Şimdi Ara

'Android işletim sistemi Google'dan önce Samsung'a sunuldu ama cevap sadece 'kahkaha' oldu'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
1
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 'Android işletim sistemi Google'dan önce Samsung'a sunuldu ama cevap sadece 'kahkaha' oldu'


     

     

    Vizyon sahibi olmak ve doğru hamleler ile geleceğe yatırım yapmak, rekabet dünyasında şirketler için hayati öneme sahip bir yetenektir. Bu konuda en başarılı firmalardan biri olan Google'ın son 10 yıllık yatırımları arasında "dünyayı değiştirdi" diyebileceğimiz en önemli başlık; kuşkusuz Android işletim sisteminin satın alınmasıdır. Belki pek çok kişi, Android işletim sisteminin Google tarafından geliştirildiği zannediyor ama teknoloji dünyasını yakından takip edenlerin bildiği üzere, proje aslen bağımsız başlayıp sonrasında Google'a dahil olmuştu.

     

    Şu an, başta robotik faaliyetler olmak üzere Google'ın gizli projelerini yürüten Andy Rubin, 2000'li yılların başında her biri farklı işletim sistemi,  farklı uygulamalar çalıştıran telefonlara standart getirebilmek adına başlamıştı Android çalışmalarına. Hatta ilk amacı,dijital kameralar için bir işletim sistemi geliştirmekti ancak sonrasında projeyi genişleterek akıllı telefonlar içine evrimleştirmişti. Carl Zeiss bünyesi altında uzun süre robot mühendisi olarak görev yapan Andy Rubin, 2003 yılında projeye resmi olarak başlattığında destek veren birkaç mühendis dışında hiç bir şeyi yoktu. Aradan geçen bir yıllık süre zarfında Android olgunlaşırken, Andy Rubin de çalışmalara büyük bir firma ile devam etme kararı alarak, projesini gösterebileceği firma arayışına girmişti. İşin ilginç yanı da burada ortaya çıkıyor zira Android işletim sistemi projesiyle ilgilenen ilk firma bilinenin aksine Google değil, Samsung olmuştu.

     

    Andy Rubin ve küçük Android ekibi, bavullara toplayarak Kore'nin Seul kentine doğru yola çıkmıştı. Yaklaşık 20 kişilik Samsung yönetici ekibi karşısında sunum yapan Rubin, sonrasında derin bir sessizlik ile karşı karşıya kalmıştı. Ama bu sessizlik heyecanın verdiği tutulmadan değil, Samsung ekibinin ilgisizliğinden kaynaklanıyordu. Hatta Rubin'in açıklamalarına göre, Samsung yöneticileri toplantı odasının dışında Rubin'e gülmüşlerdi. Tüm bunlar, Android projesi Google tarafından satın alınmadan ve tüm ekip, Google çatısı altına girmeden sadece 2 hafta önce oluyordu. Samsung'un dışladığı proje için Google'ın eş kurucusu Larry Page, Android ekibi ile buluşmayı kabul ediyor, duydukları karşısında heyecanlanıyor ve sadece finansal destek sağlamak yerine, şirketi komple Google çatısı altına almaya karar veriyordu.

     

    Google'ın 50 milyon dolarlık yatırım ile bünyesine kattığı Android Projesi aradan geçen 10 yılda mobil endüstrisini değiştiren son dönemin en büyük başarı hikayelerinden biri haline geliyor, reklam gelirleriyle de Google'a milyarlarca dolarlık kazanç sağlıyordu. İşin bir başka ilginç yanı ise, Samsung'un hali hazırda en büyük Android kullancısı olması. Tüm bu detaylar ve daha fazlası, The Wall Street Journal, The New York Times ve Wired gibi dünyaca ünlü dergi ve gazetelerde teknoloji yazarlığı yapmış Fred Vogelstein'ın kaleme aldığı  "Dogfight: How Apple and Google Went to War and Started a Revolution" isimli kitapta detaylı bir şekilde anlatılmış durumda. Meraklıları kitabı Amazon.com'da bulabilir. 










