Şimdi Ara

Yakın zamanda kullanıma sunulacak Audio Aware Android uygulamasıyla, kulaklık ile müzik dinlemek daha güvenli hale gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Yakın zamanda kullanıma sunulacak Audio Aware Android uygulamasıyla, kulaklık ile müzik dinlemek daha güvenli hale gelecek



     

    Kulaklık ile aktif şehir hayatı içerisinde müzik dinlemek zaman zaman bazı problemlere yol açabiliyor. Özellikle kulak içi kulaklıklar ile şehir hayatından izole olan kişiler, çevrelerinde meydana gelen tehlikeli durumları fark edemiyorlar. Bu sorunu çözmek için yolan çıkan One Llama, Audio Aware isimli Android uygulamasıyla kulaklık ile müzik dinlemeyi daha güvenli hale getirmeyi hedefliyor.

     

    Android işletim sistemli cihazlar için hazırladığı ve çalışmak için herhangi bir ekstra donanıma ihtiyaç duymadığı belirtilen Audio Aware uygulaması, akıllı telefonların dahili mikrofonları ile ortamdaki sesleri dinleyecek ve olası tehlikeli durumlarda çalan müziği durdurarak kişileri uyarabilecek. Kamusal araçların sirenleri, otomobil lastik ya da korna sesleri gibi uyarıcıların ön yüklü olarak geleceği açıklanan uygulama, kullanıcıların kendi uyarıcı seslerini eklemesine de imkan verecek. Çalışması için internet bağlantısına gerek olmadı söylenen Audio Aware, "ses tabanlı yapay zeka" teknolojisini kullanarak tehlike önleme dışında, etrafta dikkat edilmesi gereken diğer seslere de müzik dinlerken dahi odaklanılmasına imkan tanıyacak.

     

    Tam kesin bir tarih verilmese de 2014 Mart ayı içerisinde kullanıma sunulacağı belirtilen Audio Aware Android uygulaması için akıllarda tek bir soru işareti bulunuyor; o da kalabalık şehirler içerisinde uyarıcı seslerin devamlı olarak yer alması. Uygulamanın bu açıdan kişilere ciddi özelleştirmeler sunacağı ve geri bildirimler doğrultusunda şekilleneceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

     


     







  • Harika bir program olacak gibi, bekleyelim görelim
  • Sokakta, hele de istanbulda olum tehlikesinin cok daha yuksek oldugu gercegi varken cevreden soyutlanacak bicimde muzik dinlemenin mantikli bi tarafi yok. Ha oturursun bir yerde cayini kahveni icerken neyse de kaldirimda yolda vs. hareket halindeyken lutfen bu sacma davranisi yapmayın.

  • Her an müzik dinleyenler nasıl keyif alıyolar merak ediyorum.
    Müziğe kendimi verememki ben kulakta bir gürültü taşımaktan farkı yok tehlike olmasa bile odaklanamam yani sokakta-hareket halinde-müzik dinlemek bana saçma geliyo zaten.
    Tabi uygulamaya lafım yok.

  • Müzik çalmadığında kulaklığın mikrofonunu kullanarak dış ortam seslerini kulağa ileten bir uygulama olsa çok iyi olur. Söküp takması zor olan bir kulak içi kulaklık kullanıyorum ve müzik dinlemediğimde yada müzik dinlerken kulaklık çıkarmak ölüm oluyor.

  • Pek bize göre değil. Belki yurt dışında sürücüler sadece gerekli anlarda korna çalıyorlar fakat bizde özellikle minibüs/taksi tayfası kornayı whatsapp gibi kullanıyor.
  • Bence müzik dinleyen kişilerden öte duyma engelli vatandaşlar için güzel bir proje olabilir. Bir tehlike olursa telefon titrer ve engelli vatandaş sıkıntı yaşamaz

  • Köpek sesi önyüklü gelir mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu Türkiye'de kullanmak imkansız. Bizim "şöfer"ler ota b.ka korna çalarken, devamlı müziğimi engelleyen bu teknoloji beni çileden çıkarır muhtemelen.

  • İyi düşünülmüş Ama türkiyede pek kullanışlı olmaz yav :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.