Şimdi Ara

Bilgisayar Hardisk i görmüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Benim bir sorunum var. Pc C sürücüsünü görmüyor, baslingic disketi ile baslatinca 3 tane garip mesaj cikiyor. Ama c: ye format falan atamiyorum. acaba hardisk mi bozuldu bundan nasil emin olabilirim. Yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim. Bide bilgisayar baya esk 7 senelik falan 13 gb hardisk vardi yenisini bulabilir miyim taktirmak icin.



  • garip mesajları yazabilir misin?
  • bios da diski gormeiyorsan yada gorebiliyomusun eger zaten goremedigin bir seye format atamassın biraz ukalaca oldu ama her neyse bence bios da diski konturol et ide kablolarını degiştir mesela primary den degilde secondry ide den tak diski bak bios da gorunecekmi ve master dan tak belki kablo bozuk beklide primary ide kablosu takılan yer bozulmustur
  • FDİSK dene sonra format at bunlardan öncede bi bilg. içini açıp temizle kabloları kontrol et derim ben.
  • 1: sürücünün bölünmesigerekir

    2:disk bölümleme yazılımı kullaniyor olabilirsiniz

    3:Bazi virusler c sürücüsnün kaydedilmesine engel olabilir

    mesajlar bunlar... fdısk yazinca hic sabit disk yok diyor.
  • Diski çıkartıp başka bir makinada görmeyi yada formatlamayı denedinmi? Eğer ordada diski görmüyorsa büyük ihtimalle diskin uçmuştur :)

    Eski bir harddisk olduğunuda göz önünde bulundurursak büyük ihtimalle diskin alt tarafında bulunan kontrol devresi ömrünü doldurduğu için cevap vermiyor olabilir aynı marka model çalışan bir disk bulup kontrol devrelerini değiştirerek verilerini kurtarabilirsin.

    ( eski 10gb'lik quantum fireball diskim bu şekilde uçmuştu bende bilgisizce battı balık yan gider diyerek söküvermiştim içini şimdi o gümüş disk tavandaki florosanın altında sallanıyor :) )
  • quote:

    Orjinalden alıntı: madpirates

    bios da diski gormeiyorsan yada gorebiliyomusun eger zaten goremedigin bir seye format atamassın biraz ukalaca oldu ama her neyse bence bios da diski konturol et ide kablolarını degiştir mesela primary den degilde secondry ide den tak diski bak bios da gorunecekmi ve master dan tak belki kablo bozuk beklide primary ide kablosu takılan yer bozulmustur

    mümkünse diski başka bi makinede formatlamayı dene.kablolarıda kontrol etmeyi unutma..
  • Peki baska makinada benim hardisk gorunurse sorun neden olabilir. Aynis sey bi kere telefondada basima galdi. Hafiza kartini gormuyordu baska makinada format attim sonra hersey duzeldi.

    Peki benim hardisk ucmussa yeni alacagim herhangi bir hardisk benim pc ye uyar mi bir sorun olur mu. Bu konudada bilgi verirseniz sevinecegim
  • Simdi bu pc nerden baksan 7 senelik ve hic birsey eklenmedi simdi buna yeni hd taksam, ondan sonra baska birseyi bozulacak. Hic ugrasmiyayim yeni bir pc mi alayim ne dersiniz? Yoksa daha idare eder mi? Zaten bir saat baksan kilitleniyor ne rami yetiyor nede hafizasi monitor desen adamin gozlerini mahvediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.