Şimdi Ara

!!! LoL 2014 Sezonu Lig Sistemi ve Diğer Soruların Tüm Cevapları !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Not:League of Legends Oyuncu Destek Sitesindeki bilgileri okumaya üşenenler ve hala böyle bir yerin olduğunu bilmeyenler için açtım.
    Sadece yazıların başlıklarını kalınlaştırdım Tüm Bilgiler LOL Destek'den alıntıdır.

    CTRL+F Yaparak anahtar kelimeyi yazarsanız alttaki sorulardan cevabı bulabilirsiniz özelliklede ligden düşme sorusu çok oluyor bu forumda cevabını net olarak öğrenebilirsiniz.


    Dereceli liglerin çalışma prensibi nedir?

    Beş adet küme (V’ten I’e kadar, I. en üst küme) ve altı aşama (Bronz, Gümüş, Altın, Platin, Elmas ve Şampiyonluk) bulunur.

    * Başlangıçta yerleştirme maçlarını tamamladıktan sonra, sistem maçların sonuçlarına dayalı olarak seni bir aşama ile kümeye yerleştirir. Buradan itibaren maç kazanmaya ve kendini geliştirmeye devam ederek basamakları tırmanman gerekiyor. Dereceli oyunlarda galibiyet elde ettikçe Lig Puanı (LP) kazanırsın, dereceli oynayıp mağlup olmak LP kaybetmene neden olur. Bulunduğun kümede en düşük puana sahipsen, bir alt kümeye düşersin.

    Eğer oynadığın maçların herhangi birisi sırasında "Önlenen Yenilgi" sistemi aktif olduysa, bu maçın sonucu yerleştirilmene etki etmez ve toplam yerleştirme maçları sayısından düşer. Yani örneğin, maçlarından birisi Önlenen Yenilgi sırasına denk gelirse, sıralaman 9 maç üzerinden değerlendirilir.

    * Bulunduğun kümede topladığın her 100 LP, üç maçlık bir küme terfi serisine katılma hakkı kazandırır. Küme terfi serisi karşılaşmalarından en az ikisini kazanman durumunda bir üst kümeye terfi edersin. Bulunduğun aşamanın en üst kümesinde (I. küme) terfi serisine denk gelirsen, bu defa beş maçlık bir aşama terfi serisine katılmaya hak kazanırsın. Aşama terfi serisinde başarılı olursan, bir üst aşamaya terfi edersin!

    * Terfi ettikten sonra yeni aşamaya alışmana imkân vermek amacıyla kısa bir süreliğine mevkiini korursun. MMR (eşleştirme oranı) değerin bu koruma döneminin ardından düşmeye devam ederse alt aşamaya düşebilirsin.


    ---------------------------------


    2014 Sezonu ile dereceli liglerde ne gibi değişiklikler yapıldı?

    1-Geçici koruma ile oyuncuların yeni çıktıkları aşamadan düşmeleri bir süre önlenecek. Geçtiğimiz sezonda çok uzun süre dereceli oyun atmayanlar haricinde alt aşamaya düşülmüyordu. Bu sezonda, V. kümeye terfi eden oyunculara alt aşamaya düşmelerini engelleyen bir kalkan veriyoruz. Fakat bu kalkan, sadece 10 oyun için geçerli. Bu 10 oyun oynandıktan ve koruma kalkanı devreden çıktıktan sonra, eşleştirme oranı (MMR) mevcut aşamanın bir alt aşamasına düşenler profilleri üzerinden uyarılır. Örnek verecek olursak; Gümüş V eşleştirme oranına sahip Altın V oyuncusuna uyarı verilir. 0 LP’ye düştükten sonra mağlup olmaya devam edenler, bir alt aşamanın en üst kümesine taşınır. Az önce verdiğimiz örnekte bu, Gümüş I oluyor.

    2-Kazanılan LP miktarı, Elmas I haricinde, artık bütün küme ve aşamalarda tutarlı olacak hale getirildi. Elmas I’de kazanılan LP miktarını düşük tutmak, Şampiyonluk aşamasının yalnızca en seçkin oyunculara ev sahipliği yapmasını ve oyuncuların doğru bir şekilde puanlandırılmasını temin etmek için gerekli bir adım.

