Şimdi Ara

KİŞİSEL LG OPTİMUS G İNCELEMEM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  KİŞİSEL LG OPTİMUS G İNCELEMEM

    Arkadaşlar, Telefon 2012'nin sonlarına doğru çıktı, ben bu telefonu 2013 Kasım'da aldım. Telefon hakkında bir eleştiri, artı eksi tablosu çıkarmak istiyorum. Bu inceleme hem yeni alacak arkadaşlara, hem de kullanan arkadaşlara yardımcı olur umarım.

    Telefonu kullanmadan önce iPhone 4S kullanıyordum ki kendisi 2011'in sonlarına doğru piyasaya sürüldü. Ayrıca bu ilk Android deneyimim.

    Artı Yönlerden kısaca bahsedecek olursak;

    + Çok hızlı ve akıcı bir Android deneyimi sunuyor LG Optimus G, Galaxy S4 kullanan arkadaşım bile senin telefonun daha hızlı dedi arayüzleri karşılaştırınca.
    + 1 yılı geçkin bir süredir piyasada olmasına rağmen tüm oyunları ve uygulamaları çalıştırıyor. Donanım açısından eksik veya zayıf kaldığı bir yönü yok.
    + Ekranı, parlaklığı olsun, görüş açıları olsun, güneş altında görülebilirliği olsun yeterli ve canlı.
    + Hoparlör ses kalitesi yeterli hatta daha iyi, bir HTC One kalitesi beklenemez elbette.
    + Arayüzü çok güzel, 3 aydır kullanıyorum, herhangi bir şekilde rom-root vesaire kurmamı gerektirecek bir durum olmadı. Yüksek seviyede özelleştirilebilir bir arayüzü var.
    + Telefonun altını üstüne getirmeyecekseniz, ecnebilerin deyimi ile "Geek" değilseniz, sizi bir günden fazla götürecek bir telefon. Eğer bütün gün veri kullanımı ve 3G'yi açık bırakırsanız sonuçlar fazla tatmin edici olmayabiliyor (eksi yönler kısmında değineceğim.)
    + iPhone'dan transfer olan biri olarak önünde ve arkasında cam olması, aynı şekilde ön tarafında Gorilla Glass 2 olmasıyla birlikte kullanıcıya verdiği kaliteli his ile bana eski telefonumu arattırmadı.
    + Yine bir Apple ürününden geçiş yapmış olmam nedeniyle 4.7 inç ekranı bana kullanım ve genişlik konusunda resmen yeni bir gezegene adım atmış hissini verdi.
    + Telefonun çoklu işlem yeteneği takdire şayan.
    + Standart olarak gelen 32GB kapasitesi benim gibi multimedya canavarlarının ağzınını sulandırıyor. (Kullanılabilir alan: ~25GB)


    Gelgelelim eksi yönlere;

    - Ön ve arka kamera, ikisi de berbat. Küçük bir karşılaştırma yaparsak, sahip olduğum 4.nesil iPod Touch'ın 0.7 megapiksellik arka kamerası ve 0.3 megapiksellik ön kamerası bile LG Optimus G'ninkinden kat kat daha iyidir. Biliyorsunuzdur ki kamerada en önemli şey kullanılan lensin kalitesidir, megapiksel miktarı değil. Eski iPhone'umda bolca fotoğraf ve selfie çeken ben, yeni telefonumda selfie (bkz. selfie:http://tr.wikipedia.org/wiki/Selfie ) fotoğrafı bile arka kameradan çeker oldum (arka kameradan çekmek, iPhone'un ön kamerasından çekmekle aşağı yukarı aynı kalitede fotoğraflar veriyor) Sonuç olarak, sizin için fotoğraf önemli bir unsur değilse bu eksiyi göz ardı edebilirsiniz. Ben aslında aynen böyle düşünüyordum, ancak yine de bu telefona geçtikten sonra kameranın benim için ne kadar önemli olduğunu anladım. LG Optimus G'de kamera=çöp (ne yazık ki )

