ya sadece pasaportun giriş cıkış ve kimlik sayfalarının fotokopilerini alıolar.5 ytl veriosunuz.dilekçe yi onlar dolduruo ztn benimki 1 haftadan fazl oldu hala kayıt olmadı.
eger imei sorgulama sayfasinda siyah olarak numaranin altinda "kayitlidir" yaziyorsa kayitli olmus oluyor.
ben numaranin karsisindaki yesil yazinin da yazmasini bekledim (gerek yokmus) 2 hafta da o yazi yazdi.
eskiden gumrukten muhur gerekiyormus SUANDA direk pasaportunla birlikte (giris muhrunun olmasi gerekiyor!!) ulkeye giris yaptiktan en gec 1 ay icinde 3 GSM sirketinden birine basvurarak (basvuruda telefon hattini soruyorlar, orng. avea hattin yoksa aveaya gitmezsen iyi olur) 5 YTL ve dilekce (dilekceyi de onlar veriyorlar veya dolduruyorlar) bir de telefonun IMEI numarasi ile hemen kaydini aliyorlar.
fatura gerekli degil
vergi almiyorlar.
islem bu kadar, sonra bekliyorsun kaydinin olmasini.
----------LÜTFEN SADECE BUNU BİLENLER ALINTI YAPARAK CEVAPLAYABİLİRMİ????---------------
SORULARIM BUDUR:
1-)Ben yurtdışından telefon getireceğim, gerekli belgelerde ''FATURA GEREKLİMİDİR''?, eğer gerekli ise faturanın üzerinde aldığım telefonun İMEİ numarası yazmak zorundamıdır??
2-)Ayrıca; ilk havaalanına geldim diyelim, gümrüğe gidip telefonumu gösterip işlemleri yaptırıp herhangi bir bayiye gitmek zorundayım değilmi
3-)Son olarakda, alacağım telefon n95 ise, vergi baya vermek zorunda kalacağım değilmi arkadaşlar ?
ÇOOK KÖTÜ BİŞİ BU NE YA BÖLE VERGİ İŞİ BAYA PARA ÇIKIYOR.....
ve lütfen eğer bu işlemleri daha önce yapan bilen birileri cevap verebilirmi yoksa kimin ne dediğinin garantisi olmuyor kulakdan dolma bilgilerle biraz karışık oluyor,telefon elimde patlamasın istiyorum ...
biotech benim pasaportumda giriş mühürü yok sadece çıkış mühürü basmışlar acaba bu haliyle kayıt yaptırabilir miyim _? ayrıca beni emniyet genel müdürlüğüne gidip giriş çıkış izni almanız gerekiyor dediler. kayıt yapan arkadaşlardan emniyete giden oldu mu lütfen cvbı olan varsa yazsın
eskiden gumrukten muhur gerekiyormus SUANDA direk pasaportunla birlikte (giris muhrunun olmasi gerekiyor!!) ulkeye giris yaptiktan en gec 1 ay icinde 3 GSM sirketinden birine basvurarak (basvuruda telefon hattini soruyorlar, orng. avea hattin yoksa aveaya gitmezsen iyi olur) 5 YTL ve dilekce (dilekceyi de onlar veriyorlar veya dolduruyorlar) bir de telefonun IMEI numarasi ile hemen kaydini aliyorlar.[sm=s18.gif
giriş mühürü pasaportumda yok sebebini araştırdım sadece yer kaplamasından kaçınmak için basmamışlar mühürü. acaba bu durumu emniyetten pasaport işlemlerinden halledebilir miyim _?
biotech benim pasaportumda giriş mühürü yok sadece çıkış mühürü basmışlar acaba bu haliyle kayıt yaptırabilir miyim _? ayrıca beni emniyet genel müdürlüğüne gidip giriş çıkış izni almanız gerekiyor dediler. kayıt yapan arkadaşlardan emniyete giden oldu mu lütfen cvbı olan varsa yazsın
giris muhru olmasi gerekiyor sadece pasaportla islem yaptirmak icin, eger yoksa (ki sende yok diyorsun) emniyet mudurlugune gitmen gerekiyor. benim oraya gitme ihtiyacim olmadigi icin bilemiyorum, fakat dilekce basvurup ile giris tarihini belirten bir kagit alman gerek.
bu islemi de acele yapsan iyi olur, cunku giris tarihinden itibaren 1 ay icinde cep telefonu sirketlerine basvurabiliyorsun.
