Ya arkadaslar ben telefonu kayıtr ettireli 1,5 ay oldu daha açılmadı ne yapabilirim önerisi olan varmı ?
Oncelikle telefonu nerden aldin ? Evraklari nasil ve nereye teslim ettin. Evraklari teslim ettikten oncemi kapandi yoksa kapandiktan sonrami evraklar teslim edildi ?
Benim telefonum IMEI TK 'da Kayıtdışı görünüyordu ( Genpa Garantili Olmasına Rağmen ) ve iki gün önce kapanmıştı , bugün imei.tk'ya baktığımda telefon kayıt altına alınmış fakat telefonum hala kapalı , 2-3 gün içerisinde düzelir mi benim yapmam gereken bir şeyler var mıdır ?
TK ile tekrar gorus bi istersen. ithalatci firma imei numarasini TK a gecikterek gonderdigi / veya TK nin kayitlarina imei numarasinin gecikmeli olarak gectiginden kaynakli boyle bir problem olmus. TK Kapandiktan sonra kayit altina aldigi her imei numarasini GSM operatorlerine yazili olarak bildirdikten sonra telefon kullanima acilir. Bu sureci takiben ilerleyen gunlerde telefonun acilir diye tahmin ediyorum. TK nin bilgileri turkcell e gonderip gondermedigini ogrenmek icin Turkcell in online islem sayfasindan imei sorgulayarak ogrenebilirsin
Avea Müşteri Hizmetlerini arayıp durumu belirttim ve bana dedikleri TK'dan liste gelince açabiliriz dediler ama bu liste ne zaman gider bilgin var mı ?
Benim telefonum IMEI TK 'da Kayıtdışı görünüyordu ( Genpa Garantili Olmasına Rağmen ) ve iki gün önce kapanmıştı , bugün imei.tk'ya baktığımda telefon kayıt altına alınmış fakat telefonum hala kapalı , 2-3 gün içerisinde düzelir mi benim yapmam gereken bir şeyler var mıdır ?
TK ile tekrar gorus bi istersen. ithalatci firma imei numarasini TK a gecikterek gonderdigi / veya TK nin kayitlarina imei numarasinin gecikmeli olarak gectiginden kaynakli boyle bir problem olmus. TK Kapandiktan sonra kayit altina aldigi her imei numarasini GSM operatorlerine yazili olarak bildirdikten sonra telefon kullanima acilir. Bu sureci takiben ilerleyen gunlerde telefonun acilir diye tahmin ediyorum. TK nin bilgileri turkcell e gonderip gondermedigini ogrenmek icin Turkcell in online islem sayfasindan imei sorgulayarak ogrenebilirsin
Avea Müşteri Hizmetlerini arayıp durumu belirttim ve bana dedikleri TK'dan liste gelince açabiliriz dediler ama bu liste ne zaman gider bilgin var mı ?
Tipki dedigim gibi.
Evraklarin tesliminin ardindan yaklasik 3 hafta kadar sonra telefon aciliyor. Yazili listenin Operatorlere de gitmesini kapsayan bir sure zarfi bu. Fakat Yonetmelikleri ne sekilde isliyor okadarini bilemiyorum. Kendi kanaatim 1 haftanin gecmeyecegi yonunde
benim telefon gümrükten geçirilmiş, harcı yatmış,TRT bandrolü, sözlü beyanneme kağıdı var. Telsime gidilmiş ve kaydedilmiş. Ancak Turkcell hattımla çalışmıyor(telsim ile çalışıyor), imei kayıtlı gözükmüyor. gel de çık işin içinden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lloyd -- 26 Ağustos 2006; 19:57:26 >
benim telefon gümrükten geçirilmiş, harcı yatmış,TRT bandrolü, sözlü beyanneme kağıdı var. Telsime gidilmiş ve kaydedilmiş. Ancak Turkcell hattımla çalışmıyor(telsim ile çalışıyor), imei kayıtlı gözükmüyor. gel de çık işin içinden
imei kayit sadece kayitin alindigi operatorde olur HERZAMAN DIYORUM YINE DIYORUM BASVURULARINIZI TK a YAPIN ...
dostum, böyle olduğunu düşünerek Ankarayı aradım ve konuştum maalesef dediğin gibi değilmiş. onlara ulaşınca kendileri yazı gönderiyormuş bütün operatörlere.
bunu söyleten TK Bilgi edinme ve ihbar hattında konuştuğum özgür hanım...
quote:
Orjinalden alıntı: attractivegipsy
quote:
Orjinalden alıntı: lloyd
benim durum da enteresan;
imei kayit sadece kayitin alindigi operatorde olur HERZAMAN DIYORUM YINE DIYORUM BASVURULARINIZI TK a YAPIN ...
dostum, böyle olduğunu düşünerek Ankarayı aradım ve konuştum maalesef dediğin gibi değilmiş. onlara ulaşınca kendileri yazı gönderiyormuş bütün operatörlere.
quote:
quote:
benim durum da enteresan
Deidigim gibi arkadadimdedigim Teorideki ile uygulamada ki birbirini tutmuyor TK da Uygulamada farkli yonetmeliklerde farkli. Olmasi gerektigi gibi degil ne yazik ki... Oncesinde Baska bir arkadasimiz Turkcelle kayit yaptirmisti Avea ve Telsimde kullanamiyordu..
dostum, ilgine teşekkür ederim. senden ricam nasıl bir yol izlemem gerektiğini anlatabilir misin?
telefonu aldığım arkadaş telsimden kaydettirmiş. ben satın aldım, turkcell hattımı taktım, hat aktif değil dedi. telsim ile çalışıyor. önce turkcelli aradım, durumu izah ettim. onlar bana telsim ile konusun, onlardan kayıt olmuş dediler. ben de telsimi aradım, onlar bana telefon bizde kayıtlı, bizimle alakalı bir sorun yok lütfen TK ile konuşun dediler. ben de bunun üzerine TK'yı aradım. baktılar telefon daha kayıtlı değil her an kapanabilir dediler. kadına telsimden kayıt işlemi yapıldı, telsim ile konuşabiliyorum dedim. o da bana şuan birşey yapmayın, bizdeki yoğunluktan dolayı geç gidiyor bilgiler dedi. 1 hafta kadar daha bekleyin dedi bana. ben de isterseniz evraklarımı fakslıyayım dedim, o da şuan için gereksiz dedi.
şuan için bütün durum bu.
bu arada telefon K800i... daha tadına varamadım yani
quote:
quote:
quote:
quote:
benim durum da enteresan
Deidigim gibi arkadadimdedigim Teorideki ile uygulamada ki birbirini tutmuyor TK da Uygulamada farkli yonetmeliklerde farkli. Olmasi gerektigi gibi degil ne yazik ki... Oncesinde Baska bir arkadasimiz Turkcelle kayit yaptirmisti Avea ve Telsimde kullanamiyordu..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lloyd -- 26 Ağustos 2006; 21:18:02 >
arkadşlar benim bi sorum olcak. ben ebaydan bi telefon alcam. bu telefonu nasıl kayıt ettirecem. ordan kargo ile gelcek fiyatı100 euro bu telefon kayıt yapılırmı.