    - Pil ömrü; 2 yıl ayfon kullandıktan sonra ve yaklaşık 550 doldur-boşalt döngüsünü tamamladıktan sonra telefon değiştirmemde en az ekran boyutu kadar etkili olan unsur pil ömrüydü. Yarım saat internet sörfünün ardından %30 azalan iPhone pilini aratıyor mu LG Optimus G; elbette hayır. Pil ömrünün genel bir eleştirisini şu şekilde yapmak daha doğru.
    Eğer telefonu kullanmadığınız zaman mobil veriyi ve 3G'yi kapatıyorsanız, telefonunuzu gün içinde ahım şahım kullanmıyorsanız, telefonunu her dakika elinden düşürmeyen tiplerden değilseniz bu cihaz sizi 1 gün idare eder. Bu demektir ki, gün içinde birkaç kere facebook kontrolü, twitter, forumda yarımşar saat gezmek, 1 saat civarı görüşme yapmak, 3-5 fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşmak, ortaokul arkadaşınız Muhittin'in halini hatrını 10 dakikalık mesajlaşma ile öğrenmek, işiniz olmadığında telefonun internet bağlantısını kesmek size 1 gün kullanımı sunacaktır. Amma ve lakin, sevgiliniz Aynur ile her dakika mesajlaşıyor iseniz, ikinci sevgiliniz Nuray yüzünden her dakika mobil veriyi açık tutmak zorundaysanız, ekran parlaklığını %60'ın altında kullanamıyorsanız, Whatsapp'a ek olarak günde en az üç kere sosyal medya turu atıyorsanız ve bunu 3G üzerinden yapıyorsanız (Youtube+Facebook+Twitter+Flipboard+9GAG+Vine+Bilimum sözlükler+bobiler+reddit+gazete yazıları+instagram+ bla bla bla) buna data pakediniz gibi 2100 miliamperlik piliniz de dayanmayacaktır ve sabah 9'da evden çıktığınızı varsayarsak piliniz sizi akşam üzeri 17.30 civarında yalnız bırakacaktır. Üzgünüm, bunlar gerçekler, bire bir kendi deneyimlerim; bu cihazı günde 3 kere şarj ettiğimi bilirim sıfırdan. Bu şartlar altında maksimum 2.5 saat ekran açık kalma süresi elde edebilirken, tamamen pil muhafazakarı olursanız, 4 saate kadar ekran açık süresi elde edebilmek mümkün(zor ama imkansız değil). Böyle bir cihaza 3000mAh pil koysaydın ne olurdu LG, söyle ne olurdu..? :((

    - Isınma problemi. Isınma hakkında genel olarak bir tatminsizlik mevcut, ancak sadece bende mi yoksa bütün E975 kullanıcılarında mı böyle bilmiyorum ama telefonda 3G üzerinden ne yaparsam yapayım arka kamera bölgesinde aşırı bir ısınma söz konusu. 3G üzerinden yapacağınız telefon görüşmeleri bile ısınmaya sebebiyet veriyor. 4 saatlik otobüs yolculuğu sırasında 3G üzerinden sosyal medya turu(üstteki yazdığım türden) sonucunda telefonu cebime, evet yanlış okumadınız cebime bile koyamadım, bacağım yandı. Bunun asıl sebebi olarak da zamanının en iyi donanımını 8.45 milimetrelik incecik kasaya sığdırmaya çalışan LG çalışanlarıdır bana göre. Sadece 3G üzerinden değil, evinizde Wifi ağına bağlıyken bile oyun oynarken deli gibi yanan telefonunuz ile kısa yoldan evinizin ısınma masraflarını da kısmış olacaksınız.
    Şöyle özetleyelim, 3G üzerinden yüksek ekran parlaklığı ile internette sörf: yakar. 3G üzerinden yüksek ekran parlaklığı ile telefon görüşmesi: yakar(sadece eli değil, yüzü de ). 3G üzerinden yüksek ekran parlaklığı ile Whatsapp: yakar. 3G üzerinden yüksek ekran parlaklığı ile müzik dinleyip Whatsapp görüşmesi: anneannenizin evindeki o güzel eski sobanın yüzeyi sıcaklığı. 3G üzerinden yüksek ekran parlaklığı ile oyun: CEHENNEM. Wifi üzerinden aşırı ısınmayı ise sadece oyun oynarken yaşıyorsunuz. Youtube'dan arka arkaya 20-30 tane video izlemek de belirli bir ısınmaya neden oluyor. Ben ki 3 aydır telefonu çıplak kullanan biriyim, bu ısınma problemi beni bile koruyucu kapak aldırmak zorunda bıraktı.

