Şimdi Ara

Kombi oda Termostatı Test Sonuçlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
3
Favori
4.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mrb arkadaşlar, Viesman Vitopend 100 Hermetik kombi kullanıyordum. Geçen yıl hiç termostat taktırmadım. Bu yıl Aralık ayında 229,30 TL dogalgaz faturası geldi. Kaldı ki akşamdan akşama yakıyorduk. Aralık ayının 15 i gibi Kombiye General marka kablolu oda termostatı taktım. Hem de kendim taktım zor bişeyi yokmuş. Termostata 85 TL verdim. Bunun da %20 sini enpara bana nakit olarak iade etti. Tam bir ayda faturam 100 TL aşağı düştü. Termostat olmadığında kombi yaklaşık günlük 12 saat çalışıyor ve hiç durmuyordu. Şimdi oda termostatını 26 dereceye ayarladığım halde bile sürekli çalışmıyor. Günlük gaz sarfiyatım yine 12 saat hesabıyla 5 m3 e kadar düşmüş oldu. Aylık 30 x 5 = 150 Metreküp yapıyor. Bu da yaklaşık 130 TL civarında bir fatura demek oluyor. Termostat taktırmayan arkadaş kalmasın. Termostata vereceğiniz parayı bir ayda doğalgaz faturanızdan çıkarıyorsunuz zaten.
    Bu arada oda termostatının montajı konusunda buradan yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.







  • Güle güle kullanın. Ben de 10 yıldır oda termostatı olmadan kombiyi nasıl kullanmışım hayret ediyorum. Önce fiyatlarını araştırdım. Sonra özelliklerini. Fiyatı düşük olanların özelliği eksik. Yüksek olanlar zaten el yakıyor. Uygun fiyatlı olanların da sözüm ona haftalık programı var. Üç sıcaklık belirliyorsun. Eko konfor parti gibi. Haftalık programlarda sadece bu sıcaklıkları kullanabiliyorsun. Belki ben konfor modunda pazartesi 22 derece pazar 24,8 derece istiyorum. Yok konfor moduna hangi sıcaklığı girdiysen her zaman onu kullanacaksın.

    Sözün kısası ben daha iyisini yaparım dedim ve 1 yıllık uğraştan sonra başardım. Gün başına üç zaman dilimi ve haftanın her günü için bu zaman dilimleri istediğin saat olarak kullan. Her dilime 0,1 derece adımlarla istediğin sıcaklığı belirle. İster tatile git dönüş tarihini gir, dönüşte evin ısınmış olsun. İster manuele geç her zaman aynı sıcaklık. Üstelik kablosuz. Şimdi yakın çevremdekiler istiyor. Onlara kart bastırdım. Üretim başladı. 2 aydır çalışıyor tek bir hata yok. Neyse kafanızı şişirdim.

    Herkese oda termostatı kullanmayı tavsiye ediyorum. Sayın erdemirci; termostatı bağlama konusunda naçizane sizi taktir ettim. Servisleri zengin etmeyelim. Sözün özü, az bir çabayla herkes kendi işini kendi yapabilir. İyi günler diliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 31 Ocak 2014; 3:10:52 >




  • oda termostadı sadece bir kart basma ile olabiliyormu ? yaptığınız termostadın görselini paylaşabilirmisiniz ?
  • ben de on gündür siemens rev 24 rf kullanıyorum..kablosuz...gayet memnunum..tek bir sorun var..o da elektrik gidince alıcının düğmesine basmak gerekyiyor ..yoksa kombi çalışmıyor..evde olmadığımız durumlarda başımıza iş açacak ..ama ürün kaliteli
  • Sayın paylaşımcı tabi ki kart basmayla olmaz. Üzerinde uzun bir çalışma süreci oldu. Önce termostatları inceledim. Eksiklerini, iyi yanlarını gördüm. Sonra bu çıktı ortaya.

    *Sıcaklık ayar adımı 0,1 C

    *Hassasiyet 0,1 C ile 1C arası kullanıcı belirler. 0,1 C seçilirse, sıcaklık da örneğin 20C seçilirse 19,9C da devreye girer 20,1C de devreden çıkar. 1 C seçilirse 19 C da devreye girer yine 20,1 de devreden çıkar. Yani seçilen hassasiyet devreye girme sıcaklığını etkiler. Öyle olmasaydı 2C lik fark oluşurdu.

