Şimdi Ara

HTC Desire 500 Donma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
6.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim telefonumun ekranı bazen oyun oynarken donuyor kiliti açarken donuyodu güç butonuna basıp tekrar açdığımda donukluk geçiyor bu sık olmaya başladı telefonu götürdüm adam sd kartındandır dedi hafıza kartını çıkardım yine olunca garantiye verdim garantiden geldi yine aynı sorun azaldı ama devam ediyor sizce sebebi nedir ekrandamı sorun var anlamadın birdaha garantiye veriyimmi birde 4 kez garantiye verince telefon değişiyormuşta onla ilgili bilgi verirmisiniz



  • Merhaba dostum, telefonu ilk aldığmda gayet hızlıydı ama şuan aynı sorun bendede var sadece senin sorunundan farklı olarak oyun oynarken donma yaşamıyorum, onun dışında bazen ekran kilidini açmakda bile sıkıntı yaşıyorum güç tuşuna basıp ekranı kapatıp açınca kendine geliyor ama oldukça sinir bozucu bir durum. Kullanıcı için ayrılan hafıza az olduğu için donuyo bence ram kullanımıda fazlaysa donmalar kaçınılmaz 360 security diye bi prgram var Google play'da indir işine yarayacağını düşünüyorum, hem anti virüs hemde ram ve önbellekde kalan ıvır zıvır dosyaları temizliyo ram temizlemesi yaptırınca bi süre gözle görülür şekilde hızlanıyor telefon tabi sonra yeniden donmalara devam. Sürekli bu programla ram temizleyerek kullanır oldum telefonu ve bunaltmaya başladı artık...
    servis olayını bende düşündüm ama bilmiyorum çözüm olurmu.. hard reset at komple hafızayı sil dediler oda nekadar işe yarar tekrar uygulama yükleyince yeniden donmalar başlayacak yani. Dediğim gibi 360 security yada muadil bir ram temizleme programida iş yapabilir kullanrsan faydası olur bilmiyorum tabi daha önce kullandnmı böyle bir program.
    Yani olay böyle benim tek ümidim yeni gelecek bir güncelleme ile bu sorunların giderilmesi oda yalan olcak gibi alalı kaç zaman oluyo yok hiç bişey..




  • he bir çözümde kullandığın tüm uygulamalrı silmek olabilr arka planda çalışan çok az sayıda uygulama olursa ram kasıntısı yapmaz onuda yapacaksam atııyım çöpe eski Nokia 6630'umu kullanmaya devam edeyim daha iyidir.. Keske HTCONE alsaydım paraya kıyıp..
  • ama bazılarında donmalar olmuyormuş
  • ama bazılarında donmalar olmuyor.birde telefon çok dolu olduğu için öyle olduğunu sanmıyorum.ama öyleyse size önerim bende işe yaradı ekran kalibrasyonu yapın birde facebook-google gibi şeyleri neden sd karta taşıyormuyoruzki
  • merhaba,

    Dediğiniz gibi bazılarında hiç sorun olmadan çalışıyor desire 500, ama bende problemli sanırm donanımsal bişey yada bilmiyorum bulamadım nedeni, bu donma sorun yüzündende çok konuştum sitede farkındayım ama çileden çıkardı beni, geçenlerde tüm uygulamalarımı sildim cihaz hızlandı sonra tekrar bir kaç uygulama yükleyince donmalara başladı, sonra hard reset attım komple formatlandı dahili hafıza tekrar kullandığım uygulamaları yükledim yine donuyo yine lanet ettim yani..

    Ekran kalibrasyonunu da deniyeceğim dediğinz gibi işe yarar belki. Ayrıca htc online destek hattına danıştım ve şöyle diyorlar telefonun dahili hafızası 4gb ama kullanıcı için ayrılan kısım sadece 1 gb ve bu kalan hafızadanda en az 250 mb sürekli boş kalmalıymış dolduğu takdirde sistemde donmalar normal karşılanmaktaymış. Zaten kuş kadar hafıza uygulama yükleyip hafıza kartına taşıyosun ama yinede bir kısmı cihaz dahili hafızasında kalıyor kötü bi durum..

    Facebook, tiwitter, işte Google chorome falan filan çoğuda kullanmadığım kıl tüy uygulamalarda bu htc nin kitlediği 3 gb dolu halde gelen kısımda yer kaplayan sense içine gömülü uygulamalar, sense içine gömülü geldiği için maalesef root yetkisine erişilmeden ne taşınabiliyorlar nede silinebiliyorlar. Root yetkisine ulaşmakda cihazı garanti kapsamı dışında bırakıyor, ben en son çare olarak root yapıp bu sense uygulamalarını sd karta taşımayı düşünüyorum belki ozaman hafıza açılırda cihaz donmaz..