    - Ses kalitesi problemi. Genel olarak tüm android telefonlarda mı var bu sıkıntı bilmiyorum ama aynı şarkıyı (ki genellikle şarkılarım FLAC'tan dönüştürülmüş 320kbps bit hızına sahiptir.) aynı kulaklık ve benzer ekolayzır ayarı ile hem iPod'umda hem de Optimus'umda dinledikten sonra ses kalitesi konusunda bu telefonun hakiki bir ÇÖP olduğuna karar verdim. Bunu da Apple ürünlerinde kullanılan kaliteli ses çipine bağlı olduğunu düşünmekteyim. Onlarca farklı paralı ve ücretsiz müzik çalar denedim, yine de her konuda bana eski ayfonumu ve aypodumu özletti bu telefon. Ha dersiniz ki ben bizim mahalledeki Adem İletşim'den 6 liralık kulaklık aldım onunla radyo dinliyorum, ben de size boş ver abi koyver gitsin derim.( Aşağı yukarı 20GB'lık kaliteli [~320kbps] müzik arşinine ve Sennheiser CX-200 kulaklığa sahibim. {yanlış anlaşılmasın elbette amacım hava atmak değil } )

    - Şarj konusu. Yine çok emin değilim sadece bende mı böyle bilmiyorum ama telefonun arkası şarj olurken anormal bir şekilde ısınıyor ve yine şarj olurken telefonu kullanırsanız ısınmayla birlikte pilin dolmaktan çok boşalmayı() sevdiğini söyleyebilirim. Bunu da yine böyle bir pil canavarının yanında 1.2mAh şarj cihazı veren sevgili LG yetkililerine bağlayarak gidip 2 amperlik bir şarj cihazı aldım. (Greenmate marka. Tipi falan cidden güzel ve küçük bir alet.) Şimdilik bir problem yok telefon şarj olurken kullanıldığında şarj olmaya devam ediyor etkilieyici bir şekilde(!) Onun dışında telefonun 2 amperlik şarj cihazı ile sıfırdan tamamen şarj olma süresi aşağı yukarı 3 saat.(eğer kullanılmazsa şarj süresince.)

    - Son olarak, telefonun çerçevesinde soyulmalar ve boya atması durumu mevcut. Siyah iPhone 5'lerdeki sorunla birebir aynı. Keşke olmasaydı diyorum bunun için de. Bu da bir eksi yön tabii ki..

    Evet sevgili dostlar, incelemem bu, yeterli ilgiyi görürse bu konuyu keşfettiğim artı eksi yönlerle güncelleyeceğim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.


    @Brucedeluxe adlı arkadaşımız için iPod Touch ile karşılaştırmalı fotoğraf kalitesi örnekleri: (arka kameraları karşılaştırmıyorum elbette LG daha iyi, mübalağadan anlayabilecek kapasitede olduğunuzu düşünüyorum.)

    iPod Ön kamera:
     KİŞİSEL LG OPTİMUS G İNCELEMEM
    LG Ön Kamera:
     KİŞİSEL LG OPTİMUS G İNCELEMEM


    Bunlar da pil kullanım istatistiklerim :
     KİŞİSEL LG OPTİMUS G İNCELEMEM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whole Lotta Rosie -- 18 Şubat 2014; 18:21:49 >







