Şimdi Ara

Arkadaşlar O.c yapınca oyunlar kasıyor Fakat işlemci %25 hızlanıyor yardım lütfen!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sistem altta yazıyor AMD Vision Engine Control Center programı ile otomatik o.c yapıyorum işlemci yüzde 25 hızlanıyor pc ucuyor normalde işlemci sıcaklığı 40 larda iken 1 saatten fazla açık kullandım pc yi 72 yi geçmedi sıcaklık.

Ayrıca ekran kartınada AMD Vision Engine Control Center programından o.c yapabiliyorsun fakat onun ayarlariyla oynayınca oyunlar açılmıyor pc kapanıyor bi daha açılmıyor anakartın üstündeki düğmeyle ayarları sıfırlıyorum öyle girebiliyorum

Ve son sorum pc arada bi uyku moduna giriyor bir daha açılmıyor psu kablolarını söküyorum yine anakartın üzerindeki düğmelere basıyorum ramı cıkartıp takıyorum öyle açılıyor sizce sorun nedir

***İsteyen olursa kasa içi resim çekebilirim yada program hakkında

***************************************************************************************************************************************************************************************************************************

İşlemci: AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor

Anakart Adı: Asus M5A97 Evo R2.0 (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
    http://www.vatanbilgisa...details.aspx?I_ID=62235

RAM: x1-8gb Corsair CMX8GX3M1A1600C11 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)

Ekran kartı: Sapphire Radeon HD 7870XT
    http://www.vatanbilgisa...details.aspx?I_ID=65317

HDD: SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK
    http://www.vatanbilgisa...details.aspx?I_ID=59053

PSU:500 W

***************************************************************************************************************************************************************************************************************************

BilgiAlanı Değer
    CPU Özellikleri
    CPU Türü HexaCore AMD FX-6300
    CPU Takma Adı Vishera
    CPU Sürümü (Stepping) OR-C0
    Engineering Sample Hayır
    CPUID CPU Adı AMD FX(tm)-6300 Six-Core Processor
    CPUID Uyarlama 00600F20h
    CPU VID 0.8750 V
    Kuzey Köprüsü VID 1.1750 V

CPU Hızı
    CPU Saati 3812.8 MHz (Gerçek: [ TRIAL VERSION ] MHz, overclock: 9%)
    CPU Çarpanı 19x
    CPU FSB 200.7 MHz (Gerçek: 200 MHz)
    HyperTransport Saati 2408.1 MHz
    Kuzey Köprüsü Saati 2006.7 MHz
    Bellek Yolu 668.9 MHz
    DRAM:FSB oranı 20:6

CPU Önbelleği
    L1 Kod Önbellek 64 KB per module
    L1 Veri Önbellek [ TRIAL VERSION ]
    L2 Önbellek 2 MB per module (On-Die, ECC, Full-Speed)
    L3 Önbellek 8 MB (On-Die, ECC, NB-Speed)

Anakart Özellikleri
    Anakart Kimliği 63-0100-000001-00101111-122211-Chipset$1APEF003_BIOS DATE: 11/15/12 10:05:21 VER: 04.06.05
    Anakart Adı Asus M5A97 Evo R2.0 (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Çipset Özellikleri
    Anakart Çipseti AMD 970, AMD K15
    Bellek Zamanlamaları 9-9-9-24 (CL-RCD-RP-RAS)
    Command Rate (CR) [ TRIAL VERSION ]
    DIMM1: Corsair CMX8GX3M1A1600C11 8 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)

BIOS Özellikleri
    Sistem BIOS Tarihi 11/15/2012
    Görüntü BIOS Tarihi 01/14/13
    DMI BIOS Sürümü 1302

Grafik İşlemci Özellikleri
    Görüntü Bağdaştırıcısı Sapphire Radeon HD 7870
    GPU Kod Adı Tahiti LE (PCI Express 3.0 x16 1002 / 679E, Rev 00)
    GPU Saati 300 MHz (Gerçek: [ TRIAL VERSION ] MHz)
    Bellek Saati 150 MHz (Gerçek: 1500 MHz)
    Paylaş

