arkadaslar, simdi ben amerikadan 17 agustos tarihinde turkiyeye giris yaptim. akrabam da 7 ekimde amerikadan turkiyeye geliyor. acaba o gelirken bana cep telefonu alsa ben o telefonu kayit ettirebilir miyim??? yoksa benim icin sure doldu mu??? bir de bu kayit islemlerini neresi yapiyor??? haftasonu ya da haftaici 5den sonra kayit yapiliyor mu???
17 eylule kadar yaptirman gerekiyor kaydini. yani gec olur 7 ekim. ama arkaban kendine telefon getirmiyorsa, onun pasaportuna kayit ettirebilirsiniz. ben kaydimi haftaici ve gunduz saatinde yaptirdigim icin diger sorunu bilemiyorum. kayit altina almak icin bilgisayara isleseler bile TK'ya haftaici gonderiyorlardir.
peki akrabam bana telefon getirdikten sonra mart ayinda bir daha turkiyeye dondugunde kendi telefonunu da kaydettirebilir mi??? yoksa benimki yuzunden kendininkini ettiremez mi???
senin yasal süre 17sinde bitiyor kardeşim e dier taraftan o akrabanında fırsatını çalmamak için, sole ona ne istiyorsan alsın şimiden sana, imei sini yollasın sana, sende bu imei ile kayıt yaptır burda telefonun gelince de kullanmaya başlarsın, yalnız telefonu istiyorlar kayıt yaparlarken onu da bir şekilde yaparsın tanıdık bir yer falan bulursun.
ayni pasaporta 2 sene icinde sadece bir telefon kayit ettirilebiliniyor artik.
quote:
Orjinalden alıntı: switel
quote:
Orjinalden alıntı: ^Biotech^
quote:
Orjinalden alıntı: switel
arkadaslar, simdi ben amerikadan 17 agustos tarihinde turkiyeye giris yaptim. akrabam da 7 ekimde amerikadan turkiyeye geliyor. acaba o gelirken bana cep telefonu alsa ben o telefonu kayit ettirebilir miyim??? yoksa benim icin sure doldu mu??? bir de bu kayit islemlerini neresi yapiyor??? haftasonu ya da haftaici 5den sonra kayit yapiliyor mu???
17 eylule kadar yaptirman gerekiyor kaydini. yani gec olur 7 ekim. ama arkaban kendine telefon getirmiyorsa, onun pasaportuna kayit ettirebilirsiniz. ben kaydimi haftaici ve gunduz saatinde yaptirdigim icin diger sorunu bilemiyorum. kayit altina almak icin bilgisayara isleseler bile TK'ya haftaici gonderiyorlardir.
peki akrabam bana telefon getirdikten sonra mart ayinda bir daha turkiyeye dondugunde kendi telefonunu da kaydettirebilir mi??? yoksa benimki yuzunden kendininkini ettiremez mi???
ağustos ayında almanyadan telefon getirdim kendime kaydı için turkcell extra başvurdum 2 hafta içişnde kaydı yapılır dedi. yapılıp yapılmadığını nereden öğrenebilirim?
İşlemi tamamlanan cihaz internet adresinde “kayıtlı cihaz” olarak görünmektedir.
quote:
Orjinalden alıntı: KooSeo ağustos ayında almanyadan telefon getirdim kendime kaydı için turkcell extra başvurdum 2 hafta içişnde kaydı yapılır dedi. yapılıp yapılmadığını nereden öğrenebilirim?
ya arkadaşlar benim telefona mesajda geldi imeiside açık gözüküyo ama hattı takınca sim kart kydı yapılamadı dio :S birde ikinci bir telefonu getirttim fakat pasaport olmadığı için açtıramadım. Pasaporta açtırılan regal bi yer bilen varsa yada pasapotuna para karşılığı açtırmayı kabul eden biri varsa yardımcı olabilr. İStanbul avrupa yakasında oturuyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekirhalici -- 13 Eylül 2008; 12:25:25 >
ya arkadaşlar benim telefona mesajda geldi imeiside açık gözüküyo ama hattı takınca sim kart kydı yapılamadı dio :S birde ikinci bir telefonu getirttim fakat pasaport olmadığı için açtıramadım. Pasaporta açtırılan regal bi yer bilen varsa yada pasapotuna para karşılığı açtırmayı kabul eden biri varsa yardımcı olabilr. İStanbul avrupa yakasında oturuyorum
normalde taslak halindeydi, yasasi cikmadi ama kayit ettirdigin hat yerine (turkcell hattiysa mesela) baska bir hatla mi deniyorsun? (avea gibi) onun disinda actirdigin yere sor derim.