  • Her cihazin artisi ve eksileri var kadesim. Guzel yazi hazirlamissin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @PwaGG
    Dostum tabi ki iPhone'un ön kamerası ile yapılan karşılaştırma abartı, ancak ön olsun arka olsun cihazın kameralarından hiçbiri iPhone'un kameraları ile kıyaslanamaz. Gidip bana link vermişsin, iki cihazı da aktif olarak kullandım, her ortamda, her ışıkta iki cihazda da yüzlerce fotoğraf çektim; benim kişisel görüşüm cihazın kamerasının BERBAT olduğudur. Döneminin amiral gemisi olan bir telefondan bu kadar kötü kamera beklemezdim. Okuyup okumamak da senin kararın. Okursan hay hay, okumazsan güle güle

    @truvazotti
    Sağol hocam, elbette her cihazın artısı eksisi var. Gerçekten tarafsız olmak adına insan aktif olarak kullandığı cihazın artısını da eksisini de dile getirmeli :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whole Lotta Rosie -- 31 Ocak 2014; 19:44:38 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whole Lotta Rosie


    quote:

    Orijinalden alıntı: PwaGG

    quote:

    Orijinalden alıntı: Whole Lotta Rosie

    @PwaGG
    Dostum tabi ki iPhone'un ön kamerası ile yapılan karşılaştırma abartı, ancak ön olsun arka olsun cihazın kameralarından hiçbiri iPhone'un kameraları ile kıyaslanamaz. Gidip bana link vermişsin, iki cihazı da aktif olarak kullandım, her ortamda, her ışıkta iki cihazda da yüzlerce fotoğraf çektim; benim kişisel görüşüm cihazın kamerasının BERBAT olduğudur. Döneminin amiral gemisi olan bir telefondan bu kadar kötü kamera beklemezdim. Okuyup okumamak da senin kararın. Okursan hay hay, okumazsan güle güle

    @truvazotti
    Sağol hocam, elbette her cihazın artısı eksisi var. Gerçekten tarafsız olmak adına insan aktif olarak kullandığı cihazın artısını da eksisini de dile getirmeli :)

    Çekmeyi beceremiyorsun telefona laf atma. Kıyaslamaların da yanlış fotoğraftan anlamadığında belli, iyi forumlar.

    Senin gibilere illa küfür edip kovmak lazım ya, vallahi bak. Kişisel görüş bildiriyorum tahrik ediyorsun, konudan kovuyorum yüzsüz yüzsüz cevap yazmaya devam ediyorsun, sen küfür yiyip kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştırıp giderken ban yiyen kişi ben oluyorum...
    Şimdi kaybol git uçsuz bucaksız engin bilgilerini de senin gibi saygısız dangozlara anlat.

    Forumda olduğunun farkına var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whole Lotta Rosie


    quote:

    Orijinalden alıntı: PwaGG

    quote:

    Orijinalden alıntı: Whole Lotta Rosie

    @PwaGG
    Dostum tabi ki iPhone'un ön kamerası ile yapılan karşılaştırma abartı, ancak ön olsun arka olsun cihazın kameralarından hiçbiri iPhone'un kameraları ile kıyaslanamaz. Gidip bana link vermişsin, iki cihazı da aktif olarak kullandım, her ortamda, her ışıkta iki cihazda da yüzlerce fotoğraf çektim; benim kişisel görüşüm cihazın kamerasının BERBAT olduğudur. Döneminin amiral gemisi olan bir telefondan bu kadar kötü kamera beklemezdim. Okuyup okumamak da senin kararın. Okursan hay hay, okumazsan güle güle

    @truvazotti
    Sağol hocam, elbette her cihazın artısı eksisi var. Gerçekten tarafsız olmak adına insan aktif olarak kullandığı cihazın artısını da eksisini de dile getirmeli :)

    Çekmeyi beceremiyorsun telefona laf atma. Kıyaslamaların da yanlış fotoğraftan anlamadığında belli, iyi forumlar.

    Senin gibilere illa küfür edip kovmak lazım ya, vallahi bak. Kişisel görüş bildiriyorum tahrik ediyorsun, konudan kovuyorum yüzsüz yüzsüz cevap yazmaya devam ediyorsun, sen küfür yiyip kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştırıp giderken ban yiyen kişi ben oluyorum...
    Şimdi kaybol git uçsuz bucaksız engin bilgilerini de senin gibi saygısız dangozlara anlat.

    dostum burası bi forum. herkes hakaret etmediği sürece fikrini beyan edebilir. forumun da amacı budur zaten.




