Şimdi Ara

Threshe Olan Kin ve Nefret ( Riot elini Threshin üzerinden çek artık )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
190
Cevap
5
Favori
7.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Riot Games sana gerçekten helal olsun. Harbiden Ruh hastaymışsın.

------ Threshin Nerf Öyküsü ------------

3.6 yaması
    Derisini Yüz
    Hasar 65/105/145/185/225 ten 65/95/125/155/185 e düşürüldü.
    Pasifi Derisini yüze taşınıldı.

3.10 yaması Threshe ilk acımasız Müdahale
    Taban Can Değeri 541 den 500’ e getirildi
    Taban Zırh Değeri 18 den 12 ye indirildi.
    Ruhlar artık 1.00 yerine 0.75 zırh ve yetenek gücü veriyor.

3.12 yaması
    Ölüm Cezası
    Bekleme süresi 18/16.5/15/13.5/12 de 22/18/16/14/12 ye çıkartıldı
    Pasifinin normal saldırılara verdiği hasar birikmesi sadece normal saldırının bekleme süresi tamamlandığında geçerli olacak.

4.1 yaması Threshe ikinci acımasız Müdahale
    Hücre
    Duvarların oluşmasında ki gecikme 0.5 saniyeden 0.75 saniyeye getirildi.

4.2 Threshe üçüncü acımasız Müdahale
    Normal saldırı menzili 475 den 450 ye getirildi.

4.4 yaması Threshe dördüncü acımasız Müdahale
    Ruh kaybolma süresi 15 saniyeden 8 saniyeye getirildi.
    Ruh toplama alanı kısaltıldı.

4.11 yaması
    Thresh birim olarak büyütüldü yetenek atışlarına daha fazla maruz kalma olanağı ortaya çıktı.

Olası 4.13 yaması

Karanlık Geçiş

Artık sadece Threshe ve fenerin üstüne gelen ilk dost şampiyona kalkan veriyor. ( Asist sayısı gözle görülür şekilde düşecek )

Hücre

Artık açtığı hücrenin duvalarından 1 tanesi kırıldığında kalan duvarlar hasar vermeyecek ve %50 yavaşlatma etkisi bırakacak.

Not : Thresh çıkmadan önce Pbe dengelemeleri ve 3.6 yamasından önceki bilgilierine ulaşamadım.

Bu süre içinde diğer suplarda ki değişiklikler

3.6 yaması Karma Buff , Lulu Buff , Nami 3.7 yaması Buff , 3.8 yaması Karma Buff , Sona Buff , 3.13 yaması Morgana Buff , Zyra Buff 3.14 yaması Leona Buff 3.14 yaması Support değişiklikleri Janna , Lulu , Sona , Tarıc , Soraka , Nami … Buff ve nerf karışık 3.15 yaması Janna Buff , Lulu Buff , Soraka Buff ,Taric Nerf 4.1 yaması Janna Buff , Annie Buff 4.4 yaması Annie Buff 4.5 yaması Leona Nerf Lulu Nerf 4.12 yaması Blitzcrank Buff , Soraka Nerf 4.9 yaması Braum Nerf 4.12 yaması Alistar Buff

Bu geçen sürede gerçek anlamda bir tek Braum ve birazda Taric Nerflenmiş geri kalanlar sürekli buff kazanmış...

Ulan riot sen gerçekten bu kadar dengesiz bir şampiyonu piyasaya sürmekten utanmadın mı ? 1.5 senedir Threshi sürekli nerfliyorsun ve Threshe atılan nerfler riotun politikasının dışında. Riot genelde bir şampiyona öne çıkan bir özelliği ile nerf atarken başka bir özelliğini göstermelikte olsa bufflar. ( Zed , Ahri vb ) Thresh sadece nerfleniyor.

Bu yazıda kara kalpli ölüm meleğini 1.5 sene içinde sevimli hayalet casper a çevirenlere sitemimi dile getireceğim. Hiç mi destek oynamaya Threshe gönül vermiş arkadaşlar yok neden hiç sesiniz çıkmıyor , neden başka şampiyonlara yapılan nerflerde avazı çıktığı kadar isyan edenler Threshe yapılan haksızlığa suskun kalıyor ? Çok mu op tu bu gardiyan kardeş ne yapılsa az mı ? Halen herkes yetmez ama evet diyor Thresh nerflerine. Sesi çıkanlar sadece bu nerflerden hoşnut olanlar.

Son 1.5 yılda Threshe yapılan nerfleri teker teker inceleyelim .

( Pasif )

