Şimdi Ara

ACIL UPS YARDIM BEYLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • beyler sisteme UPS alacam acil bir yardım gerekiyor

    bilgisayar amd 3000+
    1 gb ram
    6600gt agp8x ekran kartı
    450 watt güç kaynağı var

    650VA UPS bu sistemi kaldırırmı yoksa daha büyük birşeymi gerekiyor...

    NOT: Monitörü UPS e bağlamıyacağım sadece kasayı bağlayacağım....



  • kaldırır ama monitörü de bağla bence
  • kaldırır sorun olmaz
  • zorla biraz daha al bi 1000 lik düşünme bari bi daha onu.dandik markalar 600 yazıyo ama 400 ü zor verir.
  • monitörle birlikte kaldırırmı....
  • benim bilgisayar sürekli açık durması gerekiyor. benim için elektrik kesildiğinde bilg. kapanmasın ztn 10 saniye içinde jenerator devreye giriyor uzun süreli açık tutmasına gerek yok ups in benim için.. sadece bilg. kapanmasın yeter.
  • walla dediğin de yeterli ama bence bunlardan birini al cünki cogu veriyo dediği gucu veremiyo ark dediği gibi dandik oluyo yani

    1000 VA - 399.-YTL + KDV

    2000 VA - 699.-YTL + KDV

    kaynak:http://www.upsler.com/online_upsler_kampanya.html
  • bende gold pc den aldığım fiyatı değişmeyen bir model var ( powercom - dcm - 35 dolar+kdv ) 600 lük , zaten sonrasında 60 - 65 dolar+kdv lerde olan tunçmatik leri tabsiye ederim.

    kullanım amacın çok önemli aşağıdaki sistemle 10 dk sorunsuz kullanıyorum ama ben bunu kışın elkt. düşmeleri ve oc yaptığım pc de stabilite yakalamak için ( voltaj dalgalanmasına karşı ) aldım. çok memnunum :)

    monitörle biraz işin şansa kalıyor diyebilirim , böyle bir durumda monitöre yeterli elkt. gitmezse ince ve tiz bir ses çıkartıyor zaten genelde.
  • KGK: Kesintisiz Güç Kaynağı Alım ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Aşağıdaki Yazı Alıntıdır,

    17” monitör , 300w lık bir kasa ve ek donanımlar için 600VA / 800VA bir KGK size 10-15 dakika çalışma imakanı sunacaktır.

    Kesintisiz güç kaynakları temel olarak elektrik kesintilerinde ve voltaj frekans dalgalanması gibi düzensizliklerde bağlı bulunduğu cihazları koruma görevi üstlenirler.

    İdeal bir elektrik şebekesinde 220 volt luk bir cereyan sürekli mevcut olmalı buna her hangi bir parazit karışmamalı yada voltaj iniş/çıkış ı değişmemelidir. Bu işlem yapan bilgisayar parçaları ve hatta çalışan programlarda bile hata oluşmasına neden olabilir. Kesintisiz güç kaynakları ile bu voltaj dalgalanmaları engellenir ve içlerinde bulunan akü ile kısa süreli çalışma işlemleri de yürütülebilir.

    Çalışma Türlerine Göre KGK’ lar : Off-line ; Basit ve ucuz bir KGK türü olan bu cihazlar bilgisayarınızı eletril dalgalanmaları yerine ancak kesilmelerinde kısa süreli çalışmasını sağlayan türdendir. Eğer kasanıza ait güç kaynağı kaliteli değilse bu tür cihazlar size hiç uygun olmayacaktır.

    Line-Interactive; Bu prensiple çalışan KGK lar bilgisayarınızı şehir elektriği ile besler, ancak en ufak bir voltaj farklılığında elektriği keserek bünyesindeki akü ile beslemeye başlarlar. Orta seviye türü bir KGK dır.

    On-Line Sistemler; Online modeller için söylenecek ilk söz şebekeden gelen elektrikle herhangi bir fayda sağlanmaz. Paranız varsa sinus dalga çıkışlı sistemlerde almanız. İkinci tercihte sinus benzeşimli PWM KGK lardan almak.

    Kaliteli UPS de aranacak özellikler; Şebekedeki kesinti ve gerilim düşme sorunlarına çözüm olmalı / sürekli güç ve filtreleme sağlamalı / anlık aşırı gerilim yükselme (peak) yok etmeli / Şebeke gerilimindeki gürültüleri (parazit) yok etmeli / Aşırı yükleme ve akü zayıflama koruması sağlamalı / tercihen KGK ile ilgili anlık raporları gösteren bir cihaz olmalı. Ayrıca Giriş gerilimi değim aralığı + Çıkış gerilim sürekliliği + Aşırı yüklenme Koruması + Kısa devre koruması + Destekleme süresi + TÜV/UL/EMI/FCC uyumluluğu + Akünün yeniden dolum süresi + Devre tasarımı ve Ses yalıtımı + Topraklı piriz çıkışı ( Dikkat: KGK’ nı bağladığınız Elk. Prizi kesin topraklı bir priz olmalıdır) + modem/telefon ve ağ girişleri koruması + Uzun ömürlü kaliteli akülü ( 5-7 yıl)




  • bence seninin calsıtıracagın ekipmanları katarak hesaplasan daha iyi olur mesela ses sistemi baglı olacakmı modem printer vesyare bence abartmaya gerek yok bu makina server degil cok asırı kuvvetli bir ups sana fazla gelebilir almısken iyi bişey alıyım diye dusunuyrsan onların pilleri bir sure sonra bozuluoyor bilirsin sonra yazık bence sen bilirsin tabi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.