  • yazılımı güncelle ekran kalibrayonu yap iyi bir hafıza kartı al class10 olsun sandisk veya kingston olmadığı takitirde telefonu 4 kere garantiye verirsen telefonunu yenilemek zorundalar yeni telefon verene kadar üzerlerine git boş olandan dolayı olurmu bilmem arkdaşın sonysi var baya dolu ama donmuyo
  • Aynı problem bendede var hard reset attım düzelir gibi oldu sonra donma yeniden başladı.Garantiye vermeyi düşünüyordum ama gönderen arkadaş sorun yine devam ediyor deyince vazgeçtim. hafıza kartı 8gb sony, formatlayıp deneyeceğim bakalım nasıl olacak.
  • Yani varya telefonsuz kalıcam servise vericem ama ne kullanıcam onu düşünüyorum yoksa iki dakka tutmam elimde donuyo hala zıkkım.. böyle idare etmeye çalışıyorum.. geçen 90 lira verdim samsung'un class 10 sd kartını aldım okuma hızı 70MB/s yazım hızı 20MB/s pek anlamam neyse iyi dediler sordum bilenlere.. eski class 4 sd kartı kullanırken tam faciaydı şimdide bazen ucuyo telefon bazende en lazım olduğu an oluyo genelde pat donuyo cebelleşiyorum ekran kilidini acıcam yazı yazıcam vs derken..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hatukoy

    Yani varya telefonsuz kalıcam servise vericem ama ne kullanıcam onu düşünüyorum yoksa iki dakka tutmam elimde donuyo hala zıkkım.. böyle idare etmeye çalışıyorum.. geçen 90 lira verdim samsung'un class 10 sd kartını aldım okuma hızı 70MB/s yazım hızı 20MB/s pek anlamam neyse iyi dediler sordum bilenlere.. eski class 4 sd kartı kullanırken tam faciaydı şimdide bazen ucuyo telefon bazende en lazım olduğu an oluyo genelde pat donuyo cebelleşiyorum ekran kilidini acıcam yazı yazıcam vs derken..

    bu arada bu sd kart 16 gb.. fiyat olarak normalmidir sizce ya aldım ama aldıkdan sonra sanki boşuna okadar para verdim gibi hisettim.
  • Bende donma yok artık ekran kalibreside yapin olmazsa 4 kere ver garantiye yeni telefon al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rodan

    Bende donma yok artık ekran kalibreside yapin olmazsa 4 kere ver garantiye yeni telefon al

    Valla benim iliğimi kuruttu bu desire 500 ya kırıcam yada satıcam artık hala kitleniyo tam yazı yazarken falan ekranı açıp kapayınca düzeliyor falan :)
    Bu ekran kalibresi nasıl yapılıyor ? klavye için bi kalibre ayari var sanırm ama genel bi kalibrasyon olayıdamı var..
    Birde son soru, verdim diyelim teknik servise donmalar uygulama kaynaklı donanm sorunu yok bizim yapabileceğimiz bişey yok deyip geri verdiler, böyle bir bahane öne sürüp 4. kerede servise verişte donma sorunu kullanıcı kaynaklı deyip işin içinden çekilirlermi diyorum hani..
  • Clean master kurun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayarlar>ekran en aşşağıda kalibrasyon yap olmazsa garatiye ver 4kere verince yeni telefon veriyolar
  • orda G-Sensör kalibre ayarı vardı orda kalibre ettim tekrar ama bilemedim, kalibrasyon olarak bahsettiğniz bumudur ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şazenuş

    Clean master kurun.

    Clean master sonra battey docktormudur neyse adını hatırlamadığım bi dünya task killer dedikleri uygulamalar kullandım hepsini,, bence pek iş yapımıyolar. Hatta arka plandaki uygulamaları kapamak telefonu daha fazla zorluyor diye duydum, çünkü kapadıkça tek tek kendiliğinden açılıyomuş bu arka plan çalışma işi olan uygulamalar nekadar doğru bilemem.. benim telefonda şuan 360 security kurulu bu baya hızlandırıyor cihazı, ama dondumu donuyo en çok lazım olduğu ana denk geliyor donmalarıda.
  • evet onu diyorum onu yap yine olmazsa son çare garanti
  • Way arkadaş bu donma sorununu çözebilen kimse halen yok herhal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boş ram miktarin kac acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haluksengul

    Way arkadaş bu donma sorununu çözebilen kimse halen yok herhal.


    Donanimsal bir sorun güncelleme ile yapabilirler belki 5-6 kişide duydum sorunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.