Şimdi Ara

- Subaru LEVORG Ana Konu - (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
983
Cevap
41
Favori
120.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese slmlar!
    Ben de 1 aylık yeni bir subaru kullanıcısı olarak forumda levorg ile ilgili fikirlerimi paylaşmak istedim. Kaldı ki bundan önceki 4 aracım da levorgun gerçek rakibi olan 320ied idi. Sportline ile başlayıp levorg alırken sattığım son aracım m 40.yıl makyajlı 320ied idi.

    Aslında niyetim c4 picasso ve bmw yi satıp tek geniş bir 4 çeker aile arabasına dönmek idi oda outback olacaktı kısmette levorg oldu. Satıştaki arkadaşların tavrı beni outback almaktan tam vazgeçirmişken sadece merakımdan test sürüşü yaptığım levorg mevzuyu başka boyuta taşıdı.
    kesinlikle verdiği yol hissiyatı japon aracı değil bmw ye eşdeğerdi hatta simetrik 4 çeker 1 tık öteye taşıdı.
    İç donanım ve kalite gayet tatminkar ve fiyatta bmw ye kıyasla gayet makuldü. Ve hep olsa çok satar dediğim 320ied xdrive hayalimle örtüştü. Netice itibari ile aldık genel anlamda kararımızdan memnunuz. Kafasında 320ied ve levorg olan arkadaşlara ithafen

    1) yakıt olarak gözlemlediğim bmw levorga göre ortalama 2 lt avantajlı normal kullanımda anlık tüketime baktığımda levorg dur kalk ve yokuşlarda tüketimi abartıyor.

    2) ben şanzuman olarak cvt den rahatsız olmadım bir zf değil ama bence gayet başarılı

    3) bmw deki pedal gecikmesi kesinlikle yok

    4) yol konforu bmw ile eşdeğer hatta koltuklar daha kaliteli. Direksiyon hissi, yol tutuş, daha iyi tur çapı hep artı levorg için

    5) ses sistemi standart bmw den iyi ancak son arabamdaki muhteşem HK u deli gibi arıyorum. Bence bmw deki harman Kardon ilk 5 stok ses sistemi içerisindedir.

    6) Bmw de parça temini ve alternatifi çok fazla subaru bu konuda gayet kısıtlı

    7) Bmw de kodlama dahil bir çok ekstra donanım ekleme konusunda tecrübeli biri olarak alt yapı biraz basit geldi.

    8) Kar kullanımı muhteşem(kış lastikleri takılı) Çavuşbaşı, acarlar, polenezköy lapa lapa kar yağarken 3 saat deliler gibi keyifle kullandım 20-25 cm karda muhteşem ayakta durmakta zorlandığımız rampada kar buz karışık anında kalktı ve yürüdü.

    9) Aksesuar olarak kıyaslarsak eşdeğeri m paket 320ied m paket aradaki fiyat farkı 45-55000 tl civarı gayet tercih sebebi olabilecek bir fark. Prim kaybı değerlendirecek olursak subaru ekside. Kaldıki ben bmw mi aldığım fiyatın 10.000 tl üstüne sattım 5 aylıktı 2400km

