Şimdi Ara

Vestel BMA-XXL-1007X 10 Program A+++ Bulaşık Makinesi İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
3
Favori
22.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diğer konuya da yazdığım gibi arayan arkadaşların çabuk görebilmesi için ayrı bir başlık açıyorum. Diğer konu aşağıdadır...
    http://forum.donanimhaber.com/m_73294423/mpage_2/tm.htm


    Evet arkadaşlar 13 şubat akşamında Hepsiburadadan vermiş olduğum Vestel BMA-XXL-1007X bulaşık makinesi siparişi araya haftasonu girmesi nedeniyle 5 günde bu sabah elime ulaştı. Daha önce de söylediğim gibi kampanyadan yararlanıp puan ve çekleri çıkınca makine bana 1000tlye gelmiş oldu.

     Vestel BMA-XXL-1007X 10 Program A+++ Bulaşık Makinesi İncelemesi


     Vestel BMA-XXL-1007X 10 Program A+++ Bulaşık Makinesi İncelemesi Vestel BMA-XXL-1007X 10 Program A+++ Bulaşık Makinesi İncelemesi Vestel BMA-XXL-1007X 10 Program A+++ Bulaşık Makinesi İncelemesi


     Vestel BMA-XXL-1007X 10 Program A+++ Bulaşık Makinesi İncelemesi Vestel BMA-XXL-1007X 10 Program A+++ Bulaşık Makinesi İncelemesi Vestel BMA-XXL-1007X 10 Program A+++ Bulaşık Makinesi İncelemesi


     Vestel BMA-XXL-1007X 10 Program A+++ Bulaşık Makinesi İncelemesi


    Makine hakkındaki yorumlarımı kullandıkça ve haftalar geçtikçe yine yazarım ama ilk çalıştırmadan ve biraz inceledikten sonraki izlenimlerime göre bir inceleme yapmak gerekirse;


    -Eşdeğer özellikteki diğer markaların modellerine göre çok daha uygun fiyat.
    -A+++ olması çok az elektrik ve su harcaması.
    -XXL yani geniş sepetlere sahip olması (15kişilik).
    -Taban dahil tamamen çelik iç tasarım.
    -10 program olması.

    -Aquastop su taşma emniyeti
    -Servis ağının yaygınlığı
    -Sessiz olması 39 desibel (gerçekten sessiz) ayrıca ek sessiz modu var.
    -Geniş bir Lcd ekrana sahip. Bu sayede bütün modları ayrıntılı olarak görüp kontrol edebiliyorsunuz. Arka aydınlatmasını kısıp arttırabiliyorsunuz. Ekran için güç tasarrufunu aktif ettiğinizde (ayarlarda) ellemediğinizde bir süre sonra ekran ışığı en düşük seviyeye iniyor.

    -Üçüncü sepet olması bu sayede çatal kaşık gibi bulaşıkları alt sepetten ayrı yıkayabilmeniz.
    -Üçüncü sepetin makineden tamamen çıkarılabilir oluşu. Ayrıca iki parçadan oluşması bu sayede ikinci sepete istenilen yüksekliğin sağlanabilmesine kolaylık tanıması.
    -En alt sepet ve üst sepette katlanabilen teller mevcut. Üst sepette 6 adet alt sepette 4 adet.
    -Üst sepeti yanlardan tutup yüksekliğini ayarlıyabiliyorsunuz.
    -Alt sepette ayrıca plastik çatal kaşık kutusu geliyor üçüncü sepet olmasına rağmen. Olumlu bir özellik.
    -Dış görünüşü oldukça güzel (inox).

    -Yarım sepet yıkama özelliği var. Yani az bulaşığınız varsa sepetlerden birisini boş bırakıp diğer sepeti doldurduğunuzda sadece o sepeti yıkayabiliyorsunuz. Bu sayede tasarruf yapabiliyorsunuz. Bu sepetleri istediğiniz gibi seçebiliyorsunuz. İster alt sepete dizin ister üst sepete. Ekrandan o sepeti yıkamayı seçebiliyorsunuz.
    -Zaman erteleme özelliği mevcut. Bu sayede akıllı sayaçlarla gece yıkama yapabilirsiniz.
    -Ekranda kalan süreyi gösteriyor. Bulaşığın nezaman biteceğini görebiliyorsunuz.
    -Tuz ve parlatıcı göstergesi mevcut. Hangisi eksikse o ekranda beliriyor.
    -Hangi evrede olduğunu gösteriyor (yıkama-durulama-kurutma gibi)
    -Tuşlara bastıkça ses çıkıyor ve bu sesi ayarlarda arttırıp azaltabiliyorsunuz.


