Şimdi Ara

Google, yakında üreticileri en yeni Android sürümünü kullanması için zorlamaya başlayabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Google, yakında üreticileri en yeni Android sürümünü kullanması için zorlamaya başlayabilir











    Google'ın 512MB RAM seviyesine kadar destek sunabilen Android 4.4 KitKat sürümü ile ekosistemdeki bölünmüşlük probleminin ortadan kalkacağı umut edilmişti. Ancak halen önceki sürümler ile piyasaya sürülen akıllı telefonlar, Google'ı harekete geçirmiş gibi görünüyor.




    Firma içerisinden sızdırılan bilgilere göre Google'ın resmi mobil hizmetlerine cihazlarında yer vermek isteyen üreticiler en son Android versiyonları ile satışa sunmak zorunda kalacak. Google'ın bu aydan itibaren Android 4.2 öncesi sürüm taşıyan yeni cihazlara kesinlikle sertifika vermemeyi planlıyor. 




    Nisan ayı sonrasında Android 4.3 öncesi yeni cihazlara sertifika verilmeyecek. Tarihler 31 Temmuz'u gösterdiğinde ise Android 4.4 öncesi yeni cihazlar sertifika alamayacak.




    Google'ın bu sertifika onay sürecini 9 ay ile sınırlandırdığı belirtiliyor. Yani yeni bir Android sürümü yayınlandıktan 9 ay sonra bir önceki sürüme sahip yeni cihazlar üzerinde Google servislerine onay verilmeyecek.




    Google'ın bu değişiklik ile yeni piyasaya çıkan bir Android cihazının en fazla iki versiyon geride olmasını sağlamak istediği konuşuluyor. Ancak ucuz cihazlar için bu kıstasın üç versiyon gerisine uzatılabileceği de belirtiliyor. Güncelleme verme konusunda ise bir girişim mevcut değil. 

     



    Kaynak:http://www.androidauthority.com/google-oem-force-344372/







  • En fazla 2 versiyon bunlara kalsa 4.2.2de duralım o zaman

  • Sadece yeni çıkan telefonlar için mi?

  • Valla bu teknoloji işi çok karıştı

  • güncellemek bu kadar zormu hele ki htc

  • Firmalar için Tek çözümü saf Androidi yükleyip saçma sapan ara yüze ayırdığı zamanı tasarıma ve reklama verecek.Hem güncelleme derdi olmaz hem stabilite problemi olmaz.

  • Bence tüm hepsinin 4.4 e geçmesi lazım. Piyasadaki güçlü telefonlar zaten 4.4 e uygun.

    Güçlü olmayanlar ise zaten daha uygun. Zira 512 RAM'li cihazlarda eski sürümler daha yavaş. ART ile gelen 4.4 te ise ART sayesinde uygulamalar çok daha hızlı çalışıyorlar. Dolayısıyla telefon da daha hızlı çalışıyor.

    Bence eski, yeni ne varsa hepsinin 4.4 e yükselmesi ve aynı ekosistemi kullanmaları lazım...
  • androidin düşük ram,işlemci ile çok daha stabil olması için dalvik denen saçmalıktan kurtulması gerekir. sistem tamamen emulator gibi çalışıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConCarnage -- 12 Şubat 2014; 22:53:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: web101

    Firmalar için Tek çözümü saf Androidi yükleyip saçma sapan ara yüze ayırdığı zamanı tasarıma ve reklama verecek.Hem güncelleme derdi olmaz hem stabilite problemi olmaz.

    İyi diyorsun üstat ama markaları birbirlerinden ayıran yazılımları , arayüzleri yoksa üç aşağı beş yukarı hepsi aynı donanım.
  • 4.4 le Android RunTime geldi. Dalvik belasından yavaş yavaş kurtuluyoruz.

  • Belki bu şekilde engellenebilir ama bence en kesin yöntem saf Android ile gelsin firmalar isterse arayüz güncellemesini göndersin.

  • Şu anda android kullanan firmalar kadar karaktersiz üreticiler yok piyasada 4.4 tanıtılıyor kaç ay oldu??? Samsung gibi bir firma amiral gemisi s3'e 4.3'ü dün verdi sayılır. Bu tüketicileri bir hiç yerine koymaktan başka değil bu kadar hiç yerine konulamaz tüketiciler. Firmaların ticari bir kanıtlama kaygısı olacak, ticari saygısı olacak kendilerine tek dertleri sizin cebinizdeki para olursa bu tür saçma salak firmalar kral oluyor. Yazık çok yazık. Ama bir çok tüketici aldığı için savunmaktan vazgeçmiyor kendi para vermiş ya kral o olmalı ama kimse kusura bakmasında hepsi bizleri bir hiç olarak görüyor...
  • en güzeli bunların saf android versiyonları da olacak telefonda en çok önem verdiği şey bir gün önce çıkmış yazılıma sahip olmak olanlar her zaman güncel kalacak. firmanın özelleştirmelerini kullanışlı bulanlar da firmayı bekleyecekler. herkes mutlu olacak.

