Şimdi Ara

Trakt.tv ile dizilerinizi takip edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Gerek arayüzü, gerek özellikleriyle benzerlerinin kat kat önünde olan dizi takip sitesi trakt.tv'yi tanıtacağım. Bütün ayrıntılarıyla siteyi tanıtmaya çalıştım, umarım gereken ilgiyi toplamasına yardımcı olacaktır. Join trakt tuşuyla siteye başarılı bir şekilde kayıt olduğunuzu varsayıyorum, onunla uğraşamayacağım artık. :)

    1-)Profile

     Trakt.tv ile dizilerinizi takip edin

    Profil bölümünde yaş, cinsiyet gibi genel bilgiler yer alıyor. Aynı zamanda en son izlediğimiz dizi bölümü, en sevdiğimiz dizi gibi sitedeki verilerimizin genel de bir özeti yer alıyor burada. Aynı bilgiler filmler için de verilmiş ama, siteyi o amaçla pek kullanmıyorum ben.

    2-)History

     Trakt.tv ile dizilerinizi takip edin

    Tarih bölümünde dizi izleme geçmişimiz bulunuyor. İlk kayıt olduğumuz güne bile dönebiliyoruz, 5 ay önce ne izledim diye merak ederseniz bakabiliyorsunuz yani. O gün kaç bölüm izlediğiniz, saat kaçta izlediğiniz gibi bilgiler de yer alıyor. Olur da bir diziyi iki bölüm sonra bırakmaya karar verirseniz bölümün üstündeki çarpı işareti tıklarsanız dizi hakkındaki kayıt bilgileriniz siliniyor.

    3-)Library

     Trakt.tv ile dizilerinizi takip edin

    Kütüphane bölümünde izlediğiniz diziler oynatma sayısına göre dizilmiş bir şekilde yer alıyor. Dizinin yayınlanmış tüm bölümlerini izlediyseniz dizinin üzerinde bir seen işareti oluyor. Verdiyseniz diziye olan puanınız da görünüyor. Aynı zamanda sitede collection tuşuna basarak eklediğiniz dizi, sezon veya bölümleri de burada görebiliyorsunuz. Collection tuşu ise arşivinizde bulunan diziler için kullanıyor. Eğer o dizi, sezon veya bölüm harddisk, DVD vb. bir şekilde arşivinizde yani koleksiyonunuzda yer alıyorsa bu tuş ile belirtiyorsunuz böylece arşivinizin bir kaydı oluşturulmuş oluyor.

    4-)Ratings

     Trakt.tv ile dizilerinizi takip edin

    Bu bölümde eğer izlediğiniz diziye puan verdiyseniz puanlarına göre dizilerin bir sıralamasını görüyorsunuz. Ama sanıyorum onlu puanlama sistemi opsiyonel, bunun yanında sevdim / sevmedim gibi bir sistem daha var. Ben onlu sistemi tercih ediyorum, dizi tavsiyeleri için ideal bir yer oluyor.

    5-)Progress

     Trakt.tv ile dizilerinizi takip edin

    İlerleme bölümünde hangi dizinin, hangi sezonunun, hangi bölümlerini izlemişiz ona bakıyoruz. Benim siteye giriş sayfam burası, ihtiyaç olan her şey bu bölümde çünkü. Zaman periyodlarına ayrılmış bir şekilde izlediğmiz yapımları görebiliyoruz. Yüzde kaçını izlemişiz, kaç bölüm kalmış, yeni sezon var mı, gelecek bölüm tarihi kısaca aradığınız her şey var. İlgili dizide view season progress tuşuna bastığımızda sezon olarak ne kadar ilerlemişiz ona bakabiliyoruz. İzlemediğimiz bölümlerin sayfalarına da kolayca erişebiliyoruz. Bütün bir sezonu izlenmiş olarak da kolay bir biçimde işaretleyebiliyoruz. Veya bir sezon görünmesin istiyorsak hide tuşu ile saklıyoruz. Sanıyorum daha sonra hidden shows bölümünde açılabiliyor. Dediğim gibi sitenin kilit bölümü burası.

    6-)Watchlist

     Trakt.tv ile dizilerinizi takip edin

    Watchlist tuşuyla izleme listemize eklediğimiz dizilere buradan erişiyoruz. Bütün diziyi, bir sezonunu veya bir bölümünü buraya ekleyebiliyoruz. İzlerim deyip unuttuğumuz diziler için ideal oluyor burası. Hemen yanında lists bölümü var, başka amaçla oluşturacağınız listeler de burada yer alıyor. Bazı bölümleri atladım, network'de siteden takip ettiğimiz kişiler yer alıyor. Comments'da bir dizi veya dizi bölümü için yaptığımız yorumlar var. Badges bölümü ise dizi izlerken check-in yapanlar için, ben kullanmıyorum. Recommendations bölümünde yıl ve tür belirterek dizi tavsiyesi alabiliyorsunuz ama ben vasat buldum, onu da geçiyorum.