    Yukarda saydıklarım ilk izlenimdeki olumlu özellikler. Biraz daha anlatmam gerekirse; (zaten alırsanız özelliklerde görüceksiniz)

    Cihaz 10 program. Sırasıyla...

    -Program1-----Ön Yıkama------------15dakika
    -Program2-----Jetwash----------------18dakika--------35derece
    -Program3-----Hızlı---------------------30dakika-------40derece
    -Program4-----Eko--------------------176dakika-------50derece
    -Program5-----Süper-------------------50dakika--------65derece
    -Program6-----Günlük------------------95dakika--------60derece
    -Program7-----Dualpro Wash---------106dakika--------65derece
    -Program8-----Otomatik hassas-------79-87dakika-----30-50derece
    -Program9-----Otomatik Normal------102-117dakika---50-60derece
    -Program10----Otomatik yoğun-------107-171dakika---60-70derece

     Vestel BMA-XXL-1007X 10 Program A+++ Bulaşık Makinesi İncelemesi
    Yukarıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi kullanım kitapçığında programların tüm ayrıntıları verilmiş. Bu gerçekten güzel olmuş. Bu sayede hangi programda süre nekadar sıcaklık nekadar kurutma var mı ekstra durulama var mı bu durulamalar hangi sıcaklıkta yapılıyor tüm ayrıntısıyla görebiliyorsunuz. Bu sayede de titiz kullanıcılar için programları seçmek daha basite indirgenmiş oluyor.

    Bu programlar haricinde çoğu programda ekleyebildiğiniz;
    -Ekstra Sessiz
    -Ekstra Hızlı
    -Ekstra Hijyen
    -Ekstra Kuru
    opsiyonları mevcut.

    Bu opsiyonlar sayesinde programı hızlandırıp sessizleştirip veya bulaşıklarda ıslaklık problemi yaşıyorsanız (malum plastikler sorunludur) ekstra kuru opsiyonuyla bu sorunu aşabiliyorsunuz.


    Birkaç olsaydı iyi olur dediğimiz özellik.

    -Makine açma düğmesine bastığınızda sizi Eko50 programında karşılıyor. Standart ve ekonomik referans programı. Siz isterseniz diğer programlara geçiyorsunuz. Bazı arkadaşlar son kapanan programda açılmasını isteyebilirler.
    -Bir program seçtiğinizde opsiyon ekliyorsanız eğer mesela ekstra hijyen ya da ekstra kuru gibi, makineyi birdahaki başlatışınızda yine o opsiyonu tekrardan eklemek zorundasınız hafızasında tutmuyor. Yani sürekli programlara ekstra hijyen ya da kurutma ekleyen bir kişiyseniz bunu her çalıştırışınızda eklemek zorundasınız. Benim için sorun yok ama belirtmekte fayda var.
    -Yukardaki aynısı tablet fonksiyonunda da söz konusu. Makine standart olarak jel veya toz deterjan için tasarlanmış. Buyüzden üçübir arada gibi tabletler kullanıyosanız eğer hemen opsiyon tuşundan tableti ekliyorsunuz. Bunu da hafızasında tutmuyor. Sürekli üçübir arada kullanan birisi herseferinde eklemek zorunda.
    -Aslında yukardaki iki şık iki saniyelik bir işlem ama hafızada tutma olsaymış güzel olurmuş gerçekten.
    -Keşke iç aydınlatma da olsaymış. Hernekadar çoğu makinede olmasa da güzel bir mavi ışık tarzı aydınlatma hoş olurdu.


    Daha anlatılabilecek şeyler olsa da ben makineyi ilk izlenim olarak beğendiğimi söyleyebilirim. Açıkçası 1000 lira civarında emsalleriyle eşdeğer bazı konularda da önde olduğunu rahatça görebiliyorum. Malzeme kalitesi güzel. O çok ucuz makinelerdeki eğrilik büğrülük ince sac olayı bu cihazda yok. Ne de olsa tepe modeli markanın. Buyüzden özenilerek yapıldığı belli. Arkası tamamen yalıtımla kaplı.

    Bundan sonrası artık uzun süreli dayanıklılık testi olurki onu da iki günde anlayamayacağımız kesin. Ne de olsa bu makineler ortalama bir evde en az 5 yıl normalde de 10 yıla varan süreler hizmet etmekteler. Ya da hizmet etmesi düşünülerek alınan makineler. Umarım bir sorun yaşanılmaz. Yaşanılırsa da en büyük avantaj zaten yaygın servis ağı.

