Şimdi Ara

★ LED ZEPPELIN FAN CLUB ★ [66 KİŞİYİZ]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
7
Favori
7.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LED ZEPPELIN FAN CLUB



    Vokal: Robert Plant

    Gitar: Jimmy Page

    Bateri: John Bonham

    Bas Gitar: John Paul Jones



    ★  LED ZEPPELIN FAN CLUB  ★ [66 KİŞİYİZ]


    Led Zeppelin İngiliz Rock grubudur. Led Zeppelin, gitarda Jimmy Page, davulda John Bonham, bas gitarda John Paul Jones ve vokalist olarak da Robert Plant tarafından dört kişilik bir grup olarak kurulmuştur. Grup, Deep Purple ve Black Sabbath ile Hard Rock ve Heavy Metal'in öncülerinden sayılır.1968 yılında kurulan grup daha çok Heavy Metal müzik tarzının öncülerinden biri olarak tanınsa da yaptığı müzikle Blues, Rockabilly de dahil olmak üzere birçok farklı popüler müzik türünü bünyesinde barındırır. 1980 yılında John Bonham'ın ölümüyle dağılan grup hâlâ Rock müzik tarihindeki etkileri nedeniyle saygı görmeye devam etmektedir. Grup, bugüne kadar 111 milyonu Amerika'da olmak üzere dünya genelinde toplam 300 milyonun üzerinde albüm satışına ulaşmıştır.


    DİSKOGRAFİ:

    Led Zeppelin I (1969)

    ★  LED ZEPPELIN FAN CLUB  ★ [66 KİŞİYİZ]
    Kendi isimlerini taşıyan bu ilk albümlerinde dönemin trendi Amerikan blues müziğinin etkileri bolca görülmektedir. "Good Times Band Times" ve "Communication Breakdown" albümden çıkan teklilerdir. Albümde Robert Plant'ın inanılmaz sesi ve uzun Jimmy Page soloları ön plana çıkmıştır. Grup ilk albümüyle müzik dünyasında deyim yerindeyse bir "şok" etkisi yaratmıştır. Dünya çapında 14 milyon satan albüm ile Led Zeppelin'in önlenemez çıkışı artık başlamıştır.

    Albüm Rolling Stones dergisi tarafından derlenen "Tüm Zamanların En İyi 500 Albümü" listesinde 29. sıraya yerleştirilmiştir.

    Şarkılar:
    1 Good Times Bad Times
    2 Babe I'm Gonna Leave You
    3 You Shook Me
    4 Dazed and Confused
    5 Your Time Is Gonna Come
    6 Black Mountain Side
    7 Communication Breakdown
    8 I Can't Quit You Baby
    9 How Many More Times

    Led Zepelin II (1969)

    ★  LED ZEPPELIN FAN CLUB  ★ [66 KİŞİYİZ]
    Grubun, ilk albümün müzik dünyasında yarattığı etkinin şaşkınlığını üzerinden atması çok sürmedi. Hemen stüdyoya giren grup yeni albümünü aynı senenin sonlarına doğru yayınlamıştı bile. İlk albüme benzer özellikler taşıyan albümden çıkan tekli "Whole Lotta Love"oldu. bu şarkıda Robert Plant'ın yaptığı orgazm taklidi müzik dünyasında olay oldu. 20 milyon satan albüm grubun inanılmaz yükselişini kanıtlıyordu.

    Albüm Rolling Stones dergisi tarafından derlenen "Tüm Zamanların En İyi 500 Albümü" listesinde 75. sıraya yerleştirilmiştir.

    Şarkılar:
    1 Whole Lotta Love
    2 What Is and What Should Never Be
    3 The Lemon Song
    4 Thank You
    5 Heartbreaker
    6 Living Loving Maid [She's Just A Woman]
    7 Ramble On
    8 Moby Dick
    9 Bring It on Home


    Led Zepelin III (1970)

    ★  LED ZEPPELIN FAN CLUB  ★ [66 KİŞİYİZ]
    İlk iki albümleri ile bir servet ve çokça üne kavuşan grup üyeleri İngiltere'nin taşra bir bölgesinde bir şatoda inzivaya çekilirler ve üçüncü albümlerini akustik özelliklerine hayran oldukları bu yerde kaydederler. Bu albüm ilk iki albümdeki blues etkisinden tamamen olmasa da büyük oranda çıkmış, folk müziklerle harmanlanmış bir rock albümü özelliği taşır. Ancak grubun tanınması bu tür bir müzikle olmadığı için albüm eleştirmenler tarafından ateşe tutulur. Yine de bu albümün 12 milyonluk satışa ulaşması engellenememiştir. Albüm grubun bundan sonraki müzik rotasında ilerlerken geçtiği ilk kavşaktır. Artık grup üyeleri kendini folk müziğin özelliklerine ve mistisizme kaptırmıştır.

