Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
vergi gümrük

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: ycoskun
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Diğer Markalar ve Konular >> vergi gümrük Sayfa: <<   < önceki  9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
xoktaycex

20 Ocak 2007; 13:34:06 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Dün sabah 10 gibi Türkiye'ye giriş yaptım ve gerçekten de gümrük de kayıt istemiolar sadece tek telefon için büyük bi yazı asmışlar bunla ilgili telefon da şimdilik sorunsuz çalışıyor vergi olayının kesin olarak kalktığını söyleyebilirim fakat abone merkezleri kayıt yaparken yasadan haberleri yoksa biraz sorun çıkarabilir

mehmetoktayçelik
mao-dun

20 Ocak 2007; 14:02:17 

Arkadaşlar bundan yaklaşık 1,5 sene evvel Ankara millenium alış-veriş merkezi Telsim cepshop dan genpa garantili w550i cep telefonu aldım. Bundan yaklaşık 1 ay önce telefonum durduk yerde sim kayıtlı değil yazısı gösterdi ekranında ve kullanılmamaya başladı. Bende sony-ericsson teknik servise götürdüm, telekominikasyon kurumuna git dediler, oraya gittim telefonu aldığın yere git dediler , telefonu aldığım yere gittim bizle alakası yok dediler ama genede telekominikasyon kurumuna faks çekip bildirelim dediler. Aaradan bir ay geçti ve telefonum hala açılmadı.
Sizce ne yapmam gerekir...
deyvidey

20 Ocak 2007; 14:13:38 

arkadaşlar selamlar..babam geçen sene (2006 yılında) nisan ayında almanyadan N70 marka tel getirdi..( faturası mevcut)...ama babam havaalanında gümrükte teli göstermemişti...biz bu teli yaklaşık 2 ay kullandık...sonra normal olarak kayıt dışı olduğu için kapandı...bizde vergi ücretini yüksekliğinden dolayı bugüne kadar ve geçmişe yönelik işlem yapılmadığından dolayı kayıt yaptıramadım..Şimdi bu yeni yasalar kapsamında benim ne yapmam gerekir...nasıl bir yol izlemeliyim..faturası herbişeyi telimin hazır..ama yaklaşık 6 aydır kapalı duruyo lütfen yardımcı olun...

DEYVİDEY
ByKemal58

20 Ocak 2007; 16:40:10 

quote:

Orjinalden alıntı: mao-dun

Arkadaşlar bundan yaklaşık 1,5 sene evvel Ankara millenium alış-veriş merkezi Telsim cepshop dan genpa garantili w550i cep telefonu aldım. Bundan yaklaşık 1 ay önce telefonum durduk yerde sim kayıtlı değil yazısı gösterdi ekranında ve kullanılmamaya başladı. Bende sony-ericsson teknik servise götürdüm, telekominikasyon kurumuna git dediler, oraya gittim telefonu aldığın yere git dediler , telefonu aldığım yere gittim bizle alakası yok dediler ama genede telekominikasyon kurumuna faks çekip bildirelim dediler. Aaradan bir ay geçti ve telefonum hala açılmadı.
Sizce ne yapmam gerekir...

Baba telefonu birinin kafasına vursaydın anlarlardı heralde sen telefonu TelSiM CepShop tan aldıysan ve telefon kapandıysa problem onlara aittir işten anlayan bir yetkili ile görüş ve durumu tamamen burada yazdığın şekilde anlat. Kesinlikle Telefonla onların ilgilenmesi gerekiyor çünkü malı satan adamlar onlar ve onların teli kapanıyor

UnPoo Portal
ByKemal58

20 Ocak 2007; 16:43:11 

quote:

Orjinalden alıntı: deyvidey

arkadaşlar selamlar..babam geçen sene (2006 yılında) nisan ayında almanyadan N70 marka tel getirdi..( faturası mevcut)...ama babam havaalanında gümrükte teli göstermemişti...biz bu teli yaklaşık 2 ay kullandık...sonra normal olarak kayıt dışı olduğu için kapandı...bizde vergi ücretini yüksekliğinden dolayı bugüne kadar ve geçmişe yönelik işlem yapılmadığından dolayı kayıt yaptıramadım..Şimdi bu yeni yasalar kapsamında benim ne yapmam gerekir...nasıl bir yol izlemeliyim..faturası herbişeyi telimin hazır..ama yaklaşık 6 aydır kapalı duruyo lütfen yardımcı olun...

