Şimdi Ara

'iPhone 6 kamerası 8MP çözünürlüğü devam ettirecek'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
1
Favori
3.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • 'iPhone 6 kamerası 8MP çözünürlüğü devam ettirecek'





    Android ve Windows Phone tarafında üst seviye akıllı telefonların kamera çözünürlüklerinin artık 20MP sınırını zorlamaya başladığına şahit olurken Apple ise 3 nesildir iPhone kamera çözünürlüğüne dokunmuyor. 




    Farklı teknolojilerle kameranın düşük ışık gibi pek çok konuda çekim kalitesini artıran Apple, 8MP çözünürlüğü korumayı tercih etti. Yeni iddialar bir nesil daha çözünürlüğün devam edeceğini işaret ediyor.




    iPhone 5S kamerası 8MP çözünürlükte iken f/2.2 diyafram aralığı ile geliyordu. Megapiksel kavramının kameranın gerçek performansını ortaya koymadığı bilinse de iPhone 5S kamerası yer yer Galaxy Note 3 ve LG G2 modellerinden geride kalıyordu.




    İddialara göre Apple yeni iPhone modelinde çözünürlüğü korurken sensör boyutu ve diyafram aralığında değişiklikler olacak. Sensörün boyutu 1/2.6 inç olarak belirlenirken, diyafram aralığı da f/2.0 ölçüsünde olacak. Bu gelişmelerin özellikle düşük ışıkta çekim kalitesini artıracağı belirtiliyor.




    Kameranın diğer bir dikkat çekici tarafı ise optik imaj dengeleme - OIS desteği sunacak olması. Piyasada sınırlı sayıda akıllı telefonda yer alan OIS desteği sayesinde yeni iPhone önemli bir avantaj elde edecek. Apple'ın CMOS sensör bileşenini Sony'den, diğer bileşenleri ise LG ve Sharp'tan tedarik edeceği ifade ediliyor. 




    Yeni iPhone modelinin ne zaman lanse edileceği konusu ise halen tartışmalara konu oluyor. Bazı kaynaklar Temmuz ayını işaret ederken, bazı kaynaklar ise Eylül ayında ısrar ediyor. 

     

     



    Kaynak:http://vr-zone.com/articles/iphone-6-camera-specifictions-rumored-8mp-f2-0-ois/73278.html







  • Yerinde saymaya devam

  • 8 mp yeterli zaten

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple zaten donanımsal olarak diğer amiral gemilerinden hep geriden geliyor. Megapiksel bir kamera için lens kadar önemli değil fakat, bu devirde de 8mp kamera kulağa komik geliyor. Neyse sırf iphone aldım demek isteyenler alacaktır

  • off bırakında konu uzmanları yorum yapsın bari :) yerinde saymıyor incelemelere bakarsanız çekimi işlemesi kalitesi diğer 13 veya 16 mega pixsellerden daha kaliteli içindeki lens çok önemli keskinlik megapixsel herşey demek değil 20 megapixselle 8 megapixseli karşılaştırıyorsanız burda sorun 20 megapixsel olandadır. 20mp ile iş bitseydi karşılaştırmadan birinci bu derdik

  • 8MP yeterli, önemli olan lensin özellikleri...

  • Apple'nin donanımsal olarak geri kalması söz konusu değil...

    İphone 5 telefon kullanıyorum ve çektiğim fotoğraflar, Samsung S4'ün çektiği fotoğraflardan daha canlı kaliteli oluyor. Mesele çünkü sadece megapiksel değil...

    Donanım olayına gelince; IOS, Android gibi bir işletim sistemi olmadığı için İphone, işletim sisteminde en verimli olacak donanım ile çıkıyor. 8 çekirdek işlemcili bir Android cihaz, 1 GB RAM'li bir İphone kadar stabil çalışmıyor. Android, abartılı donanım özelliklerini uygulamak zorunda çünkü işletim sistemi android. IOS'ta ise buna gerek yok...
  • Kötü olmuş ama ben telefonumdaki kameradan memmunum en azından. 5s'deki kalitenin aynısı olsun yeter



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturdyHead -- 4 Mart 2014; 16:04:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence doğru karar.

    15-20 MP mobil cihazlar için gayet gereksiz.

