Şimdi Ara

Artırılmış gerçeklik temelli yeni sistemle, uzuvlarını kaybetmiş kişilerin yaşadıkları fantom ağrı azaltılabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Artırılmış gerçeklik temelli yeni sistemle, uzuvlarını kaybetmiş kişilerin yaşadıkları fantom ağrı azaltılabiliyor



     

    Herhangi bir nedenden dolayı uzuvlarını kaybetmiş kişiler, "Phantom Limb Pain (PLP) ya da Türkçe'ye "Fantom / Hayalet Ağrı" olarak geçen bir ağır ile baş başa kalıyorlar. Bu sorun, örneğin kolu kesilen bir kişinin kolunun ciddi şekilde ağrıması / yanması / karıncalanması ile meydana geliyor ve hastalarda ciddi psikolojik sorunlara yol açabiliyor. Kişilerin uzuv kaybından önce yaşadığı ağrı durumuna ya da benzer birçok tıbbi konuya bağlı olarak "beyinde" oluşan bu ağrının çözümü için geliştirilen artırılmış gerçeklik sistemi ise, söylendiği kadarıyla ciddi bir rahatlık sağlayabiliyor.

     

    Konu hakkında İsveç Chalmers Teknoloji Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, standart kamera ile artırılmış gerçeklik temelinde geliştirdikleri sistem ile kişilerin olmayan uzuvlarını myolectric model tanıma (Kas sinyallerini algılıyor) teknolojisyle sanal ortama aktarıyor ve böylece uzuvlar yerinde duruyormuş gibi kontrol sağlıyorlar. Aynı zamanda özel yazılım ile kişilerin bu sinyaller ile oyun oynamasına da imkan tanıyan sistem, araştırmacıların verdiği bilgiye göre oluşan ağrıları sıfıra yakın düzeyde azaltarak ciddi bir rahatlama hissi sağlayabiliyor.

     

    Oldukça faydalı bir konuda geliştirilen sistemin üzerinde çalışmalar devam ediyor. Konuyu görsel olarak açıklayan tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz. 

     




    Kaynak:http://journal.frontiersin.org/Journal/10.3389/fnins.2014.00024/abstract







  • Bu önemli haber için teşekkürler. Ve çalışan bilimadamlarına.

  • böyle önemli gelişmelere dhnin yer vermesi çok iyi

  • İnanılmaz geliştirilebilir bir sistem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.