Kardeş yurt dışından gelecek olan bir arkadaşına teli gönder ve lirken faturası ile birlik ta gümrükte ibraz ettirsinler. Daha sonra topic in baş sayfasında da verildiği gibi ufak bazı evrakları ve dilekçeni vs hazırla onlarla birlikte müracat et yeterlidir. Ve ya eğer gümrük te tanıdığın birisi varsa ona bu teli faturası ile birlikte ibraz ettir gerekenleri o halledecektir.

UnPoo Portal
ByKemal58

20 Ocak 2007; 16:45:28 

Ayrıca bu işlemleri ( Yurt dışı telleri ) yasal olmayan yollarla yapanlar bol bizim Türk milletine ne dayandı ki bunlar da dayansın

Yasal olmayan yolları yasal hale nası l getirebilirsiniz eğer bilmiyorsanız PM atın detaylı anlatayım yani

UnPoo Portal
RZGO

22 Ocak 2007; 16:57:00 

amcam almanyadan geldi. amcamın pasapotunu alıp kayıt ettirebilirmiyim? yoksa amcamın kendi mi gitmesi gerek. yardımıcı olursanız sevinirim.

izlanda

22 Ocak 2007; 20:58:17 

beyler ben de 1.5 yıl önce bulgaristandan getirdim imei si kayıtlı gözüküyodu orda ama ben de hiçbir kayıt falan yaptırmadım,ama telefonu turkcll hattı taktım girmeden önce sınıra

bgulum

23 Ocak 2007; 21:45:43 

01.01.2007'den sonra yurda sokulan cep telefonlarının kaydı

Turkcell abone merkezlerinde basladı. Istenenler:
- Pasaportun kimlik sayfası fotokopisi
- Yurda giris cikis damgaları (01.01.2007 sonrası giris damgası) fotokopisi
- Uzerinde IMEI yazan Telekomunikasyon Kuruma'na yazılmıs dilekce (gittigim abone merkezinde - Kozyatağı Ist/Herti - ornek dilekçe vardı)
- Kontrol icin pasaport aslı (bakmadılar)
- 2 YTL islem ucreti

Bunun dısında FATURA vs. istenmiyor.

http://mcks.tk.gov.tr/node/32

Telefonun IMEI'si de kontrol edilmedi.

Bugun 23.01'de kayıt yaptırdım, daha once telefonu acmadıgımdan bir uyarı almamıstım.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgulum -- 23 Ocak 2007; 21:46:22 >

gazi1015

24 Ocak 2007; 22:40:06 

Ben yarın Türkiyeye geliyorum. nokia 6233 alsam 450 ytl'ye gelecek taxfree ile. Türkiye'de kaça bulurum onu? 550 civarı diye duymuştum. Değer mi sizce? Garanti maranti olmayacak Türkiye'de. Bu telefonun fiyatını bilen yazabilir mi hemen? Ona göre alıcam da :)

Dell 6400 T2300 Core Duo 1.66 - Bios Update A12 - 1GB 533 MHz (2x512 Infeneon-Kingston) - Intel Mobile 945GM - 80GB 5400rpm Toshiba - Philips DVD-RW

SUPER PI 1M: 40 sn 2M: 1 min 33 sn
BOSPHORUS

25 Ocak 2007; 9:26:04 

yurt dışı görüşmelerin de indirim ne zaman başlıo bilgisi olan varmı ???

SERVER : HERA
NİCK : BOSPHORUS
BUILD : CHINA BOW & GARMENT
LVL : 90
gubidikkk

28 Ocak 2007; 21:59:44 

quote:

Orjinalden alıntı: barbar123456

yurt dışı görüşmelerin de indirim ne zaman başlıo bilgisi olan varmı ???

forumun konusuyla nasıl bir alaka kurdun da sordun ki şimdi bunu ben anlayamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gubidikkk -- 28 Ocak 2007; 22:00:30 >

gubidikkk

28 Ocak 2007; 22:03:19 

quote:

Orjinalden alıntı: bgulum

01.01.2007'den sonra yurda sokulan cep telefonlarının kaydı

Turkcell abone merkezlerinde basladı. Istenenler:
- Pasaportun kimlik sayfası fotokopisi
- Yurda giris cikis damgaları (01.01.2007 sonrası giris damgası) fotokopisi
- Uzerinde IMEI yazan Telekomunikasyon Kuruma'na yazılmıs dilekce (gittigim abone merkezinde - Kozyatağı Ist/Herti - ornek dilekçe vardı)
- Kontrol icin pasaport aslı (bakmadılar)
- 2 YTL islem ucreti

Bunun dısında FATURA vs. istenmiyor.

http://mcks.tk.gov.tr/node/32

Telefonun IMEI'si de kontrol edilmedi.