• Acill destek bekliyorum lütfen ilgilenen yok mu ?
  • Benim tahminim voltaj eksikliğinden doğan stabilite sorunları. RAM hızınızı biraz düşürüp, CPU ve RAM'e azıcık voltaj vermeyi deneyin. Ayrıca hız aşırtmayı masaüstünden değil BIOS'tan yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnacoN

Benim tahminim voltaj eksikliğinden doğan stabilite sorunları. RAM hızınızı biraz düşürüp, CPU ve RAM'e azıcık voltaj vermeyi deneyin. Ayrıca hız aşırtmayı masaüstünden değil BIOS'tan yapın.

Onu nasıl yapıcam 500 w psu yu geçici olarak aldım zaten 600 w taktırcam fakat pc gitgide dahada yavaşlıyor ara ara donuyor ne yapmam gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnacoN

Benim tahminim voltaj eksikliğinden doğan stabilite sorunları. RAM hızınızı biraz düşürüp, CPU ve RAM'e azıcık voltaj vermeyi deneyin. Ayrıca hız aşırtmayı masaüstünden değil BIOS'tan yapın.

sanırım işlemciye ve ekran kartına aynı anda o.c yapinca 500w yetmiyor 600 w yetermi yani yüzde 25 işlemcim daha hızlanıyor pc uçuyor fakat oyuna girince 10 fps gösteriyor
  • Powerinin marka ve modelini bi yaz.
    7870XT, 180-185 watt arası çekebilen bi watt canavarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

Powerinin marka ve modelini bi yaz.

cooler master rp500 pcap
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alttaki ayarlarla pc windows simgesi çıkınca kapanıyordu bende çarpanı:20.0 a cektim şuan calışıyor aida64 de o.c % 15 gösteriyor

Çarpan: 22.5
    FSB: 200
    Voltaj: Auto
    Modlar: AI OC Tuner - Manuel(Asus anakartlar için), Cool'n'Quite=Always Enabled, C1E=Enabled, SVM=Disabled, Core C6=Disabled, HPC=Enabled, APM=Auto, AMD Turbo Core=Disabled

bende çarpanı:20.0 a cektim şuan calışıyor aida64 de o.c % 15 gösteriyor
  • Evet şu power, 12 volt çıkışları çift 16 amper yazılıp, 12 volttan toplamda kaç watt verdiği yazılmıyan ,coolermaster'in giriş seviye powerlerinden.
    Bu power ile o.c işine girmeyin.

http://forum.donanimhaber.com/m_45834454/tm.htm
  • quote:

Evet şu power, 12 volt çıkışları çift 16 amper yazılıp, 12 volttan toplamda kaç watt verdiği yazılmıyan ,coolermaster'in giriş seviye powerlerinden.
    Bu power ile o.c işine girmeyin.

http://forum.donanimhaber.com/m_45834454/tm.htm

600 w psu getirtsem girilirmi o.c işine
    ben şuan verdiğim paramın karşılığını alamıyorum diye düşünüyorum o.c yapmak için topladım bu parçaları

zaten bu psu yu geçici olarak kullanıyorum 600w gelcek fakat marka model iç bilgim yok sıkıntı olur mu ve önereceğiniz yada önermeyeceğiniz bir marka varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: indere

quote:

Alttaki ayarlarla pc windows simgesi çıkınca kapanıyordu bende çarpanı:20.0 a cektim şuan calışıyor aida64 de o.c % 15 gösteriyor

Çarpan: 22.5
    FSB: 200
    Voltaj: Auto
    Modlar: AI OC Tuner - Manuel(Asus anakartlar için), Cool'n'Quite=Always Enabled, C1E=Enabled, SVM=Disabled, Core C6=Disabled, HPC=Enabled, APM=Auto, AMD Turbo Core=Disabled

bende çarpanı:20.0 a cektim şuan calışıyor aida64 de o.c % 15 gösteriyor

burada yazdığım ayarlarda durması bana sıkıntı çıkartırmı ?