    Normal şartlarda ben de Arçelik ve Vestele önyargılı birisi olarak enazından bu makinede güzel iş çıkardıklarını söyleyebilirim. Bu fiyat aralığında güzel bir seçenek. İlle de Aeg-Profilo demeyenler bir incelesinler. Tabiki mağazada incelemekte fayda var zira nette gördüğünüz resimler malzeme kalitesini anlatmaya yetmiyor hiçbirzaman. Arkadaşlar mesela kapağa tok diyor ama nekadar tok bunu anlatabilen yok. Buyüzden gidip dokunmakta görmekte fayda var diyorum. Sorusu olana yardımcı olabilirim.







  • Hayırlı olsun makine güzel gerek deterjan ve parlatıcı bölmesi gerek alt ve üst sepetle vestel hafiften bir nostalji rüzgarıda estirmiş 20-30 yıl öncekiler gibi iç tasarım yapmış alt ve üst pervaneler ve tuz kutusu kapağı filtre bölümü bosch siemensten alıntı gibi ama olsun program seçenekleri çok iyi 3 tane otomatik program Bosch-Siemens grubundan sonra Vestelede eklenmiş helal olsun Arçelik bile akıl edemedi bunu yıllardır özellikle program ve fonksiyonları çok geniş ve kullanışlı 18dk 35'C programıyla bosch-siemens 20dk ıslatma ve Arçelik beko grubundaki 20dk 35'C programını 2dk farkla alt etmiş Arçelik beko grubundaki karma program vestelde dualpro olarak ayarlanmış alt sepet güçlü üst sepet narin yıkama olarak ekranıda gayet büyük net ve detaylı tekrardan hayırlı olsun ben Vesteli pek beğenen biri değilimdir Retro buzdolabı serisiyle bu makineyi çok beğendim.




  • gökoş G kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Makinenin en büyük avantajı 10 program olması. Diğer konuda da yazdığım gibi bizde makine hergün çalışır bazen günde iki kere çalıştığı olur. Şuana kadar iki günde dört program kullanıldı. Bu programlardan;

    -Program7-----Dualpro Wash---------106dakika--------65derece----------bu makineyi ilk kurulumdan sonra boş çalıştırmak için..
    -Program1-----Ön Yıkama------------15dakika----------------------------bu sadece denemek amacıyla
    -Program4-----Eko--------------------176dakika-------50derece----------bu zaten standart karşılama programı. İşini en ekonomik şekilde yapıyor. Çok kullanılacak.
    -Program10----Otomatik yoğun-------107-171dakika---60-70derece--------bu da bu akşam yağlı tavalarla karışık yoğun bir bulaşık yıkama amacıyla kullanıldı.


    Programlar gerçekten işe yarıyor. Özellikle Dualprowash sizin de söylediğiniz gibi ekstra hijyen isteyenlere on numara çözüm. Alt sepete yoğun kirlileri, üst sepete ise normal kirlileri dizip bu programda çalıştırdığınızda;

    40derece önyıkama-65derece yıkama-45derece ılık durulama-sıcak durulama-kurutma yapıyorki suyu bol kullansın (15litre-iki kere durulama) ama pırıl pırıl çıksın herşey diyenler için biçilmiş kaftan.


    Otomatik yoğun programıyla birlikte Dualprowash gerçekten de titiz arkadaşlar için. Sudan sıcaklıktan kısmadan ekonomiyi fazla kafaya takmadan ekstra hijyen arayanlar için. Programların diğerlerini de zaman oldukça denerim.

    Şunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var mutlaka makinelere bulaşıkları düzgün dizmek gerekiyor. Bu herseferinde hatırlatılan üstüne basa basa söylenen birşey ama akıldan çıkarmamak gerekiyor. Zira makine kullanımında düşülen en büyük hata bu oluyor. Yanlış dizilen bulaşıklar sonucu tabak çanak temiz çıkmayınca hemen cihazlara suç atıyoruz. Aşağıdaki gibi bir dizilim yapmakta herzaman için fayda var

     Vestel BMA-XXL-1007X 10 Program A+++ Bulaşık Makinesi İncelemesi Vestel BMA-XXL-1007X 10 Program A+++ Bulaşık Makinesi İncelemesi Vestel BMA-XXL-1007X 10 Program A+++ Bulaşık Makinesi İncelemesi




  • Tekrardan hayirli olsun fiyat performans canavari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Bugün de iki kere çalıştı makine gün içerisinde.. bütün opsiyonları ve programları deniyorum ve şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım umarım çıkmaz da..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutu07

    Teşekkür ederim Bugün de iki kere çalıştı makine gün içerisinde.. bütün opsiyonları ve programları deniyorum ve şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım umarım çıkmaz da..

