Şimdi Ara

Şok: Lenovo, Google'ın telefon birimi Motorola'yı satın alıyor (Kesinleşti)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
1.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  • Şok: Lenovo, Google'ın telefon birimi Motorola'yı satın alıyor (Kesinleşti)


    2014 yılının ilk bombası ajanslara düştü: Lenovo, Google'ın telefon birimi Motorola'yı satın almak üzere.


    Saygın haber ajanslarından Reuters'ın son dakika ve "özel" etiketiyle yayınladığı haberine göre Çin'in lider elektronik firması Lenovo, Google ile Motorola'nın satın alım anlaşmasında sona yaklaştı. Konuyla ilgili kaynaklara dayandırılan haberde ikili arasındaki görüşmelerin son aşamaya geldiğini ve çok yakın zamanda kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.


    İsminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak Lenovo'nın satın alımı nakit para, hisse ve ertelenmiş ödemeler ile finanse edeceğini ve yaklaşık 3 milyar dolara bünyesine katacağını ifade ederken; görüşmeleri Lenovo adına Credit Suisse Group, Google adına ise Lazard Ltd.'nin yaptığı ifade edildi.


    Konuyla ilgili olarak iletişim kurulan Google, Lenovo, Credit Suisse Group ve Lazard Ltd. Reuters'ın haberi konusunda yorum yapmayı reddettikleri öğrenildi.


    Bilgisayar dünyasının lider ismi Çin'li Lenovo'nun, bilgisayar sektöründe elde ettiği başarıları akıllı telefon pazarında da gerçekleştirmek için bazı planlar içerisinde olduğu biliniyordu. Çin'e özel çeşitli çözümler sunmasına rağmen dünyanın diğer ülkelerinde öne çıkacak atılım yapmayan Lenovo'nın ismi bugüne kadar aralarında Blackberry'nin de olduğu birçok isimle anılmıştı.


    1984 yılında kurulan Lenovo, bilgisayar pazarında 2005 yılında IBM'in bilgisayar birimini satın alarak elini güçlendirmiş ve pazarda büyük başarılar elde etmesini sağlamıştı.

     

    Google ise Motorola'yı (daha doğrusu Motorola Mobility'yi) Ağustos 2011'de 12,5 milyar dolara satın almıştı. Google'ın bu hamlesinin, Motorola Mobility'nin sahip olduğu güçlü patent portföyünden faydalanmak için yaptığı iddia edilmişti. Motorola Mobility, Google tarafından satın alındığı zaman, koruma altına alınan 17500 adet patent ile onay bekleyen yaklaşık 7000 patente sahipti; ancak satın alımda bu patentlerden 10000 tanesinin imtiyaz hakkı Google'a verilmişti.

     

    Güncelleme: China Daily gazetesi de Lenovo'nın Motorola'yı yaklaşık 2-3 milyar dolara satın aldığı bilgisini okuyucularıyla paylaştı. Satın alımın perşembe günü resmi olarak açıklanacağını belirten gazete, anlaşmanın 10000 adet patenti de kapsadığı bilgisini aktardı.

     

    Güncelleme #2: Reuters ve China Daily'nin haberlerinin yayınlanmasının üzerinden çok geçmeden Google, resmi olarak satın alımı duyurdu.




    Google'ın resmi açıklamasına göre Lenovo, Motorola Mobility'yi toplamda 2,91 milyar dolara satın aldı. Satın alım 2000 adet patent ile Motorola Mobility'nin sahip olduğu marka ve ticari haklarını kapsarken; satın alım ücretinin 660 milyon doları nakit, 750 milyon doları Lenovo'nın adi pay senetleri ile peşin ödenecekken, geri kalan yaklaşık 1,5 milyar dolar ise üç yıllık taahhüt ile ödenecek.



  • Yok yok Lenovo önce HTC'yi alacak sonra BlackBerry'i.. Allah aşkına lenovo, birşeyi satın alda şu dedikodular dursun.

  • Rekabet iyice kızışacak desene...

  • Patentleri satmazlar. Lenovo zaten kendi cebini üretmek istiyordu. Google'da artık LG gibi firmalara ürettiriyor. Bu yüzden hem Google hem de Lenovo için doğru karar olduğunu düşünüyorum...

  • Motorola googleninmiymis :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @kaan262626

    Günaydın..

  • Aslında beklenen bişeydi bunun olacağı. Uzun zamandır Google'dan bi hareket gelmedi ki zaten patent dışında bişey lazım değildi onlara.

  • Arka planda dönen işleri tabi ki bilemeyiz ama şahsi yorumumu yapmak gerekirse bana Google pek Motorola'yı umursamıyor gibi geliyor. Yoksa ülkemizde çok bilinmese de Motorola'ın oldukça iyi modelleri var özellikle batarya konusunda çoğu firmadan üstün. Google pek arkasında durmuyor gibi geliyor. Lenovo da oldukça başarılı bir firma umarım satın alır ama ismini değiştirmez.
  • Harika haber!.. Google Moto'yu satın aldıktan sonra global pazara hiç ağırlık vermedi. İyi modelleri ABD dışında doğru dürüst satılmadı. Lenovo gibi atılım peşinde olan bir firma alırsa Motorola tekrar global pazarda iddialı bir firma haline gelebilir.
  • Alır inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://investor.google.com/releases/2014/0129.html

    Hayırlı olsun.. 12,5 milyar dolara alınan şirket 2.94 milyar dolara 2000 saf patent ve kalan patentlere erişim lisansıyla satıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HTC Specialist -- 30 Ocak 2014; 0:10:32 >
  • Görseldeki telefon bugüne kadar gördüğüm en şık tasarımlardan biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10000 patent... Lenovo cidden güçleniyor gençler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alsın alsında iyi performanslı bir telefon ortaya çıksın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamların almadığı bi biz kaldık lenovo bide oyun konsolu ile tv yaparsa sony 2 microsoft 3 olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lenovo bu satın alımla ilerleyen zamanlarda çok agrasif projeler ortaya çıkarabilir.

  • Görsellerdeki telefon çok şık ama firma isminin bu kadar göze batmasini anlamiyorum,arkada bir logo en iyisi bence.bu arada Motorolanin satilmasi bencede iyi olmuş.Tabi adıni asla değiştirmemeliler.

  • Alsın alsın firmalar arasındaki rekabet her zaman bizim için iyidir.
  • sevgili Shady; satın alma resmi olarak duyurulduhttp://googleblog.blogspot.com.es/2014/01/lenovo-to-acquire-motorola-mobility.html
    https://twitter.com/google/status/428653486490664960/photo/1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gduman -- 30 Ocak 2014; 0:25:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.