Şimdi Ara

11.8 inçlik MacBook Air Retina iddiaları gündemde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • 11.8 inçlik MacBook Air Retina iddiaları gündemde





    Retina kavramını ilk olarak iPhone 4 modeli ile teknoloji dünyasına kazandıran Apple daha sonra iPad ve MacBook Pro modellerinde Retina ekran kavramına yer vermişti. Firmanın MacBook Air serisine ne zaman Retina çözünürlük sunacağı merakla beklenirken bazı iddialar gündeme geldi.




    Analiz uzmanı Daniel Matte'ye göre Apple mevcut 11.6 inçlik MacBook Air modelini 11.8 inçlik diagonal ekrana sahip yeni model ile değiştirecek ve Retina çözünürlüğü bu ekran ile sunacak. 




    Apple cihazın ekranını 11.88 inçe yükseltirken ekran çerçevesi ise incelecek. Apple çözünürlüğü 2732x1536 piksel olarak belirleyecek ve böylece piksel yoğunluğunu iPad Air'de olduğu gibi 264ppi seviyesinde tutacak. Apple'ın Retina ekranlı MacBook Air modelini yılın ikinci yarısına doğru sunması bekleniyor.




    Matte ayrıca Apple'ın tüm dizüstü ailesini üç boyutta toplayacağını belirtiyor. Bu boyutlar 11.8, 13.3 ve 15.4 inç şeklinde olacak. Apple bu boyutların iki tanesinde ise Retina ekrana yer verecek. 

     



    Kaynak:http://vr-zone.com/articles/11-8-inch-macbook-air-release-expected-later-year/70692.html



  • Bu MacBook lari su zebralar sattiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 inç macbook Pro retina alayım yeter ya

  • Laptopumun çözünürlüğü 1366x768
    iddia edilen macbook air retinanın çözünürlüğü 1366*2(2732) X 768*2(1536)
    bir nevi laptoplar için 4K olmuş:)

  • baya pil süresi olur, aslında çok iyi beğendim.

  • İlk cümleden ekrem71 kokuyor

  • Dün Macbook Air 2013 siparişimi verdim. Bu gelecek retina ekranlı tasarımın muhtemel benim şimdi aldığım cihazdan daha az pilinin gitmesini bekliyorum :D Sırf bu yüzden çok geç olmadan kaptım kaçtım diyebilirim. Gel gelelim şöyle bir duyum da var. Yeni Macbook Air'lar karbonfiber gelebilir ! Evet, bu olay biraz can yakıcı :D Tabii ki biraz dedikodu fakat böyle yapmazlarsa Pro'lar ile Air'lar arasında ağırlık farkı neredeyse hiç olacak..
  • "Matte ayrıca Apple'ın tüm dizüstü ailesini üç boyutta toplayacağını belirtiyor. Bu boyutlar 11.8, 13.3 ve 15.4 inç şeklinde olacak. Apple bu boyutların iki tanesinde ise Retina ekrana yer verecek. "

    Haberde büyük bir saçmalık var, zaten halihazırda 13.3 ve 15.4 inç retina macbook prolar mevcut. Neden Apple bunlardan birini ileride retina panel olmadan sunsun?

  • 11.8 i alana kadar 15.4 al daha genıs ekranda rahatca ızle fılmını yap projeni dınle muziğini oyna oyununu gereksiz olur bence o boyutta laptop almak.

  • ipad pro çıkar o zaman mac os lu
  • yıllardır ekran kartsız bilgisayara satarlar ama yine kimse toz kondurmaz

  • Bence bu boyuttaki ekranlar ancak ipad gibi "content consuming" (Film izlemek, oyun oynamak, webte gezinmek, vs..) cihazlarına uygun. Macboko air ise yapısı ve işletim sistemi gereği bir ağırlıklı olarak "content creation" (excel, work kullanmak, kod yazmak, resim işleme, vs..) cihazı. Ama gelin görünki 11inch te nasıl bir content creation yaparsınız orası mechul. Haliyle retina ekran olması da zaten milimetrik boşluklardan kendini soğutmaya çalışan bu laptop için gereksiz bir pil harcaması ve olması gerektiğinden daha fazla ısınmasından fazla birşey ifade etmiyor.
  • İyi olur.Mac'lere touch id gelmediği de iyi olmuş.Tasarımın ortasına edip bir touch id koyarlardı
  • zaten bu gidişle retinalı macbook pro ile air arasında bi fark kalmıcak. incelik olarak fazlasıyla birbirine yaklaşmış durumda.

    ancak air a retina gelirse pil olayı nasıl olucak maçhul. 13 saatlik pil ömründen sonra retina ekranla onu yakalaması zor gibi duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    yıllardır ekran kartsız bilgisayara satarlar ama yine kimse toz kondurmaz

    Herkesin bilgisayarda 1080p crysis çalıştırması gerekmediğinden olabilir mi?
  • Dürbün yanında hediye mi ?

  • ne kadar beğensekte o kadar paramız yok malesef

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreampowder

    Bence bu boyuttaki ekranlar ancak ipad gibi "content consuming" (Film izlemek, oyun oynamak, webte gezinmek, vs..) cihazlarına uygun. Macboko air ise yapısı ve işletim sistemi gereği bir ağırlıklı olarak "content creation" (excel, work kullanmak, kod yazmak, resim işleme, vs..) cihazı. Ama gelin görünki 11inch te nasıl bir content creation yaparsınız orası mechul. Haliyle retina ekran olması da zaten milimetrik boşluklardan kendini soğutmaya çalışan bu laptop için gereksiz bir pil harcaması ve olması gerektiğinden daha fazla ısınmasından fazla birşey ifade etmiyor.

    Macbook Air ıma Xcode yükledim , C dili ile basit matematiksel işlemler bile zor yaptım çünkü ekran çok küçük geldi.Kod yazmak için 1080p 23" kullanıyorum.Daha az çözünürlük ve küçük ekranda kod falan yazılmaz tabi bir Bill Gates vb değil isek :) :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana saçma geldi sonuçta retina ekran olunca daha fazla pil tüketir apple pil süresini aynı tutmaya çalışırsa cihaz kalın olur ve apple asla incelttiği cihazı kalınlaştırmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LightSworn

    Bana saçma geldi sonuçta retina ekran olunca daha fazla pil tüketir apple pil süresini aynı tutmaya çalışırsa cihaz kalın olur ve apple asla incelttiği cihazı kalınlaştırmaz
    Aslında Mac sitelerinde buna Macbook Air demeyeceklerini farklı bir isimde çıkacağını ürünün söylemişlerdi. O açıdan kalınlık oluşması farklı bir ürün sınıfına geçmiş oldukları için sıkıntı oluşturmayacaktır muhtemelen.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.