    Özetle 320ied m pakete mantıklı ve fiyatı uygun bir alternatif sürüş keyfi olarak 1 tık önde ben memnunum 60.000tl de cebime kaldı cabası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada almaya niyeti olan arkadaşlar uşak bayii ile görüşebilir elinde 2015 lapis ve buz mavi var güzel fiyat veriyor başka şehirede arabayı çekici ile yolluyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deruchi D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle aracınız hayırlı olsun, aramıza hoş geldiniz. Levorg benim ikinci Subarum ve ilk Subarum XV den çektiğimi bir ben bilirim ama Levorgu test ettikten sonra almamak pek mümkün değil :D Bende birçok marka ve modelde araç kullandım ama Premium diye tabir edilen şu BMW, Mercedes
    grubu hiç nasip olmadı ve hep merak etmişimdir insanlar neden fazladan para verip bu araçları alırlar diye. Sizin değerlendirmeniz bu açıdan güzel oldu. Bence Subaru Türkiye yapay buz ve kar içeren bir pist hazırlamalı ve tüm test sürüşlerini o pistte yapmalı.
    Test sürüşüne biraz daha cazibe olsun diye bir kaç tane de rakip firma aracı dahil edilmeli ki insanlar Subaru nun karda buzda nasıl bir yol tutuşa sahip olduğunu görsünler. Parça ve opsiyon konusunda ne deseniz haklısınız. Subaru maalesef Avrupa pazarını çok önemsemediğinden yeterince
    çeşit gelmiyor bile. Amerika pazarındaki araçlara ve sunulan opsiyonlara bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Ben ek donanım ihtiyacımı ya Japonyadan yada Amerikadan temin ediyorum açıkçası. Türkiye de bulmak neredeyse imkansız yada çok maliyetli.
    Ses sistemi konusunda bu araçtaki sistemden memnun olan varmı merak ediyorum.. Ben 1 ay katlanamadım doğrusu. XV deki eski model sistem bile daha kaliteliydi. Hoparlörlerde sıkıntı yok, ana ünite çok zayıf sistemi yükseltmeyi düşünen arkadaşlara tavsiyem sadece
    Navigasyon alıp denedikten sonra Subwoofer, Amfi ve hoparlör değişimine yönelmeleri. Ben sadece Pioneer navigasyon taktım ve basslar arabayı sallamaya yetiyor. Geçen gün öndeki araçla aramda bıraktığım azıcık güvenli takip mesafesine dalan Peugeot şoförüne sinirlendim ve Sport moda alıp makasladım
    ki genelde bu tarz araç kullanmaya karşıyım ve hiç yapmamıştım daha önce. Araçta ne savrulma, nede gitmeme gibi bir durum olmadı. Yola yapıştırılmışcasına yere sağlam basarak yola devam ediyor. Kontağı kapattığımdda yakıt tüketimi 12 litre /100km idi ve kabul edilebilir bir seviye o performansa bakınca.CVT şanzuman bence harika. Vites geçişleri yok denecek kadar belirsiz. Hızlanma
    gayet iyi. Motor sesi daha duyulabilir olsa iyi olurdu ama yinede güzel.

    Piyasada az bulunmasıda bence bir artı. Düşünsenize Renault fluence gibi her köşede 3 -5 tane Levorg olduğunu? Katlanılamaz bir durum :D




  • Tşkler hoşbulduk! Hepimize kazasız belasız sürüşler.

    Bence de sınırlı sayıda olması artı.Bahsettiğin fluence olayını 3 kasada yaşamaya başlamıştım ilk aldığımda estoril mavi m paket 3 kasa çok azdı şimdi bayrak oldu bir de araç apachi tayfaya geçince hepten sıkıntı olmuştu. Kaldı ki ben 2004 yılından beri BMw de bu rengi kullanıyorum hala kayınbirader benim 325ti m paket smg estoril mavi aracımı hala keyifle kullanıyor.

    Ses sitemi dediğim gibi standart 6 hoparlörlü Bmw ye göre iyi ama audi nin altındadır. Starlink idare eder ama yazılımsal olarak günceleyip ek özelikler eklerler ise daha kullanışlı olabilir. Bmw de nbt evo(navigation prof.) muhteşem hızlı çok pratik anlaşılır dı standart ise gayet tatminkar dı. starlink özelikle rehber arama konusunda ve gelen giden çağrı listesi konusunda eksik. (iphone kullanıyorum) birde bmw de aynı anda 2 telefonumu aktif kullanabiliyordum sistemle.

    Senin pioneer cihaza önümüzdeki ay girişebilirim iş gereği uzakdoğu seyahatim var. Anladığım kadarı ile gerekli parçalar şu sekilde teyid edersen sevinirim

    1) Kesmeden bağlantı için ara adaptör kablo ve soket seti
    2) direksiyon kumandaları icin ara interface
    3) çerçeve çıta
    4) kamera ve radyo anten kablosu için çevirici fiş vs. gerekli mi?

    birde cihazı buradan mı yoksa dışarıdan mı aldın ve ne kadar?

    tşkler




  • deruchi D kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    Ben Pioneer F77DAB üniteyi İngiltereden Amazon vasıtasıyla aldım : 3800 TL + 660 TL gümrük ödedim. Cihazda Türkiye dahil 46 ülkenin haritası mevcut.