    *Sensör kalibre seçeneği ile sensörün okuduğu sıcaklık +- 2C 0,1C adımlarla değiştirilebilir. Bu evde bulunan diğer termometrelerle aynı değeri göstermesi için kullanılabilir. Ancak ben bu değerin "0C" da kalmasını tavsiye derim.

    *Üstelik kablosuz. İstediğiniz odaya götürün. Ancak odada priz olmak zorunda. Bu da cihazın nazar boncuğu olsun. Ayrıca pil bitti derdi olmuyor. Nasılsa her odada priz var. Bu ekranların harcaması fazla olduğundan pil fazla dayanmıyor. Şirketler kendileri özel LCD ekran yapıyorlar.

    *Elektrik gitti geldi. Sİstem bıraktığınız gibi kendiliğinden devreye girer.

    *Saat-tarih değeri dahili pil ile hafızada tutulur. Pil ömrü yaklaşık 7-8 yıldır. Değiştirmesi kolaydır.

    *Diğer parametreler flash bellekte saklanır. Elektrik kesilmelerinden etkilenmez.

    Ana ekranda çalışma modu, oda sıcaklığı, ayarlanan sıcaklık, kombi yanma durumu, tarih ve saat görünür.

    Menüleri çok kolay. Ekrandaki bilgiler sizi yönlendiriyor.

    Sıcaklık sensörü dijital DS18B20. Elektronikle uğraşanlar bilir. Dallas firmasının sensörü. Piyasadaki oda termostatlarının çoğunda NTC dediğimiz 50 kuruşluk sensör kullanılıyor.

    Oda sıcaklık ölçümü ve kombi kontrolü dakikada 1 kez yapılır. Ancak bu ölçüm 20 tekrar ölçümün ortalaması alınarak belirlenir. 20 ölçümün 20 si de aynı ise işleme konur. Biri farklı ise işleme konmaz. Sensöre dokundum ekrandaki değer niye değişmedi sorusunun cevabı. 1 dk sonra değişir.

    Regüle devresi hem alıcıda hem de vericide swicth mode entegresiyle yapıldığından, asla ısınma olmaz.

    Alıcı Bağlantısıu basit. Bir kablo termostat uçlarına. Diğeri 220V a.

    Olmaz ya oldu diyelim. Alıcı 2 dk sinyal alamazsa uyarı ledi yanar. Sinyal ledi flash yapar. 4 dk sinyal alamazsa kombiyi durdurur, ve sesli alarm verir.

    Termostatı devre dışı bırakmak çok kolay. Alıcı üzerindeki anahtarı "0" konumuna getirmeniz yeterli. Kombi eski durumuna döner. Kombi sıc. ayarını düşürmeyi unutmayalım.

    * Sistemi kapatmak 1) nolu menuden sistemi durdurabilirsiniz. Kombi ısıtması durur. Ancak 5 derece altında don koruması devreye girer.

    Dİğer RF sinyallerden bilgi karışması olmaz. Bilgi kodlanmış olarak gider. Kod çeşitliliği 24. Kod büyüklüğü 32bit. Benim verici wireless modem yanında çalışıyor. Alıcı ise mikrodalga fırının yanında. Sorun yok.

    Olmaz ya oldu diyelim. Alıcı arızalandı. Alıcıyı kombiden ayırmak gerekirse, bağlantıları sökmek için kombi kapağını açmanıza gerek yok. Bağlantılar alıcıya soketle bağlıdır. Soketi çıkarmanız yeterli. Sadece kombi termostat uçlarına giden kablonun uçlarını kısa devre etmeniz gerekir.

    ÇALIŞMA MODLARI:

    1) KONFOR MODU (HAFTALIK PROGRAM):Günü 5 dilime ayırıyorsunuz. Saatleri siz belirliyorsunuz. Her dilime bağımsız 0,1C adımlarla sıcaklık giriyorsunuz. Bunu 7 gün için bağımsız saatler ve sıcaklıklar olarak girebiliyorsunuz. RF-20modelinde ise 5/1+1 şeklinde hafta içi, C.tesi, Pazar olarak üç program girilir.

