Şimdi Ara

VİCTORİA DİYORUM BAŞKA BİR ŞEY DEMİYORUM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
0
Favori
10.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HEART OF İRON FANATİKLERİ KESİNLİKLE BU OYUNU DENEYİN.MÜKEMMEL BİR OYUN, OSMANLI İMP.1836'DAN ALIYORSUNUZ 1914'TEKİ BÜYÜK SAVAŞA HAZIRLIYORSUNUZ.KESİNLİKLE HEARTS OF İRONDAN DAHA İYİ , HERKESE TAVSİYE EDİYORUM.BU OYUNU TAVSİYE EDEN Tom006 HOCAYA TEŞEKKÜRLER.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vendeta -- 21 Ağustos 2006; 19:06:18 >



  • kardeş oyun kaç cd
  • tek cd
  • link var mı lin..bunun 3'üncüsü çıkıyor..zaten hearts of iron'ı yapan şirket bu oyunu yapıo...bende hiç oynamadım ama..resim falan var mı??
  • oyundan bı kac tane ss koyarsanız daha ıı olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vendeta


    [simage]...[/simage]; [simage]...[/simage]





    kardeş ss lerı koyamadın galıba gorunmuooo su anda























  • freeware ise verin de oynayaılmm
  • bende duydum bu oyunu ama oynama firsatim olmadi.
    Oyunun yapimcisi olan Paradox Interactive in bunun gibi daha baska oyunlari da var farkli zamanlari ele alan:


    * Europa Universalis (I and II): loosely based on the board game of the same name, the first covered the period 1492–1792, and the sequel expanded to cover the period 1419–1819.

    * Hearts of Iron: a World War II strategy game dealing with the period of 1936–1948.

    * Hearts of Iron II: an expanded sequel to Hearts of Iron.

    * Hearts of Iron II: Doomsday: a stand-alone expansion to Hearts of Iron II depicting an alternate history setting of the Cold War.

    * Victoria, An Empire Under the Sun: a game about the Victorian era spanning the period 1836–1920.

    * Europa Universalis: Crown of the North: an English language version of the Swedish game Svea Rike 3 — the predecessor to Europa Universalis. The game map features only Scandinavia and the Baltic coast. It follows the struggle for dominance of the area between the various factions. This game was released in North America together with a rerelease of Europa Universalis II at version 1.07, with the addition of new scenarios.

    * The Two Thrones: a game which is virtually the same as Crown of the North except it is based during the Hundred Years' War so it has a different map (France, the Low Countries, the British Isles, and the northern fringes of Spain) and a few new units.

    * Crusader Kings: a game of Medieval strategy running from 1066–1453. Unlike other Paradox games, the player controls not a country, but a dynasty. Crusader Kings games can be exported into Europa Universalis II, allowing the player to continue his campaigns for 400 more years.

    * Diplomacy, released 2005. a new version of the classic Diplomacy boardgame. Paradox's stated aim is to provide a more authentic computer-based Diplomacy experience, with a graphical diplomatic interface and a diplomatic AI that builds on Paradox's previous experience with strategic AIs.

    * Knights of Honor (as publisher): an RTS game by Black Sea Studios, which allows for European conquest during the Middle Ages.
    * Galactic Civilizations II: Dread Lords (as European publisher): a turn-based strategy game by Stardock.




  • oyun mükemmel 1836'da alıyorsun 1920'ye kadar sürüyor.osmanlı imparatorluğu dahil bir çok ülke seçebiliyorsun.oynanış ve harita aynı hearts of iron gibi ,hatta bu oyunun devamı diyebiliriz.oyun 2003 yapımı emulede bulabilirsiniz.
  • oyunun tam isimi ne?
  • Arkadaşlar. Oyunun Hearts of İron'dan farkı çok. Her iki oyunda harita üzerinde oynansada içerik ve ayrıntıları VİCTORİA nın kıyaslanamayacak derecede çok. Örnek vermek gerekirse üretim için Hearts Of İron da Metal,Supple,Money,Rare Metal,Oil, Energy toplam 6 faktör var iken VİCTORİA'da tam sayısını şimdi hatırlamıyorum üretim birimi olarak 60'a yakın ham madde ve ihracat-ithalat ürünü mevcut.

