Şimdi Ara

Philips'in akıllı aydınlatması alışveriş yardımcınız olmaya hazır

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Philips'in akıllı aydınlatması alışveriş yardımcınız olmaya hazır





    Işık üzerinden veri iletimi konularında son yıllarda yaşanan hızlı gelişmeler, farklı projelerin doğmasına da ev sahipliği yapıyor.




    Philips tarafından geliştirilen yeni bir proje, lamba ve akıllı telefon arasında etkileşim kurarak kullanıcının alışveriş merkezinde ihtiyacı olan standlara yönlendirilmesini sağlıyor.




    Düsseldorf kentinde EuroShop perakende mağazasında pilot denemeleri yapılan projede, mağazaya takılan LED ampüller aynı zamanda akıllı telefonlar ile etkileşime geçerek konum belirleyebiliyor, kullanıcıa mesaj veya konum gönderebiliyor veya indirim önerileri sunabiliyor.




    LED ampüller akıllı telefonun ön kamerası ile haberleşiyor. Örneğin kullanıcı bir yemek tarifini uygulamaya tanıttığında altında durduğu LED ışıklandırma konumunu tespit ediyor ve yemek için gerekli malzemeleri hangi standdan alacağını güzergah çizerek aktarıyor. Her altında durduğu LED ışıklandırma da kullanıcının konumunu kontrol ediyor. 




    Bunun haricinde standlardan geçerken ilgili LED ışıklandırmadan indirim ve hediye çeki gibi öneriler de yine akıllı telefonlara sunuluyor.




    Philips sistemi geliştirdikçe yeni alışveriş merkezlerine de kurmayı istiyor. Böylece reklam konusunda da markalara önemli bir avantaj sağlanabilecek. 

     

     

     



    Kaynak:http://spectrum.ieee.org/tech-talk/computing/networks/philips-creates-store-shopping-assistant-with-leds-and-smart-phone



  • ön kamera filan kullanılmıyor, GPS kullanıyor sistem. Ben evdekine tanıttım, kapının dışına çıkınca ışıkları kapatıyor, geldiğimde yakıyor. Ayrıca nette bir sürü program mevcut ihtiyaca göre tanımlanabilen

  • güzel bir sistem bize gelmesi baya baya zaman alır ama bu tarz gelişmeler başka gelişmelerinde önünü açar

  • Arduino nun biraz daha fabrikasyon işi gibi olmuş. Arduio ile de yapılabiliyor aydınlatma kontrolü ama bu kadar gelişmiş değil.
  • avm gibi kapalı alanlarda gps kullanılabileceğini sanmıyorum. ?

    ön kamera yada sensorler uzerinden ancak takip sağlanabilir senin kullandığın gps ile aktifleşen sistemler ancak gps in kullanılabildiği alanlarda işe yarayacaktır

  • güzel bir adım teknoloji için.

    buraya gelmeyecegine göre sorun yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.