Şimdi Ara

2 ONEMLİ PROBLEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1) BİLGİSAYARIMI FORMATLADIM.YENİDEN KURDUM TÜM DRİVER LARIMI YUKLEDIM FAKAT ADSL'DEN İNTERNETE BAGLANAMIOYORUM.DENETİM MASASI AĞ BAĞLANTILARINDAN 'İNTERNETE BAĞLAN' SEÇENEGİNDEN BİR ÇEVİRMELİ BAĞLANTI KURDUM FAKAT HİÇ BİR AYAR YAPAMADIM(İP ,BILMEMENE FELAN).BU AYARLAMALARI NASIL YAPABILIRIM

    2)WINDOWSU KURARKEN WINDOWSUN KURULACAGI ALAN OLARAK D: BİRİMİNİ SECTIM VE SONRADAN KARAR DEGISTIRIP C: YE YUKLEDIM.YUKLEME İŞLEMLERİ TAMAMLANDIKTAN SONRA BILGISAYARIMI ACTIĞIMDA SU PROBLEMLE KARSILASTIM.
    BİLGİSAYAR AÇILIRKEN F8 'E BASMIŞIM GİBİ İŞLETİM SİSTEMİ SEÇME EKRANI ÇIKIYORT VE 2 ADET WİN XP PRO DİE SECENEK VAR.1. Sİ NORMAL C DEKİ WINDOWS BASTIGIMDA NORMAL OLARAK ACILIYOR.
    2. Sİ D : YE KURMAYA CALISTIGIM AMA IPTAL ETTIGIM .ONA BASTIGIMDA KUR DOSYALARI BUOUNAMADI DIIP RESTART ATIOYOR.BEN BUNU NASIL KALDIRABILIRIM.
    D : DE BULUNAN GECICI KUR DOSYALARINI DA SILDIM BUNU NASIL ORTADAN KALDIRA BİLİRİM????



  • 1) adsl modeminin VPI ve VCI ayarlarını yap. 8 e 35 dir. bunarlı ayarlamazsan internete giremezsin.

    2)açılışta işletim sistemi seçmeyi iptal etmek için boot.ini adında c de bulunan dosya (korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğini kaldır gizli dosyaları gösterde) onu düzenleyebilirsin şu satır kalsın multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect d sürücüsü ile olna kısmı sil. ikinci yol sistem özelliklerine gir gelişmiş sekmesinde başlangıç ve kurtarma vardır. orayı aç orada işletim sistemi gösterem süresini 0 yap böylece o seçeenk bir daha çıkmaz.
  • 1. PROBLEM İÇİN BİRAZ DAHA AYRINTILI BİLGİ VERİRMİSİN . VPI ve VCI ayarlarını yap. 8 e 35 dir. HIC BIR BILGIM YOK. ADSL DESTEK HATTINI ARARSAM BANA YARDIMCI OLURLARMI YOKSA UCRETLI KURULUM ICIN EVIME MI GELMEYE CALISIRLAR. BU DEDIGIN AYARLAR NERDEN YAPILIYOR NEYE GORE YAZCAM.


    2. PROBLEM ICIN YAPTIGIN ACIKLAMA SORUNU ORTADAN KALDIRMA MI YOKSA HALI ALTINA ATMA MI.HANI KARSINA CIKMAZ DEIIN ICIN SORDUM.BEN BU KURULUM HATASINI TAMAMEN KALDIRMAK ISTIYORUM..
  • Dostum modem driver'ını kurduğun zaman zaten otomatik olarak bütün ayarlar girilir.Sen sadece kullanıcı adını ve şifreni yazarsın.Sonra masaüstüne bir simge gelir ve ordan girersin.Modem driver'ını yüklemedin mi ?
  • MODEMIN DRIVERLARINI KURDUM.GELEN 1024 LUK BAHLANTIYI GOREBILIYORUM YANI SINYAL ALIYORUM. AMA SU BILDIGIMIZ ÇEVİRMELİ BAGLANTI ICIN NELER YAPABILRIM.ONCEKI FORMAT LARDA ( KENDIM YAPMAMIS IZLEMISTIM) IP NUMARASI BILMEM NE AYARLARI GIRILIODU.


    VELASIL KELAM BILGISAYARIMDA 1024 LUK BAGLANTI SINYALI VAR FAKAT NETE GIREMIORUM....
  • bilgisayarıma sağ tıkla gelişmiş e gel ordan da başlangıç ve kurtarma ayarlarına gir.....
    [boot loader]
    timeout=30
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    [operating systems]
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect


    bu sıralardan sonraki sırayı sil........yalnız ikkat ewindows un çökebilme ihtimali var
  • ie ac adres cubuguna 10.0.0.2 yada 192.168.1.1 yada 192.168.0.1 yaz entera bas buradan ayarlarsin. ayrica eger boot.ini dosyasini editlersen yalnizca cozumu gecici olarak durdursun yani yiede 2 ,sletim sistemi olmaya devam eder o yuzden boot.ini dosyasini editledikten sonra d:\ format at
  • tabi bu sölediğim karşına çıkan 2 işletim sistemi içindi....
  • 1-modemin setup dosyasını kur.o zaten gerekli ayarlamaları yapar.sen kullanıcı adı sifreni girersin.tamam.ha birde ethernetten baglanıyorsan ethernet driverını yuklemeyi unutma.usb ise aynı sekilde.

