Şimdi Ara

duo 2.... beklemeli miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bugun bir notebook alma istegim var uzun suredir arastırıyordum, ve ozel in yaptıgı 1 euro = 1 dolar kampanyasından bir vaio FE 11M almaya karar verdim.

ancak forumda bir sure daha beklenip vista 64 bit icin duo 2 islemcili bir makina alınması tavsiye ediliyor.

notebook bana biraz acil, su anda tez ile ugrastıgımdan dolayı en fazla 2 hafta daha bekleyebilirim.

sizce 2 haftalık bu surede fiyatlarda bir degisiklik ya da yeni duo2 lerin cıkması olası mıdır? yoksa yeni teknolojiye gecis 3-4 ayı alıcak bir beklemeyi de beraberinde mi getirmektedir?

bana ne onerirsiniz?

• 2 haftada duo 2 lerin çıkması zor diye tahmin ediyorum . hoş 2 ayda da çıkıçcanı sanmıyom . önce biraz satış yapmalı intel türkiyede bu modellerden .
  • coreduo 2 lerin tam olarak çıkışı zaten eylül olarak deniyor. piyasaya falan iyice yerleşmesi daha 2-3 ayı rahat bulur diye tahmin ediyorum ki üreticilerde hep öle sölüyorlar. düşündüğün model çok iyi özelliklere sahip, herşeyden önce sony. bence boşuna beklemiş olursun kampanya bitmeden tez elden sokul derim ben yanına
  • acer amd 64 bit X2 yi Türkiye piyasasına getirdi bence bunu da düşün.
    almışken 64 bit al daha uzun süre kullanabilirsin.
    forumdan bi arkadaş yeni aldı. bu linkten takip edebilirsin.

kolay gelsin.
  • Merhaba.

2 haftada duo2 mümkün değil bence 3 çaren var;

1.Notebook almadan cafeden çalışmak yada arkadaştan ödünç alarak idare etmek.

2.İkinci el ucuz notebook yada en ucuzundan sıfır notebook alarak bu zamanı geçiştirmek.

3.AMD x2 almak

İhtiyacın ertelenemiyecek kadar acil ve iyi birşey almak istersen 3.şıkkı öneririm.

AMD x2:
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1337

Tabi ekran büyüklüğü external ekran kartı senin için önemli değilse de:
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=1240

Ama şahsi fikrim 2.şıkkı tercih edip soteye yatmak olurdu Vista 64 DX10 ve 64 bit CoreDuo 2 mükemmel birleşim olacak gibi.

Saygılarımla.

• tesekkur ederim cevaplarınız icin.. gordugunuz gibi bir msj al digeri alma bekle diyor :) bende sasırmıs durumdayım.

biraz da ekran ozellikleri vs onemli oldugu icin sony almak istiyorum. vaio larda bu fiyatlara inmisken almak daha mantıklı geliyor. ozel tarafından yapılan kampanya ile 11M modeli 1799 eur + kdv den satılırken su anda 1170 eur + kdv civarlarında..

duo 2 li sony modelleri yine 1800 - 1900 eur +kdv den piyasaya cıkacagı dusunulurse; 700 eur + kdv lik bir fark olucak. tamam performanslı olacagı ve vista 64 u destekleyecek olması buyuk artıları ancak sonucta elektronik esyalarda fiyat / performans a bakılmas gerektiginden yuzde 60 lık bir fiyat farkı dogacak.

yani dusuncem bu 700-800 eur + kdv yi cebimde tutup, duo 2 lerin iyice oturmasını ve fiyatlarının inmesini beklemek 1-2 sene sonra duo2 ye terfi etmek. bu sure zarfında gunumuz kosulları icin gayet yeterli olan FE11M kullanmak ve ihtiyaclarımı karsılamak.

sizce dogru mu dusunuyorum?

• bende vaio icin bekliyorum bu bir ay icinde surekli fiyatlari degisicekhttp://www.istanbulbilisim.com.tr/notebook_content.asp?content_id=332 adamlar ozellikle fe11 serisinde artik fiyat bile koymuyor sorun diyor bence son ana kadar bekle karli cikarsin..bu bir iki gundur boyle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum bekelren bu CORE 2 duo lar intelin amiral gemisi oılacak

bencj mark testlerinde 2.66 core duo athlon fx62 yi yere seriyor

bir de bu işlemcinin 2.93 ü var

AMD ler 90 nm teknolojisini kullnıyorlar hızaştırımımıyla bile enson 3.05 i görebiliyorlar (athlon fx 62 2.8)

intel gerçektende u işlemcilerle çok yol kat etti

pentıum D ler tam olarak çift çekirdekli işlemci özelliklerini taşımıyordu ayrık ön bellek araştırmalarını okdum teknoloji olarak da en son teknoloji işlemciyi HT teknolojisi ile 4 işlemci gibi görüyor paran varsa acelen yoksa CORE 2 DUO bekle zaten pek te bşr zaman kalmadı
  • arkadaslar bu acer 5112 bilgisayarda 128mb up to 512 yaziyo nedir bu? 128 mb mi ekran karti
  • quote:

