bayisine gidip 5 ytl vererek kayit altina aldirabilirsin.
|
|