1- Eskiden pasifimiz oyun başı her ruh 1 zırh 1 ap idi . Şu anda 0.75 yani her topladığımız 4 ruhdan bir tanesi boşa gidiyor . Ruhların yerde kalma süresi 15 saniyeden 8 saniyeye getirildi. Artık ruh toplamak için sürekli minyon dalgasının olduğu yerde hazır bulunmak gerekiyor. Eskiden bir minyon dalgası yaklaşırken bunu erken fark edersen ruh kaçırmadan ruhları toplayabiliyordun. Artık koridor safhasında bile haraslanmadan ruh toplamak çok zor. Ruhları ancak üstüne gelip alabiliyorsun. Bu yüzden koridorda bile göz göre göre 10-15 ruh kaybetmek zorunda kalıyorsun. Oyunun sonlarına doğru ruh toplama işlemi daha tehlikesiz hale gelse de o zamana kadar koridor savaşları bitiyor harita kontrolünü adc korumayı bırakıp minyon dalgalarının yanına gitmek gerekiyor 100 ruha ulaşmak için yoğun minyon olan yerlere gidip farm yapan arkadaşa yancılık yapmaktan başka bir çare yok. Bunu yaptığın zaman farm yapan arkadaş exp kaybediyor ve çekilme sinyalleri yolluyor resmen insan kendini dilenci gibi hissediyor. Diyemiyorsun ki karşıdaki Leona hiç bir şey yapmadan seviye başına 3.1 zırh kazanıyor 18. seviye de 56 ekstra zırhı olacak yetmez gibi bir de 23 büyü direnci kazanacak 18. seviyede. Riot gamesin Threshten esirgediği 23 büyü direncini ( Menzilli şampiyonlar büyü direnci kazanamaz. Ve malesef riot Threshi 450 range sahip olmasına rağmen nimetten sayıyor ) . Bende bir tarafımı yırtarsam ruhlardan 75 80 zırh falan kazanırım bu bedavadan da değil o çok op görülen pasifim sayesinde.
    Threshle ortalama bir oyun sonunda maksimum 125 ruh falan toplanıyor. Bu da benim kalibremde birinin kazancı. Normal bir oyuncu 100 yapmakta bile oldukça zorlanır.

Not: Thresh seviye başına zırh ya da büyü direnci kazanamaz diğer supportların 18 seviyede kazandıkları zırh ve büyü direnci değerleri

Leona : 56 zırh 23 büyü direnci

Blitcrank: 63 zırh 23 büyü direnci

Alistar: 63 zırh 23 büyü direnci

Taric : 57 zırh 23 büyü direnci

Nunu: 63 zırh 23 büyü direnci

Janna: 69 zırh

Lulu : 67 zırh

Nami: 72 zırh

Sona : 60 zırh

Soraka :69 zırh

Annie : 72 zırh

THRESH : 0 zırh 0 büyü direnci

Op diye ağladığınız Thresh pasifinin hali beyler hani çok tank oluyor diyorsunuz ya artık Team fightlarda q yu adc ye tutturdun diyelim bir kere daha q ya basmak kamikaze yapmak demek bütün skillerini adc ye boşaltıyorsun ve sonra ölümü bekliyosun bir umut takımım thresh duvarına çarpan adc ye focuslanır diye bekleyerek arkana fener atarak ölümü bekliyorsun thresh o tf den sağ çıkamıyor .

Op denilen Thresh pasifinden diğer supportlara göre EKSTRADAN belki 20 25 zırh topluyorsun Allah bereket versin:) Vermeyin o 20 25 zırhı lazım değil . Op denilen pasif çöp.

2- Thresh pasifi Q dan E ye getirildi . Sonuç : Q yu fulleyerek q nun cd sini düşürüp pasifimizi daha efektif kullanma hakkımız elimizden alındı . Şu anda 0 cd olarak oyuna başlarsak q nun oluşma süresi 22 saniye :) Sanki q değil ulti atıyoruz böyle saçma bir cd süresi olamaz . Bu cd nin bu kadar uzun olması seni ikilemde bırakıyor q fullersen w yu fulleyemiyosun w nun damage emme oranı ilk aşamada bir basit atağı engelleyecek seviyede yani oyunda ki en kötü kalkan oranı w mi fulleyeceğim ben q mu riot kardeş ?

Rünlerde cd kısaltmamı kullanmalıyım ? Riot kardeş soraka oyuna benden daha fazla zırha sahip başlıyor sayende. Soraka ulan bu soraka eskiden Thresh tank statüsünde geçiyordu utandın değilmi orada tutmaya desteğe çekmişsin en azından utanmaya sahipsin riot. Leona nın başlangıç canı sayende benden çok daha fazla

E nin ap oranı 65/105/145/185/225 ten 65/95/125/155/185 e düşürüldü. Zaten Threshin ultisi dışında sağlam bir hasar verme şansı yok asla bir Zyra bir Annie bir Morgana bir Karma değildi canın sağolsun Riot.

Q nun bekleme süresi 18/16.5/15/13.5/12 de 22/18/16/14/12 ye çıkartıldı. Q desende olur ulti desende olur bekleme süresini kes :)

Not: Threshin başlangıç zırhı 6 başlangıç canı 40 düşürüldü .

6 zırhdan ne olur diyenler için 6 zırh demek 6 tane sarı rün demek :) 40 candan ne olacakki demek yaklaşık 2 tane büyük cevher demek sen bunu threshten çaldın riot .. Rün sayfamızın yarsını çaldın. Ben altın kazandıran rün koyamıyorum rün sayfama çünkü leonayı alistarı geçtim soraka benden daha dayanıklı . Mavilere cd rünü konulamaz çünkü riot threshe seviye başı büyü direnci vermiyor. Thresh için kimse rün felan sormasın bu saatten sonra maviler büyü direnci sarılar zırh malesef soraka gardiyandan daha tank olduğu için kırmızılarda zırh thresh range i azaldı diye göbek atanlar var ya korkmayın lan zaten kırmızılara artık zırh delme ya da ad koyamıyoruz yemiyor bir tarafımız . 46 ad ile başlıyoruz oyuna.

Thresh basit atak 475 range den 450 ye getirildi.

Zaten supportların %80 nin basit atakları bir menzile sahipti . Alistar Leona Blitzcrank Taric haricinde .. Neymiş karşıda alistar leona taric olunca Thresh göz açtırmıyormuş.