    3-Ayrıca, Şampiyonluk aşamasının tek/çift sıra havuzunu 50’den 200’e yükselttik. Elmas I’de 0 LP ile 100 LP sahibi oyuncular arasında beceri bakımından adeta bir uçurum var. Haliyle Elmas I’in üst kademelerinde Şampiyonluk aşamasına geçmek için canla başla mücadele eden pek çok üstün beceri sahibi oyuncu oluyor. Bu baskıyı bir miktar azaltmak istediğimiz için Şampiyonluk aşamasına kabul edilen oyuncu sayısını arttırarak daha fazla oyuncuya imkân tanımaya karar verdik.


    ---------------------------------

    Lig sisteminin işleyişini şöyle örnek vererek bir daha anlatabilir misin?

    Elbette. Diyelim ki bir oyuncu yerleştirme maçlarını verdikten sonra Gümüş III’e yerleşiyor. Burada yaklaşık 250 kadar daha Gümüş aşama oyuncusu ile birlikte Katarina’nın Suikastçıları Ligi’ne yerleştiriliyor, çünkü orada mücadele etmekte olan üç arkadaşı var hâlihazırda. Bu 250 oyuncu, beceri seviyeleri temel alınarak beş Gümüş aşama kümesine dağıtılır. Bunun sonucunda liginde yaklaşık 50 oyuncu yer alır. Dereceli maçlar sonucunda 100 LP kazandığı zaman, Gümüş II’ye yükselmek için küme terfi serisine katılma hakkı kazanır. Eğer Gümüş I’de olsaydı Altın V’e çıkmak için aşama terfi serisine girecekti.

    Sezon öncesi dönem sıralamam lig başlangıcındaki yerleştirmeyi nasıl etkiler?

    Sistemimiz, sezon öncesi sıran ile yerleştirme maçlarını (beş dereceli takım maçı veya 10 tek/çift sıra maçı) bir arada değerlendirmek suretiyle 2014 Sezonu başlangıç aşamanı ve ligini belirler.


    ---------------------------------


    Sadece kendi ligimdeki rakiplerle mi eşleşeceğim?

    Hayır. Eşleştirmeye bulunduğun ligin bir etkisi olmaz, yani farklı beceri seviyesine sahip rakiplere karşı da mücadele edeceksin. Bulunduğun lig, seninle benzer beceri seviyesine sahip olan bir dizi rakibe karşı kaydettiğin gelişmeyi gösterir; ama rekabeti ligdeki oyuncular ile kısıtlamaz.


    Arkadaşlarımla oynayıp becerilerimi karşılaştırmak istesem nasıl olacak?

    Lig sistemi, arkadaş listende senle aynı beceri aşamasında olan (mesela, Gümüş) arkadaşların ile seni aynı lige koymaya çalışacaktır daima. Başka bir ligde bulunan arkadaşın ile kendini karşılaştırmak istersen, kimin daha iyi olduğu hakkında bulunduğunuz aşama, küme ve sahip olduğunuz LP miktarını karşılaştırarak genel bir fikir elde edebilirsin.


    Kazandığım maçlardan kaç lig puanı alacağım nasıl belirleniyor?

    Doğrusu buna etki eden pek çok faktör var; ama genel olarak rakiplerin senden daha yüksek sıralamaya sahipse, galibiyetlerden daha fazla LP kazanırsın (ve yenilgilerden daha az LP kaybedersin). Sicilin 50/50 olsa bile yukarı doğru hareket edersin. Eşleştirme sistemi, rakibinin lehine ise zoru başardığında normalden daha fazla LP kazanırsın. Bunun aksi de aynı şekilde geçerli.