Ben alalı 1 ayı geçti telefonda kapandı şimdi buna bir pasaport bulup yaptırsam olurmu. Ne kadar süre var maksimum
telefonun acilmasi icin 1 aydan yeni olan ve pasaportun uzerinde giris muhru olan bir pasaport bulman gerek. bu arada bir hatirlatma, muracata pasaport sahibinin bizzat gitmesi gerekiyor.
Ben 2007 Mayıs da Yurtdışından tel getirdim ve Kayıt ettirdim...Ama şimdi yurtdışına çıkmadım fakat forumdan kayıtsız telefon alsam kayıt ettirebilirmiyim Pasaportuma..
>>>·..·´¯`·-> G o k h a n 1 9 0 3 B j k <-·´¯`·..·<<< ASUS G1S + NOKİA N82 + SANDİSK CRUZER MİCRO 8GB + LOGİTECH X - 230 + SONY DSC - T20 ASUS G1S Oyuncular İçin Özel Üretildi || NOKİA N82 Kendi Masalını Keşfet! || Sennheiser CX-500 Kulaklıkta 1 Numara Apple iPhone Dokunmak Hiç Bu Kadar Güzel Olmamıştı || Yağmurlu Bir Günde Aşık Olmuşum, Siyah Beyazına Sana Vurulmuşum, Hayatın Sonunda Dönüp Baktığımda, Ne Mutlu ki Bana Beşiktaşlı Olmuşum - ÇARŞI GÖKHAN NOKIA N82 ANA BAŞLIK || ASUS M50 Serisi || Asus G1S ve G2S Kulübü || İPHONE Bölümü || Beşiktaş JK Dükkan: Satılık Ürünlerim - 7/24 Açık || Alışveriş Yaptıklarım ve Referanslarım
ya bnmki 2 hafta oldu başvuralı hala gecerli bir imei girin diyor.
bence tekrar kayit islemi yaptirdiginiz yere veya baska bir yere goturup sorun. bu kadar zamanda olmus olmasi gerekirdi. eger bastan sistemde ariza varsa (ki 10 gun kadar ilk geldigimde bende ettirememistim) cogu yer basvuruyu kabul etmiyor zaten.
Ben 2007 Mayıs da Yurtdışından tel getirdim ve Kayıt ettirdim...Ama şimdi yurtdışına çıkmadım fakat forumdan kayıtsız telefon alsam kayıt ettirebilirmiyim Pasaportuma..
ne yazikki ettiremezsiniz. tekrar giris-cikis olmasi gerekiyor.
merhaba arkadaslar !!! kısaca sormak istiyorum aralık 2007 de giriş çıkış yapmış bir pasaporta kayıt yaptırabilrmiyim!! daha önce bole kayıt yaptıranlar okudum forumda zaman kısıtıyla karşılaşmayanları yani... yinede kesin bilgisi olan varsa lütfen yazsın. yarın arkadasıma almanya ebayden tel aldırıcam acil yanii ....
Şubattan itibaren gecerli olmak uzere yasa degisti ve bu yeni yasaya gore giris yaptiktan en gec 1 ay icinde gidip kayit ettirmen gerekiyor teli.
yani martta bile giris yaptiysan, suanda kayit ettiremezsin.
ha olurda kaydi alirlarsa (ki almazlar) tum belgelerin fotokopisi ankaradaki Telekom'a gidiyor ve orada bir yanlislik tespit edilmesi durumunda acik olan telefonu kapatabiliyorlarda.
2006 veya 2007 de fln aynı pasaportla başka telefonu kaydettirmiştik.o yüzden olabilir mi acaba? turkcellden başvurunuz alınmıştır die msjda geldi ama..
quote:
Orjinalden alıntı: ^Biotech^
quote:
Orjinalden alıntı: emir18rebrov
ya bnmki 2 hafta oldu başvuralı hala gecerli bir imei girin diyor.
bence tekrar kayit islemi yaptirdiginiz yere veya baska bir yere goturup sorun. bu kadar zamanda olmus olmasi gerekirdi. eger bastan sistemde ariza varsa (ki 10 gun kadar ilk geldigimde bende ettirememistim) cogu yer basvuruyu kabul etmiyor zaten.
eskiden senede 1 telefon kayit edilebiliyordu. simdi 2 senede bir oldu.
ama o mesaj geldiyse onunla bir alakasi yoktur. Ankara Turk Telekomu arayin, kayit ettirdiginiz yerin size ozel bir takip numarasi vermis olmasi lazim. eger vermediyse once oraya gidip onu sorun.