    Şarkılar:
    1 Immigrant Song
    2 Friends
    3 Celebration Day
    4 Since I've Been Loving You
    5 Out on the Tiles
    6 Gallows Pole
    7 Tangerine
    8 That's the Way
    9 Bron-Y-Aur Stomp
    10 Hats Off to (Roy) Harper


    Led Zepelin IV (1971)

    ★  LED ZEPPELIN FAN CLUB  ★ [66 KİŞİYİZ]
    Bu albümle ilgili söylenecek şey çok fazladır. "Led Zeppelin'i Led Zeppelin yapan albümdür" tanımlamasını sonuna kadar hak eder. Bir önceki albümleri eleştirmenler tarafından bol miktarda ateşe tutulan grup üyeleri; artık Led Zeppelin'in kalitesini yitirdiğini ve sadece ismini sattığını iddia eden kesime cevap niteliğinde bir karar alır. 1971 de albüm üzerinde herhangi bir albüm veya grup ismi bulunmadan raflardaki yerini almıştır. Ancak bu albümün 37 milyondan fazla satarak gelmiş geçmiş en çok satan Led Zeppelin albümü olmasının önünü kesmez.

    Albümün üzerinde herhangi bir isim olmadığından albüm farklı isimlerle anılır. Bunlardan ilki grubun önceki geleneğini devam ettiren hayranlarının ona Led Zeppelin IV adını vermesiyle oluşur. Bir diğeri artık mistisizm ile kafayı bozan grup üyelerinin albümün arka kapağında kendilerini temsil eden 4 sembolün çağrışımıyla "Four Symbols" dür. Ve sonuncusu da bu sembollerden biri, yani Jimmy Page'nin kendi için seçtiği ve anlamını kimsenin bilmediği "Zoso"yazılı sembolden alır.

    Albümde bolca mistik ve mitolojik özellikler sezilmektedir. Albümün en öne çıkan parçası Stairway to Heaven amerikan radyolarında gelmiş geçmiş en çok istek alan parça olmuştur.

    Grubun artık karanlık sanatlara ilgi duymaya başladığı bu albüm ile birlikte kulaktan kulağa yayılır. Stairway to Heaven şarkısında yapılan ters kayıt tekniği ile, şarkının tersten dinlendiğinde satanik mesajlar içerdiği de buna kanıt olarak gösterilir. Bu durum gruba kötü bir şöhret kazandırmakla birlikte "Reklamın iyisi kötüsü olmaz" sözünü kanıtlar şekilde ününü de katlamıştır.

    Albüm Rolling Stones dergisi tarafından derlenen "Tüm Zamanların En İyi 500 Albümü" listesinde 66. sıraya yerleştirilmiştir.

    Şarkılar:
    1 Black Dog
    2 Rock and Roll
    3 The Battle of Evermore
    4 Stairway to Heaven
    5 Misty Mountain Hop
    6 Four Sticks
    7 Going to California
    8 When the Levee Break


    Houses of the Holy (1973)

    ★  LED ZEPPELIN FAN CLUB  ★ [66 KİŞİYİZ]
    Albüm kendine ait bir ismi olduğu için grup adına bir ilk özelliği taşımaktadır. Kendini folk müziğin uçsuz bucaksız dinginliğinde kaybeden grup elemanları 2 yıllık bir çalışmanın ardından bir başyapıt daha ortaya çıkarırlar. Başladıkları noktadan çok uzaktadırlar artık. Müzikleri olgunluk çağındadır, daha kişiseldir. Albüm dünya çapında 17 milyon satmıştır.

    Albüm Rolling Stones dergisi tarafından derlenen "Tüm Zamanların En İyi 500 Albümü" listesinde 148. sıraya yerleştirilmiştir.

    Şarkılar:
    1 The Song Remains The Same
    2 The Rain Song
    3 Over The Hills And Far Away
    4 The Crunge
    5 Dancing Days
    6 D'yer Mak'er
    7 No Quarter
    8 The Ocean


    Physical Graffiti (1975)

    ★  LED ZEPPELIN FAN CLUB  ★ [66 KİŞİYİZ]
    Doğunun ezgileri ile batının müziğini harmanladıkları bu albümde artık uzmanlaştıkları müziği yapıyorlardı. Albüm dünya çapında 13 milyon satışa ulaştı. Yine de Kashmir gibi (Robert Plant'ın en sevdiği şarkılarıdır.) kendinden söz ettiren başarılı şarkılara rağmen gruptaki bitkinlik kendini göstermeye başlamıştı. Kısa sürede çok yol almış, inanılmaz bir üretim süreci ortaya koymuşlardı. Ancak sonunda ardı ardına gelen albümler ve çok yorucu performanslar onları yıpratmaya başladı. Bu albüm Led Zeppelin'in altın çağının son demleri kabul edilir. Günümüzde bazı hayranları grubun bu albümden sonra bittiğini düşünür ancak aksine, bu grubun son zamanlarında bile gösterecek bir şeyleri her zaman olmuştur.

