Yaklaşık 6 aydır VG sporu yapıyorum. Spora başlamadan önce yaklaşık 34 kilo vermiştim ve sporla birlikte 6 ayda 6 kilo daha verdim. Dolayısıyla karnımda ve basen bölgelerimde sarkma oluştu. Şimdi hedefim ise vücudumdaki kas kütlesini olabildiğince arttırmak ve hacim kazanarak sarkmaları tamamen olmasa da çok rahatsız etmeyecek şekilde görünmemesi için sıkı görünmesini sağlamak.. Bunun için kendi yaptığım beslenme programımı yazacağım.. Olumlu ve olumsuz olarak görüşlerinizi bildirebilirseniz sevinirim :)
Kahvaltı (06:00)
Sabah kalkar kalkmaz 1 bardak taze sıkılmış portakal-nar suyu Meyve suyundan yaklaşık 10 dk sonra kahvaltı. 2-3 dilim kızarmış çavdar ekmeği (1 tanesi fıstık ezmeli ve pekmez ile) 2 dilim hindi salamı Kibrit büyüklüğü kadar beyaz peynir 2 tane haşlanmış yumurta 1 su bardağı yarım yağlı süt
Ara öğün (09:00-10:30 arası)
1 adet tahıl bar veya çavdar ekmeğine yapılmış hindi jambonlu peynirli sandviç Zor kaldığım durumlarda 1 paket eti kepekli bisküvi
Öğle yemeği (12:30-13:00) 2 dilim çavdar ekmeği 150-200 gr bulgur pilavı 150 gr haşlanmış tavuk göğsü veya 1 konserve ton balığı veya kırmızı et. 200 gr yoğurt veya 1 bardak ayran
Ara öğün (15:30) 25 adet çiğ badem Muz
Spor öncesi (17:00) 150-200 gr yulaf ezmesi (1 kutu muzlu süt ile)
Akşam yemeği (21:30-22:00) 2 dilim çavdar ekmeği Yapılmış herhangi bir protein ağırlıklı yemek (et,tavuk,kuru baklagil,fasulye,nohut vs.) 1 kase yoğurt Salata
Gece (00:00) Yatmadan hemen önce 1 bardak süt veya 1 avuç lor peyniri
Ayrıca gün içerisinde 3 lt su tüketiyorum. Sabah kahvaltıdan 1 saat sonra 1 bardak sade kahve içiyorum. Şeker, çikolata vs. yok denilecek kadar az tüketiyorum.
Şimdilik bu kadar :) :)
Okuduğunuz ve yorumlarınız için teşekkürler :)
çok güzel program yapmışsınız. ek olarak spor öncesinde bazen değişiklik yapıp büyüklüğüne göre 2-3 adet haşlanmış patates çok güzel gidiyor bilginize