Şimdi Ara

Şok iddia: Apple, elektrikli araç üreticisi Tesla ile ilgileniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Şok iddia: Apple, elektrikli araç üreticisi Tesla ile ilgileniyor

    Bugüne kadar satın alımlarda daha çok küçük ölçekli firmaları tercih eden Apple’ın teknoloji dünyasında bugüne kadar rastlanmamış satın alım için harekete geçtiği iddia edildi.Cari nakit varlığı ile dünyanın en zengin şirketlerinin başında gelen Apple,The San Francisco Chronicle’ın detaylı haberine göre, özellikle ABD’de son yıllarda isminden sıkça bahsettiren elektrikli araç üreticisi Tesla ile görüşmeler yapmaya başladı.


    Apple ile Tesla arasındaki yakınlaşmayı masaya yatıran  habere göre geçtiğimiz ekim ayında Almanya’nın önde gelen yatırım bankalarından birinin analisti olan Adnan Ahmet, Tim Cook ve Apple’ın yönetim kurulu üyesi Al Gore’a açık mektup göndererek Apple’ın Tesla’yı satın alması gerektiğini ifade etti.


    Ancak bundan da ilginci ise mektuptan daha önce Apple ile Tesla arasında üst düzey bir toplantı yapılmasıydı. İddiaya göre Apple’ın satın alımlardan sorumlu üst düzey yöneticisi Adrian Perica, Adnan Ahmet’in mektubundan 6 ay önce Tesla’nın icra kurulu başkanı Elon Musk ile Apple’ın Tesla’ya olan ilgisini ifade etmek için buluştu. Yapılan toplantıda Apple’ın icra kurulu başkanı Tim Cook’un da yer aldığı belirtildi.


    ABD’nin son yıllarda ivme kazanan birkaç firmasından biri olan Tesla’nın, sadece tüketici elektroniği alanında faaliyet gösteren firma tarafından satın alınması çok mantıklı görünmemekle birlikte Tesla’nın şu anda sahip olduğu teknolojileri ve gücünü göz önüne aldığımızda Apple’ın Tesla ile yakınlaşması daha mesnetli bir hal alıyor.


    Tesla, pil üretimi için GigaFabrika kuracak


    Bilindiği üzere elektrikli araçlar için en önemli bileşenlerden biri bataryalar. Tesla da elektrikli araç furyasının öncülerinden olduğu için batarya teknolojileri ve üretimi üzerine son yıllarda ciddi yatırım yapmaya başladı.


    Firmanın icra kurulu başkanı Elon Musk, yakın zamanda CNBC’ye verdiği röportajda ABD’de, dünyanın en büyük pil üretim tesisini kurmak için harekete geçtiklerini söyleyerek, bu alandaki yatırımlarının ilk meyvesini vereceğini söylemişti.


    Akıllı cihazların şu andaki en büyük sıkıntısının piller olduğunu düşündüğümüzde, Tesla’nın bu alandaki yatırımları Apple’ın da dikkatini çekmiş olabilir. Dolayısıyla Apple’ın Tesla’ya olan ilgisi direkt satın alım anlamına gelmesinden ziyade, her iki firma için kritik olan bir alanda yatırım ortaklığı kurulması olarak değerlendirme daha mantıklı gözüküyor.


    Tim Cook, yakın zamanda The Wall Street Journal’a verdiği röportajda bugüne kadar küçük ve orta ölçekli şirketleri satın almalarının ilerleyen dönemlerde büyük ölçekli şirket satın almayacakları anlamına gelmediğini belirterek büyük ölçekli firmaları her zaman yakından takip ettiklerini ve Apple açısından yararlı olması halinde satın alabileceklerini söylemişti.








  • hiç şaşırmam. apple ipad ve iphone a sıkıştı. Değişik firmalara gözünü dikmiş durumda

  • yarı yolda pili biter
  • Araç bakımını iTunes'a bağlayıp yaparız artık. Servise gitmeden online bakım.

    O değilde asıl mesele bu adamlar alırsa şimdi Tesla Model S, Tesla Model 2, Tesla Model 2s, Tesla Model 3, Tesla Model 3s diye her sene yeni bi model çıkarır.
  • teslanın 500km ye yakın menzili var dolayısıyla pratik kullanımı olan bir araba ayrıca tüm ülkeye bedava şarj edecek istasyonlar kuracaklar veya kuruyorlar. Bunlar da hızlı şarj yapıyor.