İyide arkadaş Alistar ın threshe üstünlüklerini niye unutuyosun ben alistarın olduğu koridorda basit atak yaparken dürtülmeyi göze alıyorum ve bunu yaptığımda adam heal basarak bu açığını kapatıyor ben haraslandığımla kalıyorum Tarıc içinde bu geçerli . Ayrıca öne çıkarak alistar blitzcrank gibi şampiyonların beni kule altına çekme ihtimallerini de göze alarak bunu yapıyorum. Leonaya geçelim aynı rünlerle girmiş ve Leona ve Thresh rakip adc lere daldı aynı anda %100 canlarla hangisi daha fazla hasar bırakır tabiki de leona . Ve skil setini adc nin üstüne boşaltmak Threshten 100 kat daha kolay . Ben bu adama bir iki basit atak yapamadıktan sonra nasıl takasa gireceğim. Leona bunu yaparken stunları sayesinde 3 tane skilinide benim adc me yedirecek ve en az 3 oto atak yapacak ben ise q e ve belki bir basit atak yapabilirim bunlar neden unutuluyor . Blitz desen q e yaptımı ya adc ye base attırıyor ya da öldürüyor ve kendiside güvenli konumda kalıyor ben ise 2 kişini arasında kalıyorum neden threshin zayıf yönleri görmezden geliniyor ? Neden bu threshe olan kin 450 range ne demek bari menzilli statüsünden çıkar threshi male şampiyonların avantajları oyunda çok daha fazla kabiliyetler olsun eşya pasifleri olsun ondan yararlanalım ayıp denen bir şey var

Bu oyunun en güzel yönlerinden bir tanesi bir çok şampiyonun bir kaç rolde oynanabiliyor olması Adc thresh öldü bu nerfle support threshte can çekişiyor yeter artık . ( Şuan bitkisel hayatta )

Thresh ( W Fener)

Riot Allah belanı versin bilmiyorsun ama Threshi sırf bu skillinden nerfliyorsun farkında değilsin . Üstüne üstlük bu skilinin dışında her bir haltı nerfledin buna dokunmuyorsun. Thresh op op diye çemkiriyonuz ya bu skili çıkart thresh çöp threshde bu skill olmasa urgot dan popy den daha az oynanırdı herkes kabul etsin bunu.

Hiçbir şampiyona koymadığın mekanizmayı sadece tek bir şampiyona veriyorsun sonrada acımasızca vurdukça vuruyorsun. Lane aşamasında arkana w atıp jungle ı koridora getirmesi ya da 10 ya da 20 canı kalmış arkadaşını sadece w ye basarak kurtarması işte threshin bütün numarası bu arkadaş başka numarası yok . Sen bu özelliği sadece tek bir şampiyona vermişsin onu farklı bir support yapan bu thresh yaklaşık geçen sene çıktı sen benzer mekanizmalı bir support çıkartarak threshin üstündeki baskıyı kaldırabilirdin öldürmene gerek yoktu . Lcs deki aşmış adamlar w yüzünden bu şamiyonu tercih ediyor anla artık . Koskoca oyun sadece lanet olası 3 supportla oynanıyor ve sen support çıkartmıyosun üstüne üstlük bu 3 öne çıkan şampiyondan sadece threshe vuruyorsun artık yeter . Support oynamak zaten fedakar insanların işi artık bu insanların hevesini kırma. Morgana Thresh Braum 3 lüsünden oluşan bu düzen senin eserin riot . Nerf atacağına Sona ya Nami ye Janna ya buff getir. Riot support rolünü öldürdün bu rolden zevk alanların heveslerini kırdın.

Riota açık mektup Threshe rework at w sunu kaldır heal ya da blitz w si gibi hızlandırma mekanizması koy kimse oynamaz emin ol. Sende kurtul bizde kurtulalım.

Şimdiden söylüyorum Thresh gelecek bir sonraki nerf w sine gelecek çünkü başka hiç birşeyi kalmadı elinden alınacak. ( Geldi :)

Thresh ilk başta biraz op tu bunu kabul ediyorum ama bunun sebebi sadece thresh mekanikleriydi yani w suydu. Sen bunun range ni kısatabilirdin kalkan malkan vermiyor ama kalkan oranınıda azaltabilirdin biz threshe rabodon kasmıyoruz riot kardeş ap oranlarını azaltabilirdin mana sorunu fazla yoktu mana kullanımanada nerf getirebilirdin . Bunları yapsan bir şampiyonu bok etmeden her şey yerine otururdu . Unutulmuş supportlara da istediğin kadar buff atabilirdin biz gardiyanımızla başa çıkardık her şeyle ama bizim hevesimizi kırmasaydın be riot .

*** Sonunda W da nerf geliyor. Bir sonraki nerf buna gelecek demiştim çünkü elinden alınacak başka bir şeyi kalmamıştı bana göre. Ama bu yazının üstünde 3 defa daha nerf yedi . Ve sonunda w da nerflendi. Ve tam gaz devam ediyorlar.

Thresh ( Ulti Nerfi )

Ultide duvarların oluşma süresi 0.50 den 0.75 e nerflendi . 0.25 bu ne ya nerfmi diyosunuz 0.25 var ya bir ultiyi çöp etti .