    Albüm Rolling Stones dergisi tarafından derlenen "Tüm Zamanların En İyi 500 Albümü" listesinde 70. sıraya yerleştirilmiştir.


    Şarkılar:
    1 Custard Pie
    2 The Rover
    3 In My Time Of Dying
    4 Houses Of The Holy
    5 Trampled Underfoot
    6 Kashmir
    7 In The Light
    8 Down By The Seaside
    9 Ten Years Gone
    10 Night Flight
    11 The Wanton Song
    12 Boogie With Stu
    13 Black Country Woman
    14 Sick Again


    Presence(1976)

    ★  LED ZEPPELIN FAN CLUB  ★ [66 KİŞİYİZ]
    Artık grup üyelerinin ilk zamanlarındaki üretken çocukluk dönemleri geride kalmış, her biri kendi alanında birer virtüöz haline gelmiştir ancak kaybettikleri heyecan hayranlarını üzmektedir. Çok çabuk parlayan ve bütün enerjisini kısa zamanda tüketen grupta meydana gelen boşvermişlik havasını dağıtıp yeni bir albüme yönlendiren kişi John Paul Jones olmuştur. Albüm diğer albümler kadar büyük bir başarıya ulaşmasa da Tea for One ve Achilles Last Stand gibi efsaneleşen parçalara sahiptir. Artık süresi 10 dakikayı aşan şarkıları kolaylıkla icra eden grup üyeleri tamamen birer performans sanatçısına dönüşmüştür.

    Şarkılar:
    1 Achilles Last Stand
    2 For Your Life
    3 Royal Orleans
    4 Nobody's Fault but Mine
    5 Candy Store Rock
    6 Hots on for Nowhere
    7 Tea for One


    In Through the Out Door(1979)

    ★  LED ZEPPELIN FAN CLUB  ★ [66 KİŞİYİZ]
    Grubun üretken döneminin son albümüdür. Carouselambra, All My Love, Fool in the Rain gibi başyapıtları içerir.Buna rağmen grubun artık yolun sonuna geldiği, son albümlerinin başarısından da anlaşılabiliyordu. Albümün çıkış tarihinden 1 yıl sonra grubun bateristi John Bonham'ın ölmesiyle grup bir daha Led Zeppelin olmamak üzere dağıldı. Bu albüm sonrasında her ne kadar diğer grup üyeleri zaman zaman yıl dönümleri ve anma törenlerinde sahne alsalar da asla eski Led Zeppeli olmadılar. Zaten grubu tekrar toplamayı veya yeni bir bateristle devam etmeyi de düşünmediler.

    Şarkılar:
    1 In the Evening
    2 South Bound Saurez
    3 Fool in the Rain
    4 Hot Dog
    5 Carouselambra
    6 All My Love
    7 I'm Gonna Crawl



    Üyeler


    1.Ysgramor
    2.W.Axl Rose
    3.Crimson
    4.EkmekArasıKupŞeker
    5.The Philosopher
    6.gtrskyline
    7.Liam Gallagher
    8.Professional Geek
    9.Schraderbrau
    10.Tasmalı Kedi
    11.Cryin
    12.Jim Carrey
    13.Peace Sells..
    14.SerdarSarpSr
    15.Whenifeelit
    16.soul of a lion
    17.Akagami.
    18.mrsmrc
    19.bazemu
    20.Asosyal Anarsist
    21.enesnok
    22.Zenci Forvet
    23.enayi07
    24.Fezere
    25.helloweenn
    26.Eddrick
    27.skype1994
    28.Lill Tindemann
    29.The Rolling Stones
    30.Vladimir Lenin
    31.umtakcay
    32.Dawson Creek
    33.The Rainmaker
    34.Freddie82Bowl
    35.xlboxer
    36.Eddie Van Halen
    37.VirgilSollozzo
    38.Dk Stormy E
    39.My House My Rules
    40.The Crimson Idol
    41.JeffreyGoines
    42.AhmetYOL
    43.TacTheory
    44.VETERINARY
    45.MC92
    46.rabbitstayla
    47.bbonzo
    48.Custard Pie
    49.rap_üstad
    50.Az Bilen Bilgin
    51.Kızıl Karadeniz
    52.Hames Rodriguez
    53.mbasar98
    54.onuryildirim520
    55.meskalin33
    56.Doom.
    57.Right-Şemsül
    58.Osorkon
    59.mhcd
    60.bulutsuzluk16
    61.zepboy
    62.morpena
    63.quatrox
    64.DeAndre
    65.Rarels
    66.choyrn






