onu bilemem, yaptiracaginiz yere ve kullanilan telefonun daha onceden klonlu olup olmamasina gore degisir. en iyisi kullanmadigin bir tel varsa onun imei numarasini yeni telefona aktartman. boylece bilirsin ki imei senin eski telefonun numarasi. diger turlu 1 ay sorunsuz kullanip sonrasinda bu imei klonlu teliniz kapanacaktir diye mesaj gelenlerde var.
bnm tel 2 aydan fazladır kayıt olmamıştı.bgn turkcelle sordum.1 mayısta kayıt olmuş dediler.hatta sorgulama ekranını gösterdiler.şaşırdım.evde bir daha baktım kayıtsız görünüyordu.sonra *#06# yapınca cıkcan noyla bataryanın altında yazanın aynı olmadığını gördüm.bataryanın altında yazanın sonunda 01 rakamları eksikti.01 siz yazınca kayıtlı olduğunu gördüm.01 rakamları fazlalık mı?cok şaşırdım doğrusu.kaç aydır kayıtlıymışta haberim yokmuş...
arkadaslar bende yurtdışından 17.08.2008 tarihinde giriş yaptım.daha öncede 19.08.2006 tarihli girişimde 1 telefon kaydettirmiştim şuan buradan takip ettigim kadarıyla 2 yılda 1 tel kayıt yaptırabiliyormuşuz.ben şimdi aldığım teli kayıt yaptıramayacakmıyım.
bu konuda bir fikrim yok ama sanırım yapamıyorsunuz. Türkiyeye sizinle gelen başka birisi varsa onun pasaportu üzerinden deneyin, eğer o da almamışsa. Bu arada geleceğe dönüş olmuş sizinki 17.07 olmasın
kayıt için 3 gündür soruyorum sistem arızalı haftaya gelin diyor. baska arkadasın üzerine actırabilirim fakat arkadas daha erken geldi arıza giderilene kadar arkadasında 1 aylık süresi dolabilir öyle oldugu takdirde bu arızalı gecen hafta ne olacakmışş offff tel elimizde patlayacak desene
ümidinizi kaybetmeyin:-) Nereye sordunuz? Bence sadece bir yere sormayın, başka abone merkezlerine de sorun (belki uğraşmak istemiyorlardır veya bu konuda bilgileri yoktur, geçiştirmek istemiş olabilirler), baktınız olcak gibi değil süre geçiyor diyip onlardan abone merkezi damgalı, sistemin çalışmadığı bu yüzden gecikme olduğuna dair yazı isteyin. Bilmem yaparlar mı ama telin elde patlamasından iyidir uğraşmak:-D
ankaradayım 2 sene öncede aynı sorunla karşılaştım telekomünikasyon merkezine kadar gittim kapıdan bizle ilgili değil abone merkezlerine dediler.abone merkezleri internette sorun var giriş yapamıyoruz dediler şimdi yine 2 merkeze ugradım aynı cevabı aldım.cvp için teşekkürler yarın yine arayım bakalım..sorun olduguna dair imzalı kagıt iyi fikir
kayıt için 3 gündür soruyorum sistem arızalı haftaya gelin diyor. baska arkadasın üzerine actırabilirim fakat arkadas daha erken geldi arıza giderilene kadar arkadasında 1 aylık süresi dolabilir öyle oldugu takdirde bu arızalı gecen hafta ne olacakmışş offff tel elimizde patlayacak desene
sorun sıklıkla oluyor her nedense..... 4-5gunde bir sormak gerekiyor.
kayit ettirebilirsin. cunku ocak bu sene (subat ayiydi sanirim) itibaren 2 senede bire cikti. sen onceden kayit ettirdigin icin sorun olmaz.
Ben geçen sene nisan 2007 de 1 adet N80 getirmiştim Hong Kong'tan kayıtın yapmıştım. Yine geçen hafta yani Temmuz 2008'de N95 8gb getirdim. Hiçbir sorun olmadan kayıt ettirdim. Yani anlayacağınız Şubat ayından sonra alınan tellerde 2 senede bir getirebiliyorsunuz. Mesela ben şimdi 2010'u beklemek zorunda kalacağım.
Ben geçen sene nisan 2007 de 1 adet N80 getirmiştim Hong Kong'tan kayıtın yapmıştım. Yine geçen hafta yani Temmuz 2008'de N95 8gb getirdim. Hiçbir sorun olmadan kayıt ettirdim. Yani anlayacağınız Şubat ayından sonra alınan tellerde 2 senede bir getirebiliyorsunuz. Mesela ben şimdi 2010'u beklemek zorunda kalacağım.
Arkadaşımın 5 ay önce vodafone bayisinden aldığı kayıtlı nokia 6300'ın imei numarası çalınmış telefonu kapattılar.Aldığı yere götürdük sonra genpaya götürdük hiçbir sonuç alamadık.Bize söylenen sadece tek sim kartla kullanılacak şekilde telefonu açabiliriz.Bunun başka bir çözümü yok mu?
orijinal olduğunu kanıtlayın, kutusu faturası vs., yine sonuç çıkmazsa tüketici mahkemesine gidin. olmadı olayı gazetlere ulaştırın. Çok ciddiyim. Çok çarpık bir yasa oldu, kopyalanan imeili telefonun suçu nedir?