Şimdi Ara

PowerColor'dan pasif soğutmalı Radeon R9 270 ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • PowerColor'dan pasif soğutmalı Radeon R9 270 ekran kartı


     

     

    Ekran kartı üreticisi PowerColor, sessizliğe önem verenler için hazırladığı yeni R9 270 SCS3 isimli yeni modelini duyurdu. Adından da anlaşıldığı üzere AMD'nin Radeon R9 270 çözümünü temel alan yeni model, 28nm Curacao XT  grafik yongasını kullanıyor. 1280 adet paralel işlem birimine, 80 adet doku ünitesine ve 32 ROP birimine sahip olan DirectX 11.2 ve OpenGL 4.3 destekli yeni kart, pasif soğutmalı olmasına karşın standart modelden dahad yüksek çekirdek çalışma frekansıyla geliyor. AMD'nin aktif soğutmalı referans modelinde GPU hızı 900MHz olarak tutulurken, PowerColor'ın pasif soğutmalı yeni kartında bu değer 925MHz.

     

    Bellek hızı da değişmeyerek 5600MHz'de tutulan ekran kartı, 256-bit bellek veri yolu desteğine ve 2GB GDDR5 bellek kapasitesine sahip. Mantle desteği sayesinde ileriye dönük daha yüksek performans vaadinde bulunan ekran kartında, etkin soğutma performansını sağlayabilmek adına 6 adet bakır ısı borusuna ve çok sayıda alüminyum yapraktan oluşan ısı bloğuna yer veriliyor. Yeni nesil ekran kartları arasında orta segmentte yer alan nadir pasif soğutmalı modellerden biri olan ekran kartı, görüntü aktarımı için bir adet DVI, bir adet HDMI ve bir adet DisplayPort konnektörüne sahip. Oturma odasına yönelik yeni bir medya bilgisayarı ya da sessiz çalışan bir "Steam Machine" arzusundaki oyuncular için PowerColor'ın yeni model Avrupa'da 160 Avro civarı bir fiyatlandırma ile listelerdeki yerini almaya başlamış durumda. 







  • 160 avro türkiyeye gelince heralde 600-700 lira arası bir fiyata satılır boşa ümitlenmeyin ucuza alacam diyorsanız

  • Benim dandik kasada fan yok. Bi oyun acsam direkt yanar kart

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Powercolor ilerliyor. Ama oyun sırasında bu ısılar 70 75den aşağı düşmez gibi sanki :) hele birde fansız kasası olanlar varya, onlara ne demeli? Kasaya takılacak olan fan zaten bu kartın sessizliğini kapatacaktır :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IItwentysixII -- 8 Şubat 2014; 13:40:22 >
  • Sessizlik için pasif soğutmalı kart yapıyorlar ama kasada hava akımı olmayınca bu kart neyle soğuyacak, mecbur kasada fan olması lazım o ses yapmıyacak mı
  • Sessiz ama serin bir kasa istiyorsanız kaliteli bir kulaklık alın zaten sesi duymazsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence işe yaramaz olmuş, ama alan kişi 30-40 liraya 2 tane güzel fan alip üzerine tutturursa bence ekonomik bir model olur

  • Eger kasanin icinde bi akim yoksa aglarsiniz ona gore alsin alacak olan hic yoktan bi giris bide eksoz fan olmali en az