  • Uzun uzadıya yazmışsın ama olmamış. Aynı telefonu mu kullanıyoruz yoksa seninki farklı bir versiyon mu anlayamadım. Kamera, batarya, ısınma hepsini abartmışsın. Batarya iphone a göre kat kat iyi, ısınma her telefonda olduğu kadar, kamera ise ortalama bir seviyede. Ses seviyesi konusunda ise ortalama bir android telefondan daha üst seviye.
  • Brucedeluxe B kullanıcısına yanıt
    Dostum benim kullanımıma göre ulaştığım veriler bunlar, ben kullandığım telefonda 4 saat ekran açık süresini çok zor görüyorum, 4GB internet pakedim var, her dakika 3G veri servislerim açık. Pilin iPhone'a göre daha iyi olduğunu zaten yazmışım yazımda. Isınma konusu kesinlikle her telefonda olduğu kadar değil, bu telefon aşırı ısınıyor; bunu benim cihazımı eline alan herkes dile getiriyor. Ha sorunu Optimus G'den çok spesifik olarak benim telefona yüklemek mi daha mantıklı bilmiyorum, aynı telefonu kullanan başka bir arkadaşım yok test etme fırsatı bulamadım. Birazdan bu mesaja elimdeki iPod Touch ile kamerasını da karşılaştırırım. Hatta Ankara'daysan iki cihaz arasındaki ses kalitesini de gösterir, dinletirim. Fark etmemişsin ama karşılaştırmayı iPod ile yapmışım. İlk Android deneyimim olduğunu da belirtmişim. Bilemiyorum ses kalitesi başka Android cihazlardan daha iyi olabilir elbette..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whole Lotta Rosie -- 17 Şubat 2014; 18:46:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Whole Lotta Rosie kullanıcısına yanıt
    Başka android telefonlar da kullandım, ısınma sorunu bir tek şarj durumunda oyun oynanırsa hissedilecek seviyede oluyor, onun haricinde aşırı bir ısınma söz konusu değil. Ön kamera konusunda çok fazla bir şey söyleyemeyeceğim ön kamerasını 1-2 defa kullanmışımdır en fazla.
    iPod ile ses karşılaştırması yapmadım elimde iPod yok fakat yurt dışı kaynaklı forumlara biraz bakarsan Optimus G nin ses konusunda iyi seviyede olduğunu görürsün. Ayrıca multimedya odaklı bir şey ile her amaçlı kullanılabilecek bir telefonu karşılaştırmak biraz saçma olmuş. Ha dersen ki Htc One a göre ses kalitesi daha kötü ona amenna ama iPod ile telefon birbirinden çok farklı kategoride.

    Batarya konusuna gelince şu an kullanım sürem 5 saat 10 dakika. Ekranın açık kalma süresi 53 dakika, bunun 25 dakikasında clash of clans oynanmış ki bu oyunu oynayanlar bilir bataryayı sömüren bir oyundur. Telefon şarjdan alındığından beri 3G ile kullanıldı, ekran parlaklığı seviyesi %60. Şu an şarj seviyem %62 civarında. Batarya süresi kullanıma göre değişir 2 gün de gider 2 saat de. Android olarak ilk telefonum diyorsun, telefona yüklediğin bir uygulama şarj süreni etkiliyor olabilir, ondan batarya süren az olabilir, onu bir kontrol et. Onun haricinde online oyun oynayarak 1 günü rahatlıkla çıkartabiliyorum, oyun oynamadığımda sadece internet kullandığımda 1.5-2 gün gördüğüm oldu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brucedeluxe

    Uzun uzadıya yazmışsın ama olmamış. Aynı telefonu mu kullanıyoruz yoksa seninki farklı bir versiyon mu anlayamadım. Kamera, batarya, ısınma hepsini abartmışsın. Batarya iphone a göre kat kat iyi, ısınma her telefonda olduğu kadar, kamera ise ortalama bir seviyede. Ses seviyesi konusunda ise ortalama bir android telefondan daha üst seviye.

    Katiliyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.