sana özenelim derken hdd'nin ide kablosunu fena doğradım kabloinceydi hdd'yede rw'lara kullanılan ide kablosunu kullanabilirmiyim acaba ?? bu arada diyer ide kablolarını sadece dilip banlamadım boylarıylada oynayarak kalabalıgıda bir ölçüde önledim...
BU İDELERİ NASIL BÖYLE YAPIYORSUNUZ ???
Bİ DE BÖYLE YAPTIKTAN SONRA BENDE YEŞİL RENKLİ ELEKTRİK BANTI VAR ONLA YAPIŞTIRSAM OLUR MU ???
@seventyseven Sanırım el yapımı fan kontrolörden bahsediyorsun. O düğmeleride potansiyometreleri satan elektirkçiden almıştım malesef başka bir alternatifim yoktu o an için sonradanda kaldılar. Aslında dediğin gibi biraz büyükler daha kibar bişeyler bulabilirsem onlarda giderler. @Volkov Sanırım biraz acele ettin ve sonuçtaki elindeki maket bıçağı kaza çıkmaması zor. Neyse gelen ide kablosuna gelsin bilgisayarcılarda 1 ytlye satılan bir kablo yuvarlattığına değecek çünkü kalın halde çok kötü duruyorlar. @3x0rcist Bu gidişle o aradaki yerde dolacak galiba çünkü alttaki cdromu yukarı çıkarıp boş kalan kapağa power ve rest tuşunu konumlandırmayı düşünüyorum ama bakalım... @mds teşekkürler.
@gökhan Öncelikle kabloyu kasadan çıkar eline ince maket bıçaklarından al ve ide kablolarının ortalarından 2şer-3er dikine ayırmaya başla. Maket bıçağı ile yarık yaptığın zaman elinle ayırarak sonuca ulaşabilirsin. Yalnız elbetteki dikkatli olman gerekiyor yoksa volkov gibi kablo mefta olabilir. 3er-5er ayırma işlemi bittikten sonra kabloları elinle toparlayarak etrafını ne ile istersen onunla sarabilirsin.
Core2Duo 2160@3060(9*340)mhz //Big Water 735//Asus P5B DELUXE WI-FI //Sapphire X1800XL //2*1Gb OCZ Platinum DDR2 800@1060Mhz//2*320 Gb Seagate 16mb cache sata2 RAID0//Philips 170X6FB LCD//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5+1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
ewet arkadaşım güzel olmuş senden bişi rica edicem fan kontrol ünitesi hakkında yardımda bulunucam demiştin bana nsl yaptıını parcaların isimlerini nerden aldıgını ve maiyetini bildirirmisin mümkünsse bende senin ki gibi kontrol ünitesi yapmak istiyorum ok
Kardeş açma kapama düğmesi için napıcam demişsin. Fikir olarak öntarafta usb yeri verya orda bi kaç düğme yapabilirsin belki hem kapağı indirince görünmez güzel olur yani O fan kontrolü hakkında bilgi verirsen de çok sevinirim
Ooo xl_ocean gelmiş. Bende o kadar mod yaptık nerelerde bu adam bi yorum yazmadı diyorum.
Gizli power ve reset tuşu hoş olabilir. ÜStelik ön tarafta yine yoğun bir işçiliğe gerek kalmaz bunu düşünücem.
Fan kontrol için gerekli malzemeler fan kontrol ünitesi başına 2 ytl tutuyor. Elektirkçilerden temin edebilirsiniz. MAlzeme listesi ve yapım aşaması ile ilgili bilgileri BURDAN alabilirsiniz. İlk etapta karışık gibi geliyor ama adım adım başlayınca kolay olduğunu göreceksiniz. Buna rağman takılan olursa istediği yeri sorabilir.
Core2Duo 2160@3060(9*340)mhz //Big Water 735//Asus P5B DELUXE WI-FI //Sapphire X1800XL //2*1Gb OCZ Platinum DDR2 800@1060Mhz//2*320 Gb Seagate 16mb cache sata2 RAID0//Philips 170X6FB LCD//Ev Yapımı Feel! Tıkla //LG Dvd-rw//Philips cd-rw//Lc POWER 550Watt//HP 1315 All in one//Creative Megaworks THX550 5+1//Creative Audigy2ZS //Logitech Momo Racing Force//
Hocam kasa modun süper. Tam anlamı ile konuşuyor... sürekli sizleri takip ediyorum üye olmak ve ilk mesajı atmak bugüneymiş.
Bende de Asus TA250 var şuanda işlemci olarak amd 3200+ winchester serisi var. Kasa fanları ve kuzey köprüden çok şikayetçiyim. Geceleri malesef kapatmak zorunda kalıyorum. Allahtan kasanın psu su sessiz de fanları değiştirip sesi kesme imkanımız var. Param olduğu zamanlarda ufak tefek şeyler alıp değiştiriyoruz. ilk iş cpuya pasif bi soğutucu almak vs.. tabi bir modun wazgeçilmez ve en önemli tarafı da pleksi ler
Senin kasanda hoşuma giden şey neonların. Açıkçası kalitesinden midir yoksa markasından mıdır anlamadım. Fakat diğer modlardan kullanılan neonlardan çok farklı. Diğerleri genelde ortalarından daha fazla ışık yayarak kasanın içini tam anlamı ile aydınlatmıyorlar. Fakat senin kullanmış olduğun neonlarda böyle bir sorun yok. Acaba markasını filan söyleyebilir misin ? ya da nereden aldın ?
Kadir cok guzel olmus eline sağlık.. yalnız o siyah seyı nerden buldun sonradan koyduğun varya onu tam cözemedım okudum yazıyıda ama anlmadım :=) reset be power duyemesı ıcın bıseler dusunmedın mı istersen birlikte bişeler yaparız bende kasayı modlicam da hanı elektriktende anlarım :=)
arkadaşlar fan kontrol için bende de proje var istersenız bende verebilirim.. yalnı bıraz daha karısık supremumum bahsettiği cok daha kolay bir devre arkadaşlar.. birde disket yuvası ıcın yaptım ben bunu 4 tane fan için..
bir kaç resim koyayım yaparken cektığım.. bu arada tam acma kapama yapıyor devre..
arkadaşlar fan kontrol için bende de proje var istersenız bende verebilirim.. yalnı bıraz daha karısık supremumum bahsettiği cok daha kolay bir devre arkadaşlar.. birde disket yuvası ıcın yaptım ben bunu 4 tane fan için..
bir kaç resim koyayım yaparken cektığım.. bu arada tam acma kapama yapıyor devre..
Ufaltılmış ön izleme resmi
burada bahsettiyin şey subremum'un devresinin tam açma kapama yapmadığımı yoksa. Eyer öyleyse fankontronörünü yapmaya başmamadığım iyi olmuş rica etsem devrenin bir şemasını yollayabilirmisin???