Şimdi Ara

KAZA TUTANAĞI KÖR NOKTAA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün park halindeki vinç benzeri bir araç arkasında park halindeyken aracımı fark etmedi geri geri geldi ve vurdu. beni kör noktada olduğumdan fark etmediğini söyledi. ancak ben araçtan inmiş arka kapıyı açmış çantamı alıyordum o sırada. aracı görmedin beni de mi görmedin kör noktadayım dedim. suçunu kabul etmez göründü fakat tutanağa şu şekilde yazdı. '' park halindeyken arkama park etmiş olan aracı kör noktada olduğundan fark etmedim ve geri giderken vurdum.''

    sorum şu: araç büyük araç olduğundan kör nokta meselesiyle suçsuz bulunması gibi bir şey söz konusu mudur?

    yoksa her halükarda park halindeki araca çarpmış mı sayılır?



  • Dostum hiç farketmez sen park halindesin o sana gelip vuruyor. Kör noktada olman senin hatan değil. Tutanağı hazırlayın zaten suçu %100 karşıya verecektir.
  • Arkadasin dedigi gibi siyrilma sansi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam o kadar feryat etti ki ben seni görmek zorunda değilim diye. Gözümün önünde çarptı bağırdım duymadı çok acıklıydı

    Peki bir de aracı yetkili serviste yaptırmak istiyorum. Yetkili servisi aradım karşı tarafın sigortası axa. Axa sigortayla yetkili servis anlaşması yok ama kendi kaskonuzdan yaptırırsınız daha sonra karşı tarafın sigorta şirketi ödeme yapar dedi. Bu çok meşakkatli bir şey midir? Görünürde sadece ön tampon değişecek. Yetkili servis dışında bir yerde mi yaptırsam?
  • Otobüs,tır,vinç v.s. araçların geri manevralarını mutlaka bir muavin eşliğinde yapmaları gerekiyor.Kör nokta diye bir şey yok çarptıysa suç ondadır sıkıntı olmaz.Geçmiş olsun bu arada.



    Edit:Kamyon, otobüs, çekici, römork ve yarı römork takılı bir aracın geri manevrası sürücünün görüşüne açık alanda emniyetle yapılmıyor ise sürücü, aracın arkasında bir gözcü bulundurmak zorundadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi type-R -- 19 Şubat 2014; 18:37:20 >
  • Geri geldiği yer de boş alan değil üstelik sokağa çıkıyor. İnsan olsa onu ezeceksin kör noktaydı bana ne mi diyeceksin diyorum. Evet durmasın orda o zaman diyor. Tam bir gerizekalıydı umarım bi şekilde suçlu bulunmam. Eksper olay yerine gelir bakar buraya görür park etmemen gerektiğini dedi bir de. Eksper olay yerine gider mi kazadan sonra ya?
  • park ettiğiniz yerde park yapılmaz tabelası var mıydı
  • Hayır tabela yoktu. Kendi arkasına park etmemem gerektiğini söyleyip durdu sanırım. Otur koltuğa bak göremezsin kendi arabanı dedi. 2 tane ayna var solunda neye yarıyor acaba.
  • Yalnız şöyle bir şey var, böyle büyük araçların geri viteslerinde uyarıcı bir ses vardır. Kesik kesik siren sesine benzer bir ses. Bu ses geliyor muydu? Bu ses karşısında sizin onu fark etmeniz beklenir. Aracınız park halinde olsa bile, bu sesi duyup adamı korna ile ya da başka bir şekilde durması konusunda ikaz edebilirdiniz. Eğer ki bu ses gelmiyorsa, kesinlikle siz haklısınız. Ancak geri viteste bu ses geliyorsa, bu konuda kamyon şoförü haklı çıkabilir.
    Açıkçası böyle bir durumda kalsam ya korna ile ya yanına doğru koşup "dur" diye bağırarak ikaz ederdim. Çünkü sizi bile görmeyebilir. Kamyonun arkası tamamen kör noktadır.

    Bahsettiğim bipleme sesi şudur:




  • Yalnız ben aracın içinde değildim. Aracımdan inmiş arka kapıyı açmış çantamı alacakken fark ettim. Böyle bir ses gelmiyordu hatta madem arkayı görmüyorsun büyük araçsın park sensörü taktır dedim. Dur diye bağırdım ama saniyelik bir olaydı zaten duyana kadar çarptı. Durdursaydın diye alay etti bir de. Arkasını göremiyorsa arkadaşların da belirttiği gibi birilerinin yönlendirmesi gerekmez mi. Araçta 3 kişiydiler ve de sık araç geçen bir sokağa doğru çıkış yapıyor.

    Tamponumda kırık yok ama marka amblemi kırıldı. Çizikler ve boya kalkmış yerler de var. Bir de ızgara denen yer içine göçmüş yerinden çıkmış gibi. Kırık olmadığı için sigorta onarım mı yapar değişim mi bu durumda?
  • Sadece otobüs kamyon olsa. 5-5,5 metrelik panelvanlar da yapıyorlar böyle şeyler bol bol. Hatta köşelere, dar yerlere falan otomobil geçer nasıl olsa diye parkeden araçlara bile bile sürttüklerini dahi düşünmekteyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dide3436

    Yalnız ben aracın içinde değildim. Aracımdan inmiş arka kapıyı açmış çantamı alacakken fark ettim. Böyle bir ses gelmiyordu hatta madem arkayı görmüyorsun büyük araçsın park sensörü taktır dedim. Dur diye bağırdım ama saniyelik bir olaydı zaten duyana kadar çarptı. Durdursaydın diye alay etti bir de. Arkasını göremiyorsa arkadaşların da belirttiği gibi birilerinin yönlendirmesi gerekmez mi. Araçta 3 kişiydiler ve de sık araç geçen bir sokağa doğru çıkış yapıyor.

    Tamponumda kırık yok ama marka amblemi kırıldı. Çizikler ve boya kalkmış yerler de var. Bir de ızgara denen yer içine göçmüş yerinden çıkmış gibi. Kırık olmadığı için sigorta onarım mı yapar değişim mi bu durumda?

    Şu durumda eğer geri gelirken uyarı sesi gelmiyorsa, üstelik gözcüsüz geri manevra yapıyorsa siz suçlu olmazsınız. Ancak araç geri vitese geçtiği anda yeterli seste ikaz veriyorsa, size de kusur bulunabilir. Ancak tamamen siz kusurlu olmazsınız. Çünkü arkada gözcüsü yok.




  • Gecmis olsun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppimpirikk -- 1 Mart 2014; 18:58:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.