Artık r de duvarların oluşma animasyonu o kadar geç geliyor ki eğer q yu attım e ile kendime çektim r ye basıyım duvara çarpsın diyorsanız faker refleksiniz yoksa böyle bir ihtimal yok . Biz r ye basana kadar adam flashla değil yürüyerek duvar oluşmadan kaçıyor. Eskiden iyi kullanılmış bir Thresh ultisi rakibi duvara çarptırırdı kötü atılmış ve kötü yapılmış bir Thresh kombosu ise adc yi duvar ortasında bırakır en kötü flash attırırdı. Şimdi faker refleksi gösterirseniz duvara çaptırıyorsun diğer ihtimalde karşı adc mal ise duvara arasında kaldıysa duvara doğru kaçmaya çalışıp duvara çarpıyor mal değilse durumu iyiyse duvar arasında sizinle savaşıyor durumu kötü kasamadıysa ise flash atıp kaçıyor. Yani ben faker refleksi gösteremezsem benim adam akıllı tek hasar veren skilim boşa gidiyor. Pantheon ultisinden hallice şu an thresh ultisi. Yazık yemin ediyorum Şu son 1 ay içinde lcs olsun türkiye şampiyonluk ligi kış sezonu finali olsun 3 -4 defa tekrarlandı bu fail bu supportlar mal değil hepsi kaliteli oyuncular ama bir çoğu rezil oldu .

Neden Thresh bu kadar tutuldu ve sevildi size onu anlatıyım. Support oynayan bazı insanlar 1.5 senedir first pickten Thresh almaktan neden vazgeçmedi ? Bu op olduğundan mı değil .. Çünkü supportda oynasak bizde oyuna etki etmek istedik knight online da priest oynamıyorduk arkadaş biz inşallah mid adc top kasarda bizde elo kazanırızda demiyorduk heal basıyım kalkan veriyim işim bitsin gibi bir statümüz de yoktu. Bizde oyundan zevk almak için çabaladık farklı kombinasyonlar geliştirip oyuna maksimum etki bırakmak istedik söylediğim nerfler elimizden tamamen aldı. Thresh artık vur abalıya döndü. Bu oyunda adaletsizliği yaratan Thresh değil at gözlüklerinizi çıkarın artık. Bundan sonra first pickten support alanlar bir elin parmaklarını geçmeyecek.

Genelde adc oynayanlar threshi gebertmek istiyor haklılar çok çektiler çünkü daha doğrusu çok çekildiler . Thresten kurtulmak istiyorlar ama unuttukları bir konu var . Thresh support rolünün gerçek yüzüdür her anlamda adc sine destek olan her türlü onun daha üst seviyeye gelmesine elinden geldiğince çaba gösteren cefakar bir herodur.

Sürekli söyledim yeniden söylemeliyim bu oyunun bağımlısından çok bir oyundaki şampiyonlara bağımlı olan insanlar var . Sadece bu şekilde zevk alabilen. Denge sadece güç alınmasıyla yapılmaz . Adalet eşitlik demek değildir

Threshe Olan Kin ve Nefret ( Riot elini Threshin üzerinden çek artık )

Bu resimdeki uzun boylu çocuğu thresh olarak düşünün ben bu uzunluğun w dan kaynaklandığını düşünüyorum . Uzun olmak threshin suçu değil riot eşitlik yapabilmek için adaleti yok etti thresh uzun diye bacaklarını kesti olay bundan ibaret . Sen threshe buff verme madem uzun kalsın öyle git sonanın altına bir destek koy janna ya 2 tane destek koy hem eşitliği hem adaleti sağla ama o uzun boylu çocuğun ayaklarını keserek onun özgürlüğünü elinden alma. Yok ben nerf mi atıcam diyorsun tamam bütün güçlerini elinden al bütün ap oranlarını nerfle bu threshin gücüdür . Zengin birini parasını fakire vererek onu dengelersin ama sen zenginsin böyle olarak güç kazandın senin bacaklarını kesiyorum dersen işte o zaman adaleti değil adaletsizliği yaratırsın.

Artık klasikleşmiş bir şey var o skill set oldukça Thresh her zaman op olacak. Threshin skilleri tek tek ele alındığında op değil o skillerin birbiri içindeki mekanizması op. Ve riot yaptığı sözde dengelemelerle o skill setin kendi içindeki mekaniğini alt üst etti. Zaten o skill setin op olması ya da olmaması değil konu bir şampiyonla yapabildiğin özgürlüklerin en minumum seviye ye getirilmesi riot sabahtan akşama kadar threshin ap oranlarıyla oynasın zerre umurumda olmaz . Ama riot gerizekalı denge politakası yüzünden Thresh mekaniklerini alt üst etti olay mekaniklerin zorlaştırılması felan da değil ahri gibi biraz nerfledim ama ayartan öpücüğü tuttur daha avantajlısın ya da zed in w su nerfledim ama ulti avantajı verdim hızlı düşünürsen avantajlısın değil . Riot Threshten invorker yaratsın threshin her şeyine hakimim ama sen bir şampiyonun mekanikleriyle bu kadar oynayamazsın içine edip bırakamazsın skil setiyle alakalı değil durum .

Özgürlük oynanış mekaniğini bok etme adına yapılan gelmiş geçmiş en kötü nerf son 1.5 yılda ki Thresh nerfleridir aksi iddda edilemez. Ap oranları ad oranları başlangıç ap yüzdelerinin değişimi şampiyonların var oluşlarını etkilemez ama mekaniklerine dokunursan özgürlüklerini kombolarını yerle bir edersen o şampiyonu mahvedersin .. . Thresh ultisine 3 ap oranı versin riot 3 seviyede 1000 vursun threshten alınan özgürlüklerin zerresini karşılamaz.

Threshe yapılanlar nerf değil kendi içinde komplike bir şekilde makine gibi işleyen bir çarka çomak sokup bütün mekanizmayı alt üst etmek . Oynanış özgürlüğünün elinden alınıp Threshi öldürmeye çalışmak.