    Bu genel olarak Elmas I’e çıkana kadar böyledir, çünkü Şampiyonluk aşamasının çok daha isabetli ve en iyi oyuncuları temsil eden bir aşama olmasını istiyoruz. Elmas I’de daha az LP kazandığını fark edeceksin, bu sayede sistem senin eşleştirme oranın (MMR) ile Şampiyonluk aşaması oyuncularının eşleştirme oranını karşılaştırabilir. Yani, 99 veya 100 puanda da olsan, Şampiyonluk aşamasına çıkamayabilirsin. Bu durumda oynamaya devam edersen, Eşleştirme oranın, Şampiyonluk seviyesine geldiğinde terfi edersin.


    ---------------------------------


    Bir küme veya aşama terfi serisinde yenilirsem topladığım lig puanlarına ne olur?

    O seride gösterdiğin performansa göre LP kaybedersin, yani terfi serisinde tanklık yaptıysan daha fazla LP kaybın olur. Seride başarısız olursan genellikle 60-90 arasında lig puanı ile bulursun kendini.

    Başka bir sunucuya transfer olursam ne olacak?

    Transfer olacağın sunucuda, o sunucunun lig yapısı tamamen farklı olduğundan, tekrar lige yerleştirilmen gerekmektedir. Dolayısıyla, gittiğin sunucuda, terkettiğin sunucudakinden farklı bir lig, aşama ve kümeye yerleştirilebilirsin. Bu yerleştirmenin yapılması için ise 1 adet dereceli maç yapman yeterli olacaktır. Hesap transferi hakkında daha fazla bilgi için Buraya tıklayabilirsiniz.


    ---------------------------------


    Dereceli oyunlara bir süre ara versem ne olur?

    Dereceli sıraların herhangi birinde 28 gün hareketsiz kalırsan, karşılığında bir takım şeyler olur. İlk olarak bulunduğun ligde sıralamada görünmezsin. Hangi aşamada olduğuna göre LP de kaybedebilirsin. Bundan sonra geçen her 7 gün için LP kaybedersin, ta ki o sırada tekrar maç yapana kadar.

    Her yedi günlük erime döneminin ardından ne kadar LP kaybedildiği aşağıda listelenmiştir:

    Elmas: 50
    Platin: 35
    Altın: 25
    Gümüş: 10
    Bronz: 0
    Erime sonucunda sıfır LP altına düşersen, bir alt kümeye yerleştirilirsin. Eğer bulunduğun ligde V. Kümedeysen, bir alt aşamada yeni bir lige düşersin (örneğin, Altın V’ten Gümüş I’e).


    ---------------------------------


    Başkasının takım ismimi almasını nasıl engellerim?

    Takım ismin, takımının tamamlaması gereken yerleştirme maçlarını tamamlamadığın sürece resmilik kazanmaz. Dolayısıyla, takım ismini kaybetmek istemiyorsan, bir an önce bu 5 yerleştirme maçını tamamlayarak takımını lige yerleştirmelisin.

    Terfi serisine hak kazandım. Bitirmek için ne kadar zamanım var?

    Terfi serisine hak kazandığın andan itibaren, tüm seriyi tamamlamak için tam 28 günün var. Fakat, seri maçlarında her oynadığında bu süre sıfırlanmaz. Yani, bu 3 seri maçını (veya 5 maçın en iyisinde ise bu 5 maç olacaktır.) 28 gün içerisinde tamamlaman gerekmektedir.

    Buna istisna olarak, Elmas I aşamasından Şampiyonluk aşamasına terfilerde seri maçlarını tamamlama süresi 5 gündür!


    Lig sisteminde dereceli oyunlarda sıradan ayrılmanın cezası nedir ve neden böyle bir ceza var?

    Dereceli tek/çift sıradan ilk defa ayrıldığında üç LP kaybedersin ve altı dakika eşleştirmeden uzaklaştırma cezası alırsın. Yakın geçmişte daha önceden sıradan çıktıysan, bunu takip eden her sıradan ayrılma durumunda 10 LP kaybeder ve 30 dakikalık eşleştirme cezası alırsın. Takımlar için bu ceza 10 LP ve bir dakikalık eşleştirme cezasıdır.