  • Gelecek kesinlikle bu araçlarda bence.artik prototip ve fikir olmanın da ötesine gecti ve gercek oldu.30.000 tane tesla s modeli satılmış durumda şimdiye kadar ve bunların 21-22 bini Amerika'da gerisi başta Norveç olmak üzere Avrupa ülkelerinde. Arabanın test sürüşlerini seyredin hayran kalırsınız. Son sürat yuksek degil ama hızlanmalar akıl almaz,Porsche panamera dan daha kısa sürede 0-100km yapıyor Tesla S. Zaten orta konsolda büyükçe İpad görünümde kontroller var,direk Apple ipadi hatırlatıyor bakınca.hic düğme yok ,hersey dokunmatik. 450km civarı yol gidiyor şu anda bir şarjla.

    Amerika'da ülkeyi bununla boydan boya gecen bir baba-kız var ,internetten bloglarını veya röportajlarını okumanızı tavsiye ederim. Bu arada Tesla bir Silicon Valley firması. Yani ürünleri Apple-Google tarzı detaylar içeriyor şu anda bile. Sonuçta Apple'ın böyle bir hamlede bulunması bence cok önemli ve hatta gerekli diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sarj aletiyle dolasmayalimda :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone a mp3 atmak için apple kimliği mapple kimliği gerekiyosa bunda da bagaja eşya koymak için oturum açmak istemesin sakın

    - ya ekrem çabuk uçağı kaçıracaz hadi!
    - hanım dur şifreyi giriyom
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coupe96

    Gelecek kesinlikle bu araçlarda bence.artik prototip ve fikir olmanın da ötesine gecti ve gercek oldu.30.000 tane tesla s modeli satılmış durumda şimdiye kadar ve bunların 21-22 bini Amerika'da gerisi başta Norveç olmak üzere Avrupa ülkelerinde. Arabanın test sürüşlerini seyredin hayran kalırsınız. Son sürat yuksek degil ama hızlanmalar akıl almaz,Porsche panamera dan daha kısa sürede 0-100km yapıyor Tesla S. Zaten orta konsolda büyükçe İpad görünümde kontroller var,direk Apple ipadi hatırlatıyor bakınca.hic düğme yok ,hersey dokunmatik. 450km civarı yol gidiyor şu anda bir şarjla.

    Amerika'da ülkeyi bununla boydan boya gecen bir baba-kız var ,internetten bloglarını veya röportajlarını okumanızı tavsiye ederim. Bu arada Tesla bir Silicon Valley firması. Yani ürünleri Apple-Google tarzı detaylar içeriyor şu anda bile. Sonuçta Apple'ın böyle bir hamlede bulunması bence cok önemli ve hatta gerekli diye düşünüyorum.

    tek şarzla 450 km bizde burda abi 20 lira gaz atarmsn




  • Resmen şok oldum.

  • İyi de neden şok oldunuz onu anlamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel bir hamle olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanın tipine hayran kaldım

  • arabayı benzin yetiştiremiyoruz ah keşke şu elektrikli araçlar çoğalsa artık..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu duzeydeki teknolojilerin tek sepette birikmesi iyi degil,umarim rekabet kurulu musade etmez.

  • 200bin liralık arabaya 300bin isterler artık. Yalnız bu hamle gerçekleşirse Samsung da Hyundai'yi alır söyliyim.
  • Şokluk ne var anlamadık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amerika satış fiyatı 97.000/102,000 $ arasında diyor. :) Türkiye'de araç parası kadar vergi olduğu için 200,000 $ a felan satılır. Her araçtan bir tane kendimize bir tanede devlete alıyoruz.
  • yakında çıkar kokusu

  • tek sarjla 500km gidebiliyor ama ozel istasyonda hizli sarj bile en az 1 saat. normal ev sebekesinden sarj 4-5 saat. sehir ici kullanimda 500km yeterli olsada, sehirler arasi yolda ciddi problem. ayrica standart lityum bataryalarin 500ile 1000 defa arasi bir sarj omru var. buda surekli kullanimda 2 ila 3 sene icinde gercekden pahali bir batarya degisiminni gerekli olacagi anlamina gelir. kisaca bugunku teknoloji ile elektrikli araclar hala benzinli araclarin yerini almakdan cok uzaklar. ancak buyuk bir petrol krizi yasandiginda elektrikli araclar kendilerin yer bulabilceklerdir.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.