Thresh oynaması her zaman zevkli ve asla oynamaktan sıkmayan bir supporttu. Skil seti çok uyumluydu epic bir hareket yapması diğer supportlara göre çok daha olası bir konumdaydı. Oyuna etki edebilmesi maksimum düzeydeydi. Ama hakkıyla uzmanlaşması ve mekaniğinin kavranması da en zor supporttu. 1.5 senedir hep bir support kıtlığı vardı. Thresh birazda bu yüzden ön plana çıktı. Yoksa diğer supportlara göre arasında uçurumlar falan yoktu. Support oynayan insanlar yancı değil bizim yeteneğimiz oyun taşımaya müsait değil biz ancak support oynayabiliriz diye düşünmediler. Support oynayanlarda oyuna etki etmek isteyen bir şeyleri değiştirme arzusu içinde egolarını aşmış olgun insanlardı. Gerçekten riot Supportun gerçek yüzü Threshe bu yaptıklarıyla bütün support seven insanların heveslerini kırdı. Ben 5000 maç Thresh yerine herhangi bir orta koridor şampiyonuyla oynasaydı en kötü 1 sene önce Challenger olurdum. Hiç bir zaman Threshle free elo kasmadım. Hakkıyla oynadım ve ne yazık ki support oynadığım için hak ettiğimden bile az elo seviyelerine ulaşabildim. Thresh bana haram olan 1 elo bile kazandırmadı. Şu anda op supportlarla oynamak isteyenler sırasıyla Braum - Morgana - Nami - Lulu bunları denesin. Hepsi Threshten daha iyi konumda. Hem başkalarının hatalarıyla en fazla sıkıntıyı çektik hemde riot bizi hep sevdiklerimizle vurdu. Helal olsun be riot çok kıyak delikanlıymışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Romanovich Raskolnikov -- 22 Temmuz 2014; 12:11:09 >

• biri özet geçsin

Edit:ilk yorummuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeroKinTR -- 3 Temmuz 2014; 22:38:08 >
  • hepsini okudum [ciddiyim]
  • tireşe haksızlık yapılmış halk sokağa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaLeBee -- 11 Şubat 2014; 19:28:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeroKinTR

biri özet geçsin

w dışında her şeyi nerflemişler sade w yu nerfleseler olcakmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Romanovich Raskolnikov

Son 6 ay içinde en fazla gücü elinden alınmış bir şampiyondan bahsedeceğim adı Thresh. Kara kalpli ölüm meleğini 6 ay içinde sevimli hayalet casper a çevirenlere sitemimi dile getireceğim. Hiç mi destek oynamaya Threshe gönül vermiş arkadaşlar yok neden hiç sesiniz çıkmıyor , neden başka şampiyonlara yapılan nerflerde avazı çıktığı kadar isyan edenler Threshe yapılan haksızlığa suskun kalıyor ? Çok mu op tu bu gardiyan kardeş ne yapılsa az mı ? Halen herkes yetmez ama evet diyor Thresh nerflerine. Sesi çıkanlar sadece bu nerflerden hoşnut olanlar.

Son 6 ay da Threshe yapılan nerfler aşağıda sırasıyla vereceğim .

( Pasif )

1- Eskiden pasifimiz oyun başı her ruh 1 zırh 1 ap idi . Şu anda 0.75 yani her topladığımız 4 ruhdan bir tanesi boşa gidiyor . Oyunun sonlarına doğru tekrar 1 e yükseliyor tabi o zamana kadar koridor savaşları bitiyor harita kontrolünü adc korumayı bırakıp minyon dalgalarının yanına gitmek gerekiyor 100 ruha ulaşmak için yoğun minyon olan yerlere gidip farm yapan arkadaşa yancılık yapmaktan başka bir çare yok. Bunu yaptığın zaman farm yapan arkadaş exp kaybediyor ve çekilme sinyalleri yolluyor resmen insan kendini dilenci gibi hissediyor. Diyemiyorsun ki karşıdaki Leona hiç bir şey yapmadan seviye başına 3.1 zırh kazanıyor 18. seviye de 56 ekstra zırhı olacak yetmez gibi bir de 23 büyü direnci kazanacak 18. seviyede. Riot gamesin threshten esirgediği 23 büyü direncini. Bende bir tarafımı yırtarsam ruhlardan 75 80 zırh falan kazanırım bu bedavadan da değil o çok op görülen pasifim sayesinde.

Not: Thresh seviye başına zırh ya da büyü direnci kazanamaz diğer supportların 18 seviyede kazandıkları zırh ve büyü direnci değerleri

Leona : 56 zırh 23 büyü direnci

Blitcrank: 63 zırh 23 büyü direnci

Alistar: 63 zırh 23 büyü direnci

Taric : 57 zırh 23 büyü direnci

Nunu: 63 zırh 23 büyü direnci

Janna: 69 zırh

Lulu : 67 zırh

Nami: 72 zırh

Sona : 60 zırh

Soraka :69 zırh

Annie : 72 zırh

THRESH : 0 zırh 0 büyü direnci

Op diye ağladığınız Thresh pasifinin hali beyler hani çok tank oluyor diyorsunuz ya artık Team fightlarda q yu adc ye tutturdun diyelim bir kere daha q ya basmak kamikaze yapmak demek bütün skillerini adc ye boşaltıyorsun ve sonra ölümü bekliyosun bir umut takımım thresh duvarına çarpan adc ye focuslanır diye bekleyerek arkana fener atarak ölümü bekliyorsun thresh o tf den sağ çıkamıyor .

