Şimdi Ara

***''Swap'' Olayına Son Noktayı Koyuyoruz***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
8
Favori
17.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle neden araştırmalar yapıp bu konuyu açma gereği duydum;

**Forumda, bir kaç konuda gördüğüm kadarıyla, Swap cihazların kutulu cihazlar arasındaki tek farkın vergi vb. nedenlerle kutusuz olarak ithal edilen, kutulu cihazlardan farkı olmayan cihazlar olduğunun düşünülmesi,

**Durumun böyle olmadığını yazmama rağmen kulaktan dolma bilgilerle itiraz edilerek diğer kullanıcıların yanıltılması,

**İkinci el bölümünde swaplanarak değiştirilen ürünlerin neredeyse kutusu açılmamış sıfır cihaz parasına satılması,

**Ve son nedense forumun da amaçalarından biri olan bilgi paylaşımı

İmzamdan da anlaşılacağı üzere benim de apple kullanıcısı ve bir apple sever olduğumu amacımın sadece yanlış bilinen konuyu düzeltmek olduğunu bilmenizi isterim

Daha önce de konudan emin olmama rağmen Apple destek ekibiyle yaptığım telefon görüşmeleri sırasında bu bilgileri üyesi olduğum forumda paylaşacağımı bildirdiğimde bana verilen bilgiler daha özenli ve titizce incelenerek verildi. Destek ekibinden Anıl isimli çalışanla oldukça uzun bir görüşme yaptım hatta kendisinin de forumdaşımız olduğunu öğrendim. Umarım bu konudan da değerli yorumlarını esirgemez. Yazdıklarım Apple Destek biriminden alınan bilgilerdir;

**''Swap cihaz'' diye bir kavram yoktur, swap arızalı cihazınızın değiştirilmesi işlemine verilen isimdir. Arızalı cihazınızı servise verdiğinizde ve cihazınız değiştirilerek size yeni cihaz verilmesi işlemine ''swap'' yapmak denir.

**Swaplanarak değiştirilen cihazlar ile satın aldığınız kutulu sıfır cihazlar aynı cihazlar değildir. Arızasından dolayı değiştirilerek size verilen cihazlar ''refurbished'' cihazlardır.

**Refurbished cihaz yenilenmiş cihaz demektir ve Apple'da iki çeşit refurbished cihaz vardır, birincisi arızalanan cihazın teknik serviste onarılarak müşteriye geri verildiği cihaz(bu çok az sayıda yapılıyormuş), ikincisi ise arızalandıktan sonra Apple tarafından demonte-monte aşamalarıyla yenilendiği (refurbished olduğu) cihaz

**Apple fabrikasında Yenileme (refurbished) işlemi için ayrı bir birim var, arızalı cihazlar bu birime gönderiliyor

**Refurbished birimine gönderilen cihazlar tamamen demonte ediliyor(parçalarına ayrılıyor)

**Cihazın arızalı parçaları tekrar kullanılmıyor, diğer parçalar ise refurbished biriminin raflarına alınıyor

**Tıpkı fabrikada üretim yapıldığı gibi burda da bu parçalar ''sıfır kasaya'' yeniden monte ediliyor

**Cihazların testleri Apple titizliğinde yapılarak kullanıma uygun hale geldiğine karar verilen cihazlar müşterilerin satın aldıkları ürünlerinin arızalanması ve değişimine karar verilmesi durumunda müşteriye teslim edilmek üzere teknik servislere gönderiliyor

**Bu cihazlar TR dahil bir kaç ülkede sıfırından biraz daha düşük fiyata ve swaplanmak üzere hazırlanan cihaz olduğu açıkça belirtilmek kaydıyla satılmak üzere satıcılara da gönderilebiliyor. Bkz.www.brightmobil.com

Evet, Apple'dan bana verilen bilgiler özetle yukarda yazdıklarım,
    Forumda birkaç arkadaşa değişik konu başlıkları altında bunu anlatmaya çalıştım, ayrıca ikinci el bölümünde de swaplanan cihazlarını sıfır fiyatına satmaya çalışıyor ve satıyor bazı arkadaşlar. Ancak onları suçlamak değil amacım, muhtemelen onlar da birçok arkadaş gibi swaplanan cihazlarını kutulu sıfır cihazlarla aynı olduğunu düşünüyordu.

Ben swaplanan bu cihazların tercih edilmemesi gerektiğini bunların dandik cihazlar olduğunu falan söylemiyorum, sadece sıfır cihazlarla arasında fark olduğunu ve bu farkın ne olduğunu anlatmaya çalıştım.