• Hız aşırtmayı program ile değil BIOS tan yapın. Voltajlarıda oto yerine elle azar azar verin. Stabil değeri bulana kadar voltajlarla oynamanız gerekecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu poweri al.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5633
    Aslında 3-5 daha verebilirsen şunu al,ilerde hiç başın ağrımasın.
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5632
    İnventustan gözü kapalı alışveriş edebilirsin.
    Poweri alınca haber verirsin o.c işini hallederiz.

• Seasonic 750W modüler kablolu olmayan modelini al derim.
    Bilgisaarını uyku moduna alma ya da BIOS'da güç yönetimi altında S3'ü seçip format at.
    Yazılımla masaüstünden hız aşırtma, işlemcinde stok soğutucu varsa hız aşırtma yine..
  • Kimse dememiş ama O.C yapınca kart ya da işlemci daha fazla ısınır. Sıcaklıklara bir bak derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Va -- 25 Şubat 2014; 21:35:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalci imam

Kimse dememiş ama O.C yapınca kart ya da işlemci daha fazla ısınır. Sıcaklıklara bir bak derim

+1
    @indere
    Throttling ısısına ulaşmışsın kardeşim ondan yavaşlamalar oluyor
    Çekirdekler frekanslarını düşürüyor ve sıcaklık sınırına indirgemeye çalışıyor
    Sanıırm stok fan ile o.c yapıyorsun.İyi bir soğutucu almadan o.c yapma bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 25 Şubat 2014; 23:21:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiKa

Seasonic 750W modüler kablolu olmayan modelini al derim.
    Bilgisaarını uyku moduna alma ya da BIOS'da güç yönetimi altında S3'ü seçip format at.
    Yazılımla masaüstünden hız aşırtma, işlemcinde stok soğutucu varsa hız aşırtma yine..

BIOS'da güç yönetimi altında S3'ü seçip format at. bu tam olarak nerede :S

işlemcide stok fan var fakat kasa buhttps://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTuFEzcJfI38bvXOu7wKOssVZHnvAZiaxtH3vg-f6CUfSPbcVgVtg

normalde 40 derece o.c yapınca en fazla 70 i gördüm de stabil bi değer bulamadım power alayim hem işlemciye hem ekran kartına o.c yapicam

• quote:

Orijinalden alıntı: Executor Arhêntir

quote:

Orijinalden alıntı: metalci imam

Kimse dememiş ama O.C yapınca kart ya da işlemci daha fazla ısınır. Sıcaklıklara bir bak derim

+1
    @indere
    Throttling ısısına ulaşmışsın kardeşim ondan yavaşlamalar oluyor
    Çekirdekler frekanslarını düşürüyor ve sıcaklık sınırına indirgemeye çalışıyor
    Sanıırm stok fan ile o.c yapıyorsun.İyi bir soğutucu almadan o.c yapma bence

Isı değerleri 70 i geçmiyorhttps://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTuFEzcJfI38bvXOu7wKOssVZHnvAZiaxtH3vg-f6CUfSPbcVgVtg resimdeki kasadan var bende

• anakart:30
    işlemci:70
    ekran kartı:60

en fazla bu değerleri gördüm %100 yük altındayken
  • 62 dereceden sonra bahsettiğim yavaşlamalar(throttle) başlar.
    Ortalama 65-67 derecede kendini hisetirir.
    http://www.hwinfo.com/download.php
    HWİNFO'nun windows sürümüne uygun olanının portable versiyonunu indir ve çalıştır.
    Ardından Aida64 sistem kararlılık testi veya benzeri (prime 95, linx vb...) sistemi kastır.Ve sıcaklıkları ve HWİNFO'nun system summary ekranını izlemeye al.Yaklaşık 65 dereceden sonra bazı cpu çekirdeklerin frekansının düşüp-yükseldiğini göreceksin.

Arkadaşlar O.c yapınca oyunlar kasıyor Fakat işlemci %25 hızlanıyor yardım lütfen!!
    CPU fanını arada elle durdurarak 75 dereceye getirdim.Gördüğün gibi 3 çekirdek 1.4ghz düştü.
    İnternette yazdığına göre 90 max limit.Bu dereceden sonra sistem kendini kapatıyor(TJ max limit)
    Ama hiç denemedim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.