Şimdi Ara

Samsung'un Tizen işletim sistemli yeni akıllı telefonu göründü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
1.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Samsung'un Tizen işletim sistemli yeni akıllı telefonu göründü


     

     

    Samsung uzun süredir üzerinde çalıştığı Tizen işletim sistemi ve yeni platformu kullanan ilk telefonlarını kısa süre içerisinde duyurmaya hazırlanıyor. Sızdırılan bilgilere göre, Samsung'un Şubat ayı içerisinde lanse etmeye hazırlandığı ZEQ9000 isimli Tizen telefonu detaylarıyla birlikte gün ışığına çıktı. Henüz resmi oplarak doğrulanmamakla birlikte Zeke adını taşıyacağı belirtilen telefon, tasarım olarak Samsung'un güncel ürün gamındaki telefonlar ile büyük oranda benzerlik gösteriyor.

     

    Ortaya çıkan görsel itibariyle Tizen 2.1 işletim sistemine sahip olduğu tahmin edilen telefon, arayüz anlamında hem ikonların yerleşimi hem de uygulama dizilimi anlamında Android cihazlarla farklılaşırken, Samsung'un yakında geçmeyi planladığı yeni nesil TouchWIZ görünümden izler taşıdığı yorumu da yapılabilir. Donanım olarak değerlendirilecek olursa eğer, 4.8-inç büyüklüğünde HD ekrana sahip olan cihaza, Qualcomm'un Snapdragon 800 işlemcisi güç veriyor. Galaxy S4'ten biraz küçük olan cihazın Şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi'nde lanse edilmesi beklenirken, çıkış tarihi ve fiyatı ise şu an için bilinmiyor. 

     

    Merak edenler için Tizen işletim sistemini kısaca anlatmak gerekirse eğer, Android  platformunda olduğu gibi Linux temelli olan açık kaynak bir işletim sistemi olduğunu söyleyebiliriz. Akıllı telefonlara ek olarak tabletlerden televizyonlara hatta araç içi bilgi eğlence sistemlerine kadar pek çok alanda kullanılması beklenen işletim sistemi, Linux Vakfı içerisinde  Samsung ve Intel'in öncüsü olduğu Teknik Yönlendirme Grubu tarafından geliştiriliyor. Çok sayıda cihaz ve operatör tarafından desteklenen platformun yazılım geliştirme kitiyle programcılar, HTML5 ve ilgili web teknolojileri ile uygulama hazırlayabiliyorlar. 

     







  • İnşallah stabil bir sistem olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında zoom, mini, ultra, active, neo+, plus modelleri de çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 27 Ocak 2014; 18:46:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsungun tasarımcıları stajını tepsi fabrikasında mı yapmış anlamıyorum ki. değiştirin şu tasarımı artık.
  • ben biraz inceledim aynı android'e benziyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bukadar rakibi varken işi zor.wp nun arkasında microsoft ve nokia olduğu halde henüz okadar model ile 10 milyonu aşamadı tizenin orta vadede şansı yok

  • Henüz resmi oplarak doğrulanmamakla birlikte Zeke adını taşıyabileceği belirtilen telefon, tasarım olarak Samsung'un güncel ürün gamındaki telefonlar ile büyük oranda benzer olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

    Kesinlikle yanlış olmayacaktır Erdi abi
  • açıkçası şu anda tizenin görünümü benim için symbian logoları olan android benzeri bir işletim sisteminden farklı bir şey değil umarım daha yaratıcı ve dikkat çekici özellikleriyle diğer işletim sistemlerinden ayrılır yoksa bu tip giderse gelişmekte olan ülkelerin pazarlarında giriş seviyesi telefonlarda ancak görebiliriz... ama yeni işletim sistemlerinin çıkması çok hoş birşey ne kadar çok firma o kadar çok rekabet demek buda tüketiciye yararı olan bir olay neticede :)

  • Tizeni herkes merak ediyor ancak insan gider metal kasa falan yapar. Fabrikalarda hali hazırda duran malzemeleri kullanıyorlar hala.
  • Tasarımını Windows Phone'a benzeten bir tek ben miyim?

    (Haber fotoğrafı için konuşuyorum)
  • tutmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Okisht

    Tasarımını Windows Phone'a benzeten bir tek ben miyim?

    (Haber fotoğrafı için konuşuyorum)

    Wpden daha iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne farklı tasarımı, ne metal kasası, adamlar bu telefonu deneme amaçlı sürecek hemen hemen. Oturup da yeni tasarıma ve yeni malzemeye bu telefonla mı geçecek? Biraz mantıklı olun.

  • Samsung bence çok doğru bir strateji uyguluyor..
    Elde ettiği akıllı telefon satış sayısı, Android ekosistemine tek başına yön veriyor. Android işletim sistemi bu kadar yaygınsa bugün en büyük sebebi Samsung bence.

    Samsung milyonlar sattığı bu cihazlarında kendi işletim sistemini kullanırsa kimse kusura bakmasın ama ne Windows Phone ne Android, doğru zaman geldiğinde ve geliştirme süreci uzun vadede iyi işlediğinde özellikle marketteki uygulama ve geliştirici sayısı arttığında liderliğe çok rahat oynayabilir..
    En azından benim görüşüm bu ve bekleyip göreceğiz.. :)

  • Ben nedense umutluyum tizenden

  • çöp

  • Arayüzü hoş görünüyor stabil olursa belki bişeyler yapar

  • İşletim Sistemine yoğunlaşması gerek piyasa android ile doydu nerdeyse ama insanların tüketim hırsı doymuyor. Otomasyon arası verip Tizen i gün ışığına çıkarması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android uygulamaları kolaylıkla port edilebilirse başarı sağlar, yoksa sıfırdan yeni bir uygulama platformu olma yoluna giderse oturması daha çok uzun sürer.

  • "Zeke adını taşıyacağı belirtilen telefon, tasarım olarak Samsung'un güncel ürün gamındaki telefonlar ile büyük oranda benzerlik gösteriyor."

    Vah vah çok şaşırdım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.