Şimdi Ara

kombinin balkonda olmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • mrb.bnm vitopend 100 balkonda bulunuyor.cam balkon ve ahsap dolap icinde.borulari da izole ettim.bu durumda kombinin fazla yakit yaktigini dusunebilir miyiz.bir de ben kombini degistircem.mevcutun yerine nitromix almak istiyorum.ev net115m2.8 metre petek var.guney dogu bati cephe var.alt yakiyor.ben son kattayim.tavan yalitimli.mevcut durumda gunluk minimum 9metrekup gaz yakiyorum.yogusmaliya gecince yakitta bir fark olur mu.bu arada evimin isinmasinda sorun yok.sorunum kombimin bu sicak havalarda bile gunluk 10 metrekup gaz yakmasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Benzer şartlarda şu an 3m³ yakıyorum. 110m² yalıtımlı bina son kat, alt komşu yakıyor. Salon, Koridor ve Banyo hariç diğer peteklerde TRV var, Salonda oda termostatı var gündüzler 20°C-20,5°C arası, geceleri 18°C-18,5°C arası çalışıcak şeklinde ayarlı.
  • nasıl 3 abicim..kafa mı buluyorsun
  • Estağfurullah, ne haddimize. Sadece sizin de yukarıda saydım şartlara göre iyi havalarda maksimum 5m³ yakmanız gerektiğini düşünüyorum.
  • Zebra arkadaşımız doğru demiş ama burda bakılması gereken ayarladığı derece 20-20.5c gündüz 18-18.5c gece ayarlamış siz 9m3 yakıp kaç derecede ısınıyorsunuz bu önemli.
    Kendimden örnek vereyim izmirde şu aralar havalar güzel son 20 günün ortalaması gündüzleri 8-24 arası 22.5 dereceye ayarlı gece 24-8 arası 21 dereceye ayarlı şekilde kullandım 6 metre petekten sadece 1 metrelik bir petekte trv açıktı.Ev 3 katlı ilk kat yanmıyor orta kat ve üst kat yanıyor termostat evin en soğuk yerinde oturma odası min 24 derece oluyordu. Günlük tüketim 4.8m3
    Kombi bahçede dışarıdan baya bir boru geçiyor :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 15 Şubat 2014; 19:41:40 >
  • bu durumda benim kombi de mi sorun var.sunu da soyliim.4-5gundur gunduz 7-8 saat kombiyi kapatiyorum.ev 24 derece oluyor.gunesten dolayi...neysr normal zamanda da ben otyi 22.5dereceye ayarliyorum..otyi cikarinca da minimumda yakinca ev gene 23 derecr civarinda oluyor.ve dedigim gibi 24saatte 10metrekup yakiyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ev yakitta cok onemli. sadece ev buyuklugune bakarak seninki az benimki cok demek dogru degil. isi kayiplari evden eve degisiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende birkaç sene önce bosh exculusive yogusmasiz kombi kullaniyordum.onu değiştirip yogusmali dd nitromix aldim ve bende tüketim baya düştü.tabi bosch kombide sorun Vardi.sürekli devreye girip cikiyordu.sen de bu durum nasil olur bilemem.ama kafana takmissin sanirim.umarim doğru karari verirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet kafaya taktim.bi isi duzeltmeyince rahat edemiyorum.yogusmali alinca gunluk iki metrekup daha az yakacagimi bilsem hemen gider alirim.sunu anladim ki.bu isitma isinde bazi seyler var ki bunlar aciklanamiyor.yaliti cephe vs bi yere kadar.adamin evinde ne yalitim var ne guney cephe.on yillik kombisi var.gunluk bes metrekup yakiyor.gel de sinir olma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metucu

    evet kafaya taktim.bi isi duzeltmeyince rahat edemiyorum.yogusmali alinca gunluk iki metrekup daha az yakacagimi bilsem hemen gider alirim.sunu anladim ki.bu isitma isinde bazi seyler var ki bunlar aciklanamiyor.yaliti cephe vs bi yere kadar.adamin evinde ne yalitim var ne guney cephe.on yillik kombisi var.gunluk bes metrekup yakiyor.gel de sinir olma.

    boruda dolasan su cok fazla direncle karsilasmiyordur, petekler evi isitmaya yeterlidir, evi gunes aliyordur en azindan duvarlari gaz betondur(her ne kadar yalitim malzemesi olmasa da) daha az tuketiyordur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vitopend 100 piyasadaki en cok gaz yakan kombi
  • Bizde Maktek var bu güzel havalarda 6 m3 civarı yakıyorum. Duvarlarda yalıtım yok, pencereler pimapen, alt komşu yakıyor, üst komşu da yakıyor, ortam sıcaklığı 22-23 derece, Evde oda termostatı, termostatik vana hiç bir şey yok, ısıyı kombiden ayarlıyorum.
  • iste boyle arkadaslar.aciklamasi zor.benim ev de gunes goruyor.guny dogu bati cephe.......neyse.cozum yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.