Şimdi Ara

1.6 tdi Octavia motordan gelen metal metale sürtme sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    öncelikle konuyu diğer forumlarda çok araştırdım ancak bu tip bir sesten şikayet edene hiç rastlamadım. sıkıntıyı yaşadığımız araç 2012 model skoda octavia 1.6 tdi Manuel. özellikle yoğun trafikte dur kalklardan sonra motor kısmından metal metale sürtme sesi geliyor.
    daha önce de istanbul-ankara yolu kaza nedeniyle kapalı olduğu için dur kalklarda aynı sesi yapmıştı çok tırstık ancak 100 km civarı hızla 2 saatlik kullanımdan sonra ses kesildi. servise götürdük videoyu gösterdik hiç böyle bişey duymadık görmedik dediler... arada bir yapıyor sorunu çözemedik. garantisi bitmeden halletmek istiyoruz.

    kendi kendimize düşündük. düşük devirde dur kalkta meydana geliyorsa aşırı ısınan veya yağlanamayan bir parça bu sesi yapıyordur diye ama bir çözüm getiremedik. öte yandan katalitik konvertör yapabilir diyenler var..

    araç dururken de ses mevcut. yani seyir haline geçince oluşmuyor. boş viteste gaz verdiğinizde de ses azalıyor düşük devire indiğinde kaldığı yerden devam ediyor.

    yardımcı olurlarsa sevinirim


    http://www.youtube.com/watch?v=WtAkmQQ0byo







  • Yok mu yardımcı olabilecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Videodan ses ile yorum yapmak ne kadar sağlıklı bilmiyorum ama, bir arkadaşın astrasında olmuştu buna benzer bir ses. Arada bir oluyordu sonradan egzost borusunu yerinde tutan parçanın kopmuş oldugunu söyledi usta. Tamir etti bir daha da olmadı. İnşallah böyle basit bir sorundur sizinki de.
  • Benim 2007 1.6 benzin+lpg li manuel Corolla'da da yaz ayında aracı devirsiz kullanınca, tümsekten 2.viteste geçerken stop etmeye yakın stop etmesin diye gaz verince, 2.viteste U dönüşü yaparken yine araç stop etmeye yakın gaz verince aracın ses karakteri birden değişiyordu. Sesi baya artıyor, ses bildiğin dizel transit sesine dönüşüyordu. Ses başladıktan sonra araç boşta dururken de, düşük devirde giderken de devam ediyordu. Aracı stop edip tekrar çalıştırınca geçiyordu. (Aracı kışın 63.000 km de almıştım. Eski sahibi 60.000 km bakımının özel serviste yapıldığını söylemişti. Yaza kadar 5000 km sorunsuz kullandım. Yazın bu problem başladı.)

    Hemen servisin yolunu tuttum. Servis sesi duyunca ses motordan geliyor, üst kapağı açıp bakmamız lazım, gerekirse motor da açılabilir dedi. Aracı oradan hemen alıp İzmir'deki ustama götürdüm.(Balıkesir'de ikamet ediyorum.) Ustam sesi duyar duymaz triger zinciri gevşiyor, boşuna masrafa gerek yok gaza bas ses geçer dedi. Ayarının bu km de bozulacağını da düşünmediğini belirtti. Yağ basıncının da gevşemeyi yapabileceğini söyledi. Aracı aldığımdan beri yağını değiştirmediğimden (aracı aldığımda seviyesine ve rengine bakmıştım) bana yağ değişimi mantıklı geldi ve orada önce ilaç dedikleri (Bardahl engine tune-up and flush) motor temizleyiciyi eklediler, motor boşta 10 dk çalıştı. Ardından eski yağı boşaltıp, yağ filtresini değiştirip Castrol Magnatec 10-40 yağ koydurdum. O zamandır (7-8 ay) sesten eser kalmadı.

    Sizin videodaki ses gibi değildi ancak benzer problem olabilir. Çıkış sebebi aynı gibi geldi bana. Sizdekinden farklı olarak bendeki ses çıkınca gaza basıp gitmeye devam edersem belli bir deviri geçtikten sonra ses hemen geçiyordu.




  • DSG Sesi değil mi o yahu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.