    Nedenine gelecek olursak; kronik sıradan çıkma rahatsızlığı olanları, eşleştirme ekosistemini alt üst etmeden cezalandırmak istiyoruz. Üç LP düşürme cezası kasıtlı olarak hafif tutuldu ki böylece toksik olması muhtemel bir durumdan sıyrılmak için sıradan çıkan oyuncuları da ağır biçimde cezalandırmış olmayalım. Bununla birlikte, tekrar edilmesi durumunda verilen 10 LP cezaları anca kendisi için avantajlı eşleşmeler çıkınca oynayıp geri kalanından çıkarak sistemi suistimal eden oyuncuları hedefler. Zira sıradan çıkma zaman kaybına yol açar ve oyuncuları başarısız sıçrama teşebbüslerinden daha fazla hüsrana uğratır. İnsanları aşırı durumlar haricinde sıradan çıkma eylemine başvurmaktan caydırmak istiyoruz.


    Ligler nasıl isimlendiriliyor ve nasıl yeni lig ismi alabilirim?

    Lig isimleri tamamen görüntü amaçlı verilir ve bir şampiyon ismi ile ona uygun şaşaalı bir çoğul ismin rastgele bir araya getirilmesi ile oluşturulur. Örnek olarak; Katarina’nın Suikastçıları, Twisted Fate’in Gölgeleri, Vi’ın Dövüşçüleri. Kendi lig ismini değiştirmen veya bir başka lig ismiyle değiştirmen ne yazık ki mümkün değildir. Lig isminin değişmesi için tek yol, bir üst aşamaya çıkmak veya bir alt aşamaya düşmektir (Mesela Gümüş aşamasından Altın aşamasına yükselmek gibi...).

    Bunun yanında, ister canlı olsun ister hortlak, ne insan ne de yordle fark etmez (Teemo hariç) hiçbir şampiyonun ırk, cinsiyet, tür, siyasi tercih veya boyutlar-arası kökenine bağlı olarak ayrımcılığa maruz kalmadığını belirtmek isteriz. Riot Games lig adlarını fırsat eşitliğine dayalı bir anlayışla verir


    Amblem nedir, bir ambleme nasıl sahip olabilirim?

    Amblemler oyuncuların ve takımların lig sıralamalarındaki durumlarını gösterir. Şu anda, alınabilen üç amblem var:

    Taze Kan: bu lige son 14 gün içinde katıldın
    Tecrübeli: bu ligde 100'den fazla oyun oynadın
    Ardı Ardına: bu sırada üst üste 3 ya da daha fazla oyun kazandın
    Amblemleri belirli kıstasları karşılamaya başlayınca alır, bu durum sona erer ermez de kaybedersin. Amblem seçmenin oyunun kendisine faydası yoktur; ama önemli başarılarını göstermene ve kendinle gurur duymana yarar. Amblemler, lig sıralamasında sihirdar adının yanında görüntülenir.


    ---------------------------------


    Şampiyonluk aşamasında işler nasıl yürüyor?

    Şampiyonluk aşamasına bir bölgenin yalnızca en seçkin oyuncuları ve takımları çıkabilir. Bu aşamadaki üyelik, daha fazla gayret göstermeyi gerektirecek şekilde düzenlenmiştir ve daha farklı işler.

    Şampiyonluk aşamasında küme yoktur. Şampiyonluk aşamasında mücadele eden her oyuncu, tek ligde yer alır.
    Şampiyonluk aşaması ligi dolduğunda ve Şampiyonluk aşamasına yeni bir rakip yükseldiğinde, en düşük LP sahibi olan Şampiyonluk oyuncusu (veya 5’e 5 ile 3’e 3 olması halinde takımı) yeni rakibe yer açmak üzere Elmas I’e indirilir.
    Şampiyonluk aşamasında mücadele edenler, yedi gün boyunca faaliyet göstermemeleri halinde hareketsiz sayılır. Şampiyonluk aşamasına başka bir oyuncunun veya takımın yükselmesi halinde ilk düşenler, hareketsiz oyuncu ve takımlar olacaktır.
    Lig Puanında üst limit yoktur. Kazanmaya devam eden oyuncu ve takımlar, LP kazanmaya ve sıralamada liderliğini korumaya devam eder.