    Oyun 1836 senesinde başlıyor. İsteğe binaen 1.dünya savaşından hemen öncede başlayabiliyosunuz. 4 farklı zaman diliminden başlama fırsatınız var. Oyun 1924 de bitiyor. Amaç 1.dünya savaşına en iyi şekilde hazırlanmak. 1936 senesinde başlayan Hearts Of İron ile kıyaslarsak savaşa hazırlanma süreci baya uzun. Bu bakıma savaşa kadar çok işler başarabilirsiniz.

    Oyunun güzellliği şöyleki, Hearts Of İron gibi belli bir zamanı beklemeye muhtaç değilsiniz. (Kısa bir süre değil) ve bu süre zarfında savaşa hazırlanmanız gerekli. Sizin politik ve askeri durumunuza göre oyunun gerçek tarihsel olayların haricinde savaşlar da çıkabiliyor.

    Oyunu streteji oyunu olarak bakarsanız çok iyi bir oyun. Ancak oyuna ben strateji oyunu olarak bakmıyorum da , devlet similasyonu olarak bakıyorum. Bilakis çok ayrıntılı hazırlanmış. Sosyal reformalardan , politik reformlara kadar herşeyi ayarlayabiliyorsunuz. Örneğin, sosyal güvenlik (emeklilik, sağlık ve çalışma saatleri ) gibi ayarlamaları yapabiliyorsunuz. Tabiki bu ayarlamalarda sizden belli bir başlangıç bütçesi isteniyor. Bütçeyi ayarlasanız bile genel yönetim giderlerinizde belli bir artış oluyor. Yani insanlarınızın rahatı için yapacağınız herşeyde para konuşuyor.

    Yine ayrıca Politik Reformlarada imzaa atabiliyorsunuz. Parti kurulmasına izin vermek, oy hakkı, insanların ticare yapma hakları, özgür basınmı, devlet yayınımı, yoksa kısıtlı sansüre uğramış özel-devlet karışımı yayınlara izin vermek sizin elinizde.

    Not: Sosyal Güvenlik ve Politik Reformları yapar iken her yapacağınız reform öncesi belli bir para vermek zorundasınız. Yani reformların her birinin bir bütçesi var. Bu parayı verdiniz örneğin. Bitmiyor olay. Genel yönetim giderlerinize sabit gider olarak belli bir ödenek yük olarak biniyor. Yani hazinede para var , verdim aldım diyemiyorsunuz. Sabit giderlere yükler biniyor. O bakıma çok iyi bir gelir gider dengesi oluşturmanız gerekli.

    Oyunun içerisinde yarı mamul ve mamul olmak üzere iki gurupta mal çeşitliliği mevcut. Ayrıca mamül olarak ürettiğiniz malların fabrikada işlenmesi ile sanayi mallarını elde etmenizde mevcut. Örneğin Tank, uçak, telefon,elektik trafosu, araba. Bu malları elde etmek için öncelikle başlangıç mallarını üretmeniz gerekli.

    Oyunda devletler durumlarına göre statülere ayrılıyorlar. Prestijini , endistürinizi ve askeri gücünüz göz önünde bulundurularak 7 adet GREAT POWER devletlerinden biri olmaya çalışıyorsunuz. Oyunda Osmanlı Devleti great power olarak geçiyor ama ileriki zamanlara gelişmekte olan diğer batılı devletler sizi geçip bu statünüzü düşürüyorlar. Great Power statüsü elinizden alınınca ""İndependence National "" statüsüne geçiyorsunuz. Yani Özgür milletsiniz. Çok ilginç bir durum ise oyundaki tek İndependence National olan müslüman millet Osmanlı Devletidir. Yani diğer müslümanlar Uncivilized National olarak geçiyor.

    Oyunda milletlerin kendileri hatta milletleri oluşturan unsurların dinleri hatta meshepleri mevcut. Osmanlı Devleti "" SÜNNİ"" müslüman olarak geçerken, Persia(İran) "" Şİİ"" olarak geçmektedir. Tabiki diğer Müslüman devletlerde de bu ayarım söz konusu. Hiristiyanlarda kensi içlerinde katolik, ortadoks vs. gibi ayrıma girmişler.

    Tarihsel gelişim sürecinde olmuş olan olaylar zamanı geldiğinde karşınıza çıkmaktadır. Osmanlı Devletinde isyanlar çok yaygın. Balkan siyanları başınızı çokça ağrıtmakda. Doğu Anadoludaki diğer unsurların isyanlarıda cabası tabikide.