Umarım artık swaplanan cihazların aslı astarı nedir konusunda şüphe kalmamıştır, yine de aksini düşünen varsa Apple'ı arayarak bilgileri teyit edebilir.

Elimden geldiğince araştırarak net bilgiler paylaşmaya çalıştım umarım yararlı olmuşumdur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echelon34 -- 5 Ağustos 2014; 22:40:15 >

• Yararlı kesinlikle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu yararlı hocam ve ayrıca ben iphone 5 swap almayı düşünüyorum sizce ne kadar verilir en fazla(kullanılmamış)

Vede 2. El 1.yıl garantili cihaz almakmı sağlıklı kullanılmamış swap cihazmı ?

• bimin aystiisi kullanıcısına yanıt
    Hocam verilen bilgilerden de anlaşılacağı üzere swaplanarak verilen cihazların bazı parçaları daha önce kullanılmış ve tekrar kullanılmasında sorun olmayacağına karar verilen parçalar olduğundan iki kere düşünmek lazım bence...
    Karar tabii ki kullanıcının ancak ben olsam swaplanan cihaz yerine ikinci el olanı alırdım sanırım
  • Çok kararsızım açıkçası bir yandan swap mantıklı geliyor diğer yandan 2. El ne yapacaksam artık hayırlısı olsun.

• Bence swap cihazlar ikinci ellerden daha garanti fakat 1. el parasi etmez tabii ki. Ayrica konu icin cok tesekkurler gercekten yararli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sonuçta Apple...
    Dandik parçaları bir araya getirip vereceklerini ben de sanmıyorum kasanın sıfır olması da cabası...
    Zor bir seçim gerçekten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YesiilEriik kullanıcısına yanıt
    Beğendiyseniz ne mutlu....
    Değerli yorumunuz için ben teşekkür ederim
  • Son olarak Bulduğum swap cihazlar 1300-1400 lira civarında 2. El cihazlar 1.200-1.400 lira civarında fiyatlar iyimi(10-14 ay arası garantili beyaz renk) kutu fatura bs var :)

Her iki cihaz içinde max. 1200 olmalı kanaatindeyim üstü biraz fazla olur bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: echelon34

Her iki cihaz içinde max. 1200 olmalı kanaatindeyim üstü biraz fazla olur bence

Hem konu hem yardımlarınız için teşekkür ediyorum

Rica ederim forumdaşım,
    burda olmaktaki amacımız da bu zaten
  • Öyle Bi Konu Açmışsınızki Resmen Tartışma Patlaması Yaşatacak Millet Ozaman 2 El Alsın Kunllansın Yoksa Swap Alsın Diye. Yada Nasıl Olur Bu Swap Diyince Sıfır Cihazlar Akla Gelir Cok Şaşırdım Bak. Şimdi Bende 2 El mi Alsam Swap mı Alsam Diye
  • La bi bitmediniz

• karti K kullanıcısına yanıt
    Zoruna giden nedir anlayamadın ayrıca bana ''lan'' mı dedin ?
  • echelon34 kullanıcısına yanıt
    Okursan sana lan mi demisim gorursun once bir oku zoruma giden birsey yok bananeki cihazlar swapmis 0 mis refmis. Bu konu bilgi kirliligi demek benim forum geneli acisindan bakiyorum.

• Gayet yararlı bilgi teşekkürler..
  • karti K kullanıcısına yanıt
    Bilgi kirliliği dediğin konudan forumda kaç kişinin haberi vardı ya da sen biliyormuydun bu durumu acaba
    Ayrıca neyin kirlilik neyin gereklilik olduğu konusunda karar verme yetkisinde olduğunu düşünmüyorum, şimdi lütfen konuyu terk ederek yararlı olduğunu düşündüğün konulara yelken aç rüzgar seninle olsun dostum
    Hoşçakal
  • BrightMobil ile swap konusunda daha önce tartıştım inatla sıfır cihaz dediler.

http://forum.donanimhaber.com/m_81862835/f_//tm.htm#82055679

Aha da linki burada, kendisini de çağıralım konuya.

Kendim swap-lenmiş cihaz aldım ve aktivasyonunu da ben yaptım. İkinci el nasıl kullanıldığını bilmediğim cihaz almak yerine, hataları giderilmiş, bataryası, kasası, yazılımı yenilenmiş bir cihaz kullanmak çok daha iyidir diye düşünüyorum. Her şey bir yana cihazın iOS 6 olması benim için büyük bir + idi.
  • Hocam cok iyi bir noktaya aciklik getirmissiniz, cok tesekkurler.

Bir de, bu swap cihazlari nasil temin edebiliriz acaba biz?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.