  • bende bütün firmaların saf android arayüzünü yüklemeleri taraftarıyım. Fakat bu sefer de firmalar arasında firmaları özel kılan özellikler olmaz. Bazı insanlar sırf arayüzlerdeki özellikler ve kullanım kolaylıklarında dolayı Androidde farklı markalara yöneliyor. Yoksa sırf kasa kalitesinden dolayı HTC ve SONY nin satışları tavan yapar. Ama bunun çözümü benim kanaatimde firmaların donanımsal yenilikler sunmalarıdır ( HTC; Boomsound, SONY; Su ve Toza karşı dayanıklılık ). Burada lafım özellikle donanımsal yenilikten ziyade yazılımsal yenilik üzerinde uğraşıp sistemi hantallaştıran SAMSUNG'a ( haaa iPhone da ikisi de yok. Adamlar kullanıcı deneyimini üst seviye tutuyorlar her seferinde, bazı sürümlerinde de parmak izi okuyucu gibi ufak yenilikler veriyorlar. )

  • Acaba android üreticilerini arayüz yazmaya kim ne neden itti en başından, güncellemeyi verememelerinin tek sebebi arayüzmü hiç sanmıyorum.Bu işletim sisteminin kaynak ihtiyacı belli stabil çalışmak için sene 2014 o cihazın kasacağını donacağını birsürü stabilite sorunu cıkaracagını, kutudan çıkan güncellemenin son güncelleme olacağını bile bile 512mb ramli cihazlar üretiliyor hala 1ghz işlemcili 320*480 yada 480*800 çözünürlükte 1300-1500mah pilli bu müşteriye küfür etmektir başka birşey değil, demiyorki bu adam cep telefonu değil smartphone alıyor ucuz telefon almak isteyen java cihaz alsın 300-400 liralık takım elbise değilki bu sarar olmasada olur diyesin pazardan alasın.Bence ucuz android cihazlar işletim sisteminin itibarını zedeliyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doctor5945 -- 12 Şubat 2014; 23:24:20 >
  • google'ın yapacağı çok basit programı kendi sitesinde indirime sunacak kullanıcılar kendi telefonlarına indirip kuracak program açıldığı anda telefondaki program win7 ve xp de olduğu için otomatik olarak kendini donanıma optimize edecek

  • Google önce kendisi galaxy nexus a 4.4 versin, ki bu da sadece ram miktarı 512 olanlar için yeter demek çok mümkün değil, eski telefonların birçok donanım parçaları anyı zamanda 4.4 için uygun driver desteği alması lazım ki stabil olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marquis-de-Sade.

    quote:

    Orijinalden alıntı: web101

    Firmalar için Tek çözümü saf Androidi yükleyip saçma sapan ara yüze ayırdığı zamanı tasarıma ve reklama verecek.Hem güncelleme derdi olmaz hem stabilite problemi olmaz.

    İyi diyorsun üstat ama markaları birbirlerinden ayıran yazılımları , arayüzleri yoksa üç aşağı beş yukarı hepsi aynı donanım.

    Google play'da daha iyi widget vs var ara yüz falan firmaların bahanesi. Bence Saf android olsa firmalar tasarım ve kasa kalitesiyle yarışmaya başlarlarki Buda tüketicinin yararına bir durum olur.Kim hangi tasarımı kasa kalitesini beğenirse onu alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google'ın bu politikası bence çok anlamlı, güncellenmeyi bekleyen ve hala firmaların güncelleme vermediği, bunun üstüne telefonları eski sürümleriyle yayınlamaya devam eden çok firma var.
    Daha sonra yeni aldığı telefon için güncelleme bekleyen mağdurlar...
    Bu güncelleme işi her firma için sıkı tutulsa, zamanında özveri ile yayınlansa, ne telefon sahibi bu kadar mağdur olacak ne de firma bu kadar baş ağrısı yaşayacak.

  • 4.4 müş 4.1 miş bu android kullanıcıları rakam manyağı olmuş zaten OS daki asıl değişiklikleri senin üreticin yapıyor. telefon stabil hızlı olsun her programı açsın 2.3.3 olsun !

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.