pasaport kaydini yaptiran oyle dedigin gibi bir yer yok, ama ikinci el bolumunde ilan basligi acanlar oluyor kayit icin pasaport araniyor diye. orda acarsan daha iyi olabilir.
yurtdışından abim eski telefonunu bana verdi bir telefoncuya gittik pasaport ve nüfüs cüzdanı fotokopisi istedi verdik 15 dk sonra telefonu kullanmaya başladım aradan 22 gün geçti yasal uyarı xxxx imeli telefonunuz kullanıma kapatılcak diye msj geldi 2 gün sonra telefon kapandı ve sim kartı kaydı yapılamadı diye uyarı gelmeye başladı sim kartı çıkartıp birdaha takayım derken sim kartımın yarısının kırık altınada ince şeffaf bir şey koyduklarını gördüm direk telefoncuya gittim sordum oda bana bekliceksin devletin sistemi nezaman düzelirse telefonun ozaman açılır dedi bu 3 ayda olur 3 günde olur bilemem dedi imei sorgulamaya girdim kayıt dışı dedi tk yi aradım oda kayıtlı değil dedi benim merak ettiğim bu telefoncu bunu yasal yolla yapmadımı ayrıca benden 75 ytl para aldı benim şimdi ne yapmam lazım ve telefonum 8 gündür kapalı şimdiden teşekkür ederim ayrıntılı msj bekliyorum arkadaşlar
yurtdışından abim eski telefonunu bana verdi bir telefoncuya gittik pasaport ve nüfüs cüzdanı fotokopisi istedi verdik 15 dk sonra telefonu kullanmaya başladım aradan 22 gün geçti yasal uyarı xxxx imeli telefonunuz kullanıma kapatılcak diye msj geldi 2 gün sonra telefon kapandı ve sim kartı kaydı yapılamadı diye uyarı gelmeye başladı sim kartı çıkartıp birdaha takayım derken sim kartımın yarısının kırık altınada ince şeffaf bir şey koyduklarını gördüm direk telefoncuya gittim sordum oda bana bekliceksin devletin sistemi nezaman düzelirse telefonun ozaman açılır dedi bu 3 ayda olur 3 günde olur bilemem dedi imei sorgulamaya girdim kayıt dışı dedi tk yi aradım oda kayıtlı değil dedi benim merak ettiğim bu telefoncu bunu yasal yolla yapmadımı ayrıca benden 75 ytl para aldı benim şimdi ne yapmam lazım ve telefonum 8 gündür kapalı şimdiden teşekkür ederim ayrıntılı msj bekliyorum arkadaşlar
gecmis olsun. bu siteyi daha once hic okumadin sanirim...
kesinlikle yasal olmayan yoldan yapmis. bunun fiyati 75 ytl degil, 5 YTL cunku. ve telefoncular degil, vodafone, turkcell ve avea gibi merkezler yapiyorlar. senden cep teli numarani istemesi lazimdi. kayda alindiginda da oraya mesaj geliyor TK'dan.
buyuk ihtimalle de senin pasaportun ve evraklarinla baska bir musterinin yasal olarak kaydini yapacaktir.
buna karsi ne yapabilirsin? eger kullanmamislarsa goturdugun pasaport ile (tabi pasaporttaki girisin bir ayi gecmemis olmasi da lazim) hangi servis saglayiciyi kullaniyorsan ona gidip kayit olmaya calisman. diger bir yolda yasal olmayan (tavsiye etmiyorum kesinlikle) baska telefoncuya giderek kendine baska bir imei alman (bu yasal degil, cikabilecek sorunlarda sorumluluk sana ait olur)
bilginiz için çok teşekkür ederim siteyede yeni üye oldum ama dediğim gibi abimin pasaportuyla yapıldı sadece fotokopi almıştı yani şimdi gidip pasaportun fotokopilerini alıp hattımın bayisine gitmek olucak ayrıca paramıda geri istiyeceğim ben herşeyi yasal yollardan yaptığını sanıyordum demekki onun için başından atmaya çalışıyordu yanına gidişimde gerekirse şikayet bile ederim bu telefoncuyu ayrıca açıklamalı bir bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum ..
normalde pasaport fotokopisini aliyor, telefonun imei'sine bakiyor ve bir kagit imzalatiyorlar (dilekce). bir de 5 ytl veriyorsun. bunun disindaki tum islemler olmamasi gereken islemler. muhakkak hakkini ara. telefonunda kapanmis yazik olmus. umarim actirabilirsin tekrar.