Şimdi Ara

Monitor ve Tv arasindaki farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaar bircogumuzun evlerinde artik birkactane led tv vb monitor gorevi gorebilecek tv ler var monitor ile arasinda nasil farklar var yoksa yeterli midir bu cihazlar bu is icin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losttime35 -- 1 Şubat 2014; 14:06:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sorum cok mu sacma?

• quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

Arkadaar bircogumuzun evlerinde artik birkactane led tv vb monitor gorevi gorebilecek tv ler var monitor ile arasinda nasil farklar var yoksa yeterli midir bu cihazlar bu is icin...

Monitörler daha hızlı.Yanıt Tepki süresi bakımından
  • Baska farki yok mu

• quote:

Baska farki yok mu

burası ölü bölüm kardeşim hiç boşuna uğraşma ne yardım eden olur ne gelip cevap veren
  • quote:

Orijinalden alıntı: caneycaney

quote:

Baska farki yok mu

burası ölü bölüm kardeşim hiç boşuna uğraşma ne yardım eden olur ne gelip cevap veren

Eyw yoldas

• 1) tv'lerin uzaktan kumandası olur. monitörlerin olmaz.

2) tv'lerde tv tuner olur. basit bir antenle tv yi izleyebilirsin.

3) tv lerde hoparlör olur. monitörlerde (genellikle) olmaz.

4) tv'lerin ekranları genelde büyüktür. aynı görüntüyü büyüterek verirler. yakından izlersen noktaları sayarsın.

5) Benim bildiğim tv'lerde refresh oranları daha yüksek. sonuçta hareketli görüntü için optimize edilmiş cihazlar.

Sonuç: en çok ne olarak kullanacaksan onu alsan daha rahat edersin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaar bircogumuzun evlerinde artik birkactane led tv vb monitor gorevi gorebilecek tv ler var monitor ile arasinda nasil farklar var yoksa yeterli midir bu cihazlar bu is icin...

tv uzun kullanımda gözlerinizi yorar ve gözünüzü bozar. uzak durun derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cazsever

quote:

Uzaktan kullanimdada gecerli midir?
    Hocam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cazsever

quote:

Uzaktan kullanimdada gecerli midir?
    Hocam

tv'ler uzaktan seyretmek icin uygundur, genelde salonda kullanildiklarindan bu yonde tasarlaniyorlar.
    monitorde yazilar daha okunakli olur ve yakindan izlendiginde gozu tvlere gore daha az yorar.
    gecikme olayi da marka modele gore degisse de golgelenme ve kare atlama tvlerde genelde daha belirgin oluyor.
    yazıların okunaklı olması meselesini düşününce, bilgisayar mantığı ile kullanacaksan monitör al derim.
    ben de mac mini aldım tv de kullanırım diye ama bir çok inch ekranda denedim.
    bilgisayar olmuyor ancak film seyredilebilir diye düşünüyorum.

• Odamda yer yok bi tv alsam cok mu kotu olur ki?

• bence sen tv al bi tane.duvara da monte et.ohh mis.hem tv izlersin hem pc de gereken islerini yaparsin.bi de kucuk kasalardan alirsin yanina monte edersin.kablosuz klavye ve mouse aldinmi islem tamam.

• quote:

Orijinalden alıntı: fmetin94

bence sen tv al bi tane.duvara da monte et.ohh mis.hem tv izlersin hem pc de gereken islerini yaparsin.bi de kucuk kasalardan alirsin yanina monte edersin.kablosuz klavye ve mouse aldinmi islem tamam.

ıste benım adamım

hocam dusuncelerıme tercuman oldun tesekkurler
  • Açıkçası şu an 23 inc bir monitör kullanıyorum fakat odada aynı zamanda tv de bulundurmak amacıyla 27'' bir tv-monitör buldum ekrana bakış uzaklığım yaklaşık 80 cm bu uzaklık 27'' tv ile gözü fazla yorar mı acaba ? Teşekkürler
  • hocam bende bunların pesındeyım kımse yok mu forumda...
  • sana tavsiyem iyi ses veren 2 hdmi girişi olan bir monitör al birini bilgisayara birini uydu alıcıya bağlasın monitör kalitesinde tv izlersin.

bütçe nedir, aradığın diğer özellikler nedir ona göre elden geleni yapalım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramonelibo

sana tavsiyem iyi ses veren 2 hdmi girişi olan bir monitör al birini bilgisayara birini uydu alıcıya bağlasın monitör kalitesinde tv izlersin.

bütçe nedir, aradığın diğer özellikler nedir ona göre elden geleni yapalım...

bende istiyoruö ondan sen p/f ürünü tavsiye et, fiyatta anlaşırız .)

2 hdmis girişi olacak ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zupper79 -- 13 Şubat 2014; 1:07:15 >
  • quote:

Bilgisayar kullanımı için kesinlikle tv alma, çok kısa sürede yorulursun ve görmen gerekenden çok farklı renkler görürsün genel olarak bu da uzun vadede gözlerinin bozulmasına destek olur.

Ben 32" led tv seçeneğini de kullandım, 21.5 monitör de kullandım ve tereddütsüz monitörle daha rahat edeceğini söyleyebilirim. Tabi sadece oyun oynamak ve film izlemekse amaç yani webde dolaşılmayacak veya iş amaçlı kullanılmayacaksa tercih edilebilir TV.
  • Film ve oyun genel amac hocam

• zupper79 Z kullanıcısına yanıt
    hocam ben ürün satmıyorum yalnızca tavsiyede bulunabilirim ve eğer oyun oynayacaksanız ips paneller pek iyi değil ama filmlerde oyunlar kadar dezavantajını görmedim siz ips panel mi yoksa normal lcd led panelmi tercih edersiniz

mesela asusun 2 modelini örnek vereyim

ips led
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vx229h-215-vx229h-genis-ekran-ips-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=71239
    https://www.asus.com/Monitors_Projectors/VX229H/

lcd led
    http://www.vatanbilgisayar.com/Monit%C3%B6r/asus-vn247h-236-vn247h-genis-ekran-led-monitor/productdetails.aspx?I_ID=64785
    https://www.asus.com/Commercial_Monitors_Projectors/VN247H/

bu ürünlerde 2 hdmi ve hoparlör var ayrıca dahili hoparlörü beğenmessen harici ses çıkışıda mevcut

bunlar şu an bulabildiğim örnekler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.