Bugun 23.01'de kayıt yaptırdım, daha once telefonu acmadıgımdan bir uyarı almamıstım.

Saygılar

Fatura istemediklerine eminsin değil mi bir de pasaport atıyorum cihazın satılma itimali olmayan bir yerden vizeli olsa da olur değil mi bu kayıt ettirme işlemi atıyorum Romanya ya da Bulgaristan gibi bir de İstanbul'da nerede yaptırdın kayıt işlemini hızı açısından iyiyse direk oraya gidip oradan halledelim...

aktasarim

30 Ocak 2007; 15:49:57 

slm millet umarım hepiniz iyisinizdir....

şimdi tk nın açıklamasında (telefonla sorulduğunda ) : telefonu atrı yurda 6 ay içerisinde giriş yapmış birinin pasaportu vede pasaport sahibi yeterli diyorlar...

LAKİN: oraya gidildiğinde : telefonun gümrük kaşesini görmek istiyorlar eğer gümrük kaşesi bağlı bulunduğun gümrük binasına gidip kaşeletin diyorlar :

FAKAT: gümrüğe gidildiğinde telefnun faturası yoksa eğer telefonun faturasız olduğu için gümrük vergisi almak zorundayız diyorlar .

AMA : faturası varsa bile rüşvet istemek kaydıyla gene para istiyorlar ve her halukarda işlemleri hızlı ve sorunsuz yapmak için senden bi miktar para koparıyorlar (senin ne kadar direndiğine göre ücret değişiyor MUŞŞŞŞ)

SONUÇ : arkadaşım telefonun faturasını yanınızda getirin ve havaalanında gümrük memuruna kaşelietin (orda ücretsiz bütün işlemler) telefonunuzu alıp bi CEPSHOP yada ANA BAYİ YE GÖTÜrün evraklarınızı verin en geç bi hafta 10 gün içerisinde telefonunuz açılır ve başınız ağrımaz.

SONUÇ YERİNE : burda şunu görmekteyiz her halukarda memlekette çıkan yasaların hep bir açığını buluyorlar .
1- 100-300 euro arasında telefonlardan vergi alınmıyacak deniyo vve faturasız kayıt yaptırabilirsiniz deniyo :
pekiş faturasız telefonun ücretine nerden bakıcaksın yani parasını gene alıcaksın . yasa yasa yasa beyler ya faturalı getirip işinizi güzelce halletin yada bu işin başka yollarını bulun çünkü adamın ciğerini sökiyorlar

GÜNÜN SÖZÜ : ne olursa olsun siz gidip şansınız deneyin çünkü bazen gerçekten çok basit ve kolay yolla hallediliyor deiniyo ŞANS ŞANS ŞANS ........

İPUCU : nette dolaşan haberlerde 75 ytl ye yasal kayıt yapan yerler olduğu konuşuluyor (AMA TAVSİYE ETMİYORUZ TABİKİ :) )

SAYGILAR ...

KAYIT DIŞI VE TEKNİK DESTEK HATTI :
aktasarim @hotmail.com (msn)
05386839419

aktasarim@hotmail.com ( MSN )
BURDAN ULAŞIP DETAYLI BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.
prodrive

31 Ocak 2007; 13:14:43 

Dün sabah Dubai den geldim, havaalanından elimi kolumu sallayarak çıktım, bikaç saat sonra da Capitol deki Turkcell abone merkezine pasaportla gidip kayıt yaptırdım. Fatura fln istemediler, sadece imei nosuna baktılar, bütün işlem birkaç dk kdr sürdü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prodrive -- 31 Ocak 2007; 13:17:29 >

aktasarim

31 Ocak 2007; 13:54:52 

sevindim dostum

bize bi iyilik yapıp telefonun tam olarak nezaman açılırsa o zamanda bilgi verirsen sevinirim
örnek olması açısından

görüşmek üzere byeee

aktasarim@hotmail.com ( MSN )
BURDAN ULAŞIP DETAYLI BİLGİ ALABİLİRSİNİZ.
prodrive

31 Ocak 2007; 17:58:55 

turkcelldeki çocuk telefon kaydoldu dedi, online bi sistemden kaydetti ve hemen kullanabileceğimizi söyledi, 2gündür de kullanıoruz telefonu, herhangi bir msj fln gelmedi kayıt dışı diye.

aktasarim

1 Şubat 2007; 9:55:01