Demek ki birçok kişinin başına gelmiş.Ben tekrar sordum Turkcell'e telefonun durumunu.Bu sefer sadece kara listede gözüküyor dediler.Önceden çalıntı gözüküyordu,kayıtda yaptıramıyordum.Arife günü gittim aynı pasaportla fotokopileri fln verdim.Bilgisayara girdi.Bayramdan sonra gel eğer onay gelirse 5 ytl kargo ücreti alıp göndeririz dediler.Bakalım pazartesi gidecem.İnşallah bir aksilik çıkmaz bu sefer yoksa cinnet geçirebilirim.3 haftadır uğraşıyorum.
ya bu nasil is ya , bi kayit olayini duzene sokamadilar yuhhh yaaa guzelim tel yatiyor olece evde neymis site acilamiyormus ocak girince birde 2008 girisli pasaport isterlerse iste o zaman aklimi kaciririm sanirim nerden bulucam yilbasindan sonra turkiyeye giris yapmis birini ya of ya
arkadaşlar merhaba benim sorunumda ilginç..almanyadan kız arkadasım telefon gönderdi bana..sırf posta gümrügüne takılıp para ödemeyelim diye (daha önce 50 milyon degerinde telefon icin baya bir zaman önce 25 milyon kadar para ödemistim ondan istedim bunu) arkadasına verip göndermesini istedim..arkadasina verdi telefonu o da girdi türkiyeye ve bana kargo ile gönderdi telefonu..fakat tabii kayıt ettirilmesi gerektigini biliyorum..bunun icin uzunca bir süre pasaportlu birisini aradım bulamadım cevremde kimseyi en son care olarak kız arkadasimin pasaportunu scan edip göndermesini istedim..bu sırada bir arkadasimda bana yardımcı oldu ve eniştesinin ulastırma bakanlıgında telekominikasyon bölümünden halledebilecegini söyledigini söyledi bana..bende tamam dedim verdim tüm scanleri o ne yapıp ettiyse actırdı telefonu daha dün gece baktım kayıtlı imei yazıyor cok sevindim hemen kartı taktım tabii telefona..sim kart aktif değil diye bir yazı ve simge cıktı..ne yapmam gerekiyor acaba bana bir fikir verebilirmisiniz? yoksa sadece beklesem acılır mı acaba telefon?
slm arkadaşlar ben de hollandadan g800 getirtmeyi düşünüyorum annemin bir arkadaşıyla...açılmasında herhangi bir sorun olur mu?nerden açtırmam ve ansıl açtırmam gerek bilgi verebilir misiniz?bir de 400 euro civarı telefonun fiyatı açtırmak için ne kadar ödemem gerekir ki??
Turkcell şu anda kayıt yapmıyor yılbaşı sonu başka türlü bir uygulamadan bahsediyorlar..2,5 aydır sounsuz kullandığım cihazım kayıtdışı düşünce 2-3 gündür bende çok yeri aradım ne resmi olarak ne de gayri resmi olarak halletmem şu anda mümkün değil..
Arkadaşlar bu işi direkt kaynaktan halledebilecek yer yok mu ?, Babam Arabistan dan n95 8 gb getirecek faturada latin harleri olması zorunlu mu? İnceliyorum abone merkezleri pek güvenilir değil anlaşılan. Bir de TK nın açıklamasında evraklar bize tel açıldıktan sonra geliyor; eğer eksiklik varsa tekrar kapatıyoruz demiş.(Onların yalancısıyım) Kapananların bununla alakası olabilir mi bilemiyorum. Beni de stres bastı. Ya gelince açılmazsa açılınca kapanırsa diye off ya indirim kardeşim şu vergileri bizi de uğraştırmayın ya
Aşağıdaki açıklamaları TK sitesinin sıkça sorulan sorular bölümünden aldım. Umarım işinize yarar:
YURT DIŞINDAN GETİRİLEN CİHAZLAR
Yurt dışından gelen cihazımı Türkiye’de nasıl kullanabilirim?
5392 sayılı Kanunun 25c maddesinde “İşletmeciler; kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlarla, Kurumun CEIR'ında yer alan elektronik kimlik bilgileri değiştirilmiş cihazlara elektronik haberleşme hizmeti veremez. “ hükmü yer almaktadır. Söz konusu hüküm uyarınca kayıt dışı olan cihazlar haberleşmeye kapatıldığından cihazınızı ancak kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.
Kayıt işlemini nerede yaptırabilirim?
Cihaz kayıt işlemini GSM işletmecilerinin Abone Kayıt Merkezlerinde yaptırabilirsiniz. (TURKCELL , VODAFONE, AVEA)
Kayıt işlemini nasıl yaptırabilirim ve gerekli belgeler nelerdir?
Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 15.11.2006 tarihli ve 29251 sayılı tasarruflu yazısı ile;
* hediyelik eşya muafiyeti kapsamında 1 adet cep telefonunun ithal edilmesi uygulamasına son verildiği, * bir takvim yılı içinde zati eşya kapsamında yurtdışında edinilmiş sadece 1 adet cep telefonunun yurda getirilebileceği, bu telefon için gümrük idaresince herhangi bir vergi tahakkuku ve belge tanziminin söz konusu olmayacağı,
hususlarında düzenleme yapılmıştır.
Bu çerçevede, 01.01.2007 tarihinden sonra yurda giriş yapanlar, pasaportlarının asılları ile birlikte Abone Kayıt Merkezlerine başvuracaklar, pasaportun fotoğraf bulunan sayfası, yurda giriş/çıkış yaptıklarını gösteren sayfası ve kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfasının bir fotokopisi ile üzerinde cihaz IMEI numarasının bulunduğu dilekçeyi sunmaları halinde kayıt işlemi gerçekleştirilecektir.
Abone Kayıt Merkezleri yetkilileri tarafından pasaportun aslı görüldükten sonra dilekçe, üzerine “Aslı Görülmüştür” damgası ve başvuru mercii kaşesi basılan pasaport nüshaları Telekomünikasyon Kurumuna gönderilecektir.
Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezine başvuruda bulundum. İşlemlerimin tamamlandığını nasıl anlarım?
Başvuruda bulunulan cihaza ilişkin olarak sunulan belgelerde ve cihazın elektronik kimlik bilgisinde sorun bulunmaması halinde cihaza ilişkin bilgiler sisteme girilmekte ve cihazın IMEI numarası kayıt altına alınmaktadır.
İşlemi tamamlanan cihaz “(http://mcks.tk.gov.tr/node/19) ” internet adresinde “kayıtlı cihaz” olarak görünmektedir.
Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezi’ne başvuruda bulunmuştum. Ancak cihazıma yasal uyarı mesajı geldi ve cihazım haberleşmeye kapandı. Ne yapabilirim?
GSM İşletmecilerinin Abone Kayıt Merkezleri tarafından alınan kayıtlar elektronik ortamda ve belge olarak Kurumumuza iletilmektedir. Elektronik kimlik bilgisinde sorun bulunmayan bütün başvurular, kişilerin mağdur olmamasını teminen, sisteme aktarılmaktadır. Daha sonra yapılan incelemede belgelerinde eksiklik ya da yanlışlık olan cihazlara ait IMEI numaraları tekrar kayıt dışına çıkarılmaktadır.
Abone Kayıt Merkezleri tarafından alınan başvuruların Kurumunuz sistemine aktarılması ne kadar sürer?
Başlatılan web servis uygulaması ile GSM işletmecilerinin (TURKCELL , VODAFONE, AVEA) abone kayıt merkezleri tarafından alınan kayıtlar eş zamanlı olarak sisteme dahil edilmektedir. Böylelikle kişi işlemlerini yaptırdığı sırada cihazının kayıt altına alınması işlemi gerçekleşmektedir. Ancak alınan belgelerin Kurumumuz tarafından incelenmesi sırasında eksiklik ya da uygunsuzluk tespit edilmesi halinde cihaz tekrar kayıt dışına çıkarılmaktadır. Bu nedenle verilen evrakların abone kayıt merkezlerine eksiksiz olarak sunulması gerekmektedir.
Yurt dışından getirilen ve gümrük işlemleri yapılan her cihaz kayıt altına alınır mı?
Hayır. Yurt dışından getirilmiş olmakla birlikte Elektronik Kimlik Bilgisi Değiştirilmiş olduğu tespit edilen yada elektronik kimlik bilgisinde sorun olduğu tespit edilen cihazlar kayıt altına alınmaz. Bu nedenle, yurt dışından alınıyor olsa da faturalı ve orjinal cihazların alınması tavsiye edilmektedir
Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazımı kayıt altına aldırabilir miyim ?
Hayır. Yurt dışından bireysel ithalat yolu ile getirilen cihazlar Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün düzenlemeleri doğrultusunda kayıt altına alınmaktadır. 2007 yılı için posta ile gelen cihazlara ilişkin bir düzenleme yapılmamıştır.
Yurt dışından gelirken iki adet cihaz aldım. Kayıt işlemi yaptırabilir miyim?
