Şimdi Ara

Yeni geliştirilen üç boyutlu yazıcı modeli MarkForged Mark One, karbon fiber baskı yapabiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj





  • Yeni geliştirilen üç boyutlu yazıcı modeli MarkForged Mark One, karbon fiber baskı yapabiliyor



     

    Üretim sürecini şekillendirmeye devam eden üç boyutlu yazıcı modelleri arasına Gregory Mark tarafından eklenen ve SolidWorks World 2014 kapsamında görücüye çıkartılan en son modellerden MarkForged Mark One, karbon fiber baskı yapabiliyor olmasıyla dikkatleri üzerine çekebiliyor.

     

    Masaüstünde kullanılabilecek şekilde 22.6-inç x 14.2-inç x 12.7-inç boyutunda alümünyum bir kasayla hazırlanan MarkForged Mark One, karbon fiber, fiberglas, naylon ve PLA (termoplastik) maddelerini kullanarak 305mm x 160mm x 160mm boyutunda oldukça sağlam baskılar verebiliyor ve Wi-Fi ile USB bağlantı seçenekleri yanında SD kartlar üzerinden de çalışma gösterebiliyor. Mac OS 10.7 Lion +, Win XP+, Linux işletim sistemi ve STL, .OBJ format destekleriyle gelen üç boyutlu yazıcı, Fused Filament Fabrication (FFF) ve Composite Filament Fabrication (CFF) baskı teknolojileriyle 100 mikron ile 200 mikro katman çözünürlüğünde sonuçlar ortaya koyabiliyor. Bulut destekli çalışma gösterebildiği belirtilen Mark One, geliştiricisine göre protez uzuv üretme noktasında ciddi bir potansiyel vaat ediyor.

     

    Bilgisayar destekli yarış arabası rüzgarlığı geliştirmek için yola çıkan ve bu parçalar için karbon fiber malzeme kullanmak isteyen Gregory Mark, bu malzeme ile üretim yapmak için hali hazırda kullanılan üretim metotlarının pahalı olması nedeniyle geliştirdiği MarkForged Mark One'ı 5000$ fiyat etiketiyle önümüzdeki ay satışa sunmayı planlıyor. Şimdilik prototip aşamasında bulunan ürün, üç boyutlu yazıcı teknolojisini sunduğ olanakları bir kez daha gözler önüne seriyor. Tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.

     


      




    Kaynak:http://www.3ders.org/articles/20140128-markforged-mark-one-world-first-carbon-fiber-3d-printer.html







  • Bu cihazların yemek hazırlayan versiyonlarını düşünün ? yoldasınız ve akıllı cihazınızdan menüyü seçiyorsunuz,eve geldiğinizde sıcak pizzanız hazır.Yada tasarladığınız bir bardak yada oyun karakterinin baskısını alacaksınız.

  • Super bir yenilik. Multicopter frameleri icin isime yarayabilecek bir yenilik. Tabi $5000 fiyat pek kisiye yonelik olmamis, pirate3d gibi uygun bir fiyati olsaymis keske.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    Bu cihazların yemek hazırlayan versiyonlarını düşünün ? yoldasınız ve akıllı cihazınızdan menüyü seçiyorsunuz,eve geldiğinizde sıcak pizzanız hazır.Yada tasarladığınız bir bardak yada oyun karakterinin baskısını alacaksınız.

    Acaba kaç yıl sonra fiyatı düşer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kımyasal

    Bu cihazların yemek hazırlayan versiyonlarını düşünün ? yoldasınız ve akıllı cihazınızdan menüyü seçiyorsunuz,eve geldiğinizde sıcak pizzanız hazır.Yada tasarladığınız bir bardak yada oyun karakterinin baskısını alacaksınız.

    Az kaldı aşağıdakine benzer 3D yazıcı yaparlarsa, istediğimiz yüz, fizik ve karakter özelliklerini ekler kendi eşimizi basarız, bekar adam kalmaz dünyada.

    http://www.youtube.com/watch?v=WmNy5_FplUI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KanKoKan -- 29 Ocak 2014; 18:52:57 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.