  • okuyamadım
    Edit : okudum şimdi gayet güzel. iyi olmuş zamzunga



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elitforce -- 17 Şubat 2014; 10:06:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung eğer alsaydı, şuanki durumundan çok daha aşağılarda olurdu android.

  • Bastan asaga okudum :) basari oykuleri hosuma godiyor.. yalniz donanimdan ziyade yazilim sirketine satilmis olmasi cok daha iyi olmus.. yoksa androidde bada gibi 5 kurus etmeyen symbianin ve windows mobilenin altinda ezilecek berbat bir isletim sistemi olurdu.. iosu hic karistirmiyorum bile..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elitforce

    okuyamadım

    Bu kadar uğraşıp sabahın bu saatinde haber yazan editöre biraz saygı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi b.k yedin ondan sonra yarım ekmek döner ayran parasına android li telefon alan ergencikler gelip forumları kirletiyor. Andy Rubin attığın bu kazığı unutmayacağız
  • Google kendine 1 kilo işletim sistemi arıyormuş işte. Android'i bulmuş. Aldıktan sonra hesapsız servetiyle reklam ve pazarlama yaptıktan sonra bu hale getirmiş.

    Android'in başarısı değil, Google'ın başarısı aslında. Herhangi birini alsaymış da şu an onu konuşuyor olurduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsungda olsaydı hala gingerbread güncellemesini yeni bekliyor olurduk heralde.

  • Şimdi de işletim sistemi çıkaracağım diye uğraş dur çıkarsan bile tutturmak için uğraşıp duracaksın. Ben de sadece bizim ülkede olur sanıyordum böyle gözü kapalılar. Şirket para kazanıyor diye hem bunun kendiliğinden olduğunu sanıyorlar hem de hep böyle gideceğini düşünüyorlar.

  • Samsung ve şu Nokia gibi hâlleri...Nokia da 90larda dokunmatik telefon çıkarıp, tutmaz deyip rafa atmıştı.Ama her iki firma da çok fena yanıldı

  • Gaziantepspor'da Kaka'yı deneyip begenmemis zamanında olur böyle seyler :))

  • bugün android yarın başka işletim sistemi android yokken kim derdi android çıkacak. Her malın iyi yada kötü Alıcısı vardır demek google aldı.

  • Android in ilk versiyonlarini gorseniz zaten androidden sogurdunuz. Google calisti da boyle oldu android

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • haber yerine sözüm ona kendine bilir kişi diyen sektörde fazla adam olmadığı için kıyısı köşesi olan köşeyi tutanların yazdığı bir haber var ortada ama haberin içeriği hiç bir bilimsel veri içermiyor gibi sanki ceo, ceo baş başa verip sanki biri sio gibi iğrenç bir espri patlatmış gibi kahkaha ses efekti ile !

  • Android in populerliginin etkisi Google bunu bilmeyen yoktur Google servislerini tek cati altinda toplamasaydi ve reklam a etkisi olmasaydi sönük olurdu ... Yahudilerin mantigini her zaman sevmisimdir Para edecek bisi gördüklerinde ellerinde ne var ne yoksa yatirirlar ve reklama abanirlar ve yüzlerce katibi kazanirlar ... Gerçek manada davut yildizinin hakkini dünyada calisarak veriyorlar helal olsun demek düşüyor bizede ...

  • Bada ya güvenmişler anlaşılan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Andy Rubin, sen Samsung'u falan geç de Android'in yapı taşlarını Apple'dan nasıl kaçırdığını; iPhone tanıtımı sonrasında Android'i 180 derece nasıl değiştirdiğini anlat.

  • "Son gülen iyi güler" sözünün en iyi oturduğu yer

  • Samsung kabul edip android'i alsaydi suan sürüm isimleri galaxy venüs galaxy ivir zıvır valla evrende galaxy biter bu samsung'ta bitmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • soylede bir durum var android google in elinde degilde samsungun elinde ayni bu sekilde yayginlasip gelisebilcekmiydi. androidi android yapan birazda google in yazilim gucu ve vizyonu. bir isletim sistemini bir yerlere getirmek kolay is degil. samsung bada denedi, sonra tizen var meego var. microsoft bile olanca gucune ve bu isteki tecrubesine ragmen hala %5leri gecebilmis degil.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.