Şimdi Ara

CERATO KLÜBÜ (91. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.579
Cevap
37
Favori
411.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar acil tavsiyenize ihtiyacım var. 110binde 2005 model 1.5 crdı 15.500 belki 15.250 ye kadar düşer. alınmasını tavsiye edermisiiniz. bu km de ne gibi arızalar olur. çok masraflı bir arabamıdır. ne soracağımı da bilmiyorum. sizler bildiklerinizi yazarmısınız. bu paraya 2006 model 80000lerde era dizelde bulunabilir. hangisi daha iyidir. comfor olarak cerato daha iyidir ama ikinci elde ve yedek parça olarak hangisi daha iyidir. kıyaslarken yazdığım model ve kmleri göz önünde bulundururmusunuz.

1.5. crdı şehir dışında km'de son zamlarla birlikte ne kadar yakar

yarın öğleye kadar bir cevap vermeliyim. saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posterity -- 16 Şubat 2010; 21:30:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: posterity

arkadaşlar acil tavsiyenize ihtiyacım var. 110binde 2005 model 1.5 crdı 15.500 belki 15.250 ye kadar düşer. alınmasını tavsiye edermisiiniz. bu km de ne gibi arızalar olur. çok masraflı bir arabamıdır. ne soracağımı da bilmiyorum. sizler bildiklerinizi yazarmısınız. bu paraya 2006 model 80000lerde era dizelde bulunabilir. hangisi daha iyidir. comfor olarak cerato daha iyidir ama ikinci elde ve yedek parça olarak hangisi daha iyidir. kıyaslarken yazdığım model ve kmleri göz önünde bulundururmusunuz.

Hocam bende fiyatları tam bilmiyorum ama bir tavsiyem var ben geçen pazar 71100 Km. denen bir aracı servise eksper için götürdüm son servis kayıt kilometresini özellikle sorduktan sonra söylediler bana meğersem araba 90.000-120.000-148.000 de servislere girip çıkmış 71100 km patates baskı çıktı buna çok dikkat et iyi araştır

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_cancan

quote:

arkadaşlar acil tavsiyenize ihtiyacım var. 110binde 2005 model 1.5 crdı 15.500 belki 15.250 ye kadar düşer. alınmasını tavsiye edermisiiniz. bu km de ne gibi arızalar olur. çok masraflı bir arabamıdır. ne soracağımı da bilmiyorum. sizler bildiklerinizi yazarmısınız. bu paraya 2006 model 80000lerde era dizelde bulunabilir. hangisi daha iyidir. comfor olarak cerato daha iyidir ama ikinci elde ve yedek parça olarak hangisi daha iyidir. kıyaslarken yazdığım model ve kmleri göz önünde bulundururmusunuz.

Hocam bende fiyatları tam bilmiyorum ama bir tavsiyem var ben geçen pazar 71100 Km. denen bir aracı servise eksper için götürdüm son servis kayıt kilometresini özellikle sorduktan sonra söylediler bana meğersem araba 90.000-120.000-148.000 de servislere girip çıkmış 71100 km patates baskı çıktı buna çok dikkat et iyi araştır

kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir husus. artı tramerden geçmişi sorgulanmalı.

• Hocam tramer nedir nasıl sorgulanır

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cancan_cancan

quote:

kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir husus. artı tramerden geçmişi sorgulanmalı.

• TRAMER'in sitesinden araçla ilgili tutulan kaza tutanaklarını fotoğraflarına kadar görebiliyosunuz. Cepten atılan mesajla da çok sağlıklı değil..Çünkü arkadaşımın, ön ve arka tampon sürtünme sebebiyle tutanak tutularak boyatıldı, cepten mesaj atınca ''HASARLI'' bilgisi geliyo..Ama hasar falan yok..Sadece ön ve arka tampon boyandı.

Yinede en güzeli, çok iyi bir usta ve güvendiğiniz bir yetkili servis...

Saygılar
  • bu ilandaki aracın arka tarafının boyalı olmadığından eminmisin arkadaşım?

unutmaki yüksek kilometreli dizel ikinci eldeki almak baya risklidir bence.çünkü sahibinin bunu devrine uygunmu kullandı?servise hangi aralıklarla girdi çıktı?bakımları sanayidemi yoksa servistemi yapıldı? bence biraz daha ekle temiz bir ikinci el dizel al derim.
    baz modelde dubledin genişliğinde çerçeveli sonradan entegre jvc marka bi ürün ;üst donanımlarda ise konsolla bütünleşik bir model vardı ((şahsen ben aldıktan sonra dvd li bi ünite ile değiştirebilme açısından çerçeveli olanı tercih ederdim)) , donanım farkında en çok gözüme çarpan ;donanım arttıkça kalitesi ve tipi değişen sağ ve sol üstteki konsol plastiğiydi.eksi olarak belirtebileceklerim de çok ince ve bana yıpranmaya müsaitimiş hissi veren koltuklar ,, ve bagaj kapağı içinde yalıtım olmaması , bagajı açaraçmaz araç sacını yüzümüze armut gibi vurmasıydı.

