Creative SB Live! 4+1 ses kartım var. 1999 yılından beri farklı bilgisayarlarda bu ses kartını kullanıyorum. Ne işletim sistemleri gördü bu kart :) Bu güne kadar ne hatalar verdi. Ne güncellemeler gördü :) Ama ses kartım ilk defa "Generic Host Process For Win32 Service" hatasından sonra çalışmamaya başladı. Kulağa biraz saçma geliyor UDP ve TCP nin ses kartı ile olan bağlantısı...Biliyorum SP2 yi kaldırsam sorun düzelecek ama kaldıramam. Hata dolu XP işletim sistemine SP2 bile az. Herneyse...Yaptığım tüm çabalar bu hatayı düzeltmeme yardımcı olamadı. Çözüm bilgisayarı yeniden başlatıp ses kartımı kullanabilmeye devam etmek :) İşin ilginç tarafı ise SP2 çıktığı günden beri aynı sistem aynı ses kartı aynı güncellemeleri kullanıyorum. Sistemi yeniden kurdum daha neler neler :) Evet uzatmamalı artık. Verdiğiniz açıklamadaki işlemleri yaptım ve artık adı geçen hatayı almıyorum. UDP ve TCP ler ses kartıma elini bile deydiremiyor.
Allah rızası için birisi şu soruna çözüm bulsun arkadaşlar Ipseccmd.exe bulunamadı diyor güvenlik duvarı kapalıydı tekrar açtım bu bela format atıncada geçmiyormuş ne yapmam lazım
Bende de aynı hata durup dururken çıkmaya başladı. İlk çıktığından beri sp2 kullanıyorum ilk kez başıma geldi. 2 kez format attım bilgisayara nasıl olsa virüstür diye, ama yine çıktı yine çıktı. Firewall u kapadığım zaman çıktığını farkettim. Ancak kaspersky virüs felan bulamıyor. bir de çok ilginçtir, "Feridun Amca" nikli arkadaş gibi ben de ses kartı sorunu yaşıyorum. Film izlerken veya müzik dinlerken ses çok cızırtılı geliyor, ancak 2. formattan sonra geçti. Portları kapamayı denedim , 1 saattir felan bir haber çıkmadı sanırım sorunum çözüldü. Program felan kurmadan direk regedit den kapadım.
TÜRK'ÜN ATEŞLE İMTİHANI!! Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur. M. Kemal Atatürk'ün Milliyetçilik Anlayışının Hikayesi Tıkla
Arkadaslar Microsoft Generic Host Process For Win32 Service hatasini duzelten yeni bir yamayi bugun yayinladi. Fakat yama tek basina ise yaramiyor bu yuzden bende bu hata sirasinda 139 ve 445 numarali portlarda hatalar oldugunu farkettim. Bu yuzden bu portlari devre disi birakmaniz gerekiyor. Kodlari elle yazdigim icin bi yanlislik olabilir eger oyleyse buraya yazin duzelteyim. Iste bu hatadan kurtulmak icin yapmaniz gerekenler:
1. Oncelikle bu adresteki http://zipurl.in/6l SP2 programlarini indirin. Microsofttan indiremezsiniz cnku dogrulama gerekiyor bu yuzden ben sizin ciin buraya upload ettim. 2. Programi kurduktan sonra baslat - calistir - asagidakini yazin entera basin. IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 139 Filter" -r "Block Inbound TCP 139 Rule" -f *=0:139:TCP -n BLOCK -x IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 445 Filter" -r "Block Inbound TCP 445 Rule" -f *=0:445:TCP -n BLOCK -x 3. tekrar baslat - calistir: IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 139 Filter" -r "Block Outbound TCP 139 Rule" -f 0=*:139:TCP -n BLOCK IPSeccmd.exe -w REG -p "Block TCP 445 Filter" -r "Block Outbound TCP 445 Rule" -f 0=*:445:TCP -n BLOCK 3. Eger bu islemler olmadiysa firewall yardimi ile 139 ve 445 numarali portlari engelleyin. 4. tekrar dogrulama gerektigi icin **** upload ettim bunu indirin ve uygulayin: http://zipurl.in/6n 5. baslat - calistir - Dcomcnfg.exe yazip entera basin. Konsol Koku altinda Bilesen Hizmetleri tiklayin. Bilgisayarlar klasorunu acin. Bilgisayarim'i sag tiklayin ve sonra ozellikler'i tiklayin. Varsayilan ozellikler sekmesini tiklatin. Bu bilgisayar uzerinde dagitilmis COM'u etkinlestir isaretini kaldirin. Uygulayin ve yeniden baslayin. 6. Alternatif 445. port kapatma yolu: baslat - calistir - regedit yazip entera basin. buraya gidin: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters TransportBindName adli degeri cift tiklayin ve degeri silin. bilgisyari yeniden baslatn 7. HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run sag tarafta msblast.exe diye bisey gorurseniz hemen silin. ve bilgisayarinizda msblast.exe aratin bulundugu yerde silin. 8. HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE "EnableDCOM" adli degeri N olarak degistirin.
Arkadaslar insallah bunlar isinize yarar
http://zipurl.in/6l SP2 programlarini indirin. böle bi site yok:( aynı sorun bendede var başka yerden indirmeye çalıştım hatayı verdiği için bi ilerleme kaydedemedim bana yardımcı olur musunuz?