    Sadece yer kaplıyor.

    5D mk3 bile 22 MP.

    Daha kaliteli bir lens koymak daha mantıklı.
  • MP çekim kalitesini etkilemiyor vs. diyorsunuz da, çekilen fotoğrafı yakınlaştırmak için de mp gerekli biliyorsunuzdur umarım?

    @IOS7 donanım demek sadece işlemci, ekran kartı değildir; ses kartı, kamera, sensör, ekran vs. vs. de donanımdır. Donanım olarak geride derken büyük ihtimal bunları kastediyordur yukarıdaki arkadaş, he yorum bence yanlış ama siz de yanlışı yanlış anlamışsınız umarım anlatabilmişimdir
  • megapixell her zaman pazarlama taktiğidir beyler . bir fotoğraf makinesinde 12 mp kesinlikle yeter ve artar düzeydedir . geri kalan sensörün ve lensin kalitesidir . Nokia nın 808 ini gördük 41 mp... hikaye .. 8 mp kesinlikle güzel bir değer geri kalan sensör kalitesi ve lense düşüyor .

    Bkz:Apple sevmem .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psicik96 -- 4 Mart 2014; 16:14:02 >
  • 12mp olmalıydı

  • Bazı arkadaslarımız megapiksel yerine lensın kalıtelı olmasının mantıklı olması gerektıgını soylemıs 2400 lıra dan cıkar yenı tel o kadar para verıyoruz hem 16 mp olsun hem lens kaliteli olsun sankı bırbırıyle ters orantılı bunlar ıkısınıde yapsın kardesım evet mp her sey olmadıgı bılınır ama bı fotografta detay acısından da onemlıdır 12mp falan olsa tamam dersın gerek yok ama gerek var bence 8mp dusuk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylezof77 -- 4 Mart 2014; 16:18:22 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 8mp yeterli olacaktir diyenler iclerini rahatlatmaya calisiyr sanirim. Ove ove bitirilemeyen 5s in kamerasini da gördük. Simdi lansmanda lensi soyle yaptik. Surasini boyle yaptik. Artik mukemmel ceken bir iphone yaptik derler. Iki uc de ornek foto yayinlarlar. Oldu bitti.

  • Samsung Galaxy S5 çok eleştiri aldı hatta DH'de haberi bile yapılmadı ama yiğidi öldür hakkını yeme. Cihazın kamerası çok büyük övgüler aldı. MP'lin herşey olmadığının ben de farkındayım ama MP detay demek. Bu yüzden biraz yanlış yaparlar.

  • Fazla mp için gereksiz diyen arkadaşlar olmuş, yapmayın etmeyin allah aşkına. 2007'den beri her iphone'u ve ipad'i kullanıyorum şu anda da 5s sahibiyim. Tamam gece çekimi ve düşük ışıkta çekim kalitesi gerçekten iyi fakat zoom ve normal bir manzara çekiminde başka telefonlarla kıyasladığınızda görüntü kalitesi gayet vasat kalıyor.

    Keza ipad'de flaş olmaması ve o kadar dandik 2006'ların mp kalitesinin kullanılmasına da anlam veremiyorum.

    Bu olayı savunan apple kullanıcılarına da anlam vermekte zorlanıyorum. Yap işte 12 mp, eline mi yapışır..
  • Bakalim nasil cekecek onemli olan resim kalitesi facebooka atinca 1mp oluyor zaten

  • 8 mp yeterli ama pc ye atınca bozuluyor 13 en iyisi

  • Asıl sorun kamera değilki, keşke yerinde saysa eskiden savunulur tek yönü stabil olmasıydı ama bol bol çöken bir işletim sistemi var ve güncellemesi de 6-8 ay civarında gelecek ve o güncelleme işe yarayacak mı belli değil.
    Şu zamanda 8mp yeter demek vicdanı rahatlatmaktır, Bluetooth işlevselliği gereksiz diyenler şimdi AirDrop teknolojisini övüyorlar, xx mp olunca bu sefer de onu övecekler, io8 yapacağına ios 7i adam gibi düzeltsin yeter



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufd84 -- 4 Mart 2014; 16:33:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 koyup merceği büyütüp daha fazla ışık almasını düşündülerse en mantıklı olanı yapmış olurlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.