neyse teste çıktık , modern turbodizellerdeki yüksek torka çok alışmam ve uzun süredir benzinli araç direkiyonuna geçmemem münasebetiyle motor performansı gerçekten zayıf geldi , ama kişisel bi durum olduğu için değerlendirme dahilinde değil tabii , onun haricinde görüş açıları , frenler , park kolaylığı , yol tutuş konularında rahatsız edici bi husus olmadı.elektrohidrolilk direksona geçilmiş sanırsam ,, baya yumuşaktı düşük hızlarda...

ama torktan dolayı beni kesmeyince dizel rio varmı diye sordum ,, müdürün arasını test ettirdi ordaki arkadaş sağolsun :D ,, rio gerçekten çok iyi gidiyo , ayağın altında o kasa için çok güzel bi güç var ve tepkileri çokgüzel.kendi aracımdan 10 hp fark bile iyi hissettiriyosa chip sonrası yüzümdeki gülümsemeyi düşünemiyorum bile :D ,, bu haftaiçi kararlaştırdıktan sonra ilk iş chip hayırlısıyla...

bu arada ne cerato ne rio nede başka bişe ,, orda öyle bi araç vardıki herşeyi sildi gözümden ,, full dolu bi proceed.İçmekan genişliği ve kalitesinden , kapıların kapandığı anki tokluk hissine kadar gerçekten birinci sınıftı.Belkide buzamana kadar beğendiğim tek 3kapı araç..İmkanım olduğu anda cerato yerine kat kat daha fazla isterim sahip olmaya.ikinci elde ve dizel versyonunu tabi.

• tramerin sitesini inceledim fakat hangi sorgulamadan nasıl sorgulayacağız lütfen biraz açarmısınız??

quote:

Orijinalden alıntı: hackersun

TRAMER'in sitesinden araçla ilgili tutulan kaza tutanaklarını fotoğraflarına kadar görebiliyosunuz. Cepten atılan mesajla da çok sağlıklı değil..Çünkü arkadaşımın, ön ve arka tampon sürtünme sebebiyle tutanak tutularak boyatıldı, cepten mesaj atınca ''HASARLI'' bilgisi geliyo..Ama hasar falan yok..Sadece ön ve arka tampon boyandı.

Yinede en güzeli, çok iyi bir usta ve güvendiğiniz bir yetkili servis...

Saygılar
  • Araç plaka no ve şasi nodan sorgulatmanız gerek. Aşağıdaki link açıkdığında, alttaki plaka noyu tıklayıp, araç plaka no, şasi no ve resimdeki kodu girmeniz gerek.
    http://www.tramer.org.tr/ktt/kttPublicSorguQuery.mxx?c=query&nS=E
  • Tramer den sorgu yaparken satın almayı düşündüğünüz aracın plakasının yanında Şasi No veya Motor No bilgileri de gerekiyor. Yani ruhsattaki bu bilgileri araç sahibinden istemeniz gerekecek. Eğer araç kaza yapmış ve kazaya karışanlar tespit tutanağı düzenleyip bununla aracı tamir ettirdiyse arkadaşın dediği gibi mevcut kaza tutanağı ve fotoğrafları görebiliyorsunuz. Ama zannedersem bu sistem 1-2 seneden beri var ve eski kazalara bu şekilde ulaşmak çok zor. Yine en iyisi bir yetkili servise veya güvenilir bir ustaya baktırmak.
  • Artık Japonlar da dizel getirmeye başladılar. Bu halkaya bu hafta Mazda 3 modeli ile bir Japon markası daha katıldı. Honda'da hala bir hareket yok. Dün mazda bayiin den beni aradılar , mazda 3 dizel aracımız gelecek diye. Cumartesi bir aksilik olmazsa test sürüşüne gideceğim. Size sürüş izlenimlerini aktaracağım. Web sitesinden fiyatlara baktım. benzinli ile dizel versiyon arsında tam 10 milyar fark var. 47 milyar kampanyalı fiyatı. Liste fiyatı 51 idi galiba. Daha önce mermerler getirdi. Oysa 90 lı yıllarda çok hızlı girmişti Türkiye piyasasına. Şimdi mazdayı kendileri pazarlıyorlar Türkiye'de. 47 milyar C segmenti dizel bir araç için çok yüksek.
    Demek ki bir marka için distribütör çok önemli, çok kaliteli büyük bir marka da olsa distribütör doğru seçilmezse sonuç hüsran olabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail hoca -- 17 Haziran 2013; 14:23:22 >
    Kia Cerato CRDİ 2009

• Arkadaşlar üstteki arabayı düşünüyorum 20.000 den aşağı vermiyor adam alım-satım muayene ne tutar sizce 6 ay kadar kaskosuz bineyim diyorum son bu kadar param çıkıyor acil yardım lütfrn fikirlerinize düşüncelerinize ihtiyacım var

• Artık devir 20 yada 50 lira oldu öyle büyük para değil.