    Araçtaki kabloları kesip biçmemek için soket ve adaptör aldım
    Direksiyon kontrolleri için dönüştürücü
    Çerçeve( ayrıca çıtaya gerek yok 7 inch modellerle)
    Kamera için çevirici
    Anten için çevirici
    Hoparlör ve güç bağlantıları için kablo ve soket seti

    USB ve Aux girişlerini kullanmak için şimdilik çevirici yok ama ben Alt paneli değiştirdim normal usb kabloları yeterli oldu.

    Araç yeni ve kablo kitleri direk uyumlu değil. O yüzden deneme yanılma yoluyla 2 ay kadar uğraştım . Şimdi tak-kullan kablo ve adaptör seti üzerinde çalışıyorum. maliyeti 100 USD a düşürebilirsem talep olur mu diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calledman -- 26 Şubat 2016; 16:23:03 >




  • tşkler muhtemelen Hong Kong fiyatı daha uygun olacaktır yanımda getireceğimden vergi sıkıntısı da olmaz. Çeviriciyi bir şekilde hallederiz boş soketler satılıyor Mert oto elektronik yakın arkadaşım orada bir operasyon yapar foruma bilgi yazarım.
  • Alpine setide bir inceleyin derim, hazir interface ve teyp cercevesi turkiyede mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erceerce kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar,
    Dün hem Cadde Motor, hemde Bayraktar İstinye ile görüştüm. Mirorlink güncellemesinin levorg dışındaki modellere geldiğini, levorg da herhangi bir güncellemenin olmadığını söylediler. Bayraktarın dediğine göre, cihazlar birbirinden farklıymış ve levorgdaki cihaz mirorlinke uygun değilmiş. Hayal kırıklığına uğrattılar beni. Konu ile ilgili farklı bilgisi olan var mı acaba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CARMANi -- 27 Şubat 2016; 20:13:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: calledman

    merhaba,

    Ben Pioneer F77DAB üniteyi İngiltereden Amazon vasıtasıyla aldım : 3800 TL + 660 TL gümrük ödedim. Cihazda Türkiye dahil 46 ülkenin haritası mevcut.

    Araçtaki kabloları kesip biçmemek için soket ve adaptör aldım
    Direksiyon kontrolleri için dönüştürücü
    Çerçeve( ayrıca çıtaya gerek yok 7 inch modellerle)
    Kamera için çevirici
    Anten için çevirici
    Hoparlör ve güç bağlantıları için kablo ve soket seti

    USB ve Aux girişlerini kullanmak için şimdilik çevirici yok ama ben Alt paneli değiştirdim normal usb kabloları yeterli oldu.

    Araç yeni ve kablo kitleri direk uyumlu değil. O yüzden deneme yanılma yoluyla 2 ay kadar uğraştım . Şimdi tak-kullan kablo ve adaptör seti üzerinde çalışıyorum. maliyeti 100 USD a düşürebilirsem talep olur mu diye düşünüyorum.


    +1 benim 100 usd ye kablo setine talebim olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • CARMANi kullanıcısına yanıt
    Ben de Bayraktar İstinyeyle görüştüm ve benzer bir cevap aldım. Cihazlar bence aynı ama nedense güncelleme olmuyor diyorlar. Clarion la direct görüşmek lazım. Ben Amerika Clarion a email atmıştım ve 1 haftada geri dönmüşlerdi ama
    Subaru Türkiye ile irtibata geçin den başka bir cevap vermediler doğal olarak. Mirrorlink işine gelince, Ben mevcut Pioneer ünite ile Samsung Note 2 cihazı denedim. Sonuç hiç hoşuma gitmedi.
    Mirrorlink bir çok telefonu ve yazılımı desteklemeyen ve birçok üreticininde terk ettiği bir uygulama maalesef. Yandex navi çalışmadı mesela. Sürekli hata verip duruyor. O yüzden ben mirrorlinkten çok birşey beklemeyin derim.
    Uyumlu cihazların listesi şu adreste var :http://www.mirrorlink.com/phones

    Buradaki listede olan cihazlar bile Android sürümüne göre çalışmayabiliyor. Ben telefonumun yazılımını değiştirdim sırf bunu denemek için ama yinede sonuç tatmin edici olmaktan çok uzaktı.
    Haftaya İstinye bayraltara tozluk montajı için gittiğimde bu güncelleme yazılımını alıp denemeyi düşünüyorum. Ama dedikleri gibiyse Clarion sistemi Brick leme şansıda var :D Sonra o muhteşem ses sistemine yazık olurmu diyede endişelenmiyorum desem yalan olur.
    Hele o basslar yokmu, insana inanılmaz bir haz veriyor müzik dinlerken.

    Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler... bir işim çıksada Levorga atlayıp şehir dışına çıksam diye can atıyorum.. bir araba bu kadar mı zevkli kullanım sunar yahu !!




  • Ben bu hafta İzmir e Levorg ile gitmeyi düşünüyorum normalde uçakla giderdim ancak arabayı uzun yolda görmek istiyorum. Daha önce 320ied m paket ile 100-130km/h bandında(bursa otaban geçişte 160-240km) 6,7lt/100km yakıyordum bakalım Levorg ne yakacak.
    Sonucu buradan paylaşırım.

    Bende haftasonu istinye bayraktara uğradım güncelleme xv ve forester dediler. Bu arada senin tozluğu david gösterdi iyi günlerde kullan. 360 çevre kamera planın varmış ben guangzhou fuarında benzer ürünü gördüm gayet güzel çalışıyordu kameralara ayrı ayrı yada kuş bakışı bakabiliyordun tek sıkıntı oem olduğu için kamera değişimleri için ayrı bir kontrol ünitesi kullanman.

    Bu arada ön eğlence cihazı için full android Avin(Amerikan Marka Çin üretimi) cihaz ayarlatıyorum. Avin bayiliğini Mert oto yapıyor. Cihaz piyasadaki en kaliteli oem diğer cihazlar gibi android ve winCe arası geçiş yapmıyor ve kapasitif ekrana sahip. Yeni Avant 3 serisi numune getirtecekler. Bu seri normalde haziran ayı gibi amerikada çıkacak. Çin seyahatinde fabrikası ile Mert oto Mustafa ile görüşme yapmıştık. Anlatılan cihazın komponentleri gerek android tarafı gerek amplikatör tarafı samsung ve pioneer gibi markaların kullandığı üst componentler olacak. Cihaz zaten kendi full android olduğu için yandex, tivibu, turkcell tv vs vs tüm aplikasyonlar çatır çatır çalışıyordu. Ben benim Sportage da 6 ay kullandım.
    Cihaz ulaştığında forumdan video paylaşırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • deruchi D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. 360 derece görüş sistemi Levorg için Japonyada sunulan ek güvenlik donanımlarından ama maalesef Türkiye ye gelmiyor. Ben Ağustos sonu gibi Japonya ya gidiyorum ve oradan getirmeyi planlıyorum. Aslında Eyesight getirmek istiyorum ama ayrı satıldığını hiç sanmıyorum :D
    Diğer aracımda Android ürün var ve Pioneer sistemi dinleyene kadar kulağıma sesi çok iyi geliyordu ama Levorg da Pioneer ın verdiği sesi duyduktan sonra o kadar da kaliteli olmadığını gördüm. Çin ürünlerinin tamamı kötü diyemem ve kısa zamanda artık üst düzey ürünler yapacaklardır mutlaka.
    Markaların neden wifi, 4g, ve Android işletim sistemi gibi bileşenleri sunmamasını anlamak mümkün değil ama büyük ihtimal güvenlik kaygılarından dolayı arayüzü basit tutuyorlar. Android ürünlerin telefondan yada tabletten hiç farkı yok.

    Size iyi yolculuklar. Levorgla harika olacağından şüphem yok aslında :D




  • Arkadaşlar 2 gündür aklımdan çıkmıyor bu araç.

    Nerede üretiliyor bilgisi olan var mı? Google bilemedi.

    Bir de ses sistemi çok mu kötü . radyo değil de cd / usb den dinleyince atıyorum sıradan bir yerli otomobilden daha mı kötü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkvan

    Arkadaşlar 2 gündür aklımdan çıkmıyor bu araç.

    Nerede üretiliyor bilgisi olan var mı? Google bilemedi.

    Bir de ses sistemi çok mu kötü . radyo değil de cd / usb den dinleyince atıyorum sıradan bir yerli otomobilden daha mı kötü?