    2) MANUEL MOD: Manuel mod sıcaklığında tüm gün tek bir sıcaklık değeri geçerli olur. Bu modun sıcaklık değeri hafızada ayrı olarak saklanır. "+" ve "-" butonlarla direkt olarak değiştirilebilir.

    3)TATİL MODU: Kışın tatile giderken belirlediğiniz sıcaklıkta evi korur örneğin 15C. Onu da siz belirlersiniz. Siz dönene kadar bu sıcaklık etkin olur. Ben döndüğümde evi sıcak istiyorum derseniz., o zaman dönüş tarihinizi girersiniz. Dönüş günü saat 00:00 da otomatik olarak konfor moduna geçer. Önceden girmiş olduğunuz program devreye alınır.

    Tabi ki satış amaçlı yapıldı. Ben teknik öğretmenim. Ek gelir lazım. Gerçi kış da bitiyor. Sağlık olsun. Ancak oda termostatları özellikle bahar ve sonbahar aylarında daha çok işe yarıyor. Soğuk günlerde zaten yakmazsanız ısınamazsınız.

    GÜNCEL: Fiyatını (2014-2015 kışı için) iki model fiyatı 190TL ve 200TL olarak belirledim.

    İki yıl da garanti. Ankara dayım. santeksan@gmail.com üzerinden haberleşebiliriz.

    Evet arkadaşlar ürün bu. Eksiğini beğendiğiniz tarafını paylaşırsanız memnun olurum.

    Bilgiler arkadaşların önerileri doğrultusunda yazılan yeni programa göre 09 Aralık 2014 tarihinde değiştirilmiştir.

    @





    KULLANMA KILAVUZU: Basit ve anlaşılır. http://s3.dosya.tc/server28/tFejgl/RF30_KUL_KILAVUZU_06.pdf.html




     Kombi oda Termostatı Test Sonuçlarım




     Kombi oda Termostatı Test Sonuçlarım


    İşte tüm menüler
     Kombi oda Termostatı Test Sonuçlarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanemmii -- 9 Aralık 2014; 0:13:21 >




  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Eline Saglik usta.mükemmel calisma olmuş.prizle calismasi kotu olmuş.bir de görsel acidan daha estetik olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın Hasanemmi

    Öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim bencede elektrik sorununu çözebilirseniz dahada güzel olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meddah58

    Eline Saglik usta.mükemmel calisma olmuş.prizle calismasi kotu olmuş.bir de görsel acidan daha estetik olabilir.

    Teşekkür ederim meddah58. Kutu, buton ekran estetiği oluşturan kısımlar. Maalesef piyasada bulabildiğimizi kullanıyoruz. O konuda yapılabilecek pek bir şey yok. Ben içerik üzerinde çok çalıştım. Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: paylaşımcı

    Sayın Hasanemmi

    Öncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim bencede elektrik sorununu çözebilirseniz dahada güzel olur.

    Teşekkür ederim paylaşımcı. Çözmenin mümkün olamayacağı iki konudan biri estetik, diğeri pille çalışma maalesef. Saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemirci

    Mrb arkadaşlar, Viesman Vitopend 100 Hermetik kombi kullanıyordum. Geçen yıl hiç termostat taktırmadım. Bu yıl Aralık ayında 229,30 TL dogalgaz faturası geldi. Kaldı ki akşamdan akşama yakıyorduk. Aralık ayının 15 i gibi Kombiye General marka kablolu oda termostatı taktım. Hem de kendim taktım zor bişeyi yokmuş. Termostata 85 TL verdim. Bunun da %20 sini enpara bana nakit olarak iade etti. Tam bir ayda faturam 100 TL aşağı düştü. Termostat olmadığında kombi yaklaşık günlük 12 saat çalışıyor ve hiç durmuyordu. Şimdi oda termostatını 26 dereceye ayarladığım halde bile sürekli çalışmıyor. Günlük gaz sarfiyatım yine 12 saat hesabıyla 5 m3 e kadar düşmüş oldu. Aylık 30 x 5 = 150 Metreküp yapıyor. Bu da yaklaşık 130 TL civarında bir fatura demek oluyor. Termostat taktırmayan arkadaş kalmasın. Termostata vereceğiniz parayı bir ayda doğalgaz faturanızdan çıkarıyorsunuz zaten.
    Bu arada oda termostatının montajı konusunda buradan yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    Aynı marka ve modelin bacalı kombisini kullanıyorum. Termostat bende de var (Honeywell). Ancak dediğiniz gibi 26 dereceye ayarladığımda günde 5m3 yerine 24 saatlik periyodda 18m3 yakıyor. Sizce ne yapmam gerekir? Önerileriniz ne olabilir?