Hayır. 05.02.2000 tarihli, 23955 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 2000/53 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı doğrultusunda yurt dışından bir adet ile sınırlandırılmak suretiyle cep telefonu ithaline izin verilmektedir. Yurt dışından getirilen cihazların kayıt işlemleri yukarıda belirtilen belgelerle birlikte başvurulması halinde Abone Kayıt Merkezleri tarafından yapılmaktadır .
Ayrıca, Gümrükler Genel Müdürlüğünün 15.11.2006 tarihli ve 29251 sayılı tasarruflu yazısı ile; bir takvim yılı içerisinde bir adet cep telefonunun yurda getirilebileceği de belirlenmiştir.
Bu çerçevede, bir takvim yılı içinde aynı kişi adına birden fazla cihaz kayıt işlemi yapılmasının önüne geçmek üzere sistemde gerekli önlemler alınmıştır.
Kısa sürede Türkiye’de kalacak olanların cihazlarını kayıt altına aldırmaları gerekiyor mu?
Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilerin (turist, gurbetçi vatandaşlarımız) ülkemizde faaliyet gösteren herhangi bir GSM işletmecisinden sözleşme yoluyla SIM kart almaları durumunda, söz konusu kişilerin cihazlarına ait IMEI numarası (cep telefonu cihazının seri numarası) ile MSISDN numarasının (cep telefonu numarası) eşleştirilmesi yöntemi uygulanmakta ve cihazın tek hat ile kullanılması sağlanmaktadır. Aksi takdirde kayıt işlemi yapılmayan cihazlar bloke edilmek sureti ile haberleşmeye kapatılmaktadır.
Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilere ait cihazların abone oldukları hat ile eşleştirilmesine ilişkin işlemler GSM işletmecilerinin (TURKCELL , VODAFONE, AVEA) abone kayıt merkezleri tarafından yapılmaktadır.
Yabancı uyruklu kişilere ait cihazlar kayıt altına alınabilir mi?
Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nün 30.04.2007 tarihli ve 12752 sayılı yazısı doğrultusunda 2007 yılı girişlerini belgelemeleri kaydıyla;
Türkiye’de görev yapan diplomatların pasaport ya da kimlik belgesi,
Türkiye’de görev yapan askerlerin pasaport ya da kimlik belgesi,
Türkiye’de okuyan öğrencilerin öğrenim gördükleri okuldan alacakları öğrenim belgesi,
Türkiye’de ikamet eden kişilerin ikametgah belgesi ya da oturma izninin devam ettiğini gösterir ikamet tezkeresi sunulması halinde kayıt işlemleri yapılabilecektir.
Abone Kayıt Merkezleri yetkilileri tarafından yukarıda belirtilen belgelerin aslı görüldükten sonra dilekçe ile alınan nüshalarının üzerine “Aslı Görülmüştür” damgası ve başvuru mercii kaşesi basılmasının akabinde Telekomünikasyon Kurumuna gönderilecektir
Dostum iyi güzel yazmışsında Turkcell işlem yapmadıktan sonra Tk zaten bişey yapamıyor..Zaten tam bir karmaşa var birinin onayladığını diğeri kabul etmiyor..hayır mantık olarak aynı yasa geçerliyse birinin kabul ettiğini diğeri neden eksik bulur.. Şuraya bak gitmediğim abone merkeszi ve extra kalmadı işlem yapmıyorlar..Aık olan cihaz kapandı ama çözemiyoruz...
Bende bekliyorum hala ama tık yok.En son tk nın sitesi kapalı açılınca yaparız dediler bende gitmekten sıkıldığım için artık herşeyi bıraktım 5 ytl yi de verdim açılınca halleder gönderirsiniz dedim ama hala açılmadı yılbaşından sonra salı günü bir daha gidip bakacam ne var ne yok.
@loko34
zaten turkcell de bişeyler olduğu kesin.birçok kişi mağdur benim gibi.bide yukarda yıl sonuyla ilgili bişey yazmışsın kayıt yapmıyor fln..açarmısın biraz?yeni bişey mi çıkaracaklar yeni yılda anlamadım?
Pasaportla kayıt işlemi yapılıyor diyenler farazi konuşuyor veya kulaktan dolma bilgilerine güveniyorlar..evet işlemler daha önce böytleydi ancak Turkcell Müşteri Hizmetleri farklı Extralar farklı konuşuyor buda zaman kaybı ve eninde sonunda istedikleri zamanı kazanıyorlar..Turkcellin Tk ile ilgili mutabakatlarında bu yöndeki aşırı talep için çözüm yollarını daha ferahlatmaya yönelik çalışmalar yaptığı sanılmakta..Çünkü sırf bu yüzden geçtiğimiz yıl 15 milyon YTl gibi bir gelir söz konusu olmuş..