Şimdi Ara

Birleşik Krallık'ın insansız hava aracı Taranis, uçuş testlerini başarıyla tamamladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Birleşik Krallık'ın insansız hava aracı Taranis, uçuş testlerini başarıyla tamamladı



     

    Askeri ya da sivil havacılığın geleceğini oluşturan insansız hava araçları, birçok farklı ülke tarafından da aktif olarak geliştiriliyor. Bu noktada askeri amaçlı olarak BAE Systems (Savunma sanayisi açısından dünyanın en büyüklerinden) ve Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı ortaklığında geliştiren Taranis, yapılan uçuş testlerini başarıyla tamamlayarak teknik altyapısını gözler önüne sermiş durumda.

     

    Denemeler kapsamında yapılan 15 dakikalık ilk uçuşta temel kalkış, yükselme ve iniş gibi işlemleri test edilen 180 milyon poundluk Taranis, BAE System test pilotu Bob Fraser tarafından yerden kontrol edildiği diğer uçuş periyodunda ise 1 saat boyunca havada kalmayı başardı ve farklı yükseklik ile hız testleri gerçekleştirdi. Birleşik Krallığın ürettiği en gelişmiş insansız hava aracı olarak gösterilen ve savunma temelli olsa da üzerinde farklı silah sistemleri taşıyabildiği söylenen Taranis, şimdilik bilindiği kadarıyla 4 metre yüksekliğe, 11.35 metre uzunluğa, 9.1 metre kanat açıklığına, 8 ton ağırlığa ve kıtalara arası menzile sahip.

     

    Geleceğin önemli askeri araçlarından Taranis'in test uçuşunu ve genel olarak kendini tanıtan videoları aşağıda izleyebilirsiniz. 

     





    Kaynak:http://www.pocket-lint.com/news/127045-taranis-unmanned-stealth-fighter-completes-test-flights-next-generation-could-strike-with-precision







  • yakinda pilotsuz yolcu ucagida gelir.artık pilotun ölüpte yolculardan birinin uçağı kurtardığı filmleri göremeyeceğiz

  • Adamlar neler yapiyor biz nelerle ugrasiyoruz.....

  • savaşlar artık oyun gibi olacak kim joystiki iyi kullanıyorsa o uçağı düşerecek :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tosun911

    Adamlar neler yapiyor biz nelerle ugrasiyoruz.....

    Bu tip yorumlar sikmadi mi artik? Elestiriyi herkes yapar bir kere de icraat yapin da faydaniz dokunsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darknesss45


    quote:

    Orijinalden alıntı: Tosun911

    Adamlar neler yapiyor biz nelerle ugrasiyoruz.....

    Bu tip yorumlar sikmadi mi artik? Elestiriyi herkes yapar bir kere de icraat yapin da faydaniz dokunsun.

    arkadaş doğru söylüyor biz ne yapıyor; öğretmenlik oku devlet seni, senin gibi 300 bin işsiz öğretmenlerin yanına koysun. Ata desen git başka iş tap der, Maliyede para yok der,

    %100 su ile çalışan araba yap kafanı başkası koparmadan buradakiler koparır. Birlerinin ekmeğine yağ sürmeden, rüşvet vermeden, çalmadan, çıprmadan adamın yada dayın olmadan bu ülkede bir yere gidemessin, bir yere varamassın Bir şeyler oluyorsa bilki birileri misliyle para yiyor kalanıyla yapıyor o parayıda o değil senin benim vergilerle yapılıyor artık kaç misline vs. Bu ülkede dönmeyen dalavera yok kimse kimseyi kandırmasın avutmasın.

    Her zaman Politika belli armut piş ağzıma düş parayi veren halk niye uğraşasın ki




  • iha olarak anka var . ilerde silah da takılacak dahası daha büyük versiyonu da yapılacak. mızmız yorumlarını baydı artık. doğru düzgün eleştirin birşeyleri de.
    http://www.youtube.com/user/MilliSavunmaSanayii
  • Ülkenin giderek cahilleştiğinin göstergesi yorumlar. 2006' daki DH yorumcu kadrosu nerede? Buraya ne olmuş böyle yahu!!!