  • firat1337 F kullanıcısına yanıt
    Sayın fırat1337 termostat kullanmak az yaktırır diye bir kural yok. Isınmak için gaz harcanmak zorunda. Termostat ın esas görevi, oda sıcaklığının istenen değeri aşmasını önlemektir. Bu da özellikle kış başlangıcında ve kış sonuna doğru daha belirgin olur. Çünkü bu aylarda hava sıcaklığı çok düşük değildir. Bu nedenle kombiyi en düşük ayarda kullansanız dahi oda sıcaklığınız istediğiniz sıcaklığı aşabilir. İşte oda termostatı burda işe yaramaya başlar.

    Siz 26 derece oda sıcaklığı istiyorsanız ekonomi yapmanız biraz zor görünüyor. Termostat bu sıcaklığı korumak için kombinin uzun süreler çalışmasını sağlar ki bu doğaldır.

    Benim ekonomi için nacizane tavsiyem şu olabilir. Uyku sıcaklığınızı düşürün. Örneğin gece 00:00 ile 07:00 arası 20 derece yapın. Uzmanlar 18-19 derece idealdir diyor. Gündüz evde kimse olmadığı zamanlarda da sıcaklığı düşük tutun. Evde bulunduğunuz zamanki sıcaklığı da bence 26 dan daha aşağılara çekmenizde fayda var.

    Ancak şöyle bir durum daha var. 26 derecede kullanmaya devam ederseniz, odadaki eşyaların bu sıcaklığa tam olarak ulaşması için gereken sürede fazla yakarsınız. Sıcaklık stabilize olduğunda (ki birkaç gün sürer) yakıtınız 24 m3 ün altına düşer. Ama 20 m3 ün altına düşer mi bilemem.

    Ekonomi için uygun bir haftalık program yapmalısınız.
    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanemmii

    1) KONFOR MODU (HAFTALIK PROGRAM):Günü 3 dilime ayırıyorsunuz. Saatleri siz belirliyorsunuz. Her dilime 3 bağımsız sıcaklık giriyorsunuz. Bunu 7 gün için bağımsız saatler ve sıcaklıklar olarak girebiliyorsunuz.


    Günü 3 yerine 5 dilime ayırabilirsek daha iyi olur, 3 yetersiz olabiliyor, özellikle çalışan bir aile için.

    Örnek Program:
    00.00 - 06.00 - 18°C
    06.00 - 08.00 - 21°C
    08.00 - 17.00 - 18°C
    17.00 - 22.00 - 22°C
    22.00 - 24.00 - 18°C

    Tuş sesi olayını iptal edebilirsiniz, gereksiz bir özellik bence. Kendiniz söylüyorsunuz, tuşlar yeterince sesli zaten.




  • bencede 5 dilim olmalı 3 dilim yetersiz olabiliyor.birde tabii ki internet bağlantısı olsa mükemmel olur.istediğiniz yerden bağlanıp ayarlayabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanemmii

    1) KONFOR MODU (HAFTALIK PROGRAM):Günü 3 dilime ayırıyorsunuz. Saatleri siz belirliyorsunuz. Her dilime 3 bağımsız sıcaklık giriyorsunuz. Bunu 7 gün için bağımsız saatler ve sıcaklıklar olarak girebiliyorsunuz.


    Günü 3 yerine 5 dilime ayırabilirsek daha iyi olur, 3 yetersiz olabiliyor, özellikle çalışan bir aile için.