Op denilen Thresh pasifinden ekstra belki 20 25 fazladan zırh topluyorsun Allah bereket versin:) Vermeyin o 20 25 zırhı lazım değil . Op denilen pasif çöp.

2- Thresh pasifi Q dan E ye getirildi . Sonuç : Q yu fulleyerek q nun cd sini düşürüp pasifimizi daha efektif kullanma hakkımız elimizden alındı . Şu anda 0 cd olarak oyuna başlarsak q nun oluşma süresi 22 saniye :) Sanki q değil ulti atıyoruz böyle saçma bir cd süresi olamaz . Bu cd nin bu kadar uzun olması seni ikilemde bırakıyor q fullersen w yu fulleyemiyosun w nun damage emme oranı ilk aşamada bir basit atağı engelleyecek seviyede yani oyunda ki en kötü kalkan oranı w mi fulleyeceğim ben q mu riot kardeş ?

Rünlerde cd kısaltmamı kullanmalıyım ? Riot kardeş soraka oyuna benden daha fazla zırha sahip başlıyor sayende. Soraka ulan bu soraka eskiden Thresh tank statüsünde geçiyordu utandın değilmi orada tutmaya desteğe çekmişsin en azından utanmaya sahipsin riot. Leona nın başlangıç canı sayende benden çok daha fazla

Not: Threshin başlangıç zırhı 8 başlangıç canı 40 düşürüldü .

8 zırhdan ne olur diyenler için 8 zırh demek 6 tane sarı rün demek :) 40 candan ne olacakki demek yaklaşık 2 tane büyük cevher demek sen bunu threshten çaldın riot .. Rün sayfamızın yarsını çaldın. Ben altın kazandıran rün koyamıyorum rün sayfama çünkü leonayı alistarı geçtim soraka benden daha dayanıklı . Mavilere cd rünü konulamaz çünkü riot threshe seviye başı büyü direnci vermiyor. Thresh için kimse rün felan sormasın bu saatten sonra maviler büyü direnci sarılar zırh malesef soraka gardiyandan daha tank olduğu için kırmızılarda zırh thresh range i azaldı diye göbek atanlar var ya korkmayın lan zaten kırmızılara artık zırh delme ya da ad koyamıyoruz yemiyor bir tarafımız . 46 ad ile başlıyoruz oyuna pasifdende 9 felan gelse canınızı fazla yakmaz basit atağımız.

Thresh basit atak 475 range den 450 ye getirildi.

Zaten supportların %80 nin basit atakları bir menzile sahipti . Alistar Leona Blitzcrank Taric haricinde .. Neymiş karşıda alistar leona taric olunca Thresh göz açtırmıyormuş.

İyide arkadaş Alistar ın threshe üstünlüklerini niye unutuyosun ben alistarın olduğu koridorda basit atak yaparken dürtülmeyi göze alıyorum ve bunu yaptığımda adam heal basarak bu açığını kapatıyor ben haraslandığımla kalıyorum Tarıc içinde bu geçerli . Ayrıca öne çıkarak alistar blitzcrank gibi şampiyonların beni kule altına çekme ihtimallerini de göze alarak bunu yapıyorum. Leonaya geçelim aynı rünlerle girmiş ve Leona ve Thresh rakip adc lere daldı aynı anda %100 canlarla hangisi daha fazla hasar bırakır tabiki de leona . Ve skil setini adc nin üstüne boşaltmak Threshten 100 kat daha kolay . Ben bu adama bir iki basit atak yapamadıktan sonra nasıl takasa gireceğim. Leona bunu yaparken stunları sayesinde 3 tane skilinide benim adc me yedirecek ve en az 3 oto atak yapacak ben ise q e ve belki bir basit atak yapabilirim bunlar neden unutuluyor . Blitz desen q e yaptımı ya adc ye base attırıyor ya da öldürüyor ve kendiside güvenli konumda kalıyor ben ise 2 kişini arasında kalıyorum neden threshin zayıf yönleri görmezden geliniyor ? Neden bu threshe olan kin 450 range ne demek bari menzilli statüsünden çıkar threshi male şampiyonların avantajları oyunda çok daha fazla kabiliyetler olsun eşya pasifleri olsun ondan yararlanalım ayıp denen bir şey var

Annie diye bir support var bilir misiniz kendi çiminden adc ye basit atak yapan 600 range i olan cait den sonra en fazla range sahip olan arkadaş. Hani lcs lerde sürekli banlanan thresh gibi 20 fazla zırh veren bir pasiften daha efektif 1.75 sn alan etkili pasif stunu olan bir arkadaş buna çemkirin lan biraz adamı haraslayamıyosun bile büyü direnci koymasına gerek yok rünlerinde dayansın ap ye yeter. Support rolünün master yi si flash ulti atmayı öğren oyna nerf atanda yok etlisine sütlüsüne karışında .

Bu oyunun en güzel yönlerinden bir tanesi bir çok şampiyonun bir kaç rolde oynanabiliyor olması Adc thresh öldü bu nerfle support threshte can çekişiyor yeter artık .

Thresh ( W Fener)

Riot Allah belanı versin bilmiyorsun ama Threshi sırf bu skillinden nerfliyorsun farkında değilsin . Üstüne üstlük bu skilinin dışında her bir haltı nerfledin buna dokunmuyorsun. Thresh op op diye çemkiriyonuz ya bu skili çıkart thresh çöp threshde bu skill olmasa urgot dan popy den daha az oynanırdı herkes kabul etsin bunu.