    Sesi nasil video çekme imkaniniz varmi birde bitince ne yaziyor ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu makinayı kulanan arkadaşlara soruyorum. Tabaklarda ve cam su bardaklarını çizme, buğulu çıkarma gibi sorunlar var mı? Değişik marka ve bayiler kullanılan suyun kireçli olmasından, istenilen tuzun kullanılmamasından gibi sorunlardan kaynaklandığını söylüyorlar. Bu konularda yorularınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: schneider17

    Bu makinayı kulanan arkadaşlara soruyorum. Tabaklarda ve cam su bardaklarını çizme, buğulu çıkarma gibi sorunlar var mı? Değişik marka ve bayiler kullanılan suyun kireçli olmasından, istenilen tuzun kullanılmamasından gibi sorunlardan kaynaklandığını söylüyorlar. Bu konularda yorularınızı bekliyorum.

    2 senelik Vestel kullanicisi olarak bendeki çizmiyor bu cihaz daha da gelişmiş hayli hayli cizmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lazpanyol


    quote:

    Orijinalden alıntı: mutu07

    Teşekkür ederim Bugün de iki kere çalıştı makine gün içerisinde.. bütün opsiyonları ve programları deniyorum ve şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım umarım çıkmaz da..

    Sesi nasil video çekme imkaniniz varmi birde bitince ne yaziyor ;)

    Çok sessiz olduğu için ses kayıtta çıkar mı bilemiyorum Şakası biryana müsait bir zamanda eklemeye çalışırım.

    Makine yıkamayı bitirdiğinde tam ne yazdığını hatırlamıyorum ama çamaşır makineleri gibi uyarı maiyetinde 5-6 kere kısık sesle sinyal sesi veriyor. Üreticilerin desibel şiddetinde yalan söyleyebileceğini düşünmediğim için sanırım fiyat skalasındaki en sessiz cihaz bu oluyor. Zira diğer makinelerde baktığımda hep 45-46 desibel ses şiddeti okuduğumu hatırlıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: schneider17

    Bu makinayı kulanan arkadaşlara soruyorum. Tabaklarda ve cam su bardaklarını çizme, buğulu çıkarma gibi sorunlar var mı? Değişik marka ve bayiler kullanılan suyun kireçli olmasından, istenilen tuzun kullanılmamasından gibi sorunlardan kaynaklandığını söylüyorlar. Bu konularda yorularınızı bekliyorum.

    ben 5 senedir vestel bulasık makinesi kulanıyorum hic cizmedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: schneider17

    Bu makinayı kulanan arkadaşlara soruyorum. Tabaklarda ve cam su bardaklarını çizme, buğulu çıkarma gibi sorunlar var mı? Değişik marka ve bayiler kullanılan suyun kireçli olmasından, istenilen tuzun kullanılmamasından gibi sorunlardan kaynaklandığını söylüyorlar. Bu konularda yorularınızı bekliyorum.

    Ben üç gün oldu kullanmaya başlayalı söylediğim gibi.. Bugün gün içerisinde üç kere çalıştı makine misafirlerden dolayı. Şuana kadar herhangi bir sorun olmadı. Yoğun kullandığımız için en çabuk etkilerini ben görücem sanırım. Şuana kadar herhangi bir sorun yok. Diğer konuda da yazdığım gibi bulaşıklar düzgün dizildiği taktirde ne bir ıslaklık sorunu ne de yıkanmama sorunuyla karşılaşıyorsunuz. Hepsi kupkuru ve temiz çıkıyor.

    Bizde tuz ayarı şuanda 1. kademede parlatıcı kullanmıyoruz. Prilin hepsibirarada tabletlerinden kullanıyoruz. Parlatıcı kullanmayı düşümüyorum zira heryerde sağlığa zararlı deniliyor zaten kurutmayla ilgili bir problem de yok. Belki ilerde sirke denenebilir. Bardaklardaki buğulanma tuz ayarıyla ve deterjanla ilgili olabilir.