    Şampiyonluk aşamasında dereceli takım ya da tek/çift sırada birinci olursam profesyonel oyuncu olabilir miyim?

    Olabilir! Dereceli tek/çift sırada rakiplerinin tepesine binmek, sana otomatik olarak LCS’e katılma hakkı vermez; ama profesyonel takımlar için bu kıstas, yeni oyuncu alımlarında dikkate alınır elbette.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyondBend -- 5 Mart 2014; 18:48:47 >







  • Üst konu olabilir güzel bilgi
  • Konu gecici olarak ust konu yapilmistir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GurcellOnline

    Konu gecici olarak ust konu yapilmistir.

    Teşekkürler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyondBend -- 24 Şubat 2014; 1:10:44 >
  • teşekkürler peki ben yeni başladımda bize iyi bir yararı olacakmı
  • yararlı bilgiler var. sağolasın
  • rezerve :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeroKinTR -- 4 Mart 2014; 2:21:38 >
  • Bir kaç hata düzeltilmiştir. Güncel
  • "yani terfi serisinde tanklık yaptıysan daha fazla LP kaybın olur." Burada kast edilen şey ne ?
  • Benim merak ettiğim şu kümede puanım 0 olduysa kaç maç yenilirsem alt kümeye düşerim? Bilenler cevaplasın lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pijamaliabi

    Benim merak ettiğim şu kümede puanım 0 olduysa kaç maç yenilirsem alt kümeye düşerim? Bilenler cevaplasın lütfen.


    1-Geçici koruma ile oyuncuların yeni çıktıkları aşamadan düşmeleri bir süre önlenecek. Geçtiğimiz sezonda çok uzun süre dereceli oyun atmayanlar haricinde alt aşamaya düşülmüyordu. Bu sezonda, V. kümeye terfi eden oyunculara alt aşamaya düşmelerini engelleyen bir kalkan veriyoruz. Fakat bu kalkan, sadece 10 oyun için geçerli. Bu 10 oyun oynandıktan ve koruma kalkanı devreden çıktıktan sonra, eşleştirme oranı (MMR) mevcut aşamanın bir alt aşamasına düşenler profilleri üzerinden uyarılır. Örnek verecek olursak; Gümüş V eşleştirme oranına sahip Altın V oyuncusuna uyarı verilir. 0 LP’ye düştükten sonra mağlup olmaya devam edenler, bir alt aşamanın en üst kümesine taşınır. Az önce verdiğimiz örnekte bu, Gümüş I oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkwarS

    quote:

    Orijinalden alıntı: pijamaliabi

    Benim merak ettiğim şu kümede puanım 0 olduysa kaç maç yenilirsem alt kümeye düşerim? Bilenler cevaplasın lütfen.


    1-Geçici koruma ile oyuncuların yeni çıktıkları aşamadan düşmeleri bir süre önlenecek. Geçtiğimiz sezonda çok uzun süre dereceli oyun atmayanlar haricinde alt aşamaya düşülmüyordu. Bu sezonda, V. kümeye terfi eden oyunculara alt aşamaya düşmelerini engelleyen bir kalkan veriyoruz. Fakat bu kalkan, sadece 10 oyun için geçerli. Bu 10 oyun oynandıktan ve koruma kalkanı devreden çıktıktan sonra, eşleştirme oranı (MMR) mevcut aşamanın bir alt aşamasına düşenler profilleri üzerinden uyarılır. Örnek verecek olursak; Gümüş V eşleştirme oranına sahip Altın V oyuncusuna uyarı verilir. 0 LP’ye düştükten sonra mağlup olmaya devam edenler, bir alt aşamanın en üst kümesine taşınır. Az önce verdiğimiz örnekte bu, Gümüş I oluyor.

    Ben Gümüş 5 ' tim. Uzun süre dereceli girmeyince Bronz 1 attı. İşte çıkıcam felan oldu ama birkaç maç kaybettim kazandım felan şuan puan 0. Yani şu anda yenilirsem direk düşer miyim Bronz 2 ye.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.