Şimdi Ara

AMD Kaveri ve Mantle: Oyun dünyasının 'ekonomik' gücü [DH Özel]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • AMD, Kaveri kod adını verdiği yeni nesil işlemcileri ile düşük maliyetli sistemlerde üst seviye oyun deneyimi vaad ediyor. Mantle ile birlikte işlemciye entegre grafik birimi üzerinden, harici bir ekran kartı olmadan Battlefield 4 oyunu Full HD ve orta kalite ayarlarında oynatabilen yeni işlemciler, dahili grafik birimini üst seviye ekran kartları için yardımcı işlemci olarak ta kullandırabiliyorlar. AMD'ye göre Mantle ile birlikte Kaveri'nin performansı düşük maliyetli bilgisayar toplamak isteyen pek çok oyuncuyu mutlu edecek. İşte tüm bu detayları ve daha fazlasını, AMD'nin son kullanıcı platformlarından sorulu baş teknoloji müdürü Joe Macri ve Kaveri ürün müdürü Adam Kozak, oyuncular ve donanım tutkunlarına özel açıklamaları ile özel videomuzda.

     

     








  • Gördük mantle'ın ne olduğunu amd'nin pazarlama oyunu çıktı sadece

    Koyun sürüsü gelmiş gidin bsc videosunu izleyin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmedaltair -- 4 Şubat 2014; 22:04:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önlerden
  • komik tarafi bu videoyu neden aylar sonrasi koyuldugudur ?

  • Son kullanıcının memnun kalmasına az kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HTPC'ler için şu güzel olur ;

    R7 260X + 7850K

  • mesela witcher 3 mantle desteklemedigi icin ve para vermedigi icin mantle desteklemiyor. oyun performansi yerlerde sürenecek oyunda resmen low´un dibinini gömeye hazim ben :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis

    komik tarafi bu videoyu neden aylar sonrasi koyuldugudur ?

    Merhaba,

    Aylar sonra derken ? Arka arkaya katıldığımız etkinliklerinden olsa gerek yanlış hesap yapmışsınız :)

    Bu video yeni.

    Teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Sanıldığı kadar iyi mi bakacagız sonuçta ekran kartları aldı başını yürüdü 300TL iyi bir ekran kartı alamıyoruz dolar sağolsun
  • Çalan fon müziğinin adı ne acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala gelmedi bunlar ne zaman geliyor arkadas

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    quote:

    Orijinalden alıntı: mementopolis

    komik tarafi bu videoyu neden aylar sonrasi koyuldugudur ?

    Merhaba,

    Aylar sonra derken ? Arka arkaya katıldığımız etkinliklerinden olsa gerek yanlış hesap yapmışsınız :)

    Bu video yeni.

    Teşekkürler.

    hocam twitt atiginiz dönemle bu konuyu koydugunz dönem arasinda nerdeyse 1 ay var ya yok daha önce bir video yayinlamisdiniz ama
    bu iki sahsiyetin videosunu yayinlamamisdiniz tabi twitt deki kiside . 2 ocak di galiba gidiginiz dönem 10 gün gibi kaldiniz :) 22 ocakda bu sahsiyetlerin resmini koyarak twitt attiniz , montaj derken 1ay( ya var ya yok ) veya sürüyorsa bilemicem benim kronik hattam da olabilir XD




  • merhaba buradaki videoda (GEN 3) teknolojisinden bahsediliyor donanım hakkında uzman olmadıgımdan tam olarak anlayamadım. buradaki uzman arkadaşlara bir sorum olacak benim sistemimdeki anakart GEN 3 destekli (MSİ Z68A GD 80(G3) ama işlemcim degil intel 2700K şimdi AMD marka bir ekrankartı alırsam tabi mantle destekli bu kart GEN 3 gibimi çalışacak acaba yoksa gen2 gibimi saygılar..

  • Daha zamanı var. Ayrıca sorunlu şu an.

  • evet gpu guclude sonucta biz bunu ddr3 ramlerle kullanacagiz.yani sadece amd lik bir olay degil bu,ram teknolojisiylede cok yakindan alakali birsey.

  • Benim kesinlikle anlamadığım bir nokta var.

    Mantle kullanıldığında merkezi işlem birimine olan bağlılık azalacak ve darboğazın önüne geçeceğiz diyorlar. Burası çok güzel. Fakat A10-7850K ele alındığında içerisindeki CPU zaten GPU'yu tamamen besleyebilen bir yapıda. Bu çip için de %40 performans artışı beklemek bu durumda yanlış olmuyor mu?

    Yapılan testlerde yüksek işlemci ve orta segment GPU'da mantledan %1 ile %3 arasında bir kazanım elde ediliyor. Düşük işlemci ve High-End GPU konfigürasyonunda ise bu oran %58lere kadar fırlıyor. Mantle ile ilgili yayınlanan her videoda da bundan bahsediliyor. GPU alırken darboğaz meselesini kara kara düşünmeyeceksiniz diyorlar.

    Videolarda belirtmedikleri şey GPGPU(General Purpose Computing on Graphical Processing Unit) desteği mi olacak acaba diyeceğim ama yine de bunun %40 getirisi olmaz gibi geliyor. Bu artışı neye göre vaad ediyorlar bir türlü çözemedim açıkcası. Videolardan görüldüğü üzere de bununla ilgili bir soru yöneltilmemiş.

    Erdi Abi konu ile ilgili birkaç bir şey yazarsan çok memnun olurum




  • başlangıç konuşmasında çözünürlük resmen aklımı aldı, neyle çekildi acaba :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darknesr

    Çalan fon müziğinin adı ne acaba

    secession studios - reinvent your imagination
  • Bu Apu olayı ileride ekran kartlarını biterecek. 7850k evet çok iyi bir adım oldu 8850k ve ilerisi çok daha iyi olacak ve bir çok kişi için yeterli bir sistem olacak gibi görünüyor. Belki de kim bilir ekran kartları tarihin tozlu raflarında yerlerini alacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quartx -- 4 Şubat 2014; 21:46:08 >
  • AMD'ye gitgide kanım ısınıyo şu enerji verimliliğinde intel'den biraz daha iyi olsa AMD'den daha iyi bir marka olmazdı.Mantle ile beraber coşar girerdi..Yinede anlattığınız için teşekkür ederim.DH

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.