Hiçbir şampiyona koymadığın mekanizmayı sadece tek bir şampiyona veriyorsun sonrada acımasızca vurdukça vuruyorsun. Lane aşamasında arkana w atıp jungle ı koridora getirmesi ya da 10 ya da 20 canı kalmış arkadaşını sadece w ye basarak kurtarması işte threshin bütün numarası bu arkadaş başka numarası yok . Sen bu özelliği sadece tek bir şampiyona vermişsin onu farklı bir support yapan bu thresh yaklaşık geçen sene çıktı sen benzer mekanizmalı bir support çıkartarak threshin üstündeki baskıyı kaldırabilirdin öldürmene gerek yoktu . Lcs deki aşmış adamlar w yüzünden bu şamiyonu tercih ediyor anla artık . Koskoca oyun sadece lanet olası 3 supportla oynanıyor ve sen support çıkartmıyosun üstüne üstlük bu 3 öne çıkan şampiyondan sadece threshe vuruyorsun artık yeter . Support oynamak zaten fedakar insanların işi artık bu insanların hevesini kırma. Leona Thresh Annie 3 lüsünden oluşan bu düzen senin eserin riot . Nerf atacağına Sona ya Nami ye Janna ya buff getir. Rabodon kasan annie ler senin sayende riot support rolünü öldürdün bu rolden zevk alanların heveslerini kırdın.

Riota açık mektup Threshe rework at w sunu kaldır heal ya da blitz w si gibi hızlandırma mekanizması koy kimse oynamaz emin ol. Sende kurtul bizde kurtulalım.

Şimdiden söylüyorum Thresh gelecek bir sonraki nerf w sine gelecek çünkü başka hiç bişeyi kalmadı elinden alınacak.

Thresh ilk başta biraz op tu bunu kabul ediyorum ama bunun sebebi sadece thresh mekanikleriydi yani w suydu. Sen bunun range ni kısatabilirdin kalkan malkan vermiyor ama kalkan oranınıda azaltabilirdin biz threshe rabodon kasmıyoruz riot kardeş ap oranlarını azaltabilirdin mana sorunu fazla yoktu mana kullanımanada nerf getirebilirdin . Bunları yapsan bir şampiyonu bok etmeden her şey yerine otururdu . Unutulmuş supportlara da istediğin kadar buff atabilirdin biz gardiyanımızla başa çıkardık her şeyle ama bizim hevesimizi kırmasaydın be riot .

Thresh ( Ulti Nerfi )

Lütfen şu videoyu izleyin Fnc Yellowstar Thresh Fail

https://www.youtube.com/watch?v=tyAl8AmXp3U

Çok tartışıldı bu video kimisi Fnatic supportunun adını mala çıkardı kimisi kahkalarla güldü kimisi macro ayarlamış ondan dedi hiçbiri değil arkadaş bu adam mal felan da değil . Herkes güldü o ana ama ben canlı izlerken üzüldüm gözlerim doldu threshin içler acısı haliydi çünkü o an Threshin bitişiydi.

Ultide duvarların oluşma süresi 0.50 den 0.75 e nerflendi . 0.25 bu ne ya nerfmi diyosunuz 0.25 var ya bir ultiyi çöp etti .

Yellowstar flashı attığı an leona ya yakaladığına inandı çünkü inanması lazım leona ters tarafa kaçarak güzel dodgeledi ama bu önemli değil. Artık biz q yu attığımız an r ye basmak zorundayız arkadaş. Çünkü r de duvarların oluşma animasyonu o kadar geç geliyor ki eğer q yu attım e ile kendime çektim r ye basıyım duvara çarpsın diyorsanız faker refleksiniz yoksa böyle bir ihtimal yok . Biz r ye basana kadar adam flashla değil yürüyerek duvar oluşmadan kaçıyor. Eskiden iyi kullanılmış bir thresh ultisi rakibi duvara çarptırırdı kötü atılmış ve kötü yapılmış bir thresh kombosu ise adc yi duvar ortasında bırakır en kötü flash attırırdı. Şimdi faker refleksi gösterirseniz duvara çaptırıyorsun diğer ihtimalde karşı adc mal ise duvara arasında kaldıysa duvara doğru kaçmaya çalışıp duvara çarpıyor mal değilse durumu iyiyse duvar arasında sizinle savaşıyor durumu kötü kasamadıysa ise flash atıp kaçıyor. Yani ben faker refleksi gösteremezsem benim adam akıllı tek hasar veren skilim boşa gidiyor. Pantheon ultisinden hallice şu an thresh ultisi. Yazık yemin ediyorum Şu son 1 ay içinde lcs olsun türkiye şampiyonluk ligi kış sezonu finali olsun 3 -4 defa tekrarlandı bu fail bu supportlar mal değil hepsi kaliteli oyuncular ama bir çoğu rezil oldu .