Orjinalden alıntı: gateway_15

arkadaslar bu acer 5112 bilgisayarda 128mb up to 512 yaziyo nedir bu? 128 mb mi ekran karti

128 mb kendinden ramli eğer sen yeterli görmezsen bios tan bunu 512 ye kadar artırabiliosun, tabi sitem belleğinden kullanıo bu kısmı.
  • yani oyun bilgisayari degil diyorsunuz?
  • teknoloji beklenmez.. beklenir ama yeni cikan teknoloji daima pahali olur, ihtiyacina ve bütcene o an ne uygunsa onu al.. ha dersenki ben core2duo ciktiginda bunu karsilayacak mali güce sahibim, o zaman tabii ki beklemende fayda var.. ama fiyatlar düşer umuduyla bekliyorsan, bence hata ediyorsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahyaz -- 17 Ağustos 2006; 15:37:49 >
  • paylaşımsız,256 mb ramli en az 7400 veya ati x1600 ekran kartına sahip 2gb ramli 4 gb a artırılabilen core duo alırsan olur ama biraz bekle core 2 duo al.

ama notebooktan öle full detay bişey bekleme.çünkü malum kibrit kutusu kalınlığında bi alet masaüstü olucak kasıp kavurur o zaman.
  • Arkadaşlar bekleyelim de nereye kadar sonu var mı bu işin...........
    Yok tabee geriye dönüp bakın hep beklediğimiz birşeyler olmadımı.Çok uzağa gitmeyin çift çekirdek çıkacak bekleyin demedilermi 3 ay önce....
  • ihtiyacım var, acil diyorsun. bu durumda beklemenin anlamı var mı?
  • bu dediğiniz gayet mantıklı. eğer ihtiyacınız acilse ve aradaki %5-15 performans farkı sizi çok etkilemiyorsa tabiki alabilirsiniz. hatta eğer sony'de ısrar etmezseniz diğer markalardan amd x2 işlemcili bir notebook alarak microsoft vista çıktığında geçiş için herhangi bir terfiye de ihtiyaç duymadan direkt kullanmaya devam edebilirsiniz. yani ileriye dönük bir yatırım da olmuş olur.

quote:

Orjinalden alıntı: EliasGS

yani dusuncem bu 700-800 eur + kdv yi cebimde tutup, duo 2 lerin iyice oturmasını ve fiyatlarının inmesini beklemek 1-2 sene sonra duo2 ye terfi etmek. bu sure zarfında gunumuz kosulları icin gayet yeterli olan FE11M kullanmak ve ihtiyaclarımı karsılamak.

sizce dogru mu dusunuyorum?
  • Arkadaşlar şuanda tam geçiş dönemindeyiz. Kesin olarak Core 2 DUO'lu modeller Eylül^de çıkıyor Kesinlikle beklemek daha mantıklı
  • notebook almak için beklemelisin
  • quote:

..notebook bana biraz acil, su anda tez ile ugrastıgımdan dolayı en fazla 2 hafta daha bekleyebilirim.
    ...

Aslında cevabını sen vermişsin. Eğer iş önemli ise teknolojinin ilerlemesini beklemeyezsin. Sen en iyisi tez için bilgisayarı tez al.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gurol

quote:

..notebook bana biraz acil, su anda tez ile ugrastıgımdan dolayı en fazla 2 hafta daha bekleyebilirim.
    ...

Aslında cevabını sen vermişsin. Eğer iş önemli ise teknolojinin ilerlemesini beklemeyezsin. Sen en iyisi tez için bilgisayarı tez al.

:) haklısınız.. yani 2 hafta icinde ciddi ihtiyacım olucak ama atıyorum biraz kendimi sıkıp eylul ortasına kadar bekleyebilirim. benim merakım bu 1 ay icinde ne gibi bir ilerleme olucak..

birde bugun bimeks i aradım 11M e ilginin yogun oldugunu ve stoklarında tukendigini soylediler. cumartesi gunu tekrar bir parti satısa cıkıcakmıs.. bu ozel in yaptıgı kampanya.

empati ile konustum, onlar bu 1usd = 1 eur kampanyasının farkında olduklarını ancak kendilerinin boyle birsey yapmayacagını, ozel in yeni urunleri getirmeden once stok tuketmek icin zararına satıs yaptıgını soyledi. yani bu kampanya bittiginde fiyatların tekrar eski seviyelere gelme olasılıgı var mıdır?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.