Şimdi Ara

YARDIM!.. LPG'ye geçememe ve göstergenin ötme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. hundai accent arabam var. Arabayı ilk çalıştırdığımda atiker sıralı sistem lpg li aracım gaza geçemiyor, cihaz ötüyor ve araba stop ediyor. beyin, filtre, bujiler, termostat değişti. Ben de gazı kesip benzinle çalıştırıyorum. Fakat bu seferde motor geç ısındığından bayağı bir benzin harcadıktan sonra gaza geçmiş oluyorum. Acep nedendir? Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.



  • hiç mi anlayan yok yaw?
  • Tahminim; ilk çalışmada rölanti 900devirlerde filan olunca geçmiyor olabilir. lpg kiti motora giden benzin kesildikten sonra ilk motora yakıt gidişinde lpg'ye alıyor olabilir. lpg'yi kapatıp ilk çalıştırmada 20-30sn kadar benzinle çalıştırıp, hafif devir düştüğünde, lpg'e tuşuna basıp lpg beyni çalıştığında boşta rölantide iken hafiften gaz verip bırakın lpg'ye geçebilir.(2500devre gelecek kadar).

    Kış aylarında yapacak bir şey yok benim ilk geçiş sıcaklığı 35 derece ve 2-3km'den önce zor geçiyor, tek yapılabilecek 5-40 gibi tam sentetik motor yağı kullanmak. haziranda tam sentetik koyacağım bakalım nasıl bir durum olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

    Tahminim; ilk çalışmada rölanti 900devirlerde filan olunca geçmiyor olabilir. lpg kiti motora giden benzin kesildikten sonra ilk motora yakıt gidişinde lpg'ye alıyor olabilir. lpg'yi kapatıp ilk çalıştırmada 20-30sn kadar benzinle çalıştırıp, hafif devir düştüğünde, lpg'e tuşuna basıp lpg beyni çalıştığında boşta rölantide iken hafiften gaz verip bırakın lpg'ye geçebilir.(2500devre gelecek kadar).

    Kış aylarında yapacak bir şey yok benim ilk geçiş sıcaklığı 35 derece ve 2-3km'den önce zor geçiyor, tek yapılabilecek 5-40 gibi tam sentetik motor yağı kullanmak. haziranda tam sentetik koyacağım bakalım nasıl bir durum olacak.

    Eyw. anormal bir durum yok yani değil mi? Birde araba motor sıcakken bile gazda rölantideyken kesintili çalışıyor (ara ara sarsıntılı). Bazı seferler çok dik olmasa da rampa çıkarken 3. 4. viteslerde devir düştüğünden midir acep araba tekliyor, ileriye doğru fırlatacakmış gibi oluyor, korkuyorum.




  • Bence atiker yetkili servisine filan götürün, sanki lpg enjektörlerinde bir problem veya başka bir yerde problem olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.