Senin Açtığın Yerde OnYedi Yürek Karanlığa Gömülür
  • arkadaşlar gül-al otomotivdern 2. el alınırmı bu şirket hakkında bilgi yada yorumlarınız varsa paylaşırmısınız
  • Bugün mazda 3 dizeli göreyim diye mazda bayiine gittim, ama araç daha gelmemişti. Benzinlisini inceledim. Çok farklı bir tasarımı var. İç plastik kalitesi gayet iyi ama iç hacim kesinlikle ceratodan dar. Bakımları hakkında bilgi aldım. Yedek parça sıkıntısı olmadığını ve artık mazdanın sıkıntısı kalmadığını söyledi satıcı.
    Ben dizelini alternatiflerim arasına koymuştum. Ama 47 bin liraya piyasaya sunulunca ister istemez çıkardım.
    Oradan kia bayiine gittim, far ayarında bir sıkıntı var gibi geldi ama servis normal olduğunu söyledi. Dişli yolda ön konsoldan bir ses geliyor ama bunu ispat edemedim. O konuyu hiç açmadım.
    Satış kısmına geçtim, vatandaşın birisi ceed 90 ps dizel almıştı. onunla biraz sohbet ettik. Focusla takasa girmişler. Daha önce 2007 model dizel cerato varmış onu satıp focus almış, memnun kalmayıp tekrar kia ya dönmüş. Yeni kasanın dizeli olmadığından ceed almış.
    Ben bir ara fiyatta anlaşsaydım focus alacaktım, arabamı 23 saymıştı, Focus titanyum 40 bin lira . Eylül ayının son günleri. Tam 17 binlira fark vermeyi göze almıştım. Sonra vazgeçmiştim. Bugün ceed alan vatandaşı dinleyince iyiki vazgeçmişim dedim.
    Sonuç olarak arabamdan memnunum, bazı arabaları fiyatlarına bakarak boşuna gözümde büyütmüşüm.
    Yeni ceratonun dizelini beklemeye devam. Şuna inanıyorumki Çelik motor eninde sonunda getirecek.

CERATO KLÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail hoca -- 20 Şubat 2010; 22:03:24 >
    Kia Cerato CRDİ 2009

• cancan orası ikinci yeni şubesi kia servis alabilirsin.

Senin Açtığın Yerde OnYedi Yürek Karanlığa Gömülür
  • merhabalar;bir sorum olacaktı,bikaç gün önce arabamın (2006 cerato crdi) sol park lambasını değiştirdim,ancak çok kolay olmadı,yer darlığından dolayı aküyü sökmek zorunda kaldım.işim bitince aküyü tekrar taktığımda klima bazı konumlarda kendiliğinden açıldı,yol bilgisayarında gidilecek km bölümü yanlış gösterdi.Bunun sebebi aküyü söküp takmam mı?bu sorunu nasıl çözebilirim.cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

Orijinalden alıntı: hia09

merhabalar;bir sorum olacaktı,bikaç gün önce arabamın (2006 cerato crdi) sol park lambasını değiştirdim,ancak çok kolay olmadı,yer darlığından dolayı aküyü sökmek zorunda kaldım.işim bitince aküyü tekrar taktığımda klima bazı konumlarda kendiliğinden açıldı,yol bilgisayarında gidilecek km bölümü yanlış gösterdi.Bunun sebebi aküyü söküp takmam mı?bu sorunu nasıl çözebilirim.cevap veren arkadaşlara teşekkürler.

benim bildiğim far ampulü değişimleri bizim araçlarda far araçtan komple sökülerek yapılıyor , cerato da farı skömek için tamponu sökmeye gerek olmadığı için kolay bi işlem ,,, bikaç dakkikalık kutup başlarının boşta kalması aracın resetlenmesine sebep olmuştur ,, muhtemelen fabrika çıkışı yazılımdaki tüketim ve diğer ayarlar kullanılır hale gelmiştir ,,,, daha bilgili arkadaşlar mutlaka kapsamlı bi cevap vericektir.

• Sayın Saraçoğlunun dediği gibi, akımı tamamen kesmek aracın resetlenmesine sebeb olmuştur. Bu konuda forum üyelerinden sayın Drangelman size yardımcı olabilir. Çünkü o ceratonun içini dışını herşeyini biliyor. Ben onun ceratodaki sorunlar ve çözümler hakkındaki cevaplarını dosyalamayı bile düşünüyorum.
    Kia Cerato CRDİ 2009
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.