    Subarunun Japonya dışında üretimi yok diye biliyorum ama emin değilim. En azından Türkiye ye oradan geliyor. Ses sistemi olarak benim xv dekine benzer bir sistem var, bizzat levorgda dinlemediğim için yorum yapmam doğru mu bilmiyorum ama ben xv ses sisteminden memnunum. Levorg ise markanın xv den daha üste konumlandırdığı bir modeli, kötü ses sistemi olmasını mantığım almıyor doğrusu. Beğenmeyip uzun uğraşlarla değiştiren ve tecrübelerini bizlerle paylaşan kullanıcılar da var. Bu konuda en doğrusu sizin bizzat dinlemeniz olur sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kkvan kullanıcısına yanıt
    Levorg Japonyada üretiliyor. Bildiğim kadarıyla Legacy Amerikada üretiliyor ve Amerikan pazarına satılıyordu. Ses sistemine gelince, ben 2014 XV den Levorga geçmiş bir kullanıcıyım. İki araçtada aynı şarkıları dinledim. ikisindede USB den dinledim. Artık cd den yada dvd den müzik dinleyen kaldı mı onuda merak adiyorum.
    Levorg daha pahalı ve güzel bir araç olmasına rağmen ses sistemi XV den kötü. Hiç bass yok alette.Şimdi mirror link güncellemesi gelecek deyip duruyorlardı ama oda yalan oldu. Gelsede sese bir etkisi olmayacaktı ama neyse. Ben değiştirdim ve gayet memnunum. Direksiyon kontrolleri, geri görüş kamerası gibi tüm fonksiyonları
    çalıştırabildim. Müzik işi göreceli olduğundan iyi kötü sizin için bilemem ama USB belleğinizi alıp showrooma gidin , deneyin ve görün derim. Beğenmezseniz aracı aldıktan sonra değiştirirsiniz. Ben değişimi kendim yaptım ,ne olduğu belli olmayan çırak bozmalarına elletmek istemediğim için aracımı. Kabloları ve adaptörleri hazırladıktan sonra
    yarım saatte halledebilirsiniz değişim işini. Arabayı alma konusunda da tereddütünüz olmasın. Her kuruşunu hak ediyor.




  • Levorg ses sistemi stok bmw 3 serisinden daha iyi arkadaşın dediği gibi göreceli yada duyacalı :) biraz ben harman kardon alıştığım için kaşınıyorum biraz.

    Bu arada eyesight işi biraz zor olabilir dostum çünkü Bmw de stop&go benzer bir sistem arkadaşın araca yaptığımızda abs beyninden tut fem beyni vs vs bir çok ekipman değişti o nedenle sadece kamera ile iş çözülmeyebilir. Malesef subaru için bmw deki ETK gibi açık bir parça ve konfigürasyon sistemi bilemediğimden kesin de bir yorum yapamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 jetta sahibiyim eylül gibi levorg almak istiyorum içine bindim çok beğendim 3-4km test ettik çok keyifli geldi yakıtın 2kat artacak olması endişelendiriyor beni ama yinede alacağım diye düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese Merhaba,
    Aksesuar taktıranlar, taktırdıktan sonra bir foto paylaşabilirse yada yorumlarını yazabilirse çok güzel olur. Bazen takıldıktan sonra insan pişman da olabiliyor. Bu arada 2 aydır aracı kullanıyorum. Sadece bir kere yolda başka bir Levorg'la karşılaştım. İzmir'de yaşayan ailem benim gördüğümden çok Levorg görmüşler. İstanbul'da araç sayısı çok olduğu için mi denk gelmiyoruz?
  • KP1 kullanıcısına yanıt
    Araç için fazla aksesuar yok zaten. Ben park sensörü taktıracaktım olmadı. Arka araç algılama sistemiyle çakışıyor diye montajını yapmak istemediler. Navigasyon taktım, fotoğrafları mevcut. Bu hafta sonu tozluk takıyorum, fotoğraflarını paylaşırım .
    Ben sadece Lapis mavi gördüm 1 defa. Başka göremedim ama çok da dert etmiyorum açıkçası. Bilakis memnunum olmamasından :D
  • Ben birkaç levorga rastladim aslinda, zaten cok olmasinida istemem. Bakislar uzerimizde zaten, ozellikle kirmiz olunca fena..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.