    Ekonomik olarak güçlü olmayan bir devlet isyana,toprak kaybına, yenilgiye ve sonunda işgale mahkumdur. Bu düşünce ile her ne olursa olsun istediğiniz kadar asker yaparım düşüncesi bu oyunda malesef olmuyor. Her askeri ünitenin vasfına göre bir gideri var. Askeri üntelerin bilim gelişimi ile elde ettiğiniz eklenti güçlendirme işlemlerinde bu giderler dahada artmaktadır.

    Oyunu size kısaca anlattım. Oyundaki amacınız yıkılmamak ve 1.Dünya Savaşına güçlü girmek.

    Kendi senaryonuzu yapmanızı tavsiye ederim. Ben genelde 1836 yılında başlayıp, Tunus, Fas,İran, Afganistan gibi devletlere ekonomik ve bilimsel yönden yardımlarda bulunup, UNCİVİLİZED NETİONAL seviyelerinden İndependence National seviyelerine geçmelerine yardımcı olmaya çalışıyorum. Ayrıca Hollanda sömürgesi olan Banda-Aceh bölgesini (Sumatra Adası) savaşla alıp, Aceh Türk-İslam kolonisini bağımsızlığa kavuşturuyorum.

    Not: Osmanlı Devleti haricinde ilk independence national devlet sıtatüsünü kazanan devlet Persia (İran) dır oyunda.

    Gerçi bazen siz ne kadar yardım etsenizde bu ülkeler bağımsızlıklarına kavuşamamaktadır (Bağımsızlık derken zaten bağımsızlar ancak Uncivilized National statüsündeler. Bu statüdeki devletler bilimsel ilerlemede çok yavaş , askeri manada güçsüz,eğitim yönünden geri, sanayi olarak gelişememektedir.İndependence National olduklarında bilimde hızlı gelişme kaydetmekte, sanayi kurabilmekte, askeri manada gelişmektedirler.)

    Benim yöntemim ise bu ülkeleri işgal etmek (Tunus,Fas,Afganistan,İran,Bruni) ve sonra üzerlerinde fabrikalar (ülkede yetişen ürünleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim) inşaa edip, en önemlisi tren yollarını kurup, o ülkeleri SATELLİTE NATİONAL (Uydu Devlet) statüsünde serbest bırakmak. Bu bize ne kazandırıyor.

    1- Size bağlı müttefikler oluşturmuş oluyorsunuz. Size karşı ilan edilen savaşlar (bu konuyu aşağıda anlatacağım) olursa otomatikman size bağlılıklarından dolayı savaşa dahil olmaktadırlar.

    2- Bu devletlerin diğer gelişmiş devletler tarafından işgal edilmesini önlemiş oluyorsunuz. Tunusun Fransızlar tarafından işgali , Fas ın İspanyollar tarafından,Afganistanın ve İranın Rusya tarafından işgal edilmes kanıma dokunuyor.

    3-Prestijiniz yüksek oluyor. (Prestij çok önemli).

    4-İşgal ettiğiniz devletleri Satellite National olark serbst bıraktığınız vakit sizin SOSYAL VE POLİTİK ayarlarını ile serbest kalmış oluyorlar. Yani sizin sosyal,politik,askeri manadaki bütün bilimsel gelişmişlik sevineniz bu ülkelere aynı şekilde klonlanıyor. Bu manada İnsan Unsuru olarak ordaki insanların kendi devletlerinde rahat şekilde çoğalmalarını ve eğitim seviyelerinin gelişmesini sağlayabilirsiniz.

    Yazım hatalarım var ise affola. Aceleye geldi biraz. Vendetta arkadaşımın güzel sözleri için ise çok teşekkür ediyorum.

    Sağlıcakla

    Ertu.




  • link var mı link?
  • Link varmı bilmiyorum ama Vendetta biliyordur. Fakat onunda bugün itibari ile 4 gün cezası var. Gelince söyleyebilir.

    Saygılar

    Ertu
  • yükledim ama pek beğenmedim hearts of iron 2 çok daha iyi gibi geldi bana
  • ss yoqmu laaa 1 2 tane ss koyun
  • bi kaç tane ss koyda bi bakalım şu oyuna
  • ss

    cok merak ettım oyun ıcı goruntulerı
  • emuleye baktım 6 kısının paylastıgı 1 cd lık oyun ındır dedım ama meraktan haaa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: venedik

    emuleye baktım 6 kısının paylastıgı 1 cd lık oyun ındır dedım ama meraktan haaa


    ındırdıkten sonra bı kac ss koyarmısın PLEASE
  • yakında ek görev paketi geliyo yeni birimler ve akstradan 15 yıl daha oynayabilecez
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.