Bana gelince ben Thresh ile 2000 ranked maç olmak üzere toplam 3000 4000 arası oyun oynadım dünyada bunu yapan yoktur sanırım geçen sezon bir ara en fazla thresh oynayan oyuncuydum . Ben faker refleksine yakın bir refleksle ultiye çaptırabiliyorum adc yi . Eskiden Thresh rehberleri açardım Thresh komboları yazardım arkaya w q r e gibi ya da q arkaya w e r gibi ya da e q arkaya w r gibi bunun gibi 10 na yakın kombinasyon yapıyordum şimdiki thresh kombosunu yazıyım tutturması en kolay thresh kombosu % 100 garanti istiyorsan başta flash atacaksın riot saolsun flashla adc yanına gidip e ile adc yi kendine çekeceksin sonra ultiyi atacaksın karşı adc flash atıp ulti duvarlarının dışına kaçıcak ama e nin yavaşlatması sayesinde sağ sol yapma mekaniği azalacak q atıp rakibi tersten duvara çarptıracaksın . Riot saolsun en garanti kombo bu noktaya geldi böyle kombomu olur riot sayesinde olur . Üst seviye insanlarla oynuyorum bu yüzden %100 garantili kombo olarak bunu seçtim yoksa q r atıp karşıdaki adc nin mal olduğuna inanıp duvara kafa atmasınıda bekleyebilirsiniz ama üst seviyelerde bu sadece hüsrana yol açar ..

Daha önce çok detaylı bir thresh rehberi hazırlamıştım (http://forum.donanimhaber.com/m_76588894/tm.htm ) bu forumda sağolun çok güzel tepkiler aldım çok iyi arkadaşlarla tanıştıp hayır duaları bile aldım insanlara yardımcı olma kendimi değerli hissetme şansına nail oldum ikinci bir rehber beklendi benden ama ben ne yazıyım nasıl rehber yapıyım thresh o kadar kötü bir hale getirildiki rünlerde oynama yapamıyosun buildlerde tank yönünde gitmen gerekiyor eskiden threshe mahvolmuş kasardım şimdi yemiyor :) Güzel bir rehber hazırlayabilirdim ama sadece sitem etmek geldi içimden farklı build öneremeyeceğim arkadaşlara kolay kombolarla threshi sevdiremeyeceğim kimseye eskiden bu siteden biri beni ekleyince ben gel arkadaşım değip 1 vs 1 sihirdar vadisinde thresh oynuyordum olabilecek en kolay komboyu gösterip oda yapıncaya kadar yardımcı oluyordum şimdi bunu yaptıramam fazlada bir katkım olmaz büyük ihtimal o yüzden isyanım yoksa renger kedi oldu oyunu siliyorum rengerıda iade ediyorum diyenlerden değilim.

Threshi sevmek bir tutkudur vazgeçilmez zincirini elinden alsalar zamanı durdursalar threshi toprağa da koysalar bu sevda bitmez . Ondan vazgeçmek yok ama rehber hazırlayamadım size bunu riot benim elimden aldı bunun için üzüldüm ben threshi bu şampiyon her yola gider hacı diyerek sevmiştim .3000 4000 maç 1 sene boyunca %90 olarak aynı şampiyonla sıkılmadan oynamamın sebebiydi. Thresh benim evladım gibi hani evladınızın bir özrü olur da yinede sahiplenirsiniz ya onun adına üzülürsünüz ama yinede onunla gurur duyarsınız vazgeçmezsiniz ondan onunla eş değerde olan akranlarına bakıp onun kusurlarını değil artılarını önemsersiniz benim için artık böyle yola devam .... Riot nerfi w ye atacaktın çok cahilsin keşke ölsen :(

gel duo girelim allah aşkına adc ile dk 10 90 farm yapıyorum yanımdaki support 2v1 girip dravenı feedliyor

• Senna'ya yaptıklarını unutmadık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Darius Alıcam Ama Nerf Yer mi ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • okurken duygulandim adam icini bosaltmis

• threshe daha da nerf lazım sen op hero alıp bedavadan elo kasmaktan zevk alabilirsin ama bu doğru değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zirve011 -- 11 Şubat 2014; 19:24:48 >
  • Leona'da bitecek 1-2 sonraki patche.
    Milleti Annie oynamaya mecbur bırakıyorlar

• Duygulandım ..

• pasifine dandik diyen biriysen zaten oynama.en fazla 25 armor toplanıyor ne demektir yahu
  • Beyler toplanın protesto yapıyoruz. Gaz maskelerini ve yumurtaları hazırlayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VPR Blood -- 11 Şubat 2014; 19:28:13 >
  • Hepsini okudum ve gerçekten haklısın
  • Sonuna kadar haklısın riotun yaptığı yanlışlar çok fazla threshin oyun başındaki kırılganlığınıda geçtim şu ulti olayı çok feci bişi soğutuyo insanı
  • Valla hepsini okudum hatta bu sabah basıma geldi karsıda leona vardı ve sırf otomatik vuruslarından dolayı leonayı çimde tutmuyordum ta ki dün geceye kadar ama bu sabah girdim sırf atak yapabilmek için resmen leonanın dibine gidiyorsun bu kadarını beklemiyordum.

Hepsini geçtim ultideki bekleme süresi gerçekden can sıkıyor önceden baskına gelseler dahi kaçıp adc jung kimi yakaladıysan kule altına çekip ultini açabiliyordun ama şimdi aynı şeyi yaptıgında sadece kuleden 1 kez hasar alan rakip oluyor ve ultin bosa gidiyor.
  • Özet: Thresh oynayamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Basshunter HD

Senna'ya yaptıklarını unutmadık.

+1
  • rehberini okudum bişeyler öğrendim fakat şu yazdıklarında haksızsın.Örneğin pasifine burdaki yazında dandik diyorsun,kendi rehberinden bize 5000 altınlık avantaj sağlayan op bir pasifimiz var diyorsun.
  • Helal olsun be duygularıma tercüman oldun
    şu oyunda severek oynadığım nadir herolardan biri Thresh demin oto atackla dürteyim adamı dedim nerdeyse adamın dibine giriyordu vurmak için

tekrar helal olsun iyi yazmışsın
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.