  • İnşallah Türkiye olarak İHA'ları daha fazla geliştiririz.
  • internet kafe gibi savaş karargahlarında ülkeler birbirleri ile savaşa girecek artık. Seri üretim binlerce olacağı için biri vurulunca ölen askerimiz yeniden doğacak bir uçak daha kaldıracak. İşte gelecek bu...

  • Savaşları politik olarak ucuza getirme çabaları.

    Savaşların devam ettirilememesinin en büyük nedenlerinden biri savaşa devam etmek istemeyen halkdır. Eşinin, dostunun, oğlunun, kızının ölüm haberlerini alan hiçkimse savaşın devam etmesini istemez. Amerikan halkı Afganistan da savaşmak istemiyorsa bunu Afganları düşündüğü için değil o savaşta kendi evlatları ölmesin diye istemez.
    İşte bu sebebten gelişmiş ülkeler savaşı personel kaybı vermeden sürdürmek istiyor. Ekonomik olarak pahalı ama siyasi olarak ucuz savaşlar kapımızda bekliyor. Artık Afgan semalarında, Irak semalarında daha çok IHA'lar göreceğiz. Savaş bölgelerinde daha çok robot piyadeler göreceğiz.

    Son olarak, Biraz düşünelim son dönemlerde savaş bölgeleri nereler diye. Savaş gittikçe kapımızdan, güneyimizden içeri doğru giriyor. Bu haberleri okurken lütfen yukarda yazılanlar ışığında okuyun.





  • İnsanın aklının alası gelmiyor arkadaş ya.

    8 Ton, dile kolay, 8 Ton metal nasıl oluyor da havalanıyor...

    Eskiden uçak yeni icat edildiği zamanlardaki mühendislere söylesen "Yok canım olur mu hiç, 8 ton yerden 1 santim bile kesilmez" derlerdi her halde...

  • Yakında habersizce bir yerlere bomba düşerse şaşırmayın. Gerçi bizim haber ajanslarının büyük kısmı gerizekalıya anlatır gibi bir üslup kullandığı için, insanımız bunu da normal görür geçer dizisini izler yine.
  • Turbo-fan motorlu İHA hedefimiz , 2023 yılın da gerçekleştirmek. Bizim yol haritamız belli. Yavaş yavaş hepsi oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    İnsanın aklının alası gelmiyor arkadaş ya.

    8 Ton, dile kolay, 8 Ton metal nasıl oluyor da havalanıyor...

    Eskiden uçak yeni icat edildiği zamanlardaki mühendislere söylesen "Yok canım olur mu hiç, 8 ton yerden 1 santim bile kesilmez" derlerdi her halde...

    bazen bende düşünüyorum -vay anasını - diyorum. Airbus a380 uçağı 500 tondan fazla . binlerce km uzağa gidiyor ,ses hızına yakın ve 500 kişiden fazla insan taşıyabiliyor.

    bu arada birisini bir sözü vardı ilk uçaklar uçtuğunda... ne işe yarayacaklar falan gibi bir küçümseyen yorumda bulunmuştu. bugünleri görse çok bozulurdu

    adamlar aya insan yolladı marsa araç yolladı güneş sistemi dışına araç yolladılar. teknoloji nerelere geldi harbiden. insanlık 300 bin yıldan dha eski.ama neredeyse hersey son 100 yılda olmuş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: canguler917

    yakinda pilotsuz yolcu ucagida gelir.artık pilotun ölüpte yolculardan birinin uçağı kurtardığı filmleri göremeyeceğiz

    Ben pilotsuz ucaga cok zaman var diye dusunuyorum. İcinde yuzlerce can var sonucta . Canı bir sisteme etnek buyuk risk. Kaza olursa tam fiyasko.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında sanayi devrimini yakalayamamanın sonuçlarını görüyoruz kendi adımıza.. Son dönemde makası biraz olsun kapatmış gibi olsakta daha gidilecek çok yol var,farklı politikalara ihtiyacımız var,farklı askeri ve ekonomik çıkar arayışlarına ihtiyacımız var..
  • biride dememiş ki biz iha yı ingilizlerden önce yaptık
  • Bizim ANKA ya ne oldu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mumenu

    Bizim ANKA ya ne oldu ?

    Aktif hizmette
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.