    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/ed/e6/a4/ede6a4efc856da555cde66c38f372a2d.png[/image][/link]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][color=#000000][b]Led Zeppelin Fan Club[/b][/color][/link][/center]



    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/aa/fc/9c/aafc9c86965be57c361c721fd6f128ec.jpg[/image][/link]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][color=#000000][b]Led Zeppelin Fan Club[/b][/color][/link][/center]



    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/09/be/58/09be5808e2fc274928770da7a8bb0066.jpg[/image][/link]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][color=#000000][b]Led Zeppelin Fan Club[/b][/color][/link][/center]



    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/27/0d/5c/270d5c3a2edf2ed3ee9600e32dd42dd0.png[/image][/link]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][color=#000000][b]Led Zeppelin Fan Club[/b][/color][/link][/center]



    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/5a/52/92/5a52922d12805e2e780c40a5416955d1.jpg[/image][/link]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][color=#000000][b]Led Zeppelin Fan Club[/b][/color][/link][/center]



    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/b5/5a/b5/b55ab59f770f28c3e4baf29b66af8370.jpg[/image][/link]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][color=#000000][b]Led Zeppelin Fan Club[/b][/color][/link][/center]



    [center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/e8/9b/98/e89b988b097c729736fedaf78defa1c2.gif[/image][/link]
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_87533875/tm.htm][color=#000000][b]Led Zeppelin Fan Club[/b][/color][/link][/center]




    İmzalar için Jim Carrey'e teşekkür ederiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Rainmaker -- 9 Şubat 2019; 18:54:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Pek dinlemesem de desteğim bulunsun.Severim kendilerini Grupla tanışmayanlar buyursun :

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok severim kurulursa başlara yazın
  • Forumda varsa başka hayranı grubun çağırın konuya hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stairway to heaven gibi bir şahesere sahip bu grup, forumda hayran kulübünün olmaması ayıp asıl. kurulursa başlara yazın hocam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden tutmasın ya Led zeppelin diyoruz en başlara yazın lütfen
  • Babe I'm Gonna Leave You, When the Levee Breaks ve Since I've Been Loving You kendi kanaatimce en iyi şarkıları. Rock müziğin en önemli bikaç grubundan biridir kendileri, herkesin bi fikri olması gereken grupların başında geliyor. Beni de yazınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Philosopher -- 5 Şubat 2014; 12:26:54 >
  • hocam beni ekle mutlaka. ayrıca led zeppelin bu niye tutmasın yahu
  • ünlü 73 konserlerindeki since i've been loving you performansları muhteşemdir page bazı yerlerde bağlama gibi çalar gitarı deep purple kadar olmasa da cok severim ben de bu grubu
  • Demek ki forumda potansiyel var, o zaman kurayım bakalım fan clubımızı hayırlı olsun
  • Dünya üzerinde en fazla saygıyı hak eden gruptur Led Zeppelin.Müzik zevkimin daha yeni oturduğu dönemlerde aralıksız dinlerdim.Beni de ekleyin ...
  • çok severim, hakkıyla dinlediğim ilk rock grubudur ancak intihal konusunda bunlar bir, kemal alemdaroğlu iki.
  • Buraya kadar ekle diyenleri ekledim arkadaşlar.

    Görüşüne katılıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Droogie

    çok severim, hakkıyla dinlediğim ilk rock grubudur ancak intihal konusunda bunlar bir, kemal alemdaroğlu iki.

    Evet söylediklerinde haklısın. Öyle olduğu iddia edilen çok şarkıları var ama o şarkıları duyurup onlara bir kimlik verdiren de yine Led Zeppelin olmuştur.

    Yine de bu onları haklı çıkartmaz. Ama zamanında bu tür agresif politikalarının onları bu günlere taşıdığı da bir gerçek.
  • madem arrtık fan kulübüyüyüz ekleyelim bir iki şey

    favori şarkımla başlayayım



    neyse çok kalabalık yapmayalım




  • Led Zeppelin

    Jimmy Page
  • geç olmamış mı ?
  • Evet bunca zamandır böyle bir fan club kurulmayınca dedim herhalde foruma pek hitap etmiyor malum trash metal ve rap çok popüler forumda. Ama yine de dayanamadım yeterli ilgi görmese de önemli değil bir kişi bile bu grubu tanısa dinlese yeterlidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ysgramor

    Evet bunca zamandır böyle bir fan club kurulmayınca dedim herhalde foruma pek hitap etmiyor malum trash metal ve rap çok popüler forumda. Ama yine de dayanamadım yeterli ilgi görmese de önemli değil bir kişi bile bu grubu tanısa dinlese yeterlidir.

    Ben vardır diye düşündüm. Ama yokmuş.
  • Keşke daha önce doğsaydım da konserlerine gidebilseydim diye düşündüğüm tek grup. 'Since i've been loving you' çaldığında dünya durur...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.