  • gereksiz olmuş gibi bende msi r9 270x var otomatik ayarda bf4 de dahi %18 de çalışıyor karttan ses çıkmıyor birde sessizlik takıntım var kasada sıvı soğutma var ve bütün fanlarıda fan kontrolcü ile en düşük ayarda kullanıyorum demek istediğim eğer pasif soğutmalı kart alırsanız sessizlik elde edeceğinizi sanmayın kasadaki fanları daha devirli kullanmak zorunda kalırsınız sonuç olarak daha çok ses çıkar.
  • hep low profile ekran kartlarında pasif soğutucu olacak değil orta segment için iyi bir alternatif olmuş bence.
    Bu ekran kartına güzel overclock yapılabileceğini düşünüyorum eğer fan bağlanırsa soğutucu bakımından üzerine iki tane 120 mm'lik fan bağlanıp oc yapılabilir.Eğer özel bileşenlerle donatılsaydı daha da iyi olurdu.
    zamanında böyle pasif soğutuculu orta segment ekran kartlarıyla fan takıp iyi overclock yapan kişiler vardı sanki forumda.
    Ama bunun için havalandırması iyi olan bir kasa şart.
  • Ben geçmişte yıllarca bu şekilde silent-pipe/ultimate GC lar kullanmıştım,
    birisi Sapphire idi diğeri de ne idi unuttum valla!
    İşimi fazlasıyla gördü,ancak bu GC lar Gamer lara kesinlikle gelmez!ben sadece FILM izlerdim ama HD ler de yine aşırı ısınıyordu!!60/65 den aşağıya düşmezdi!

    "Kasa içi" demiş bazıları ama bu zaten genel olarak "ilk kural"içi aşırı dolu
    veya bit kadar bir kasaya herhalde bu takılmaz!
    Ancak Gamer değilseniz diğer hemen her işiniz de,işinize fazlasıyla yarar kaldıki bu sefer herifler bazı değerleri de yüksek/güzel tutmuşlar ve ses takıntısı olanlar için diğer birimlerden de ona göre bir sessizlik arayanlar için sadece güzel bir alternatif+

    Ama o fiyat olmaz!absürt bir rakam!!200/250 bandında olursa biz de güzel satar ama bunun üstü hikaye olur!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: IItwentysixII

    Powercolor ilerliyor. Ama oyun sırasında bu ısılar 70 75den aşağı düşmez gibi sanki :) hele birde fansız kasası olanlar varya, onlara ne demeli? Kasaya takılacak olan fan zaten bu kartın sessizliğini kapatacaktır :)

    70-75 olsa yine cok iyi.80 ile 85 arasinda degisir , yazlari 90 bulur gibime geliyor.Birde gpu hizi referanslara gore daha yuksek , ben voltaj , gpu ve ram hizlarinin daha dusuk tutulmasini beklerdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killnOd -- 8 Şubat 2014; 15:42:04 >
  • powercolor ' in batacağı günler yakın hadi az kaldı

    birde sorayım yıl 2014 hala alan varmı gerçekten ?
  • İki sesten kurtulayım derken nice sistemlerin yanıp gittiğini biliyorum ben ... Kasanız kaliteli bir bileşenden oluşmuyorsa ve kasanın içinde kablolar ahenkle dans ediyorsa üstüne üstün yetersiz oranda fan varsa el fatiha .

    Şimdiki kartların üstünde 3 er tane fan bulunuyor ve devirleri de düşük olmasına rağmen çok iyi sonuçlar ortaya çıkıyor . Her zaman fanlı kartlardan yanayım .

  • Asusun sogutması varken bunlar hikaye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thestell -- 8 Şubat 2014; 17:14:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk fiyatı 160 € = 480 ₺ ediyor ki albenisi olur bu durumda güçlü bir oyun kartı.
    Ama zaten döviz fiyatlarının 7 - 8 aydır tavan yaptırıldığı ülkemde yüksek kar isteyen firmalar yüzünden hiç bir albenisi kalmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gcb1903 -- 8 Şubat 2014; 17:00:23 >
  • Bir daha PowerColor'la işim olmaz..
  • Egsoz fanım yok diyorum ki taksam üstünde yumurta falan pişirebilir miyim ?

  • PowerColor HD5670 kullanıyorum memnunum neden beğenmiyorsunuz bu markayı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjk__murat

    powercolor ' in batacağı günler yakın hadi az kaldı

    birde sorayım yıl 2014 hala alan varmı gerçekten ?


    Neden eksilemişsiniz anlamadım. Powercolor ekran kartlarından ne kadar arkadaşım aldıysa hepsi sorunlu çıktı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.