  • daha 1 kere kullandım o da eco50de. makine çalışırken mutfaktaki saatin tıklama sesi mi yüksek makinenin çıkartığı ses mi ayırt edemezsiniz. ses çok çok az. 1 kere yıkama yaptığım için performansı hakkında henüz yorum yapamam. 15 gün içinde tavsiye ederim ya da uzak durun derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: demirkara67

    daha 1 kere kullandım o da eco50de. makine çalışırken mutfaktaki saatin tıklama sesi mi yüksek makinenin çıkartığı ses mi ayırt edemezsiniz. ses çok çok az. 1 kere yıkama yaptığım için performansı hakkında henüz yorum yapamam. 15 gün içinde tavsiye ederim ya da uzak durun derim.

    aman eko 50 mi bizim makine yıka yıka bitirmiyor 2 saate yakın bitirmensi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilalkendisin0606

    quote:

    Orijinalden alıntı: demirkara67

    daha 1 kere kullandım o da eco50de. makine çalışırken mutfaktaki saatin tıklama sesi mi yüksek makinenin çıkartığı ses mi ayırt edemezsiniz. ses çok çok az. 1 kere yıkama yaptığım için performansı hakkında henüz yorum yapamam. 15 gün içinde tavsiye ederim ya da uzak durun derim.

    aman eko 50 mi bizim makine yıka yıka bitirmiyor 2 saate yakın bitirmensi

    3 saat
  • Bende Miele bulaşık makinesi var Eco programın normal süresi 175dk bunun üzerine birde ekstradan eco fonksiyonu eklersem karşıma 3:45 gibi bir süre çıkıyor gerçekten çok uzun. Yeni almış olduğum Arçelik 6385I da ise 2:57 gibi bir süre çıkıyor karşıma 6litre su ile yıkıyor ekstra hızlı fonksiyonuyla süre 1:25 e düşüyor ancak su tüketimi 14litreye çıkıyor
  • Eko programların son çıkan makinelerde süreleri gerçekten uzun. Bunun sebebi de sanırım suya yatırma gibi yapıp süreyi çok uzun tutup kirlerin iyice yumuşamasını sağlaması. Buyüzden de süre uzayıp sarfiyat minimuma çekiliyor. Derece az ve su tüketimi düşük olduğu için.

    Kısa programlarda da dererece yükseltilip bol su kullanılıyor şiddetli yıkama için. Vestel de Eko50'de 176 dakikada 0.8 kw 9litre su ile yıkadığını iddia ediyor.

    @gökoş
    Sizdeki miele sanırım ayar ve program sayısı bakımından baya fazlaydı. 3.45 (225dakika) baya uzunmuş gerçekten. Ekstra hızlı fonksiyonu söylediğiniz gibi sarfiyatı arttırıyor. Buyüzden bulaşıklar çok yoğun değilse zaman da kısıtlı değilse en güzeli Eko50 programları. Makine tüm işini en ekonomik şekilde yapıyor.

    Aşırı kirli tava ya da tencere varsa ben Eko50 yerine Otoyoğun ya da Dualprowash programını seçiyorum. Biraz fazla tüketsin ama en iyi şekilde yıkasın diye. Zira hernekadar düzgün yıkasa da psikolojik olarak Eko50 programları bana aşırı kirli bulaşıklarda yetersizmiş gibi geliyor Konu sağlık olunca da bir iki litreden kaçmıyorum açıkçası.

    Biraz daha hijyen isteyen de fonksiyonlardan ekstra hijyeni seçerse ki bu modda son durulamayı daha sıcak yapıyor sanırım; sıkıntı olmaz bana göre. Zira en önemli şey son durulama gibi geliyor bana. Bulaşıkların üstündeki son kalan deterjan artıklarını bu evrede temizlediği için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 22 Şubat 2014; 2:11:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: demirkara67

    quote:

    Orijinalden alıntı: bilalkendisin0606

    quote:

    Orijinalden alıntı: demirkara67

    daha 1 kere kullandım o da eco50de. makine çalışırken mutfaktaki saatin tıklama sesi mi yüksek makinenin çıkartığı ses mi ayırt edemezsiniz. ses çok çok az. 1 kere yıkama yaptığım için performansı hakkında henüz yorum yapamam. 15 gün içinde tavsiye ederim ya da uzak durun derim.

    aman eko 50 mi bizim makine yıka yıka bitirmiyor 2 saate yakın bitirmensi

    3 saat

    3 saatmi bizzimki 1:50 bitiriyor




  • @Mutu07 herzaman günlük programda yıkadığımız için son 2 yıkamada su alırken su calkalama gibi sesi fazlalaştı başka fark eden varmı?
    Cok azda genel sesi ufak artış var:d

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emregök

    @Mutu07 herzaman günlük programda yıkadığımız için son 2 yıkamada su alırken su calkalama gibi sesi fazlalaştı başka fark eden varmı?
    Cok azda genel sesi ufak artış var:d


    Filitre ve pervaneleri temizleyip makine temizleyiciyle boş 70 derecede calistirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @lazpanyol böyle bir yol mu var teşekkürler neden kaynaklanıyor sular kireçli olduğu için mi başka ihtimal göremiyorum?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.