    7-)Calender

     Trakt.tv ile dizilerinizi takip edin

    Takvim bölümünde de ülkemiz saatine göre dizi yayına kaçta başlıyor, bugün hangi dizi var, hangi bölümü var hepsine erişebiliyoruz. Biraz anlamsız bir olay var burada, watchlist'deki diziler de burada yer alıyor. Üzerlerindeki çarpı işaretiyle listeden kaldırabiliyoruz. Tekrar izlemeye başlayınca hidden shows bölümünden geri getirebilirsiniz.[/p]

    Sitenin genel özelliklerini hallettik şimdi dizi işaretleme olayını özetleyelim biraz da. Diziyi bir kere işaretledikten sonra progress bölümünde işinizi kolayca görebilirsiniz. İşaretleme olayı çeşitli durumlara göre değişiyor.

    a-)Dizi

     Trakt.tv ile dizilerinizi takip edin

    Dizinin ana sayfasında yayına başlama tarihi, kanalı gibi genel bilgiler yer alıyor. Yayınlanmış tüm bölümleri izlediyseniz seen tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Arşivinize eklemek için collection, daha sonra izleyecekseniz watchlist, bir listeye eklemek için de list tuşlarını kullabilirsiniz. What do you think bölümünden diziye puanınızı verebilirsiniz. Seen işlemi hariç hepsini dizi sayfasına girmeden, arama sonrası çıkan ekranda yapabilirsiniz. Birkaç bölüm hariç hepsini izledim diyorsanız seen tuşuna basıp güncele kadar bekleyebilirsiniz yada izlemediğiniz bölümlerin sayfasına gidip izlenmiş bilgisini kaldırabilirsiniz. Birazdan göstereceğim onu da.

    b-)Sezon

     Trakt.tv ile dizilerinizi takip edin

    Tüm sezonu izlediyseniz üstteki seen tuşunu kullanabilirsiniz. Sezon bazında yapmak istediğiniz collection ve watchlist işlemlerini de oradan halledebilirsiniz. Sezonu yarısını izledim, tek tek bölüm sayfasına mı gireyim diyenler de bölüm resminin üzerine gelince çıkan göz sembolü ile işini görebilir. Art arda işaretlerseniz hızlı bir biçimde işinizi görüyorsunuz. Bölüm puanı da verebilirsiniz.

    c-)Bölüm

     Trakt.tv ile dizilerinizi takip edin

    Bölüm sayfası bölümü izlediyseniz yukarıdaki gibi, izlemediyseniz aşağıdaki gibi görünecektir. Seen, collection, list, watchlist istediğiniz işlemi yine bölüm bazında gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bölümü izlenmemiş göstermek istiyorsanız alttaki view details bölümünden delete tuşuyla ilgili veriyi silebilirsiniz.








  • Ben de geçenlerde keşfetmiştim, gerçekten güzel ve kullanışlı bir site. Dizilerle içli dışlı olanlara öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sercann35 -- 7 Şubat 2014; 20:54:49 >
  • türk muadili için dizi-takip.com sitesini tavsiye ederim.
  • Bilmeyenler için faydalı konu olmuş.
  • daha önceden episodecalendar.com kullanıyom daha sade ve daha basit bi kullanımı vardı ancak 2-3 hafta önce free üyelikler 20 den fazla dizi ekleyememe gibi bi saçmalık gelince bu siteye geçmeye karar verdimde aklıma takılan bişey var burda bi diziyi eklediğimizde (seen veya add to watch list ) bidaha hiç kaldıramıyomuyuz ben mesela ilerde çıkcak dizileri ekliyorum listeme beğenmezsem kaldırıyorum beğenirsem kalıyo


    edit:

    bunu aşağı yukarı çözdüm sanırımda yanlışlıkle seen yaptım mesela ben bi diziye o seen olayını geri alamıyomuyuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusei -- 2 Kasım 2014; 16:55:17 >
  • Zamanında keşfettim, izlediğim dizileri falan eklemiştim de çok uzun zamandır girmiyorum bu siteye. O yüzden sana yardımcı olamayacağım maalesef, ama konuyu açan arkadaşın site hakkında epey bilgisi var gibi görünüyor, o yüzden çözümü ona bırakayım ben.
  • Sercann35 kullanıcısına yanıt
    episodecalendar vardı o bu siteden çok daha kolay ve işlevsel bi siteydi aslında bende onu kullanıyodumda premiuma geçtiler yeni dizi ekleyemiyorum listeye çok can sıkıcı oldu premiumda pahalıd eğil ama paypal hesabımın şifresini unuttuğumdan kaldım öyle bide trends kısmı tam işlemicek artık malesef o sitenin keşke akılları başlarına gelselerde tekrardan free olsalar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yusei

    episodecalendar vardı o bu siteden çok daha kolay ve işlevsel bi siteydi aslında bende onu kullanıyodumda premiuma geçtiler yeni dizi ekleyemiyorum listeye çok can sıkıcı oldu premiumda pahalıd eğil ama paypal hesabımın şifresini unuttuğumdan kaldım öyle bide trends kısmı tam işlemicek artık malesef o sitenin keşke akılları başlarına gelselerde tekrardan free olsalar

    History bölümünden yada bölümün sayfasına tıklayıp view details deyip delete tuşuna basarak kayıt işlemini kaldıabilirsiniz.
  • arnold3528 kullanıcısına yanıt
    anladım hocam teşekkür ederim yani yinede gereksiz uğraştıran bi yapısı var ama mecbur kaldık ah episodecalendar nolurdu premium a zorlamasan
  • 3 yıldan beri çok değişmiş yav şimdiki hali daha hoş duruyor. kodi kullanıyorum ne izlediysem otomatik tik işaretliyor vip kullanıcı olmasanız da olur fazlasıyla işi görüyor markette app yok ama telin tarayıcısından girip "ana ekrana ekle" yaptım diğer yan uygulamaları sildim kurtuldum

    Takibe beklerim geri takip varhttps://trakt.tv/users/ramokachi
  • tvshowtime daha güzel geliyor bana sanki, sizce hangisi daha iyi?
  • tırrek.tv sadece 50 kuruş
  • Hala kullanıyorum Trakt'ı ama eski arayüzü çok daha iyiydi. Daha basitti ve göz yormuyordu. Ama yine de çok iyi site.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TV show time daha iyi geldi bana. Arayüzü daha sade.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • episodecalendar kullanıyorum sadece bölüm takibi için, işimi görüyor.
  • tvshowtime mobilden de pratik kullanımıyla bence daha iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.