    2-d ye format at.yani d ye sag tıkla bicimlendir de.ntfs sec.tamam bi daha sormaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: simonee

    1-modemin setup dosyasını kur.o zaten gerekli ayarlamaları yapar.sen kullanıcı adı sifreni girersin.tamam.ha birde ethernetten baglanıyorsan ethernet driverını yuklemeyi unutma.usb ise aynı sekilde.

    2-d ye format at.yani d ye sag tıkla bicimlendir de.ntfs sec.tamam bi daha sormaz



    d: SÜRÜCÜSÜNÜ 2 DEFA TAM 1 DEFA DA HIZLI OLMAK LA BERABER TOPLAMDA 3 KEZ FORMATLADIM


    ADSL MODEM IM OTOMATIK ALGILAMA YAPMIYOR. SADECE GELEN SINYALI ALABILITOR PPP/LAN CONNECT SIMGESI YAPTIM BEN AMA HIC BIR AYAR CEKMEDEN

    ADSL DESTEK HATTI BANA BU KONUDA YARDIMCI OLABILIRMI___????
  • adsl destek hattı yardımcı olur.ayrıca telekomun sitesinde modem icin ayarlar war.orda senin modemin warsa o ayarları yapabilirsin.

    yukarıda arkadaslar boot.ini dosyasını nasıl editleyecegini soylemiş.onu yap.eger o da olmazsa temiz bi windows kur.bu sefer sorun cıkmasın.yani oyle yarıda kesme kurulumu.
  • 2. problemden vaz geçtim.

    Eve gidince bilgisayarmın başına oturunca internete girebilmek için ne yapmam gerektiğini nerelere bakmam gerektiği hakkında en ufak bir bilgim yok.

    Adsl destek hattı beni sallarsa o zaman da yapacak bir şeyim kalmıyor.Orayı aradığımda ban ücretli kurulum tavsiye edeceklerine eminim.

    Arkadaşlar düşünsenize hat var sinyal var adsl modem var ama nete baglantı yok ne kadar acı bir durum.aynı zamanda ne yapacağını bilmemek...
  • modemin marka ve modelini yaz ben sana bulup yazcam ayarları
  • onıxon dsl100 u marka ve model
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagrisev

    1. PROBLEM İÇİN BİRAZ DAHA AYRINTILI BİLGİ VERİRMİSİN . VPI ve VCI ayarlarını yap. 8 e 35 dir. HIC BIR BILGIM YOK. ADSL DESTEK HATTINI ARARSAM BANA YARDIMCI OLURLARMI YOKSA UCRETLI KURULUM ICIN EVIME MI GELMEYE CALISIRLAR. BU DEDIGIN AYARLAR NERDEN YAPILIYOR NEYE GORE YAZCAM.


    2. PROBLEM ICIN YAPTIGIN ACIKLAMA SORUNU ORTADAN KALDIRMA MI YOKSA HALI ALTINA ATMA MI.HANI KARSINA CIKMAZ DEIIN ICIN SORDUM.BEN BU KURULUM HATASINI TAMAMEN KALDIRMAK ISTIYORUM..


    1) vpi vci ayarları genellikle modemin ile birlikte gelen program vasıtasıyla yapılır buraları bir karıştır bulursun.

    2) eğer format atmak istiyorsan halı altına atabilirsin. bunda bir problem olmaz hiçbir zararı yoktur.
  • http://www.driverara.com/driverdetay.asp?id=4850

    su siteden modemin driverini indir bi kur bakalım sonuc ne olacak.ona gore buraya yazarsın.buyuk ihtimalle calısması gerekir.ayrıca modem ile gelen cd ni tak kurulum cıkar kesin.yani cozulemez dye bişi yok.
  • kurulumda bir problemım oldugunu zannetmıyorum...
    çünkü sinyali hem modem üzerinden hem bilgisayar uzerınden alabılıyorum.

    sorunum ppp/ln (emın degılım dogrumu yazdım) denetım masasından internet'e giriş secenegınde yaptıım çevirmeli baglantıda sanırım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cagrisev

    kurulumda bir problemım oldugunu zannetmıyorum...
    çünkü sinyali hem modem üzerinden hem bilgisayar uzerınden alabılıyorum.

    sorunum ppp/ln (emın degılım dogrumu yazdım) denetım masasından internet'e giriş secenegınde yaptıım çevirmeli baglantıda sanırım



    arkadaşım vpi vci ayarlarını girmediysen zaten internete giremezsin çevrende biri yok mu yardım edebilecek
    o ayarları girmezsen bekler durursun internete girmesini
  • NASIL GIRECEGIMI SOLICEK BIRI VARMI..

    EN BASTAN BERI SORDUGUM BASKA BIR SORU DAHA ADSL DESTEK HATTINDA BANA TUM BU OLANLARI ANLATIRLARMI????
  • modem cdsinde yüklerken modem configuration diye buna benzer bir program gelmiyor mu onu açık protocol
    ayarları vardır genellikle orada olur vpi vci

    bir de şu adresten bakhttp://www.ttnet.net.tr/tavsiyemodem.htm

    orada modeminin modelini bul kullanım klavuzu ve kurulum programı var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakoşsayar -- 19 Ağustos 2006; 15:44:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.