    Örnek Program:
    00.00 - 06.00 - 18°C
    06.00 - 08.00 - 21°C
    08.00 - 17.00 - 18°C
    17.00 - 22.00 - 22°C
    22.00 - 24.00 - 18°C

    Tuş sesi olayını iptal edebilirsiniz, gereksiz bir özellik bence. Kendiniz söylüyorsunuz, tuşlar yeterince sesli zaten.

    Alıntıları Göster
    quote:


    Günü 3 yerine 5 dilime ayırabilirsek daha iyi olur, 3 yetersiz olabiliyor, özellikle çalışan bir aile için.

    Örnek Program:
    00.00 - 06.00 - 18°C
    06.00 - 08.00 - 21°C
    08.00 - 17.00 - 18°C
    17.00 - 22.00 - 22°C
    22.00 - 24.00 - 18°C

    Tuş sesi olayını iptal edebilirsiniz, gereksiz bir özellik bence. Kendiniz söylüyorsunuz, tuşlar yeterince sesli zaten.

    Zebza. Tuş sesi konusunda haklısınız. Verdiğiniz örnek programda ekstra olarak sabah uyanma zamanında evi biraz ısıtmak, evden çıkınca da tekrar düşük sıcaklığa geçilmesi gereklişiği söz konusu olmuş. Böyle bir durum gerçekten istenebilir. Bunda da haklısınız. Ancak son dilimle ilk dilim zaten birleşniş. Bu durumda 4 dilim kesin lazım diyebiliriz. Teşekkürler.




  • hasanemmii kullanıcısına yanıt
    Sizin termostatta 22.00 - 06.00 zaman dilimi varsa dediğinz doğrudur, benim bildiğim tüm termostatlar 00.00 başlayıp 23.59 ta bitiyor.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Evet program sıralama yapıyor. Girilen son saat, örneğin 22:00 ise bu saate karşılık gelen sıcaklığı aktif edip, bir sonraki ilk saate kadar aynı sıcaklığı kullanıyor.
    Fikirleriniz için teşekkür ederim sayın Zebza. @Zebza
  • arkadaşlar bana yardımcı olabilirmisiniz.yeni bir eve taşındım.kombi nin ısısı 40 dereceye ayarlı.odalarda termostat yok. odalar çok ısınıyor.resmen akşamları yanıyorum.duvardaki dereceye baktığımda bazı zamanlar 30-31 dereceyi bile gördüğüm oluyor.bunun sebeblerinden bir taneside kullandığım plazma televizyonunda odayı ısıtması.ben termostat almaya karar verdim.25 derece ideal diye düşünüyoırum.nasıl bir termostat almalıyım.çok pahalı olmayan işimi görebilecek uygun bir termostat önerebilirmisiniz.ECA TERMOSTATİK VANA 1/2 KÖŞE böyle bir şeye rasladım internet arama sonuçlarında bu işimi görürmü sizce yoksa daha iyi bişeymi almalıyım.bu iş için bütçem 2 oda var oda başına 75.yani 2 adet termostat 150 tl olabilir.bu eca nın fiyatı 21 tl imiş.bana ne önerebilirsiniz.kombim baykan yıldız mış.petekler markasız hiç bir özelliği olmayan sıradan petekler.yardımcı olursanız çok sevinirim




  • Oda termostatı yerine termostatik vana alın ve çok ısınan odalarda kullanın. Gaz sensörlü Danfoss RA2000 serisi termostatik vanayı tavsiye ederim, bulamıyorsanız sıvı sensörlü Danfoss RAS-C de olabilir.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    sayın zepza bu bahsettiğiniz ürünü nerden bulabilirim.internette bulamadım.istanbulda satılan bir yer varmı acaba?yardımcı olabilirmisiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Oda termostatı yerine termostatik vana alın ve çok ısınan odalarda kullanın. Gaz sensörlü Danfoss RA2000 serisi termostatik vanayı tavsiye ederim, bulamıyorsanız sıvı sensörlü Danfoss RAS-C de olabilir.

    merhaba hocam, 1 havlupan 1 petek dışındaki peteklere danfoss ra2000 taktık ve 22 dereceye ayarladık diyelim. oda termostatına gerek olur mu? oda termostatını trv ile çakışmadan taksam ne gibi bir artısı olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cLk -- 4 Şubat 2014; 19:02:28 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.